X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌺🌷IVF MARZEC 2025🌷🌺
Odpowiedz

🌺🌷IVF MARZEC 2025🌷🌺

Oceń ten wątek:
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo0olka wrote:
    Ja dzięki niej jestem teraz 2 raz w ciąży 😍
    Punkcje robił mi dr Mercik i mówi mi że słyszał że mam mieć ET mówię tak w sobotę a on że nie w sobotę tylko w poniedziałek a ja że nie w poniedziałek tylko w sobotę z Panią dr Gajewska Kucharek w 3 dobie.. tłumaczę mu że Miś jest z 3 doby że mam mało komórek (tylko 2) i że lepiej będzie w macicy, zgodził się nie komentował i widzisz jestem w ciąży 😍

Super, gratulacje!
    Mój mąż nawet ostatnio stwierdził, że gdyby dało się u Mercika w gabinecie wymontować miejsca siedzące dla pacjentów to by to zrobił,żeby ludzie mniej czasu mu zabierali xD Wyciagnąć z niego jakieś informacje, czy porady to masakra. Ja często sama sobie odpowiadałam na zadane pytania on kiwał głową.

W takim razie upewniłam się w przekonaniu,że moja intuicja mnie nie zawiodła co do dr Gajewskiej :) fajnie,że ją polecasz :)

👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔‍♂️ 90'
    ☘️ 03/2024 - I IVF - I transfer- cb 💔
    ☘️ 11/2024 - II IVF - II transfer - beta 0
    🍀KD - 02/2025 -III IVF - III transfer - beta 0
  • karo0olka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Super, gratulacje!
    Mój mąż nawet ostatnio stwierdził, że gdyby dało się u Mercika w gabinecie wymontować miejsca siedzące dla pacjentów to by to zrobił,żeby ludzie mniej czasu mu zabierali xD Wyciagnąć z niego jakieś informacje, czy porady to masakra. Ja często sama sobie odpowiadałam na zadane pytania on kiwał głową.

W takim razie upewniłam się w przekonaniu,że moja intuicja mnie nie zawiodła co do dr Gajewskiej :) fajnie,że ją polecasz :)

Ja ją polecam z całego serducha ❤️❤️

Kamellia30 lubi tę wiadomość

09.2022 początek I procedury stymulacja -> punkcja -> 7 jajeczek -> ostatecznie 3 zarodki -> po badaniu PGTA tylko 1 prawidłowy + 1 mozaika (można transferować zgoda prof embriolog).
    I transfer 08.11.2022 blastka 4BB - beta 8dpt <0.1 😢
    II transfer 29.12.2022 mozaika 4AA -
    beta 8dpt <0.1
    03.04.2023 początek II procedury
    stymulacja->punkcja 15.04.2023-> 3 jajeczka->2 dojrzałe -> 1 zapłodnione
    III transfer ET 3 dniowy 8A-
    6 dpt ⏸️ beta 5.7, 7dpt- beta 14, 9dpt beta 57, 11dpt beta 179, 14dpt 587, 16dpt 1697, 21dpt 13135
    23dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥰
    28dpt 6mm + ❤️
    28.12.2023 38+5 Michał 3840g/56cm
    Apgar 10/10 💙
    4.11.2024 wracamy po rodzeństwo z
    6.12.2024 Punkcja -> 4🥚 2 dojrzałe - 1 ❄️ 4BB
    3.01.2025 KET 4BB - beta 10dpt <0.2
    2.03.2025 Początek IV procedury 😍
    12.03.2024 Punkcja 2xMII 🥚🥚
    V transfer ET 3-dniowy 8A + EG❤️
    5dpt ⏸️ 6dpt Beta 7.7, 9dpt Beta 73, 11dpt Beta 228, 14dpt 753 🥹🥹
    23dpt- 2.5mm szczęścia i ❤️
  • Avkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo0olka wrote:
    A może to była ciąża biochemiczna? Który to dzień po transferze?

Tydzień po

• MagdaKK Debiutantka

Wysłany: 1 kwietnia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    nie wiem na którym forum pisać, nie wiem czy wybrałam dobry wątek, póki co jestem tutaj nowa.
    Moja sytuacja opisuje się tak:
    27.02 pierwszy dzień miesiączki
    28.02 zaczynam stymulację do punkcji (biorę Menopur,
    kilka USG w trakcie i widoczne około 8-9 pęcherzyków
    Dzień punkcji i okazuje się, że udało się uzyskać tylko jedną komórkę (pozostałe pęcherzyki były puste), która na szczęście była dobrej jakości, udało się ja zapłodnić, podzieliła się pięknie
    18.03 transfer 5-dniowego zarodka
    28.03 beta 98
    31.03 beta 56,6

Doskonale rozumiem, że to koniec mojej radości. Ale co dalej?
    Nie jestem zadowolona z mojego lekarza, nie za bardzo się mogę czekolowiek od niego dowiedzieć. Nie kazał mi przerywać brania leków (Duphaston, Cyclogest).
    Wizytę mam dopiero w piątek, ale nie widzę sensu w braniu dalej leków. Nawet bety nie kazał mi powtarzać, nie wiem co mam robić...

• Konrad Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. 13 marca mieliśmy udany transfer, w 11 dpt beta 558. wczoraj na wizycie okazało się że zarodek zagnieździł się w lewym górnym rogu i lekarz stwierdził że to zagraża życiu żony.. takie przypadki są bardzo rzadkie i oczywiście trafiło na nas.. mamy czekać do piątku czy się przemieści w odpowiednie miejsce w co nie wieżę zbytnio. Miała któraś z was taki przypadek? Czy to się może skończyć wywołaniem poronienia? Myślałem że dzięki invitro ciąża pozamaciczna nam nie grozi..em że dzięki invitro ciąża pozamaciczna nam nie grozi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 10:53

• just_a_girl Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda KK, Konrad

Napiszcie na wątku kwietniowym IVF, tu już mało kto zajrzy
    Ja niestety nie za bardzo mam jak cokolwiek podpowiedzieć

Niestety invitro w żaden sposób nie chroni przed ciążą pozamaciczną, bo tak samo jak w naturalnym poczęciu, zarodek sam wędruje po jamie macicy i wybiera sobie miejsce do zagnieżdżenia, niestety nie zawsze dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 16:13

starania od 04.2023
    3 cykle stymulowane:
    2x Klomifen + Ovitrelle, 1x Letrozol + Ovitrelle ❌
    01.2025 kwalifikacja do programu in vitro
    02.2025 start in vitro, długi protokół
    14.03 punkcja jajników:
    pobrano 8 komórek MII
    5 prawidłowych zapłodnień
    uzyskano 2 blastocysty: 3AB, 6BB
    19.03 transfer zarodka 3AB ❌
    31.03 beta dla kliniki 0❌

18.04 biopsja endometrium

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,2 (08.2024) vs. 2,2 (08.2023)
    hiperprolaktynemia (wyregulowana Dostinex'em) ✅
    1 niedrożny jajowód ❌, naturalne owulacje ✅
    hormony, tarczyca ✅
    kariotyp ✅

👨🏻'95 (30)
    kariotyp ✅
    koncentracja, ruchliwość ✅
    morfologia 0% / 4% / 1% ❌
    MSOME 0% ❌
    fragmentacja DNA ✅
    test HBA ✅
  • Nadzieja🩷🩵 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Wczoraj dzwonił lekarz z Kliniki że przyrosty jak najbardziej ok . Następna weryfikacja dopiero 7 lub 9 kwietnia z USG pęcherzykowym . Tylko USG roku bi położna i od nich ciężko się dowiedzieć coś mój mąż nie będzie mógł być przy badaniu a za chwilkę musi wyjechać za granicę 😐 , a z lekarzem najprawdopodobniej kontakt telefoniczny i on wtedy powie czy wszystko ok . Trochę mi to nie pasuje i zastanawiam się czy nie pójść też gdzieś do ginekologa u siebie , tylko czy to nie będzie za dużo USG dla takiego maluszka . 🤔

• wiwiktoria Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [uzyskałam zgodę od OvuFriend na publikację]

Szanowne Panie,
    Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety oraz udział w badaniach do mojej pracy magisterskiej pt. "Satysfakcja z życia oraz postawy kobiet leczących się z powodu niepłodności".
    Celem badania jest lepsze zrozumienie doświadczeń i postaw kobiet, które przechodzą proces leczenia niepłodności.
    Ankieta jest anonimowa, a jej wypełnienie zajmuje tylko kilka minut. Wasze odpowiedzi będą cennym wkładem w realizację mojego projektu badawczego i pomogą w zgłębieniu tematu.

Link do ankiety (proszę skopiować i wkleić w przeglądarkę) : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceNAQXcdYYrcvNerubdJAsdtL4Ldy2vmJVcGvvGzLU3gecXw/viewform?usp=dialog

Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc!

Pozdrawiam serdecznie,
    Wiktoria Dubiel

• Asiek87 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowe dziewczynki opuszczam was niestety , dzisiaj byłam na kontrolnym USG 8tc2d niestety brak serduszka zarodek przestał się rozwijać prawdopodobnie przed sama wizyta w 7 tc . Do 2 tyg powinnam dostać krwawienia jeśli nie to łyżeczkowanie . Straszne uczucie , bardzo współczuję wszystkim co muszą to przechodzić nie raz kilkukrotnie😢 trzymam za was kciuki. A my zaczynamy od lipca kolejny proces jak wszystko się unormuje .

Meggy@ lubi tę wiadomość

• Meggy@ Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek87 wrote:
    Marcowe dziewczynki opuszczam was niestety , dzisiaj byłam na kontrolnym USG 8tc2d niestety brak serduszka zarodek przestał się rozwijać prawdopodobnie przed sama wizyta w 7 tc . Do 2 tyg powinnam dostać krwawienia jeśli nie to łyżeczkowanie . Straszne uczucie , bardzo współczuję wszystkim co muszą to przechodzić nie raz kilkukrotnie😢 trzymam za was kciuki. A my zaczynamy od lipca kolejny proces jak wszystko się unormuje .

Przykro mi bardzo, wczoraj dostałam taką samą diagnozę…
    Chociaż dziwne bo puste jajo płodowe ma tylko 5mm ale to był 6tc i 4 dzień więc już powinno być serce.

Robiłam wczoraj betę, wyszła prawie 4tys, powtarzam w poniedziałek żeby potwierdzić że nie ma przyrostu takiego jaki powinien. Próbujemy dalej, chociaż już przepłakałam tą stratę to w głębi duszy wciąż mam taką małą nadzieję że w poniedziałek okaże się cud i że jednak coś się za wolno mały rozwijał ale jednak się rozwinie mimo, że wiem że jest to nierealne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 08:46

Świadome starania od 2023 (PCOS, całkowity brak owulacji) reszta w porządku, nasienie również.
    17.01.2025 I Punkcja -> pobrano 29 komórek, 13 były dojrzałe, ze względu na OHSS zapłodniono 12, przetrwały tylko 3 :(
    Zamrożone 3 blastki
    ❄️4AA ❄️4BB ❄️5CC
    17.03.2025 transfer na cyklu sztucznym ❄️4AA
    25.03.2025 beta 129 ❤️
    27.03.2025 beta 350 ❤️
    11.04.2025 pierwsze usg - puste jajo 💔 beta tego dnia 3714, kolejna 14.04 - 4950
‹‹ 228 229 230 231 232
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ