X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌱🌸 IVF MAJ 2025 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 IVF MAJ 2025 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Nina94 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natha wrote:
    Transferowałaś zarodek 2.1.2 prawda?

Ja transferowałam 5.1.1 wychodzące z otoczki i w 8dpt miałam betę 37. A mój maluch był w podziale komórek 3 dni starszy niż Twoj. Jeżeli jest faktycznie 2-3 dni za moim, to zgadzałoby się idealnie - za 2 dni będziesz miała podobną wartość jak moja.

Mi beta rosła super wolno - miałam przyrosty rzędu 66%. Jestem w 14 tc i wszystko wyglada zdrowo i stabilnie :)
    Jeju tak mi takie wiadomości pomagają, bo nie ukrywam, ciężki mam ten tydzień a w szczególności ten dzień. A jakie miałaś wartości bety?
    Tak bym chciała aby się udało 🥺
    Dziękuję Ci bardzo i wspaniałej reszty ciąży ❤️
    Jeszcze dodam, że tak świruje i boję się spadku bety, że zrobiłam test i są mocniejsze kreski niż rano. Muszę się czymś pocieszać 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 17:53

On 31 lat, wyniki ok
    Ona 30 lat AMH 3,94

Starania naturalne od 10.2021
    - 03.2022 r. laparoskopia (lewy jajowód niedrożny)
    06.2023 klinika.
    -01.2024 I procedura: ❄️❄️
    🍀02.2024 transfer ❄️ bl.6.2.2. beta 0 😢
    -04.2024 roku wodniak na jajowodzie. Usunięcie jajowodów.
    🍀07.2024 r. transfer ❄️ bl.5.3.3 beta 0 😢
    -09.2024 r. Biopsja endometrium ok.
    Immunologia: Bx, Kiry nieobecne: 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, NK 9%, Homocysteina 5,43
    -10.2024 II procedura ❄️❄️❄️❄️
    🍀11.2024 r. transfer ❄️ beta 0😢 (Accofil, encorton)
    Cross Match: 54,4% ❌
    -01.2025 r. Immunosupresja Equoral
    🍀02.2025 r. transfer dwóch zarodków ❄️❄️ bl. 2.1.1 i 2.1.2 beta 0 😢 (Accofil oraz encorton)
    Cross Match: 33% ❌, diphereline x2
    🍀 29.04.2025 r. transfer 2.1.2 ❄️ (encorton, Accofil, Prograf) 5 tc 💔
    06.25 Cross Match: 58,7% ❌
    06.2025 III procedura 9 x ❄️ 🍀🤞🏼
    07.-08.25 immunosupresja Equoral oraz diphereline
  • Natha Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda wrote:
    Blastocysta 2 a blastocysta 5 to nie różnica 3 dni tylko możliwe że kilka godzin.Nie wprowadzaj w błąd.

Pierwsza cyfra to stadium rozwoju. Dwójka może być nawet w 5-tej dobie, a 5tka w 7 dobie, ale przecież wartość beta hcg nie zależy od tego ile zarodek istnieje na świecie, ale czy osiągnął odpowiednie stadium do wczepienia i organizm go przyjął. Żeby nastąpiła implantacja, musi być odpowiednio rozwinięty i niektórym schodzi na tym trochę więcej czasu niż innym. I nie wierzę, że zarodek 2.1.1 i 5.1.1 będzie różniło kilka godzin statystycznie, skoro leniwie się dzielił od początku.

Tu są stadia rozwoju:
    1 = EB – early blastocyst, wczesna blastocysta – jest to etap pierwszy formowania blastocysty, kiedy widoczne są komórki o kształcie półksiężyców, które później rozwiną się w warstwę komórek zewnętrznych. Wczesna blastocysta oceniana jest w skali jakości 1-4 (zob. poniżej Ocena dla wczesnych blastocyst).
    2 – blastocysta, której jama (blastocel) zajmuje poniżej połowy objętości blastocysty
    3 – blastocysta, której jama zajmuje powyżej połowy objętości blastocysty
    4 – pełna blastocysta, w której jama zajmuje powyżej połowy objętości blastocysty oraz osłonka zaczyna robić się cieńsza
    5 – blastocysta wylęgająca się (hatchingująca), która przebiła osłonkę i część komórek wydostaje się poza osłonkę przejrzystą
    6 – blastocysta w pełni wylęgnięta z osłonki

I teraz mogłabym, Magda, zwrotnie napisać Twój komentarz, ale uważam że to forum zasługuje tylko na pozytywne emocje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 17:53

Ayno lubi tę wiadomość

• Natha Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina94 wrote:
    Jeju tak mi takie wiadomości pomagają, bo nie ukrywam, ciężki mam ten tydzień a w szczególności ten dzień. A jakie miałaś wartości bety?
    Tak bym chciała aby się udało 🥺
    Dziękuję Ci bardzo i wspaniałej reszty ciąży ❤️
    Jeszcze dodam, że tak świruje i boję się spadku bety, że zrobiłam test i są mocniejsze kreski niż rano. Muszę się czymś pocieszać 🫣
    Trzymam mocno kciuki ❤️ zawsze jest nadzieja, ale pamiętaj że w razie czego nie można się poddać ! To forum jest pełne przeróżnych historii, czasem dziewczyny z mega słabym AMH i zerową ilością uzyskanych zarodków, po pół roku leczenia miały super wyniki! In vitro jest dla wytrwałych i nieugiętych. W końcu wszystko będzie dobrze, ale życzę żeby Twój maluch który jest z Tobą zastał już na zawsze!!!

Nina94 lubi tę wiadomość

• Nina94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natha wrote:
    Pierwsza cyfra to stadium rozwoju. Dwójka może być nawet w 5-tej dobie, a 5tka w 7 dobie, ale przecież wartość beta hcg nie zależy od tego ile zarodek istnieje na świecie, ale czy osiągnął odpowiednie stadium do wczepienia i organizm go przyjął. Żeby nastąpiła implantacja, musi być odpowiednio rozwinięty i niektórym schodzi na tym trochę więcej czasu niż innym. I nie wierzę, że zarodek 2.1.1 i 5.1.1 będzie różniło kilka godzin statystycznie, skoro leniwie się dzielił od początku.

Tu są stadia rozwoju:
    1 = EB – early blastocyst, wczesna blastocysta – jest to etap pierwszy formowania blastocysty, kiedy widoczne są komórki o kształcie półksiężyców, które później rozwiną się w warstwę komórek zewnętrznych. Wczesna blastocysta oceniana jest w skali jakości 1-4 (zob. poniżej Ocena dla wczesnych blastocyst).
    2 – blastocysta, której jama (blastocel) zajmuje poniżej połowy objętości blastocysty
    4 – pełna blastocysta, w której jama zajmuje powyżej połowy objętości blastocysty oraz osłonka zaczyna robić się cieńsza
    5 – blastocysta wylęgająca się (hatchingująca), która przebiła osłonkę i część komórek wydostaje się poza osłonkę przejrzystą

I teraz mogłabym, Magda, zwrotnie napisać Twój komentarz, ale uważam że to forum zasługuje tylko na pozytywne emocje :)
    Ja nie wiem dokładnie jak to wygląda z oceną, ale mój zarodek (blastka z 5 doby) był napewno wolniejszy i gorszy (z czym że jak to embriolog powiedział, miał dużo komórek) ale jednak wolniejszy. Jaki to ma fizyczny wpływ na betę to nie mam pojęcia, ale pocieszam się tym, że ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 17:59

On 31 lat, wyniki ok
    Ona 30 lat AMH 3,94

06.2023 klinika.
    Immunologia: Bx, Kiry nieobecne: 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, NK 9%, Homocysteina 5,43
    🍀02.2025 r. transfer dwóch zarodków ❄️❄️ bl. 2.1.1 i 2.1.2 beta 0 😢 (Accofil oraz encorton)
  • Lili@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natha wrote:

Tu są stadia rozwoju:

U mnie z wczesnej blastocysty do 6 jeden dzień.
    Różnie bywa również z implantacja.

Trzymam kciuki nawet przy niskich betach być może się uda:).

• Nina94 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natha wrote:
    Trzymam mocno kciuki ❤️ zawsze jest nadzieja, ale pamiętaj że w razie czego nie można się poddać ! To forum jest pełne przeróżnych historii, czasem dziewczyny z mega słabym AMH i zerową ilością uzyskanych zarodków, po pół roku leczenia miały super wyniki! In vitro jest dla wytrwałych i nieugiętych. W końcu wszystko będzie dobrze, ale życzę żeby Twój maluch który jest z Tobą zastał już na zawsze!!!
    Dziękuję! 😍 z jednej strony i tak się cieszę, że po latach zobaczyłam dwie kreski i dodatnia betę. To coś wspaniałego ☺️ ja się nie poddam, dopóki nie wezmę w ramiona dziecka 🥹

On 31 lat, wyniki ok
    Ona 30 lat AMH 3,94

06.2023 klinika.
  • Natha Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina94 wrote:
    Dziękuję! 😍 z jednej strony i tak się cieszę, że po latach zobaczyłam dwie kreski i dodatnia betę. To coś wspaniałego ☺️ ja się nie poddam, dopóki nie wezmę w ramiona dziecka 🥹
    Myślę że dwie kreski po takim czasie to ogromny sukces, miałam identycznie i miałam dosłownie zawał serca, jak 8dpt 37.3 i 10dpt 62. Czekanie jak na ścięcie na następną betę. Myślę że dopóki przyrosty są >60% to jest naprawdę ok i staraj się nie stresować. Widocznie masz leniuszka :) a co ma być to będzie, cała ciąża się okazuje pasmem stresow i trzeba się strać jakoś powoli znieczulać :) chociaż to prawie niemożliwe :| ja w dwa tygodnie dostałam diagnozę podejrzenia wady wrodzonej płuc, potem serca ze skierowaniem do szpitala, a wczoraj po 2 tygodniach stresu, prywatnie na dobrym sprzęcie wyszło że mam podręcznikowego na ten moment chłopca. Rozumiem naprawdę każdy Wasz stres i wspieram!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 18:06

Nina94, Patty23, Valletta lubią tę wiadomość

• Mmagda Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natha wrote:

Tu są stadia rozwoju:

I teraz mogłabym, Magda, zwrotnie napisać Twój komentarz, ale uważam że to forum zasługuje tylko na pozytywne emocje :)[/QUOTE
    Napisałam bo wprowadzasz w błąd a nie po to by wprowadzać złe emocje.Jestem biotechnologiem i coś o tym wiem.

• Nina94 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natha wrote:
    Myślę że dwie kreski po takim czasie to ogromny sukces, miałam identycznie i miałam dosłownie zawał serca, jak 8dpt 37.3 i 10dpt 62. Czekanie jak na ścięcie na następną betę. Myślę że dopóki przyrosty są >60% to jest naprawdę ok i staraj się nie stresować. Widocznie masz leniuszka :) a co ma być to będzie, cała ciąża się okazuje pasmem stresow i trzeba się strać jakoś powoli znieczulać :) chociaż to prawie niemożliwe :| ja w dwa tygodnie dostałam diagnozę podejrzenia wady wrodzonej płuc, potem serca ze skierowaniem do szpitala, a wczoraj po 2 tygodniach stresu, prywatnie na dobrym sprzęcie wyszło że mam podręcznikowego na ten moment chłopca. Rozumiem naprawdę każdy Wasz stres i wspieram!
    Domyślam się, że to cały czas są takie emocje jak na karuzeli, ale co w tym dziwnego, skoro każda z nas czeka na ten moment, czasami i długimi latami. Ale to jest tego warte, każdy stres, wydany grosz czy poświęcony czas.
    Jak ja zobaczyłam pierwszy raz betę 7 to miałam łzy w oczach, jeszcze nieświadoma, że to trochę mało, ale ruszyło coś.

Natha, Valletta lubią tę wiadomość

On 31 lat, wyniki ok
    Ona 30 lat AMH 3,94

06.2023 klinika.
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda wrote:
    Natha wrote:

Tu są stadia rozwoju:

I teraz mogłabym, Magda, zwrotnie napisać Twój komentarz, ale uważam że to forum zasługuje tylko na pozytywne emocje :)[/QUOTE
    Napisałam bo wprowadzasz w błąd a nie po to by wprowadzać złe emocje.Jestem biotechnologiem i coś o tym wiem.
    Pewnie do tych ocen dochodzi też jakaś subiektywna ocena embriologa, do jakiej klasy zakwalifikuje. Od doświadczenia itp. A tak z ciekawostek, napisze Wam, że koleżanka miała pierwsze beta HCG oznaczone na wartość 4 a po trzech dniach miała 96. Poczęte naturalnie (przy niskim AMH, lat 36). Bobo zdrowiutkie.
    A powiedzcie mi jak się czulyscie po znieczuleniu po punkcji? Odrazu dobrze się czulysci i miałyście siły, czy dłużej Was trzymało?

Natha lubi tę wiadomość

• Nina94 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Pewnie do tych ocen dochodzi też jakaś subiektywna ocena embriologa, do jakiej klasy zakwalifikuje. Od doświadczenia itp. A tak z ciekawostek, napisze Wam, że koleżanka miała pierwsze beta HCG oznaczone na wartość 4 a po trzech dniach miała 96. Poczęte naturalnie (przy niskim AMH, lat 36). Bobo zdrowiutkie.
    A powiedzcie mi jak się czulyscie po znieczuleniu po punkcji? Odrazu dobrze się czulysci i miałyście siły, czy dłużej Was trzymało?
    Ja po pierwszej punkcji czułam się dobrze a po drugiej średnio i byłam bliska hiperki. Ja również proszę o leki przeciwwymiotne, bo źle reaguje na znieczulenie. Po drugiej punkcji dostałam receptę na antybiotyk, ale finalnie go nie wzięłam. Brzuch mnie bolał i byłam obolała cała. Pamiętam, ze przy pierwszej stymulacji piłam bardzo dużo wody a przy drugiej już nie i tu zrobiłam duży błąd.

Dotipik lubi tę wiadomość

On 31 lat, wyniki ok
    Ona 30 lat AMH 3,94

06.2023 klinika.
  • Natha Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Ja zaliczyłam najlepszy odlot w życiu w narkozie, a po niej wstałam po 15 minutach za zgodą pielęgniarek (czułam się super) i sobie poszłam na wizytę w pełni sił 😅 Każdy reaguje inaczej ❤️ Ale myślę że to nic strasznego. W 100% normalnie będziesz się czuła po okresie, bo wszystko zejdzie;)

Dotipik lubi tę wiadomość

• Patty23 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój niskobetowiec dalej rośnie w normie: 143.
    Jest ze mną 2 tyg a już matce tyle nerwów nastręcza tymi niskimi wartościami. 🤦🏻‍♀️
    Moje ręce są tak pokute i posiniaczone, że odpuszczam betowanie na chwilę. Pani pielęgniarka z punktu się ucieszy, bo już nie wie gdzie kuć (mam mało widoczne żyły i ciężko się pobiera). 😂 Pójdę w pon lub wt mam nadzieję przebić wtedy w końcu ten 1000, bo klinika każe mi się umówić na wizytę po takim wyniku.
    A tymczasem wyjeżdżam do Łodzi na weekend, mam nadzieję że zajmę głowę i nie będę tyle o tym myśleć. 🙃

Starania od 2022, w klinice od 3.2023.
    👩🏻33
    🧑🏼32
    🐶6

PCOS, IO, objawy niedoczynności tarczycy już przy TSH >2,
    parametry nasienia w normie, kariotypy ✅

2023
    AMH 3.23: 7,26
    2.2023 - prawdopodobnie ciąża biochemiczna
    7 cs (lametta 2 cs - brak owu, lametta + bemfola - owu wystąpiło ale brak ciąży)
    koniec cs. robimy przerwę, szukamy innego lekarza i wracamy za kilka miesięcy. W między czasie suple, powrót własnych owulacji.

2024
    Jajowody drożne
    AMH 11.24 5,68
    Grudzień: kwalifikacja i plan leczenia do IVF.

2025
    Start stymulacji: styczeń (Rekovelle + Primolut + Gonapeptyl). 14 pobranych - 3 dojrzałe - ❄️❄️ 2x3AB
    Transfer: marzec ❌ cb
    Transfer: kwiecień 7dpt - 10,70; 9dpt - 27,10; 12dpt - 69,70; 14dpt - 143,0; 20dpt - 897, 22dpt - 1319. 27dpt - puste jajo, 29dpt - 5556, 30dpt - zarodek, 31dpt - 7121. Poronienie chybione. 7+6 💔
  • Lidia19 Koleżanka

Wysłany: 7 maja, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Już kiedyś prosiłam Was o pomoc, ale postanowiłam się przypomnieć ☺️
    Piszę pracę magisterską, której celem jest wskazanie ewentualnych różnic w poziomie wiedzy oraz identyfikacja obszarów wymagających zwiększonej edukacji w zakresie suplementacji w okresie przedkoncepcyjnym i ciążowym, w dwóch grupach kobiet: tych które nie miały problemu z niepłodnością i tych które niestety się z nią mierzyły .
    Obecnie jestem również w ciąży ( niestety po długiej walce z niepłodnością), aktualnie 32+4 tc, rozwiązanie w czerwcu i koniecznie chciałabym do tego czasu skończyć pisanie pracy 😅 ale żeby to zrobić muszę przeprowadzić badania, a do tego potrzebuję jeszcze około 25-30 ankiet, wypełnionych głównie przez bohaterki, które walkę z niepłodnością wygrały i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku 🥰
    Będę bardzo wdzięczna jeśli znajdą się tu kobietki które zechcą mi w tym pomóc i wypełnią ankietę 🙏 nie zajmie to dużo czasu, maksymalnie 5-6 minut ☺️ będę bardzo wdzięczna za pomoc ❤️

Poniżej zostawiam link:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=JKjnj0H2e0ijvNzbetXfXy43DtFe1YVFjjT4QbRN9sNUNDUyRVg1NlhOTjZINjBYN1lMMFk1Q01HNy4u

• Valletta Autorytet

Wysłany: 7 maja, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina94 wrote:
    Domyślam się, że to cały czas są takie emocje jak na karuzeli, ale co w tym dziwnego, skoro każda z nas czeka na ten moment, czasami i długimi latami. Ale to jest tego warte, każdy stres, wydany grosz czy poświęcony czas.
    Jak ja zobaczyłam pierwszy raz betę 7 to miałam łzy w oczach, jeszcze nieświadoma, że to trochę mało, ale ruszyło coś.

Rozumiem Cię i trwaj w tych emocjach, pozwól sobie na nie. Ja do dzisiaj mam pozytywny test ciążowy z pierwszej procedury. Zostawiłam go po to, żeby przypominać sobie, że moje ciało może. Że czeka na właściwy moment, ale to była ta iskra nadziei, która w najgorszych momentach wracała.

Nina94, sylstaa lubią tę wiadomość

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
    01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)

☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)

03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2 x immunoglobuliny).
    preg.png
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 7 maja, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina94 wrote:

Na wątku o statystykach bety znalazłam coś takiego, więc jest nadzieja. 🥰

Transfer nr 5 blastocysta
    6dpt 7.66
    8dpt 13.62
    10dpt 27.97
    12dpt 78.29
    14dpt 188.42
    16dpt 428.1
    18dpt 764.57
    Dziś 21dpt widziałam bijące ❤️
    Uważam że nie da się wyciągnąć z tego mądrych wnioskow.
    Usłyszałam od Pani dr że ciąża to nie matematyka, żeby nie patrzeć na wartości bety i że są badania naukowe mówiące o tym, że osoby z chorobami immunologicznymi ( tj kir) moga mieć niższe bety i gorzej przyrastające.

sylstaa, Nina94, Patty23 lubią tę wiadomość

Starania od 2019
    On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
    ❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8.10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
    II FET 28/01/2025 BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163 😥 14dpt-115 😥
    III FET 28/04/2025 BetaHCG: 8dpt-15.30, 10dpt-13. 😥
  • Cavarathiel Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z was jest może w Bocianie w Szczecinie? Zastanawia mnie jaką opinie mają tamtejsi embriolodzy. Ja jestem w Invikcie we Wrocławiu. Embriolodzy super, ale lekarze są beznadziejni. Myślę o zmianie kliniki na następną procedurę, ale muszę to jeszcze przegadać z mężem 😉
    Ja jestem w Bocianie w Szczecinie. Mamy też osobny wątek, możesz sobie poczytać na spokojnie. Albo na priv jakbyś chciała 😊

Kingulla lubi tę wiadomość

Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
    31👩 33🧔
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
    ◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
    ◽ AMH 0,56 (11.24)
    ◽ Wczesne wygasanie jajników
    ◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
    + 2DS1, 2DS5, 3DS1
    - 2DS2, 2DS3
    ◽ Adenomioza
    ◽ Cross match 27%, Allo mlr 0%, ANA1+, cytokiny i IMK rozjechane

📅 11.2024 Bocian Szczecin
    ◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII, zapłodnione 2, są 2: 4AA i i 3BB
    20.02.25 - ❄️4AA - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌
    24.03.25 -❄️3BB - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌

◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII, zapłodnione 2, jest 1: 4AB
    22.05, 20.06, 17.07 diphereline
  • Nowa31 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:

Ja też zaliczyłam najlepszy odlot w życiu 🫣🫣
    Po też się czułam ok , wstałam po jakieś godzinie dobrej :)

💁‍♀️32
    Amh - 3,01
    Kariotyp - 🆗
    👨‍💼32
    Morfologia nasienia 2%
    Kariotyp 🆗

2014 - 👧 naturalnie

25.03.2025 - zaczynamy stymulację 💉
    29.03.2025 - pierwszy podgląd 🥚🥚
    01.04.2025 - drugi podkład 🥚
    04.04.2025 - kolejny podgląd 🥚🥚
    08.04.2025 - punkcja
    Punkcja -28 komórek - 16 🥚 - 15❄️- 1❄️💔💔
    I IVF - ❌
    II IVF - lipiec 🙏🙏
    22.07.2025- podgląd 🥚🥚
    25.07.2025 - podgląd 🥚🥚
  • Konstruktorka93 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, wracam do was po kolejną poradę, bo jak zwykle jesteście niezastąpione.
    Obecnie jestem 6 tydzień po poronieniu. Wykonałam badania kontrolne, i tak, prolaktyna ponad 40... Do tego witamina B12 ( suplementuj metylowana według zaleceń Jarosz) 949!!!
    Homocysteina 8,14

Czy miałyście sytuację ze B12 była tak wysoko? Oprócz zaprzestanie suplementów Ania co powinnam zrobić?

Starania od 2018
    💃93
    🤵91

2018-2020: 3x CB❌❌❌
    2021: 3x IUI ❌❌❌
    2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
    ° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
    2024:
    °4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
    °11/24: transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
    °Badania po nieudanym transferze:
    --> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
    --> Cytokiny rozjechane 🆘
    --> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
    --> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
    --> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
    --> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
    18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢
  • Nina94 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patty23 wrote:
    Mój niskobetowiec dalej rośnie w normie: 143.
    Jest ze mną 2 tyg a już matce tyle nerwów nastręcza tymi niskimi wartościami. 🤦🏻‍♀️
    Moje ręce są tak pokute i posiniaczone, że odpuszczam betowanie na chwilę. Pani pielęgniarka z punktu się ucieszy, bo już nie wie gdzie kuć (mam mało widoczne żyły i ciężko się pobiera). 😂 Pójdę w pon lub wt mam nadzieję przebić wtedy w końcu ten 1000, bo klinika każe mi się umówić na wizytę po takim wyniku.
    A tymczasem wyjeżdżam do Łodzi na weekend, mam nadzieję że zajmę głowę i nie będę tyle o tym myśleć. 🙃
    Faktycznie. Ale dobrze, że rośnie i ja też mam nadzieję, że u mnie tak będzie. A czy takie niższe bety mają wpływ na ciążę? Nigdy się tym nie interesowałam, bo nigdy bety nie miałam dodatniej.
    Trzymam kciuki, żeby szło wszystko dobrze do przodu :)

Patty23 lubi tę wiadomość

On 31 lat, wyniki ok
    Ona 30 lat AMH 3,94

06.2023 klinika.
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ