X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💘🌨🍩 IVF LUTY 2023 🍩🌨💘
Odpowiedz

💘🌨🍩 IVF LUTY 2023 🍩🌨💘

Oceń ten wątek:
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka_87 wrote:
    💘🌨🍩 03.02. piątek 🍩🌨💘

Dzień dobry Dziewczęta!

Podobno dziś Światowy Dzień Ciasta Marchewkowego 😋🥕 i w związku z tym kolorystycznie (no dobra... prawie 🤣) zgrywa nam się to z dzisiejszymi wydarzeniami, bo u nas to ewidentnie dzień betowania 💉📈

Zaciskamy paluszki za piękne przyrosty ✊🍀:

Oli15 ~ badanie betaHCG 11dpt 💉📈
    Berry ~ badanie betaHCG 14dpt 💉📈
    Kasiek789 ~ badanie betaHCG 9dpt 💉📈
    Umka ~ badanie betaHCG 💉📈

Jak zawsze super napisane 😍

Powodzenia Dziewczyny, czekamy na same pozytywne wiadomości ✊🍀🩸

Koniczynka_87, Oli15, Kasiek789, Umka lubią tę wiadomość

🚺 88’ 🚹 83’
    ▶️27.05.22 start I IVF Invicta - p.długi
    3 🥚- 2 blastki 4.2.2 i 3.1.2
    12.07.22 ET blastka 4.2.2 ❌️ CB
    05.10.22 FET blastka 3.1.2 ❌️ CB
    ▶️07.01.2023 start II IVF Invicta - p.krotki
    6 🥚- 1 blastka 5.2.2 (PGT-A: ❌️)
    ▶️11.05.2023 start III IVF Bocian - p.krótki
    6 🥚 - 0 blastek ❌️
    ▶️ 06.2023 start IV IVF Invicta - p.krótki
    3 🥚 - 2 blastki 5.1.1 (5 doba) i 5.2.3 (6 doba) - PGT-A ✅️
    05.10.2023 FET cykl N 5.1.1 i 5.2.3
    wlew 20g ivig, akupunktura, Accofil, Glucophage XR 1000mg, Clexane 40mg, Estrofem, Luteina
    beta 6dpt-27, 9dpt-165, 12dpt-429, 15dpt-1427, 25 dpt - mamy ❤️
    12+5 USG prenatalne + pappa + Sanco - ryzyka niskie, synek 💙

11.06.2024 synek na świecie 🎂
    CC, 3310g, 57cm, 10 punktów

age.png
  • szkaradnyszkaradek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    U nas leczenie od 2018 3 invtra z programu do grudnia ubiegłego roku,2 komercyjnie, 60tys wydane.terax za programu z kd I lekami 25,80tys plus dzień przed transferem będzie trzeba zrobić test uma na kurczliwości macicy jak wypadnie źle to wlew autosiban dożylnie przed transferem ...3 weryfikację po transferze badania kwi też będą dodatkowo płatne ..ale pies tracał żeby teraz wrescie się udało...

Annulllka wrote:
    U nas procedura kosztowała ok. 17 tys. W Gamecie. A to dlatego ze ja niestety w tym cyklu wypadłam z możliwości refundacji leków do stymulacji.

Bazylia wrote:
    Miałam czas, że wklejałam rachunki 🙈 Pierwsza procedura (leki płatne 100%) kosztowała nas prawie 14 tys. Potem doszła immunologia i druga procedurą i skończyło się na 30 tys. Już leków po udanym transferze nie liczyłam, bo Prolutex może zabić w aptece 🙈

Kasiek789 wrote:
    U mnie od poczatku historii czyli od 2019 juz pewnie z 50 tys. Ivf z dofinansowaniem 10 tys, pazdziernik - grudzien badania (w tym immuno), suple, wizyty - 10 tys. Wczesniej tez masa wizyt, badan, supli, dietetyk, akupunktura. Ale policze dokladnie.

Może jakbyśmy rzeczywiście wszystkie zbierały te faktury i paragony za leczenie i wysłały do TVNu czy Polsatu to ludzie by mieli prawdziwy obraz ile to kosztuje. Tylko że pewnie część osób jakby sobie zaczęła sumować ile już wydała to zrezygnowałaby z dalszego leczenia, bo to często są kwoty za które można kupić samochód , mieszkanie czy dom 😢

gosinka, Bazylia, Kasiek789, Umka, daria_92, Annulllka lubią tę wiadomość

marianmalinowski.pl/kalkulator-porodu/
    matkaaptekarka.pl/dobre-witaminy-prenatalne-dla-kobiet-planujacych-ciaze-w-ciazy-i-karmiacych-piersia-ranking/
    pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
    mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/choroby-w-ciazy/cukrzyca-ciazowa/
    akademiaplodnosci.pl/blog/2020/09/04/002-poczatki-naszej-diety-podczas-staran-podcast/
    holistyczniezdrowi.pl/holistycznie-zdrowy-podcast
    natuli.pl/10-ksiazek-o-rodzicielstwie-ktore-warto-miec-w-domowej-bibliotece
    gdzierodzic.info/anioly-rodzic-po-ludzku-2022/
    akcesoria.zaufajpoloznej.pl/produkt/zestaw-porodowy/
    www.kappahl.com/pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/amningsbh/biustonosz-bezszwowy-dla-kobiet-karmiacych-2-pack/740837/
    www.srokao.pl/2017/02/analiza-atoperal-baby-plus.html
    czytamyetykiety.pl/produkt-kosmetyczny/waterwipes-chusteczki-nasaczane-czysta-woda/
    www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/zestawy-3w1/p/2_184
    www.panmaterac.pl/materace-dla-niemowlat-6
  • szkaradnyszkaradek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Dokladnie. I to jeszcze sie ciesze ze nas stac, mimo ze zrezygnowalismy z auta zeby ta impreze teraz sfinansowac (zakladalam ze nie uda sie za pierwszym podejsciem).
    I ciekawe info, przez ktore zjezyly mi sie dzis wlosy na glowie. Nie moglam spac rano wiec weszlam na Internetowe Konto Pacjenta. A tak z ciekawosci. Myslalam ze tam tylko NFZ a tu nieee
    Absolutnie wszystkie moje wizyty (nfz, w Medicover, ferti) sa odnotowane z opisem! Leczenie nieplodnosci, wizyty w ferti „postepowanie prokreacyjne”, skierowanie w medicover okreslone jako „podejrzenie ciazy”, nawet fizjoterapia prywatna (uro gin). !!!!!
    Wiec oni te dane maja, wszystko wiedza. A potem pier******* ze kobiety nie zachodza w ciaze bo daja w szyje 🤯

Poważnie ? Na moim IKP nie ma takich informacji 🤯

marianmalinowski.pl/kalkulator-porodu/
    matkaaptekarka.pl/dobre-witaminy-prenatalne-dla-kobiet-planujacych-ciaze-w-ciazy-i-karmiacych-piersia-ranking/
    pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
    mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/choroby-w-ciazy/cukrzyca-ciazowa/
    akademiaplodnosci.pl/blog/2020/09/04/002-poczatki-naszej-diety-podczas-staran-podcast/
    holistyczniezdrowi.pl/holistycznie-zdrowy-podcast
    natuli.pl/10-ksiazek-o-rodzicielstwie-ktore-warto-miec-w-domowej-bibliotece
    gdzierodzic.info/anioly-rodzic-po-ludzku-2022/
    akcesoria.zaufajpoloznej.pl/produkt/zestaw-porodowy/
    www.kappahl.com/pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/amningsbh/biustonosz-bezszwowy-dla-kobiet-karmiacych-2-pack/740837/
    www.srokao.pl/2017/02/analiza-atoperal-baby-plus.html
    czytamyetykiety.pl/produkt-kosmetyczny/waterwipes-chusteczki-nasaczane-czysta-woda/
    www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/zestawy-3w1/p/2_184
    www.panmaterac.pl/materace-dla-niemowlat-6
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nadrobiłam prawie całość. :)
    Trzymam mocno za Was kciuki, Kaśka Furiatka dawaj znać kochana co u Ciebie, trzymam mocno kciuki! 🤞🤞🍀Kasio, za Ciebie również ogromne kciuki, dobrze, że jesteś zaopiekowana w szpitalu kochana! 🍀💗🤞
    ABK, a u Was jak? :) Widziałam, że miało być usg chyba ale nie dokopalam się do info, czy już było? Kciukaski mocne za Waszego Kropka! 💗🤞
    Kinder, kurcze kreska ciemnieje pozostaje tylko czekać ale niestety kochana musisz się przygotować na różne scenariusze i bardzo obserwować, mam ogromną nadzieję, że skończy się szczęśliwie ale trzeba też wykluczyc te inne mniej przyjemne rzeczy. 🤞🤞🍀✊️

I oczywiście za Was wszystkie betujace i starające się również tonę dobrej energii i kciuki! 😘🤞🍀

Z tą płcią wrozona z bety to jak z wróżeniem z brzucha ciężarnej ale u mnie się akurat też sprawdziło. ;)

A co do kasy, to myśmy wydali do tej pory 60 tys, jest to masakryczna kwota i też jedna z głównych przyczyn dlaczego nie możemy się od razu dalej starać, a czas przecież leci.

U mnie dzisiaj dobre wieści, pojawił się okres! 🥳 💪Po 31 dniach, czyli przyszedł tak w zegarku jak tylko mógł po tym wszystkim (cykle mam 28 dniowe), ten mój organizm naprawdę daje rade, uraczę go jakimś zdrowym śniadankiem w nagrodę. ;) Bo ostatnio trochę sobie za mocno pofolgowalam z cukrami i niezdrowym jedzonkiem. 🙄

Plan na ten cykl to histeroskopia, a końcem lutego allo mlr. Miałam jeszcze robić badanie endo ale kurde nie stać nas już, oszczędności nam się skurczyły praktycznie do zera, muszą się odnowić a jeszcze przegląd auta wypadł w tym miesiacu i jakieś drobniejsze wydatki, ech.
    A.owulacja wypadnie około walentynek, bardzo zaluje, że nie możemy się już starać naturalnie bo to perfekcyjnie się terminy zgrywają. ;) 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 08:56

kamisia, Kasio, Bazylia, Gosia Samosia, Koniczynka_87, Umka, Kluska, Mati W., Kaśka Furiatka, Juka2018_1, Annulllka, Monita, Koora, Nadziejka30, Nela3, Rakieta_P🚀, Atika, AgulaM lubią tę wiadomość

ONA i ON - 37 & 36 l.
    ✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56
    ❌ Zdiagnozowane problemy:
    Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
    On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%

🍀Starania od 4.2021 (poważne od 12.2021)
    08.22 - 1 IUI - ❌️
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.

🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta przyrasta jak rakieta do 18 dpt, 25dpt zarodek 2 mm, 32 dpt serduszko. Zarodek slabo rośnie, serduszko bije -> poronienie zatrzymane 9 tc, Jagoda, zdrowa dziewczynka 💔💔 Brak jednoznaczniej przyczyny. 🥺

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
    🔥Zmiana na Czechy Repofit
    11.23 - II runda invitro🤞
  • Nadzieja871 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkaradnyszkaradek wrote:
    Poważnie ? Na moim IKP nie ma takich informacji 🤯

są - u mnie też są, wszystkie wizyty wszędzie, nawet z kliniki, oczywiście niepisane typu " transfer" , ale widnieje jako "badanie i testy prokreacyjne" ICD10. Szukaj w e-zdrowie - historia leczenia

Ona: 87' - 57kg - zdrowa jak ryba 🐟

brak jajowodów / Kir bx - brak 3 ds ❌

histeroskopia/ ANA3/ AMH 3,91/ trombofilia/ PAI-1/ cd138/ cd56 ✅

On: 88' - zdrowy jak ryba 🐟
    nasienie ✅
    Hla-c: c2c2 ❌

12.2019 - CP - krwotok - pęknięty jajowód - laparoskopia 💔

I IVF
    1 transfer - 7A ❌

II IVF
    2 transfer - 4.1.1 ( cn ) CP brzuszna - laparoskopia 💔

Cross-match 7% , allo-mlr 25.9% ✅

3 transfer - 3.1.1 ( cs ) Atosiban, accofil, acard ❌

4 transfer - 4.2.2 ( cn ) Atosiban, accofil, acard ❌

Cross-match 39% ❌ → tarivid + metronizadol

5 transfer - 4.2.2 i 3.1.1 ( cn ) atosiban, accofil, acard - CB 💔

III IVF - 01.2025
  • ABK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, rano, najpierw cyclogest na wkładce i troche zoltego sluzu, brak jakiś bolu brzucha. Fakt wczoraj mialam troche stresu.
    Nie martwic sie??

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkaradnyszkaradek wrote:
    Może jakbyśmy rzeczywiście wszystkie zbierały te faktury i paragony za leczenie i wysłały do TVNu czy Polsatu to ludzie by mieli prawdziwy obraz ile to kosztuje. Tylko że pewnie część osób jakby sobie zaczęła sumować ile już wydała to zrezygnowałaby z dalszego leczenia, bo to często są kwoty za które można kupić samochód , mieszkanie czy dom 😢
    Tylko w tym wszystkim dla nas osób chcących mieć dzieci kasa się nieliczny zrobimy wszystko aby tylko być rodzicami ...Nam do tego co teraz robimy prezenty pod choinkę robili rodzice i dziadkowie powkładali po 5 tys do 2 kopert...wiedzą że ciężko jest i starają się nam pomóc. My do tej pory nowy dom niemamy tarasu,elewacji,podbitki, mebli Szaf w sypialni bo są sprawy ważniejsze dla nas...dom na kredyt na szczęście zatrzymykisny wibor w lutym ale mimo wszystko to i tak full kosztuje...Trzymam Kciuki za nas Wszystkie aby się wszystko udało i abyśmy już tylko pisały pozytywne newsy

Umka, Monita lubią tę wiadomość

• Nadzieja871 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Plan na ten cykl to histeroskopia, a końcem lutego allo mlr. Miałam jeszcze robić badanie endo ale kurde nie stać nas już, oszczędności nam się skurczyły praktycznie do zera, muszą się odnowić a jeszcze przegląd auta wypadł w tym miesiacu i jakieś drobniejsze wydatki, ech.

nie macie u siebie jakiejś fundacji, która może pomóc? mi udało się skontaktować z fundacją, która zorganizowała dofinansowanie w naszym mieście i dostałam info, że są w stanie pomóc ze skierowaniami na NFZ, wizytami na NFZ i dofinansowaniem tych badań, które nie są refundowane. Trochę mnie to podniosło na duchu.

Umka, Lierin2, Annulllka, Rakieta_P🚀 lubią tę wiadomość

nasienie ✅

I IVF
    1 transfer - 7A ❌

II IVF

III IVF - 01.2025
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja871 wrote:
    nie macie u siebie jakiejś fundacji, która może pomóc? mi udało się skontaktować z fundacją, która zorganizowała dofinansowanie w naszym mieście i dostałam info, że są w stanie pomóc ze skierowaniami na NFZ, wizytami na NFZ i dofinansowaniem tych badań, które nie są refundowane. Trochę mnie to podniosło na duchu.[/QUOTE.
    My mieszkamy na wsi niedaleko Warszawy ...na nfz leczyliśmy się na ul Starynkiewicza ale szczerze miłe tego niewspomnamtak naprawdę prywatnie wiecrj u mnie zjadnozowano niż na nfz....

• Koniczynka_87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy oszczędności wręcz zadłużenie w banku, które udaje nam się na szczęście spłacać, ale nie jest za wesoło. U nas tak się to nawarstwiło przez 4 lata. Bo był sobie ślub, wakacje jedne, drugie, remont. Stary miał dwie prace, przez covida stracił jedna i dochody nam poleciały w dół, z drugiej strony wiek, czas i chęć posiadania dziecka i uznaliśmy, że musimy stawiać na to. Niestety odbiło się to masakrycznie na naszych finansach. Póki co o tym nie myślę, bo mamy jeszcze zarodki jeśli teraz by się nie powiodło, a nie mam żadnych przeczuć tym razem, bo organizm milczy. Także jeśli w ramach pierwszej procedury (mimo że mieliśmy dofinansowanie) nie uda się mi zajść w ciążę to niestety też będziemy musieli zrobić jakieś pół roku przerwy, żeby trochę odłożyć i nadpłacić w banku.

Szczepienia limfocytami. Allo MLR 44% 10.2022.

Salve Medica Łódź: IUI
    04/08/2022 ❌️

Invimed Poznań: ICSI
    4 blastki 🍀
    6 doba: ❄️ 4AA ❄️ 3BB
    5 doba: ❄️ 4BA ❄️ 4BB
    09.12.2022 - transfer FET z EG ❄️ 4BA ❌️
    01/2023 - scratching endo ✂️
    30.01.2023 - transfer FET z EG ❄️ 4BB ❌

03/2023 - biopsja endo: cd138 5/10 HPF ❌
    03/2023 - doksycyklina 💊
    05/2023 - biopsja endo: ✅
    01/2024 - mini-histeroskopia: ✅
    04/2024 - odnowione badania💉
    05/2024 - USG: adeno&endo 🆘️
    09/2024 - mini-histeroskopia: usunięcie mięśniaka ✂️

17.01.2025 - transfer FET z EG ❄️ 4AA ❌️

02/2025 - USG: adeno&endo ❌️
    Dipherline 💉🤞

??.03.2025 - transfer FET
  • KateM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Tylko w tym wszystkim dla nas osób chcących mieć dzieci kasa się nieliczny zrobimy wszystko aby tylko być rodzicami ...Nam do tego co teraz robimy prezenty pod choinkę robili rodzice i dziadkowie powkładali po 5 tys do 2 kopert...wiedzą że ciężko jest i starają się nam pomóc. My do tej pory nowy dom niemamy tarasu,elewacji,podbitki, mebli Szaf w sypialni bo są sprawy ważniejsze dla nas...dom na kredyt na szczęście zatrzymykisny wibor w lutym ale mimo wszystko to i tak full kosztuje...Trzymam Kciuki za nas Wszystkie aby się wszystko udało i abyśmy już tylko pisały pozytywne newsy

Ela, a ja się ciut nie zgodzę.
    Mimo, ze bardzo pragnę tego dziecko, po 3 procedurach mówimy pas, jaki by efekt nie był. Wychodzimy z założenia, że na te dziecko też musi nas stać potem, a wszystko niestety kosztuje. Nie mamy pomocy od rodzicow, bo wydali majątki na to by nas wykształcić i chwała in za to. Żyjemy na kredycie, który gdyby nie ivf byśmy spłacili. I zycze temu dziecku jak najlepszego domu i żeby nigdy nie musiało się martwić o to, że rodzice nie maja siana bo wszystkie oszczędności i bieżące wydatki wydali na leczenie. Ale pamietaj(cie) to moje podejście.

Mocne kciuki za bety dzisiaj♥️✊🍀

Lierin2, Nadzieja871, gosinka, Mati W., Kaśka Furiatka, Annulllka, Koniczynka_87, ŁAsica, Nella92 lubią tę wiadomość

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja871 wrote:
    nie macie u siebie jakiejś fundacji, która może pomóc? mi udało się skontaktować z fundacją, która zorganizowała dofinansowanie w naszym mieście i dostałam info, że są w stanie pomóc ze skierowaniami na NFZ, wizytami na NFZ i dofinansowaniem tych badań, które nie są refundowane. Trochę mnie to podniosło na duchu.

Będzie dofinansowanie na Śląsku więc super, więc jakaś część odejdzie. :) Ale to tylko samej procedury, a reszty niestety nie. Teraz np. mega zaskoczył nas koszt leków po transferze juz w ciąży, doszło do tego że wydawałam na nie średnio 800 zł tygodniowo! Do tego dojdzie badanie zarodków, leki do transferu, pewnie jeszcze jakieś dodatkowe badania albo jakieś trzeba będzie powtórzyć i już się robi kasa. A nie wiadomo, czy nie będziemy musieli przywitać się z immunoglobulinami, jak tak to chyba będziemy musieli przełożyć procedurę na przyszły rok, a i tak nie wiem czy uda nam się uzbierać. Też nie narzekam bo wiem, że są ludzie w gorszej sytuacji ale jest to dla nas bardzo duże obciążenie i jeszcze zakończona pierwsza procedura niepowodzeniem to też inaczej się te wydana kasę odbiera. :)

Koniczynka_87, gosinka, KateM lubią tę wiadomość

ONA i ON - 37 & 36 l.
    ✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56
    ❌ Zdiagnozowane problemy:
    Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
    On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%

🍀Starania od 4.2021 (poważne od 12.2021)
    08.22 - 1 IUI - ❌️
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.

🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta przyrasta jak rakieta do 18 dpt, 25dpt zarodek 2 mm, 32 dpt serduszko. Zarodek slabo rośnie, serduszko bije -> poronienie zatrzymane 9 tc, Jagoda, zdrowa dziewczynka 💔💔 Brak jednoznaczniej przyczyny. 🥺

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
    🔥Zmiana na Czechy Repofit
    11.23 - II runda invitro🤞
  • Nadzieja871 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    My mieszkamy na wsi niedaleko Warszawy ...na nfz leczyliśmy się na ul Starynkiewicza ale szczerze miłe tego niewspomnamtak naprawdę prywatnie wiecrj u mnie zjadnozowano niż na nfz....

ale ja nie mówię o tym, mówię o fundacji do której się zgłaszasz i mówisz, że np. zlecono Ci w klinice histeroskopię lub milion badań, które można zrobić na NFZ i ta fundacja to organizuje i idziesz i badasz to co trzeba w ramach NFZ. Natomiast, jeśli masz zlecone coś co nie jest refundowane to taka fundacja Ci to dofinansowuje, albo finansuje w całości - u mnie właśnie tak jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 09:14

KateM, Annulllka, AgulaM lubią tę wiadomość

nasienie ✅

I IVF
    1 transfer - 7A ❌

II IVF

III IVF - 01.2025
  • Nadzieja871 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Ela, a ja się ciut nie zgodzę.
    Mimo, ze bardzo pragnę tego dziecko, po 3 procedurach mówimy pas, jaki by efekt nie był. Wychodzimy z założenia, że na te dziecko też musi nas stać potem, a wszystko niestety kosztuje. Nie mamy pomocy od rodzicow, bo wydali majątki na to by nas wykształcić i chwała in za to. Żyjemy na kredycie, który gdyby nie ivf byśmy spłacili. I zycze temu dziecku jak najlepszego domu i żeby nigdy nie musiało się martwić o to, że rodzice nie maja siana bo wszystkie oszczędności i bieżące wydatki wydali na leczenie. Ale pamietaj(cie) to moje podejście.

Mocne kciuki za bety dzisiaj♥️✊🍀

rozumiem doskonale, mój mąż powiedział, że jeśli teraz się nie uda to już kolejnej procedury nie będzie - chociażby z tego względu, że widzi jak ja to wszystko przechodzę, przeżywamy razem te emocje. Nie okłamujmy się - IVF mocno odbija się na naszym zdrowiu psychicznym i fizycznym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 09:18

Kluska, Mimi09, Kaśka Furiatka, Monita, KateM, AgulaM lubią tę wiadomość

nasienie ✅

I IVF
    1 transfer - 7A ❌

II IVF

III IVF - 01.2025
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak na świeżo po obchodzie - wczorajsza beta 24dpt 53 tys. Jest ok? Zwolniła na pewno, bo dwudniowy przyrost wychodzi 79%, ale ona zwalnia na tym etapie, prawda???? 🥺🥺🥺

Umka, Kaśka Furiatka, Lierin2, Juka2018_1, Bazylia, Monita, KateM, Koniczynka_87, Nadziejka30, Rakieta_P🚀, Pat87, AgulaM lubią tę wiadomość

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniam klinikę, postanowione 😊 Teraz albo Gameta w Gdyni albo Bocian w Gdańsku. Bocian tak jak pisałaś Kari_bu dopiero się rozkręca. Są tu jakieś pacjentki dr Mrugacza? Konsultacja u niego w Bocianie 500zł. Tak się ceni, że domyślam się, że to jakiś niepłodnościowy wymiatacz? 😉😀 Są tam też oczywiście inni lekarze, poszukam opinii o wszystkim na innych wątkach forum.
    W tej całej niedoli chociaż meta mi dziś trochę odpuściła sensjacje 🚽 😉

Miłego piateczku Wojowniczki 😘

Nadzieja871, Umka, Mimi09, KateM, Annulllka, Koniczynka_87, Kari_bu, Rakieta_P🚀, AgulaM lubią tę wiadomość

🚺 88’ 🚹 83’
    ▶️27.05.22 start I IVF Invicta - p.długi
    3 🥚- 2 blastki 4.2.2 i 3.1.2
    12.07.22 ET blastka 4.2.2 ❌️ CB
    05.10.22 FET blastka 3.1.2 ❌️ CB
    ▶️07.01.2023 start II IVF Invicta - p.krotki
    6 🥚- 1 blastka 5.2.2 (PGT-A: ❌️)
    ▶️11.05.2023 start III IVF Bocian - p.krótki
    6 🥚 - 0 blastek ❌️
    ▶️ 06.2023 start IV IVF Invicta - p.krótki
    3 🥚 - 2 blastki 5.1.1 (5 doba) i 5.2.3 (6 doba) - PGT-A ✅️
    05.10.2023 FET cykl N 5.1.1 i 5.2.3
    wlew 20g ivig, akupunktura, Accofil, Glucophage XR 1000mg, Clexane 40mg, Estrofem, Luteina
    beta 6dpt-27, 9dpt-165, 12dpt-429, 15dpt-1427, 25 dpt - mamy ❤️
    12+5 USG prenatalne + pappa + Sanco - ryzyka niskie, synek 💙

11.06.2024 synek na świecie 🎂
    CC, 3310g, 57cm, 10 punktów

age.png
  • Lilu19 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Kurde, rano, najpierw cyclogest na wkładce i troche zoltego sluzu, brak jakiś bolu brzucha. Fakt wczoraj mialam troche stresu.
    Nie martwic sie??
    Chyba nie ms się czym martwić.
    Ja podczas wizyty zapytałam doktor czy mogę przejść z dopochwowego progesteronu na doustny i zamiast utrogestanu dopochwowo od wtorku mam progesterone besins dodany do duphastonu, i nie wciskam sobie juz nic dolem. jedynie coś kojarzę że ty juz bierzesz besins od początku.

age.png

Pcos, IO, Hashimoto, niedrożne jajowody.
    (Euthyrox88,metformax 2x850mg)
    -2x C.P w 2011r

*1 IVF 2014r
    •ET:1AA,1AB 😞
    •FET:1BB (cykl S) 🙂

*2 IVF 2021r Mamy❄️❄️❄️
    •FET:4AA (cykl N) 😞
    •FET:4BA (cykl N) 😞
    -Histeroskopia: stan zapalny endo--> leczenie...

FET:12b♡(cykl N)😍
    6dpt: ⏸️
    Beta: 7dpt 38.6/9dpt: 76.8/ 11dpt 176.8
    USG:24dpt-mamy❤️
    Prenatalne:zdrowa dziewczynka 🎀
    38t2d-CC: 3040g i 53cm kruszynki ♡
  • Oli15 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio wrote:
    Dziewczyny, tak na świeżo po obchodzie - wczorajsza beta 24dpt 53 tys. Jest ok? Zwolniła na pewno, bo dwudniowy przyrost wychodzi 79%, ale ona zwalnia na tym etapie, prawda???? 🥺🥺🥺

Wydaje mi się, że już na takim etapie wyniku to normalne.

Przyczyna : Słabe parametry nasienia

10.2022 IUI nieudana

- 05.01 rozpoczęcie stymulacji do ICSI (2dc)
    -18.01 punkcja (15dc) 13 dojrzałych pęcherzyków, zapładniamy 6 🍀
    - 23.01 transfer (20dc) 🍀 - Świeżaczek 3AA ❤️ + 4 ❄️

5dpt : 2 kreski 😍 i beta 18,1 mIU/ml
    7dpt : beta 55,1 mIU/ml
    9dpt : beta 194,5 mIU/ml
    11dpt : beta 432,9 mIU/ml
    14dpt : beta 1372 mIU/ml
    16dpt : beta 2730 mIU/ml + USG jest pęcherzyk ❤️
    18dpt : beta 5652 mIU/ml
    21dpt : beta 9236 mIU/ml
    22dpt : USG jest serduszko ❤️
    09.2024 : synek 👶🏼

2025 : cdn
  • ABK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu19 wrote:
    Chyba nie ms się czym martwić.
    Ja podczas wizyty zapytałam doktor czy mogę przejść z dopochwowego progesteronu na doustny i zamiast utrogestanu dopochwowo od wtorku mam progesterone besins dodany do duphastonu, i nie wciskam sobie juz nic dolem. jedynie coś kojarzę że ty juz bierzesz besins od początku.

Ale to ze wypływa sam cyclogest, to okey, ale kurna ten zolty sluz. Chyba ze wczesniej nie zauważyłam 😞

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • Oli15 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dostałam wyniki bety :
    dziś 11dpt : beta 432,9 mIU/ml ❤️
    prog na szczęscie też rośnie 19,24

Wiem, że to w normie, ale tamte wyniki miały większy procentowo przyrost. Co o tym myślicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 09:27

Aurrora, Asante, Umka, Mimi09, kamisia, Zielona87, Juka2018_1, Bazylia, Milvaaa, Kluska, Lierin2, Annulllka, Monita, KateM, Ania1414, Koniczynka_87, Kari_bu, Yoselyn82, Koora, Nadziejka30, Karenka, Rakieta_P🚀, Pat87, Atika, AgulaM, ewelka8703 lubią tę wiadomość

Przyczyna : Słabe parametry nasienia

10.2022 IUI nieudana

- 05.01 rozpoczęcie stymulacji do ICSI (2dc)
    -18.01 punkcja (15dc) 13 dojrzałych pęcherzyków, zapładniamy 6 🍀
    - 23.01 transfer (20dc) 🍀 - Świeżaczek 3AA ❤️ + 4 ❄️

5dpt : 2 kreski 😍 i beta 18,1 mIU/ml
    11dpt : beta 432,9 mIU/ml
    14dpt : beta 1372 mIU/ml
    16dpt : beta 2730 mIU/ml + USG jest pęcherzyk ❤️
    18dpt : beta 5652 mIU/ml
    21dpt : beta 9236 mIU/ml
    22dpt : USG jest serduszko ❤️
    09.2024 : synek 👶🏼

2025 : cdn
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ