X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🤰🤰🤰IVF PAŹDZIERNIK 🤱🤱🤱
Odpowiedz

🤰🤰🤰IVF PAŹDZIERNIK 🤱🤱🤱

Oceń ten wątek:
  • Koniczynka_87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Dziewczyny bo Wy się znacie, czy te witaminki są spoko? Dostałam taki pakiet od lekarza internisty (bardzo miły pan dr, poszłam żeby sprawdzić czy wszystko spoko po tym antybiotyku, a sam z siebie dołożył witaminy "bo jak się pani stara to sprawdźmy od razu"):

Wit D - 27 (wiem, że niedobór ale ja ją powoli uzupełniam i to jak na razie mój najwyższy wynik)
    Wit B12 - 607 (Norma 187-883) - nje wiem czy taki wysoko wynik to spoko, czy oznaką, że jej nie przetwarzam dobrze przez tą swoją mutacje?
    Kwas foliowy 14,78 (norma 3,1 -20,5) - tutaj tak samo jak z tą Wit. B, nie wiem czy to dobrze czy źle.

Niestety po zmianie letroxu na euthurox znowu podniosło mi się TSH do 2,30. Mam jutro poradę z endo, musimy jakiś złoty środek na to znaleźć, bo po letroxie mam skutki uboczne ale TSH ładnie obniża, a po euthyroxie nic mi nie jest ale to tsh rośnie.

Czy powinnam jeszcze jakieś witaminy, badania ogólne dorobić? Może jakieś hormony (oprócz stymulacji to nie były chyba od początku roku sprawdzane)?

Martwię się cały czas, ze za mało supli jem, bo biorę tylko ten femibion 0 jak pani dr kazała i tyle.
    Ech, zwariuje do tego transferu, teraz to się chyba najbardziej boję z całego procesu (oprócz momentu przed punkcja że się nie obudzę ale to był taki inny strach), bo jak się nie uda to mi się takie ostateczne wydaje.

Witamina D mogłaby być wyżej, ale ja też mam niewiele więcej mimo codziennej suplementacji.

B12 jest całkiem ok, tutaj patrzymy by było pod wyższą granicę.

Kwas jest ok.

Proponuję zbadać homocysteinę. Ta powinna być w granicach 7-8 najlepiej.

ABK, Lierin2 lubią tę wiadomość

Szczepienia limfocytami. Allo MLR 44% 10.2022.

Salve Medica Łódź: IUI
    04/08/2022 ❌️

Invimed Poznań: ICSI
    4 blastki 🍀
    6 doba: ❄️ 4AA ❄️ 3BB
    5 doba: ❄️ 4BA ❄️ 4BB
    09/12/2022 - transfer FET z EG ❄️ 4BA ❌️
    11/01/2023 - scratching endo ✂️
    30/01/2023 - transfer FET z EG ❄️ 4BB ❌

03/2023 - biopsja endo: cd138 5/10 HPF ❌
    03/2023 - doksycyklina 💊
    05/2023 - biopsja endo: ✅
    01/2024 - mini-histeroskopia: ✅
    04/2024 - odnowione badania💉
    05/2024 - USG: adeno&endo 🆘️
    09/2024 - mini-histeroskopia: usunięcie mięśniaka ✂️

01.2025 - transfer FET z EG ❄️ 4AA🍀
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenka wrote:
    Kobietki, powiedzcie mi z własnego doświadczenia... zmieniać pracę czy nie?? Aktualnie mam umowe na czas nieokreslony ale pensja jest słaba 🤦‍♀️🙊 i chcialabym zmienic na lepiej platną, ale wiadomo w nie dlugim czasie bede w ciąży, czy to nie bedzie glupie jak przyjde do nowej pracy po Nowym Roku i po 3 miesiacach powiem, ze jestem w ciąży a umowa pewnie bedzie na 12 miesiecy?? Przekladam te decyzje i przekladam i sama nie wiem co robic. Moze Wy osoby postronne powiecie co robic ❤

Mam taką samą sytuację i siedzę na razie twardo, nie zmieniam. :) Pracuje w fajnej, dynamicznej branży ale stawkę u siebie mam poniżej rynkowej, za to zdalna elastyczna pracę i umowę na czas nieokreślony. I uważam, że podczas starań jest to nie do przecenienia. :) Choć się śmieje, że ta moje pozycja to jest taki ekwiwalent pracy w urzędzie. ;) Za to wykorzystuje ten czas "w zawieszeniu" na przebranzowienie się, dodatkowe kursy itd. A żeby trochę do budżetu dołożyć robię fuchy na boku. :) Ale Cie rozumiem, bo pracuje poniżej swoj3go doświadczenia i stawek i jak czasem widzę ogłoszenia to mnie swiezbi żeby wysłać CV, ale zdecydowałam, że skupiam się teraz na staraniach, nie na "karierze".

ONA i ON - 37 & 36 l.
    ✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56
    ❌ Zdiagnozowane problemy:
    Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
    On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%

🍀Starania od 4.2021 (poważne od 12.2021)
    08.22 - 1 IUI - ❌️
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.

🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta przyrasta jak rakieta do 18 dpt, 25dpt zarodek 2 mm, 32 dpt serduszko. Zarodek slabo rośnie, serduszko bije -> poronienie zatrzymane 9 tc, Jagoda, zdrowa dziewczynka 💔💔 Brak jednoznaczniej przyczyny. 🥺

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
    🔥Zmiana na Czechy Repofit
    11.23 - II runda invitro🤞
  • ABK Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenka wrote:
    Kobietki, powiedzcie mi z własnego doświadczenia... zmieniać pracę czy nie?? Aktualnie mam umowe na czas nieokreslony ale pensja jest słaba 🤦‍♀️🙊 i chcialabym zmienic na lepiej platną, ale wiadomo w nie dlugim czasie bede w ciąży, czy to nie bedzie glupie jak przyjde do nowej pracy po Nowym Roku i po 3 miesiacach powiem, ze jestem w ciąży a umowa pewnie bedzie na 12 miesiecy?? Przekladam te decyzje i przekladam i sama nie wiem co robic. Moze Wy osoby postronne powiecie co robic ❤

Ja bym dopytala, poprostu, ewentulanie jak praca fajna to bym negocjowała umowe ze pierwsza na 3 miesiace, a później na czas nieokreslony.
    Szczerze sama mam propozycję za 3x tyle ile obecnie zarabiam, ale siedze twardo bo a noz sie uda. Wiem ile stresu mnie kosztowalo szukanie pracy jak stracilam chwilke temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 10:27

Lierin2 lubi tę wiadomość

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka_87 wrote:
    Witamina D mogłaby być wyżej, ale ja też mam niewiele więcej mimo codziennej suplementacji.

B12 jest całkiem ok, tutaj patrzymy by było pod wyższą granicę.

Kwas jest ok.

Proponuję zbadać homocysteinę. Ta powinna być w granicach 7-8 najlepiej.

O, dzięki! Tak homocysteine robiłam w zeszłym roku i była lekko poza tą granice bo 8,4, powtórzę. :)
    ABK wrote:
    A jaka dawke wit D bierzesz? B12 i kwas foliowy wydaje mi sie ze ok.
    W przypadku przedawkowania wit D dostajesz rozstroju zoladka, w przypadku kwasu foliowego i wit b12 specyficzny posmak w ustach.
    To ze Ci tsh skoczyło to nie znaczy ze dawka jest zle dobrana czy lek zle sie przyswaja. Zwroc uwage czy sie wiecej stresujesz czy mniej śpisz i jak jesz, bo to też wazne.
    Ja jak sie zdenerwuje gdzie nie spie etc, to z dnia na dzien tsh z poziomu 0.2 potrafi mi skoczyc na 7, (doslownie spie wtedy na stojaco), powort ok 2 miesiacy. Produkty bialkowe, nabiał utrudniaja wchlanianie hormonu, jesli przymujesz rano, to jesli na sniadanje jogurt, kawa z mlekiem to 2h po przyjeciu tabletki, inaczej nie wchlonie sie tak jak trzeba

Dzięki za info! :)
    Biorę wszystko właśnie w tym kompleksie femibion, wcześniej miałam osobno kwas foliowy neofolic i wit d w kropelkach. :)
    O tych produktach nabiałowych nie słyszałam, dzięki za info!
    Jemy dobrze, wysypiam się, pije dużo wody. Niestety się nie ruszam, miałam w zeszłym roku wypadek podczas uprawiania sportu i ogólnie nic mi już nie jest (choć chodzę na fizjo raz w tygodniu dla lepszego samopoczucia) ale mam na razie bana na sport, lekarze mówia że lepiej po ciąży wracać. :)
    Ja ogólnie jestem osobą dynamiczna z wieloma zadaniami więc utrzymuje ten swój stan zajętości cały czas podobny więc to raczej nie od tego. :)

Koniczynka_87 lubi tę wiadomość

ONA i ON - 37 & 36 l.

08.22 - 1 IUI - ❌️
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.

🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta przyrasta jak rakieta do 18 dpt, 25dpt zarodek 2 mm, 32 dpt serduszko. Zarodek slabo rośnie, serduszko bije -> poronienie zatrzymane 9 tc, Jagoda, zdrowa dziewczynka 💔💔 Brak jednoznaczniej przyczyny. 🥺

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
  • ABK Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Dzięki za info! :)
    Biorę wszystko właśnie w tym kompleksie femibion, wcześniej miałam osobno kwas foliowy neofolic i wit d w kropelkach. :)
    O tych produktach nabiałowych nie słyszałam, dzięki za info!
    Jemy dobrze, wysypiam się, pije dużo wody. Niestety się nie ruszam, miałam w zeszłym roku wypadek podczas uprawiania sportu i ogólnie nic mi już nie jest (choć chodzę na fizjo raz w tygodniu dla lepszego samopoczucia) ale mam na razie bana na sport, lekarze mówia że lepiej po ciąży wracać. :)
    Ja ogólnie jestem osobą dynamiczna z wieloma zadaniami więc utrzymuje ten swój stan zajętości cały czas podobny więc to raczej nie od tego. :)

Ja jak zaczelam brac wit D to bralam 8000jm dziennie, doszlam do poziomu toksycznego prawie 🤣.

Ja sportu nie uprawiam, tylko tyle co spaceruje etc.
    Czytalam duzo opinii ze lepiej jednak nie brac kompleksow wit tylko wszystko osobno. Fakt sama biore complex B.
    Ale koenzymy selenu cynki foliany to juz osobno tak samo jak monokoncentrat z ananasa i resverator .
    Sama musze podniesc tsh bo mam 0.2, a powinnam miec 1.
    I badanie tsh o tej samej porze, mniej wiecej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 10:36

Monitoring owulacji okey

Slabe parametry nasienia
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • ........ Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki ale ten czas się dziś dłuży 🙈🙈

KateM lubi tę wiadomość

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Ja jak zaczelam brac wit D to bralam 8000jm dziennie, doszlam do poziomu toksycznego prawie 🤣.

Ja sportu nie uprawiam, tylko tyle co spaceruje etc.
    Czytalam duzo opinii ze lepiej jednak nie brac kompleksow wit tylko wszystko osobno. Fakt sama biore complex B.
    Ale koenzymy selenu cynki foliany to juz osobno tak samo jak monokoncentrat z ananasa i resverator .
    Sama musze podniesc tsh bo mam 0.2, a powinnam miec 1.
    I badanie tsh o tej samej porze, mniej wiecej

Ja bralam na początku 4000 wit D ale zaczynałam z poziomu 9, takze 27 to jest naprawdę spoko. :)
    No właśnie też słyszałam że osobno lepiej ale pani dr powiedziała, że tak będzie ok. Ja mam jeszcze taki problem, że dużych tabletek nie połykam, np. Tego ananasa nie kupiłam bo już za duży dla mnie, a ten femibion jest malutki. Sama już nie wiem. Przegadam z dr w piątek, bo też su9lementacja samodzielna tak jak piszesz może prowadzić do przesadzenia w drugą stronę i toksyczności.

A czym bedzies tsh podnosić? Bo przeważnie wszyscy mają problem żeby obniżyć nie na odwrót, ale podejrzewam, że do tego są jakieś inne leki po prostu?

ONA i ON - 37 & 36 l.

08.22 - 1 IUI - ❌️

Immuno:

🔥I runda ICSI:

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
  • ABK Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Kurczaki ale ten czas się dziś dłuży 🙈🙈
    Na którą?

Monitoring owulacji okey

Slabe parametry nasienia
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Dziewczyny bo Wy się znacie, czy te witaminki są spoko? Dostałam taki pakiet od lekarza internisty (bardzo miły pan dr, poszłam żeby sprawdzić czy wszystko spoko po tym antybiotyku, a sam z siebie dołożył witaminy "bo jak się pani stara to sprawdźmy od razu"):

Wit D - 27 (wiem, że niedobór ale ja ją powoli uzupełniam i to jak na razie mój najwyższy wynik)
    Wit B12 - 607 (Norma 187-883) - nje wiem czy taki wysoko wynik to spoko, czy oznaką, że jej nie przetwarzam dobrze przez tą swoją mutacje?
    Kwas foliowy 14,78 (norma 3,1 -20,5) - tutaj tak samo jak z tą Wit. B, nie wiem czy to dobrze czy źle.

Niestety po zmianie letroxu na euthurox znowu podniosło mi się TSH do 2,30. Mam jutro poradę z endo, musimy jakiś złoty środek na to znaleźć, bo po letroxie mam skutki uboczne ale TSH ładnie obniża, a po euthyroxie nic mi nie jest ale to tsh rośnie.

Czy powinnam jeszcze jakieś witaminy, badania ogólne dorobić? Może jakieś hormony (oprócz stymulacji to nie były chyba od początku roku sprawdzane)?

Martwię się cały czas, ze za mało supli jem, bo biorę tylko ten femibion 0 jak pani dr kazała i tyle.
    Ech, zwariuje do tego transferu, teraz to się chyba najbardziej boję z całego procesu (oprócz momentu przed punkcja że się nie obudzę ale to był taki inny strach), bo jak się nie uda to mi się takie ostateczne wydaje.

A jaką dawkę witaminy D bierzesz? Czytałam, że ma ona wpływ nie tylko na jakość komórek jajowych, ale też na zagnieżdżenie, więc nie powinna spadać poniżej 30.
    Co do witaminy B12, to ja miałam przy ostatnim badaniu 901 (norma do 771) i mi lekarka powiedziała, że jest ok, bo to efekt suplementacji. Poza tym jej nadmiar usuwany jest z moczem. Oczywiście można ją przedawkować, ale to chyba bardzo rzadko spotykana sytuacja.

Iseko, Lierin2 lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:

Co do wit D to mogę podpowiedzieć, że u mnie bardzo szybko urosła jak zaczęłam brać do niej wit. E. Wcześniej brałam od jakiegoś roku Ibuvit D3 8tys.j. i miałam zawsze koło 25-35, a od kiedy dołożyłam wit.E to w tydzień mi wzrosła do 52, zeszłam wtedy z dawki do 4tys.j. dziennie i od 2 miesięcy mam ok 45-50 poziom.
    Kwas foliowy masz idealnie, B12 tez super. Są dość wysoko ale to dobrze, bo zarodek na początku ciąży najbardziej ich potrzebuje do prawidłowego rozwoju :)

Jeśli chcesz coś jeszcze posprawdzać przed transferem to polecam zbadać ferrytyne, homocysteine i żelazo.

A i jeszcze co do tsh to może zapytaj lekarza o jod? Mój mi przepisał po poronieniu, bo w ciąży mi tsh skoczyło mocno i badałam w sobotę to spadło mi do 0,3, gdzie normalnie na tej dawce letroxu co jestem utrzymywało mi się w okolicach 1.

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • ........ Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Na którą?

13.50

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Salome Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenka wrote:

Podziwiam za tak pozytywne nastawienie, ale muszę przyznać, że też tak na początku myślałam ;) No i gdybym rzeczywiście siedziała przez 4 lata w jednym miejscu i nic bym nie zmieniała, to nie dość, że nie stać by mnie było na kolejną procedurę, to jeszcze bym się nudziła i nie rozwijała. A teraz mam pasję, dużo się uczę.
    Może poszukaj takiej pracy, żeby tylko te pierwsze 2-3 miesiące były na czas określony (okres próbny), a potem już umowa na czas nieokreślony? Nie wiem, z jakiej jesteś branży, ale w większości korpo tak właśnie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 10:55

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • ABK Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    13.50
    To juz tuz tuz, 11 to jak prawie 12 a 12 to zaraz kolo 13 😉

........, Mati W. lubią tę wiadomość

Monitoring owulacji okey

Slabe parametry nasienia
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenka wrote:
    Wiesz co, z własnego doświadczenia to opowiem Ci swoją sytuację ;) rok temu w sierpniu chciałam zmienić pracę właśnie ze względu na zarobki, miałam już ofertę, byłam na rozmowie i chcieli mnie przyjąć, kasa miała być większa o chyba 500zl. Moi przełożeni akurat w tamtym czasie planowali jakieś podwyżki, przekonali mnie żebym została. Oczywiście na to, że zostałam wpłynęło również to, że właśnie miałam umowę na nieokreślony, znałam już tą firmę i swoje obowiązki no i to, że nadal od czasu covida pracujemy zdalnie, a tam musiałabym dojeżdżać 40km w jedną stronę. No o jeszcze to, ze jak sie zaraz uda (a mialo sie udac, bo zaczynalismy szczepienia), to slabo tak pracodawce zostawic po tych kilku miesiącach. Okazało się, że podwyżka to było śmieszne 200 czy 300zl, wkurzyłam się, no ale stwierdziłam że jednak brak dojazdów, więc oszczędność na paliwie i czasie mi to rekompensuje. W tym roku z zaskoczenia dostałam 1300zl podwyżki, dokładnie od 2 miesięcy ;) nadal pracuje zdalnie, co jest mi na rękę z wyżej wymienionych powodów, a także dlatego, że po transferze nie muszę brać wolnego ;p
    Także w moim przypadku to, że zdecydowałam się nie zmieniać pracy to był strzał w 10 ;)

Nie znam Twoich warunków pracy ani miejsca, w którym miałabyś wylądować po zmianie ale może jak weźmiesz pod uwagę te elementy które wymieniłam, pozwoli Ci to podjąć decyzję, porównując oczywiście do swojej sytuacji, bo wiadomo, że każda jest inna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 11:07

Lierin2, Karenka lubią tę wiadomość

💉Szczepienia limfocytami

06.2022 - start IVF
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    6tc💔
  • daria_92 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenka wrote:
    Zawsze powtarzam, że kto nie ryzykuje nie pije szampana. Rób to co podpowiada Ci serducho. W razie czego umowę i tak przedłuża Ci z automatu do dnia porodu. Jeżeli masz tylko wyrzuty sumienia co do nowego pracodawcy i zero innych zmartwień z tego powodu to działaj!

Ona: 92'

On: 90'
    4lata starań
    Niepłodność idiopatyczna

I procedura
    29.08.2022 transfer zarodka 4.1.1
    5dpt beta 6.8, prog. 144
    11dpt beta 69.8 prog. 128
    18dpt beta 908 prog. 99.8
    23.09 25dpt beta 2654 i jest bijące ❤️; prog. 97,6
    01.10 beta 7771, prog 109
    04.10 (7+3) USG ❤️ i 1.3 cm człowieka
    31.10 (11+2) CRL 4.56 cm, FHR 161
    08.11 (12+4) prenatalne, CRL 5.67 cm, FHR 158, bardzo niskie ryzyko
    28.11 2022 146 g i 12,9 cm człowieka ❤️
    18.04.2023 Hubert 2160g 👶

2 x❄️❄️
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    A jaką dawkę witaminy D bierzesz? Czytałam, że ma ona wpływ nie tylko na jakość komórek jajowych, ale też na zagnieżdżenie, więc nie powinna spadać poniżej 30.
    Co do witaminy B12, to ja miałam przy ostatnim badaniu 901 (norma do 771) i mi lekarka powiedziała, że jest ok, bo to efekt suplementacji. Poza tym jej nadmiar usuwany jest z moczem. Oczywiście można ją przedawkować, ale to chyba bardzo rzadko spotykana sytuacja.

W tym kompleksie jest dawka 2000, może mi pani dr dołożył osobno 2000 tymi kropelkami żeby podnieść? To nienwiedzialam, że na zagnieżdżenie też wpływa, dzięki, a info!
    ........ wrote:
    13.50

To już niedługo! Może na jakieś paznokcie pójdziesz w międzyczasie albo coś? ;) Kawe, zakupy? Czas szybciej kinie. :D Trzymam kciuki za wizyte! 🤞
    Iseko wrote:
    Co do wit D to mogę podpowiedzieć, że u mnie bardzo szybko urosła jak zaczęłam brać do niej wit. E. Wcześniej brałam od jakiegoś roku Ibuvit D3 8tys.j. i miałam zawsze koło 25-35, a od kiedy dołożyłam wit.E to w tydzień mi wzrosła do 52, zeszłam wtedy z dawki do 4tys.j. dziennie i od 2 miesięcy mam ok 45-50 poziom.
    Kwas foliowy masz idealnie, B12 tez super. Są dość wysoko ale to dobrze, bo zarodek na początku ciąży najbardziej ich potrzebuje do prawidłowego rozwoju :)

Jeśli chcesz coś jeszcze posprawdzać przed transferem to polecam zbadać ferrytyne, homocysteine i żelazo.

A i jeszcze co do tsh to może zapytaj lekarza o jod? Mój mi przepisał po poronieniu, bo w ciąży mi tsh skoczyło mocno i badałam w sobotę to spadło mi do 0,3, gdzie normalnie na tej dawce letroxu co jestem utrzymywało mi się w okolicach 1.

Dzięki za rady! 🍀 Zapytam o te wit E i jod. :)
    Żelazo zrobiłam też, nizutkie mega (całe życie mam niskie), 65,7 q norma 65-175. Także też muszę dopytać czy coś na to brac. Dorobię ferrytyne j homicysteine, dzięki!
    Iseko wrote:
    Wiesz co, z własnego doświadczenia to opowiem Ci swoją sytuację ;) rok temu w sierpniu chciałam zmienić pracę właśnie ze względu na zarobki, miałam już ofertę, byłam na rozmowie i chcieli mnie przyjąć, kasa miała być większa o chyba 500zl. Moi przełożeni akurat w tamtym czasie planowali jakieś podwyżki, przekonali mnie żebym została. Oczywiście na to, że zostałam wpłynęło również to, że właśnie miałam umowę na nieokreślony, znałam już tą firmę i swoje obowiązki no i to, że nadal od czasu covida pracujemy zdalnie, a tam musiałabym dojeżdżać 40km w jedną stronę. No o jeszcze to, ze jak sie zaraz uda (a mialo sie udac, bo zaczynalismy szczepienia), to slabo tak pracodawce zostawic po tych kilku miesiącach. Okazało się, że podwyżka to było śmieszne 200 czy 300zl, wkurzyłam się, no ale stwierdziłam że jednak brak dojazdów, więc oszczędność na paliwie i czasie mi to rekompensuje. W tym roku z zaskoczenia dostałam 1300zl podwyżki, dokładnie od 2 miesięcy ;) nadal pracuje zdalnie, co jest mi na rękę z wyżej wymienionych powodów, a także dlatego, że po transferze nie muszę brać wolnego ;p
    Także w moim przypadku to, że zdecydowałam się nie zmieniać pracy to był strzał w 10 ;)

Nie znam Twoich warunków pracy ani miejsca, w którym miałabyś wylądować po zmianie ale może jak weźmiesz pod uwagę te elementy które wymieniłam, pozwoli Ci to podjąć decyzję, porównując oczywiście do swojej sytuacji, bo wiadomo, że każda jest inna ;)

Zgadzam się! Ja ogólnie jestem bardzo proaktywna jeśli chodzi o zmianę pracy, ryzykowanie, budowanie kariery i każdemu to doradzam ale właśnie w sytuacji kiedy coś ważnego dzieje się w życiu prywatnym warto zastanowić się czy znana, spokojna praca nie jest lepsza. Plus rzeczy poza kasa jak właśnie możliwość pracy zdalnej są nie do przecenienia przy staraniach. :)

Iseko, ........ lubią tę wiadomość

ONA i ON - 37 & 36 l.

08.22 - 1 IUI - ❌️

Immuno:

🔥I runda ICSI:

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin, na żelazo dużo zielonego jedz - sałaty, szpinak, kiełki do kanapek i sałatek dorzucaj, pestki dyni itp. Ja też lubię zakwas z buraka popijać od czasu do czasu ;)

💉Szczepienia limfocytami

06.2022 - start IVF
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    6tc💔
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już zabrałam do siebie moją ❄, koniec ferii 😉😍
    U mnie wlew z Atosibanu trwał 10min to tak a propos bo niedawno pisałyśmy na ten temat.

ABK, Kluska, Anka84, Lierin2, ........, Moniaa88, Matleena89, daria_92, Baby.baby86, Iseko, AniMka, PaniKaziukowa, kamisia, aleo_, KateM, ewelka8703, Nieciążowa, Kasian, Karenka, Cyg_Anka, Alove, Yoselyn82, Pynia, Dżuli, MaGi, Ewelka02 lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Anka84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    U mnie wlew z Atosibanu trwał 10min to tak a propos bo niedawno pisałyśmy na ten temat.

Trzymamy kciuki :)

Mati W. lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 40lat
    Cienkie endometrium
    Mięśniak ( w niczym nie przeszkadza?)
    PAI1- hetero, MTHR- hetero
    KIR bx

👦38 lat
    Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)

Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
    Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
    Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
    Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
    30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
    sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5

Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
    luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
    Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
    25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭

Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭

AZ Czechy Reprofit Ostrava
    11.07.24r.-transfer 6AA
    11dpt. Beta <0,5
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:

Och, to niech się wgryza! 🤞🍀 Teraz się relaksuj i czekamy na teścik, kiedy próbujesz? :)

Mati W. lubi tę wiadomość

ONA i ON - 37 & 36 l.

08.22 - 1 IUI - ❌️

Immuno:

🔥I runda ICSI:

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ