X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF Listopad 2020 ✊❤️
Odpowiedz

IVF Listopad 2020 ✊❤️

Oceń ten wątek:
  • Siskaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Kurcze jak bedzie lockdown to chyba nici z naszych transferów
    Skąd masz takie info?

Starania od 09.2019

02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)

Drugie podejście do stymulacji IVF

24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
    29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
    06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
    🍀
    10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
    11 dpt beta 353🍀🍀
    13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
    14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
    Jest pęcherzyk w macicy ❤️
    15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
    17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
    Beta 3101 mlU/ml
    21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
    28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
    13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
    21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
    29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
    34+3 mamy 2300g ❤️
    36+6 mamy 2606g ❤️
    38+0 mamy 3 kg ❤️
    38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️

Mamy ❄️❄️❄️❄️

"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
    E.L.

202112061756.png
  • Marta_43 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Ja na początku i do IUI brałam Lamette. Mówiłam Pani doktor, że mam to już przetestowane ale powiedziała, że to się nie nadaje i że to clo mam brać..

Ja na crio właśnie miałam lamette i rosły mi po 2 pęcherzyki pękające 🤷‍♀️
    Mum2b wrote:
    Kurcze jak bedzie lockdown to chyba nici z naszych transferów.

Ejjj... nic nie będzie. Kliniki już liczyły straty wiosną... nie mogą zamknąć wszystkiego bo kto zapłaci podatki? Najważniejsze żebyśmy dbały o siebie, bo większość tu chyba na encortonach i innych...
    Ja np unikam ludzi bardzo, spaceruję na odludziach, w sklepie jestem jak już muszę.
    Przetrwamy to 💪

JagnaaJankowska, Umka lubią tę wiadomość

27 l, starania od 8.2017
    4-5.2019 clo, 7- 11.2019 lametta, mąż wyniki ok, HSG ok
    11.2019 - 12.2019 puregon + ovitrelle
    IVF Bocian Białystok, hiperka, mamy ❄️❄️❄️❄️
    05.2020 FET blastka 2BB 💔
    Kriobank - przenosimy pozostałe ❄️❄️❄️
    06.2020 FET blastka 1BB 💔
    Histeroskopia ok
    08.2020 FET blastka 1BB nie rozmrozila 💔kolejna blastka 1BB 💔,
    8.2020 - protokół długi czas start!
    10.2020 PickUp! Transfer świeżaka 3AB, mamy 3BC❄️2DC❄️
    8 dpt beta 71,2; 10 dpt beta 118,5, prog >40; 12 dpt 171,4; 15 dpt 518, 18 dpt 1455,8, 25 dpt 11 492,1
    29dpt puste jajo 💔
  • JagnaaJankowska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi35 wrote:
    Dziewczyny, wiem, że już tysiąc razy było to pytanie, ale jeśli dostałam okres dzisiaj ok. godz. 18, to 1 DC liczę od dzisiaj czy od jutra?
    Od jutra

1c045e483d.png[/url]
    Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
    2015 - synek 💙

09.2020 in vitro start 🍀
    25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
    ❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.

27.10 FET 3AB🍀
    6dpt - cień cienia, beta 32
    7 dpt - dwie kreseczki
    8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
    13 dpt - beta 1178
    20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
    7w3d - jest ❤️

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_43 wrote:
    Ejjj... nic nie będzie. (...)
    Przetrwamy to 💪

Też jestem tego zdania. Zniszczyli gospodarkę przy kilkuset zachowaniach. Teraz raptem przy tysiącach mamy jakieś rezimy delikatne. Mówię delikatne, bo roznoszacy zarazki, czyli małe dzieci mogą swobodnie chodzić do przedszkola. Tu logiki nie ma zatem trzeba poprostu przeczekać. Jesień. Jak zawsze sezon na wiruski...

Marta_43 lubi tę wiadomość

1c045e483d.png[/url]
    2015 - synek 💙

09.2020 in vitro start 🍀
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:

27.10 FET 3AB🍀
    7 dpt - dwie kreseczki
    13 dpt - beta 1178
    7w3d - jest ❤️
  • Julitka123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malica wrote:
    Julitka zrobiłam klasyczny błąd,mianowicie zrobiłam w Bocianie,ale w innym niż robiłam w sobotę, nie wytrzymałam i powtórzyłam w tym co robiłam w sobotę i BETA 478 !!!!!!❤️❤️❤️❤️🙈🙈🙈🙈 także wielkie uffff

No widzisz😍😍😍😍
    Jest elegancko więc proszę przestac martwić siebie i Maluszka🥰🥰🥰🥰🥰

Malica, Szatyneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, że martwię się trochę bólami brzucha. Tzn nie są mocne, nie muszę brać leków, ale się martwię czy tam w środeczku z kropkiem wszystko w porządku itp. Tak się stresuje przed usg, że masakra jakaś. Chyba jestem jakaś nawiedzona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 20:51

JagnaaJankowska lubi tę wiadomość

• Julitka123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatyneczka bardzo mi przykro, że życie cały czas podkłada Ci kłody pod nogi...
    Trzeba jednak mieć nadzieję, że zrobiłaś wszystko i teraz musi się udać 🍀✊🍀✊
    Przeszłas już taką drogę, że po prostu nie ma innej opcji, transfer musi być szczęśliwy.
    Limit złych zdarzeń wyczerpany, teraz już musi być lepiej. Trzymam cały czas kciuki i podziwiam za wytrwałość 💪❣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 21:32

Szatyneczka lubi tę wiadomość

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatyneczka wrote:
    Hej dziewczyny nie udzielam się ostatnio na forum albo to dlatego że ciągle na coś czekam.. Dzisiaj się doczekałam na wyniki allo mlr po sczepieniach i poczułam się jakbym dostała czymś twardym w głowę.. Przed szczepieniami allo było 7% a po nich jest 4% 😥 jestem tak zła i załamana jak chyba jeszcze nigdy nie byłam... Tyle wysiłku wyrzeczeń czasu o kasie to już nie wspomnę i nic liczyłam chociaż na 20% 😥 o kolejnych szczepieniach nie ma mowy bo ja mam już dość zamierzam podejść do transferu mimo tego niskiego allo mlr jutro powinny przyjść wyniki po antybiotyku z ureaplasmy i z tej bakterii enterococcus faecalis mam nadzieję że będą dobre i bakterii już tam nie ma aczkolwiek życie ostatnio bardzo lubi ze mnie kpić więc nie zdziwię się jak ureaplasma będzie nadal tak żeby było zabawniej... W czwartek mam wizytę w klinice i jak tylko bakterii nie będzie to mam nadzieję że lekarz są zielone światło na transfer i będzie on jeszcze w listopadzie..

A znacie może przypadki z niskim allo mlr a mimo to się udało? Zapytam o to jeszcze na grupie o szczepieniach..

Tak sobie jeszcze myślę że przeciez w ostatniej ciąży to raczej nie allo zadecydowało o tym że serduszko sir zatrzymało bo przecież wyszła mutacja i może gdyby nie to byłoby dobrze mimo niskiego allo.. Strasznie się boję tego wszystkiego..

Szatyneczko bardzo mi przykro zawsze pod górkę skąd ja to znam 😔

Ja znam dziewczynę która miała niskie allo mlr i historię poronień podobna do Twojej też podchodziła do szczepień ale allo nie wzrosło po wielu próbach i latach starań zdecydowali się na AZ udało się kilka miesięcy po porodzie ciąża naturalna obecnie mama dwóch cudownych chłopców więc nie poddawaj się walcz jesteś silna ! 💚💚

Nigdy nie wiadomo jaki scenariusz zapisało nam życie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 21:04

Szatyneczka, Umka lubią tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️

Wysłany: 2 listopada 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIA wrote:
    A ja wam powiem, że martwię się trochę bólami brzucha. Tzn nie są mocne, nie muszę brać leków, ale się martwię czy tam w środeczku z kropkiem wszystko w porządku itp. Tak się stresuje przed usg, że masakra jakaś. Chyba jestem jakaś nawiedzona
    Nie nawiedzona, tylko zatroskana mama ❤️ normalne, że brzuszek będziesz czuła, bo tam sobie kropek mieszkanko mości. Tam się dzieją cuda. Macica pomału się będzie rozciagac, a nie zapominaj że zbudowana jest też z mięśni. One muszą czasami się kurczyc i rozkurczac. Pracują. Ćwiczą przed porodem 🤗 nie martw się 🍀

kamisia, MANIA, Umka lubią tę wiadomość

1c045e483d.png[/url]
    2015 - synek 💙

09.2020 in vitro start 🍀
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:

27.10 FET 3AB🍀
    7 dpt - dwie kreseczki
    13 dpt - beta 1178
    7w3d - jest ❤️
  • Marta_43 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIA wrote:

Mania, nie świruj :D Masz ładne przyrosty, który to dpt? przypomnij, byłaś na usg obejrzeć pęcherzyk?
    Ja panikowałam na początku, ból nie do zniesienia, nie mogłam się ułożyć do snu. Teraz cisza i znów mi źle, bo za cicho :D
    Mam za to zakaz betowania, bo mąż mi sie stresuje niemiłosiernie.

MANIA lubi tę wiadomość

27 l, starania od 8.2017
    4-5.2019 clo, 7- 11.2019 lametta, mąż wyniki ok, HSG ok
    11.2019 - 12.2019 puregon + ovitrelle
    IVF Bocian Białystok, hiperka, mamy ❄️❄️❄️❄️
    05.2020 FET blastka 2BB 💔
    Kriobank - przenosimy pozostałe ❄️❄️❄️
    06.2020 FET blastka 1BB 💔
    Histeroskopia ok
    08.2020 FET blastka 1BB nie rozmrozila 💔kolejna blastka 1BB 💔,
    8.2020 - protokół długi czas start!
    10.2020 PickUp! Transfer świeżaka 3AB, mamy 3BC❄️2DC❄️
    8 dpt beta 71,2; 10 dpt beta 118,5, prog >40; 12 dpt 171,4; 15 dpt 518, 18 dpt 1455,8, 25 dpt 11 492,1
    29dpt puste jajo 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_43 wrote:
    Mania, nie świruj :D Masz ładne przyrosty, który to dpt? przypomnij, byłaś na usg obejrzeć pęcherzyk?
    Ja panikowałam na początku, ból nie do zniesienia, nie mogłam się ułożyć do snu. Teraz cisza i znów mi źle, bo za cicho :D
    Mam za to zakaz betowania, bo mąż mi sie stresuje niemiłosiernie.

Dzisiaj 14 dpt jestem, ale wkurzają mnie te bóle zazwyczaj po prawej str. Nie są jakieś mocne, zakłuje i puści. Na usg dopiero idę 10 list

• Malica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIA wrote:
    Mania mam to samo 🙈 boli a w zasadzie tli tak trochę jak na okres ale inaczej, trzymaj się dzielnie ! Dotrwamy na tym wózku ;) do USG

@Julitka jak zawsze dziękuje za wsparcie ❤️😘

MANIA, Julitka123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malica wrote:
    Mania mam to samo 🙈 boli a w zasadzie tli tak trochę jak na okres ale inaczej, trzymaj się dzielnie ! Dotrwamy na tym wózku ;) do USG

@Julitka jak zawsze dziękuje za wsparcie ❤️😘

Ja stawiam, że z prawej str mnie tak ciągnie, bo wcześniej miałam tam 2 razy pod rząd ciąże pozamaciczne więc to może od tego. Oby się tam nigdzie nie przyczepił

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagnaaJankowska wrote:
    Nie nawiedzona, tylko zatroskana mama ❤️ normalne, że brzuszek będziesz czuła, bo tam sobie kropek mieszkanko mości. Tam się dzieją cuda. Macica pomału się będzie rozciagac, a nie zapominaj że zbudowana jest też z mięśni. One muszą czasami się kurczyc i rozkurczac. Pracują. Ćwiczą przed porodem 🤗 nie martw się 🍀

Wiem, że się rozciąga, ale Jak byłam w ciąży z córką, to nie czułam, aż tak wiele. Oby dotrwać do USG i do akcji serduszkowej. Potem będę spokojniejsza 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 21:24

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, część z Was na pewno mnie kojarzy :) podchodziłam do in vitro w czerwcu ale niestety była to ciąża biochemiczna a mieliśmy tylko jeden zarodek. Bardzo długo zastanawiałam się co dalej... Bo zostaliśmy z kredytem :( i postanowiłam utworzyć zbiórkę anonimowa na zrzutce ... Zbiórka jest anonimowa ale jeśli, któraś z Was chciałaby mnie wesprzeć ale tylko wiedząc kim jestem to na priv mogę podać swoje dane albo profil na Instagram czy Facebook bo przed Wami anonimowa nie chce być :) bardziej chodzi mi o część rodziny czy znajomych z pracy bo nie wiedzą o naszym problemie. Bardzo proszę chociaż o symboliczną złotówkę ♥️ . Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Walczę i się nie poddam ♥️ trzymam kciuki za każdą z Was ♥️

Malica, Tabolek, OlaOla, Szatyneczka, ElfiaKsiężniczka, Marta1982, Umka lubią tę wiadomość

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Malica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dominisia883 wyślij mi prosze zrzutkę na prywatna wiadomość :)

Dominisia883 lubi tę wiadomość

• Siskaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2.11
    MONKEY - bhcg 7dpt blastki 🍀 :(
    MALICA - bhcg 12dpt - 369 🍀
    JAGNAAJANKOWSKA - bhcg 6dpt 31.79, prog 20.89 🍀
    PIMKA - transfer ✊
    NADZIEJA77 - bhcg 16 dpt 995,60 🍀
    YOSELYN82 - wizyta przed crio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 08:15

Pimka, Malica, Salome lubią tę wiadomość

Starania od 09.2019

02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)

Drugie podejście do stymulacji IVF

24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
    29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
    06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
    🍀
    10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
    11 dpt beta 353🍀🍀
    13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
    14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
    Jest pęcherzyk w macicy ❤️
    15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
    17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
    Beta 3101 mlU/ml
    21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
    28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
    13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
    21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
    29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
    34+3 mamy 2300g ❤️
    36+6 mamy 2606g ❤️
    38+0 mamy 3 kg ❤️
    38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️

Mamy ❄️❄️❄️❄️

"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
    E.L.

202112061756.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    Cześć dziewczyny, część z Was na pewno mnie kojarzy :) podchodziłam do in vitro w czerwcu ale niestety była to ciąża biochemiczna a mieliśmy tylko jeden zarodek. Bardzo długo zastanawiałam się co dalej... Bo zostaliśmy z kredytem :( i postanowiłam utworzyć zbiórkę anonimowa na zrzutce ... Zbiórka jest anonimowa ale jeśli, któraś z Was chciałaby mnie wesprzeć ale tylko wiedząc kim jestem to na priv mogę podać swoje dane albo profil na Instagram czy Facebook bo przed Wami anonimowa nie chce być :) bardziej chodzi mi o część rodziny czy znajomych z pracy bo nie wiedzą o naszym problemie. Bardzo proszę chociaż o symboliczną złotówkę ♥️ . Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Walczę i się nie poddam ♥️ trzymam kciuki za każdą z Was ♥️
    Napisz mi na priv link do zrzutki

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • OlaOla Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_43 wrote:
    Ejjj... nic nie będzie. Kliniki już liczyły straty wiosną... nie mogą zamknąć wszystkiego bo kto zapłaci podatki? Najważniejsze żebyśmy dbały o siebie, bo większość tu chyba na encortonach i innych...
    Ja np unikam ludzi bardzo, spaceruję na odludziach, w sklepie jestem jak już muszę.
    Przetrwamy to 💪
    W Angli od czwartku mamy lockdown ale klinik nie zamykaja :)

Marta_43 lubi tę wiadomość

• Tabolek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:

Dominisia super że się nie poddajecie, prześlij mi proszę info na prv 🙂💪

zem3mg7ythr95x2e.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ