X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF październik 2020 🍀
Odpowiedz

IVF październik 2020 🍀

Oceń ten wątek:
  • Miracle Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    A tego to nie wiem :) Dziewczyny, napiszcie, jakie miałyście endo, gdy była podejmowana decyzja o transferze! Ja liczę na to najmniej 8mm ;)

Dziękuję za kciuki! A jak u Ciebie sytuacja?

U mnie przed świeżym transferem było 11mm.

Ja w piątek dostałam @, i zaczęłam brać hormony do cyklu sztucznego, przygotowywuje się do Testu ERA (łącznie z Alice i Emma) oraz do histeroskopii (będę miała robione za jednym zamachem w drugiej połowie cyklu), całe szczęście wszystko pod narkoza.Planowany transfer jakoś na początku grudnia 😍🥰

Od dzisiaj jestem tez na nowych dodatkowych lekach od immuno 😅 Także przygotowania pełna para 🍷💪🏼

Krakowska, Salome lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

21.08.21 Liam <3 2800g,48cm miłości

28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
    4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
    7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
    11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
    20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️

Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
    19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
    27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
    29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
    31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
    02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
    09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
    15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀

🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
    Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚‍♀️
  • WIK_na_tymczasie Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle wrote:
    U mnie przed świeżym transferem było 11mm.

Ja w piątek dostałam @, i zaczęłam brać hormony do cyklu sztucznego, przygotowywuje się do Testu ERA (łącznie z Alice i Emma) oraz do histeroskopii (będę miała robione za jednym zamachem w drugiej połowie cyklu), całe szczęście wszystko pod narkoza.Planowany transfer jakoś na początku grudnia 😍🥰

Od dzisiaj jestem tez na nowych dodatkowych lekach od immuno 😅 Także przygotowania pełna para 🍷💪🏼

Tez kiedyś rozważałam ALICE i Emma, bardzo jestem ciekawa wyników. Daj znac koniecznie. Powodzenia

Miracle lubi tę wiadomość

Starania od 2016. Czynnik męski, RIF
    2 histeroskopie, badanie ERA, PAI-1+MHTFR A1298C - oba hetero
    3 IUI
    2 IVF+PGS
    4 FET transfery (6ab, 5ab, 4aa, 4aa)
    13.12.19 udany, ostatni transfer, dodana mała dawka aspiryny, 5mg sterydu, progesteron w zastrzykach domiesniowych, na endo 6.5mm, w 35DC
    Maya 25.8.20 👶
    Zostalo: ❄️ ❄️ ❄️❄️❄️ w Pradze
    ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ w Stanach
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIK_na_tymczasie wrote:
    Okres mi przyszedł po 7 dniach w obu przypadkach. Dużo wcześniej niż normalnie.
    Ja cały czas czytam forum mimo ze nie udzielam się często i widziałam wszystkie twoje posty. Mam nadzieje, ze nie weźmiesz mi tego za złe ale myśle ze powinnaś porozmawiać z kimś na temat całego procesu. Nastawienie emocjonalne jest bardzo ważne a widzę ze masz dużo wątpliwości i generalnie psychicznie dosyć ciężko znosisz (co jest zrozumiałe na sto procent). Myśle, ze ciężko jest się pogodzić z tym, ze nie możemy zajść naturalnie w ciąże, trzeba się z tym pogodzić i trochę jakby przejść „zalobe”. Nie każdy może od razu się z tym pogodzić. Niektórzy maja dużo wątpliwości, kwestionują czy w ogóle chcą miec dzieci i za jaka cenę. Myśle ze jesteś na tym etapie. Wiem, ze mówiłaś ze nie masz czasu (ze względu na wiek), wiec myśle ze najlepiej by było pogadać z dobrym psychologiem żeby pomogl ci uporządkować emocje. Wydaje się, ze stymulacja może być najcięższa częścią całego procesu, ale nie jest. Każdy następny krok jest coraz cięższy (czekanie na wynik zapłodnienia, na blastki, na wynik badania genetycznego (widziałam ze będziesz miała), na transfer, potem na betę, usg etc. Często zdarzają się rzeczy, które sprawiają ze transfery się opóźniają (polipy, zapalenia, za małe endo, za niskie hormony, etc.). Cały proces jest mega frustrujący i jest coraz trudniejszy im głębiej w las. Podejście mentalne jest bardzo ważne, jeśli nie najważniejsze. Jeśli chcesz mogę ci tez polecić książki i podkasty (niestety po ang), które bardzo pomogły mi przepracować emocje w trakcie ivf.
    Mam nadzieje, ze się nie pogniewasz na mnie za ta sugestie. Chciałabym pomoc i wesprzeć, bo widzę ze Ci ciężko.

Dziękuję za wsparcie. Niestety u mnie z angielskim ciężko. Myślałam, że faktycznie najgorszą częścią będzie stymulacja, która u mnie przebiegła gładko. Teraz znowu czekanie i strach, że z jakiegoś powodu transfer się opóźni. Mąż jest niecierpliwy. Ja pod tym względem też. I taki wieczny strach, że coś stanie na drodze, zwłaszcza, że miałam ciężkie życie i nie jestem ulubienicą losu, więc nawet jak lekarka mówi, że widzi to optymistycznie to zastanawiam się w głowie dlaczego ja akurat miałabym mieć szczęście.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Miracle Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIK_na_tymczasie wrote:
    Tez kiedyś rozważałam ALICE i Emma, bardzo jestem ciekawa wyników. Daj znac koniecznie. Powodzenia

Dam znac, dziekuje🙏

WIK_na_tymczasie lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

21.08.21 Liam <3 2800g,48cm miłości

28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
    4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
    7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
    11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
    20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️

Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
    19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
    27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
    29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
    31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
    02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
    09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
    15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀

🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
    Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚‍♀️

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Dziękuję za wsparcie. Niestety u mnie z angielskim ciężko. Myślałam, że faktycznie najgorszą częścią będzie stymulacja, która u mnie przebiegła gładko. Teraz znowu czekanie i strach, że z jakiegoś powodu transfer się opóźni. Mąż jest niecierpliwy. Ja pod tym względem też. I taki wieczny strach, że coś stanie na drodze, zwłaszcza, że miałam ciężkie życie i nie jestem ulubienicą losu, więc nawet jak lekarka mówi, że widzi to optymistycznie to zastanawiam się w głowie dlaczego ja akurat miałabym mieć szczęście.

Czy rozwazalas może pójść z mężem porozmawiać z kimś? Myśle ze obu wam to by pomoglo. Męża może trochę by zastopowało żeby miał realne oczekiwanie bo tobie to napewno nie pomaga - dodatkowa presja.

Przyszedł mi do głowy taki pomysł... Może anonimowo chciałby ktoś utworzyć i partycypować w grupie wsparcia? Taka trochę terapia grupowa. Oczywiście wirtualnie. Umówić się na zoom czy inna video konferencje (nie trzeba podawać imion ani włączać kamery). Kazdy by miał trochę czasu żeby się wygadać. Oczywiście ograniczona liczba osób bo ciężko wszystkich ogarnąć. Można regularnie się spotykać.

Ja zerknę na te podkasty co mi najbardziej pomogły i postaram się zrobić jakieś „streszczenie” tego co mi pomogło. Tylko potrzebuje trochę czasu.

monkey, Krakowska, Guniaczek, niesprawiedliwa, Fredka_ lubią tę wiadomość

3 IUI
    2 IVF+PGS
    13.12.19 udany, ostatni transfer, dodana mała dawka aspiryny, 5mg sterydu, progesteron w zastrzykach domiesniowych, na endo 6.5mm, w 35DC
    Maya 25.8.20 👶
  • Hekate Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa82 wrote:
    Wiesz już kiedy będziesz podchodzila do transferu?
    Nie mam pojęcia, 17 listopada mam konsultację z Paśnikiem wyników immuno, a na razie walczę z Covidem w przedszkolu. Mamy 90% kadry na L4, (część już po testach, część nie - Ci co po, wszyscy pozytywni) bo to gówno rozsiewa się w tempie błyskawicy, sanepid ma wszystko gdzieś, placówki nie można zamknąć, mimo że nie ma ludzi do roboty (zostało 2 nauczycieli), cyrk na kółkach kobiety...
    Najchętniej podchodziłabym w listopadzie, jeśli udałoby się przyspieszyć konsultację u Paśnika, ale zobaczymy - nie mam złudzeń, też na pewno jestem "zacovidowana", więc trzeba trochę odczekać, żeby nie rozsiewać tego szajsu w klinice...

CinniMinni lubi tę wiadomość

obydwoje rocznik 87
    starania od 2018r., czynnik męski
    1 ICSI 01/02.2020 - 12 oocytów, 6 zapładnianych, 1 słaby zarodek
    ET 02.2020 - beta <0,2
    2 IMSI 05/06.2020
    12 oocytów, 9 zapłodnień, transfer świeży + 6 mrozaczków
    4.06.2020 - ET-biochem, beta doszła do 300
    22.07.2020 - FET- beta <0,1
    21.08.2020 - FET - wczesny biochem
    październik 2020- immunologia
    19.01.2021 - FET moruli
    7dpt - 31,7, 9dpt - 77,1, 13dpt - 630,3, 27dpt - beta 32707, zarodek 0,784 cm i serduszko, 13t2d - usg genet+pappa - wszystko ok; Nifty pro - zdrowa dziewczynka; połówkowe 20t3d - 451g
    39tc - 1.10.2021 g.10.00 CC - Sara 4280g 58 cm :)
    11.09.2023 - FET morula
    9.11.2023 - blastka padła przed transferem
    3 IMSI 12.2023/01.2024
    mamy 5.1.1, 4.1.1, 4.2.1, 4.2.2, 4.2.3
    202110014880.png
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIK_na_tymczasie wrote:
    Czy rozwazalas może pójść z mężem porozmawiać z kimś? Myśle ze obu wam to by pomoglo. Męża może trochę by zastopowało żeby miał realne oczekiwanie bo tobie to napewno nie pomaga - dodatkowa presja.

Przyszedł mi do głowy taki pomysł... Może anonimowo chciałby ktoś utworzyć i partycypować w grupie wsparcia? Taka trochę terapia grupowa. Oczywiście wirtualnie. Umówić się na zoom czy inna video konferencje (nie trzeba podawać imion ani włączać kamery). Kazdy by miał trochę czasu żeby się wygadać. Oczywiście ograniczona liczba osób bo ciężko wszystkich ogarnąć. Można regularnie się spotykać.

Ja zerknę na te podkasty co mi najbardziej pomogły i postaram się zrobić jakieś „streszczenie” tego co mi pomogło. Tylko potrzebuje trochę czasu.

Raczej nie.
    Ja cały czas stopuję męża, że to nie takie proste.
    Pomysł z grupą wsparcia bardzo dobry.
    Staram się z tym ogarnąć, przeraża mnie też ciężar samej decyzji, że oto stało się i te zarodki są, nie ma już za bardzo jak się wycofać bo koszty zostały nieodwracalnie poniesione.

Liczę na to jak powiedziała Pani doktor (powiedziałam o złym samopoczuciu), że to progesteron i po okresie odżyję, byle dotrwać do piątku.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • monkey Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIK_na_tymczasie wrote:

WIK, jakbyś czytała w moich myślach! Myślałam dziś rano zeby zapytać na tym wątku lub otworzyć nowy na temat polecanych podcastów!

Niestety wszystkie które ja znam sa po angielsku ale z chęcią poszukam czegoś po polsku i chciałam tez właśnie zapytać czy dziewczyny tutaj moze cos poleca.

Od siebie bardzo polecam te cztery n/t IVF:

- Big Fat Negative - brytyjski wiec mi bliższy - dwie kobiety, trochę rozmowy miedzy nimi ale głównie wartościowi goście. Ja np dziś słuchałam ich odcinka z 21 Maja 2019 bo rozmowa była o tym czemu trzeba mieć pelny pęcherz przy transferze (:D moja fobia i obsesja) i b.ciekawy wywiad z Lina Chan o jej przejściach stratach, PTSD itp)

- Matt & Dorree’s Eggcellent Adventure - polecam pierwsza cześć kiedy sie starali (teraz maja juz dziecko). Dorree Shafrir to amerykańska dziennikarka i pisarka, jej mąż Matt Mira jest scenarzysta i komikiem (znany np z The Goldbergs). Fajna, inteligentna i wrażliwa para, Szczerze mówią o swoich przejściach i zapraszają wielu świetnych specjalistów

- The Infertile Mafia - dwie Amerykanki, szczere rozmowy, duzo humoru i specjaliści

- The Fertility Podcast - brytyjska specjalistka od nieplodnosci i pracownica kliniki, ktora sama zostala tez pacjentka. Wiec perpektywa z obydwu stron. Bardzo profesjonalny, zajmuje sie tez empocjonalnymi zmaganiami zwiazanymi z nieplodnoscia

Poza moje ulubione podcasty pomagające zachować zdrowie psychiczne choć nie bezpośrednio dotyczące niepłodności:

- Happy Place - moja ulubiona dziennikarka Brytyjska Ferane Cotton rozmawia z różnymi ludźmi n/t ich przeżyć, zdrowia psychicznego, trudnych momentów w życiu. Sama przeszła kilkukrotnie ciężka depresje i te tematy sa jej pasja

- How to Fail - dziennikarka i pisarka (znana książka pod tym samym tytułem) Elizabeth Day rozmawia ze znanymi osobami o tym jak istotne w życiu sa porażki i jak sobie z nimi radzić

- Therapy Chat - Psychoterapeutka Laura Reagan rozmawia z innymi terapeutami i autorami książek o wszelkich kwestiach związanych z terapia

To garstka moich. Bardzo chętnie usłyszę Wasze rekomendacje. Moze po polsku?

WIK - wspaniały pomysł z grupa wsparcia 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 00:15

Miracle, WIK_na_tymczasie, CinniMinni, Salome, Guniaczek, Umka lubią tę wiadomość

age.png[/url]

💁🏼‍♀️: '79, niskie AMH i jakosc komorek. NK: 25%, IO, utajone Hashimoto, PAI-1 hetero, MTHFR C677T homo, A1298C hetero. KIR: haplotyp Bx, brak 2DS2 i 2DS3.
    💁🏻‍♂️:'75, Translokacja Robertsonowska (13;22), nasienie 👍

Starania od 2014
    ✏️ 19(!) punkcji 2018-19 - zbieranie zarodków do PGT-A 🧬
    ✏️ Z 15 blastocyst 5 poprawnych genetycznie
    ✏️ Dwie histeroskopie: '17: usunięcie przegrody, polipu, '20: badanie receptywności
    ✏️ 26.10.20: FET(S)❄️ 5.1.2 😢 Beta 7dpt :1.9 💔
    ✏️ 23.02.21: FET(N) 5.2.2 XY
    Do 2go transferu dodane: steryd (Dexamethasone), Claxane, GlucophageXR750, Euthyrox, Intralipid, Atosiban, antybiotyk, akupunktura.
    Bhcg - 6dpt:36.6, 8dpt :79.5, 10dpt: 176.6, 13dpt: 710, 15dpt: 1824, 17dpt: 3602, 22dpt: 14971, 24dpt: 22596 i ❤️
    24.06.21: połówkowe 💪🏼
    Edward Louis, 28.10.2021, 3kg, 10/10 💖
  • OlaOla Ekspertka

Wysłany: 25 października 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monkey wrote:
    OlaOla, chociaz ja nigdy nie mialam swiezego transferu to moge powiedziec, ze to zupelnie normalne / spodziewane. Z tego co rozumiem to nie robis sie podgladu rozwoju zarodka w 4 dobie a poza tym na ogol zarodki rozwijaja sie do stadium blastocysty dopiero w piatej dobie. Do tego zadarza sie niestety ze dobrze rokujacy zarodek w trzeciej dobie degeneruje sie do piatej (zdarzylo mi sie to kilkukrotnie). Wiec tak, rzeczywiscie beda Ci mogli powiedziec dopiero w piatej dobie.

Przy crio transferze tez jest istotna niewiadoma - nie wiesz czy zarodek sie prawidlowo rozmrozi (istnieje takie ryzyko). Troche podobny strach i nie pewnosc - na szczescie nie dla swiezych transferow.

Czy moge zapytac gdzie w UK robisz IVF? Bardzo duzy research zrobilam swego czasu na temat klinik zanim zdecydowalam sie na Polske, a znow kilka kolezanek (nie-Polek) robi w UK wiec jestem ciekawa opinii / porownania. Ja kilka badan hormonow i USG w przygotowaniu do stymulacji robilam w jednej z klinik na Harley Street (Ldn) i mam nie mam niestety dobrej opinii - luksusowe pomieszczenia, wysokie ceny i... kompletny burdel. Wyobraz sobie ze zgubili moja probke krwi do badania hormonow! W czasie toczacej sie stymulacji! Ale moze zle trafilam...

Ja jak do tej pory jestem mega zadowolona z opieki tutaj. Naprawde wysokie standardy. Przedewszystkim podejscie do pacjenta. Wszystko jest za darmo bo spelniamy ich kryteria tj. Dobra waga nie palmy I nie mamy dziecka. Kazdy ma prawo do darmowego ivf, przynajmniej raz. Zalezy od okolicy gdzie sie mieszka. Ja kozystam z Nature Fertility w Nothingham. Kazdemu polecam. Kciuki za nas jutro ❤️

monkey, CinniMinni, _agrafka_, Umka lubią tę wiadomość

• monkey Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaOla wrote:
    Ja jak do tej pory jestem mega zadowolona z opieki tutaj. Naprawde wysokie standardy. Przedewszystkim podejscie do pacjenta. Wszystko jest za darmo bo spelniamy ich kryteria tj. Dobra waga nie palmy I nie mamy dziecka. Kazdy ma prawo do darmowego ivf, przynajmniej raz. Zalezy od okolicy gdzie sie mieszka. Ja kozystam z Nature Fertility w Nothingham. Kazdemu polecam. Kciuki za nas jutro ❤️

Jak zaczynalismy starania tez spelnialismy kryteria na 3 darmowe z NHS (mialam wtedy 36-37 lat) ale nigdy nie zdecydowalismy sie ze wzgledu na potrzebe badan genetycznych i to ze wiedzialam ze bede potrzebowac wielokrotnych podejsc (co okazalo sie prawda).
    Ja z brytyjskiej sluzby zdrowia b. rzadko korzystam pomimo tego ze przez firme mam prywatne ubezbiecznie w AXA PPP. Nie lubie tego ze pacjent nie ma prawa do zobaczenia swoich wynikow, ze traktuja pacjentow jak malo swiadome dzieci. Paracetamol i woda. Czasem tylko ide do prywatnego GP (bo jest w moim biurowcu) i tu jest akurat bardzo ok. Moja 'panstwowa' GP Practice mnie kiedys wypisala bez zadnego zawiadomienia bo bylam za zdrowa i nie pokazalam sie przez 3 lata. A akurat wtedy mialam pilny powazny problem. Jak najbardziej zgodzili sie mnie wpisac na liste znow ale musialabym czekac 7 dni 'for processing the application' (!). Skonczylam u prywatnego.
    Nawet moj maz przywykly do NHS cale zycie (jego rodzice pracowali tez dla NHS) i pomimo bariery jezykowej zdecydowanie woli polska prywatna sluzbe. Mozliwe, ze jestesmy dziwnymi wyjatkami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2020, 22:41

age.png[/url]

💁🏼‍♀️: '79, niskie AMH i jakosc komorek. NK: 25%, IO, utajone Hashimoto, PAI-1 hetero, MTHFR C677T homo, A1298C hetero. KIR: haplotyp Bx, brak 2DS2 i 2DS3.

Starania od 2014
    ✏️ Dwie histeroskopie: '17: usunięcie przegrody, polipu, '20: badanie receptywności
    Do 2go transferu dodane: steryd (Dexamethasone), Claxane, GlucophageXR750, Euthyrox, Intralipid, Atosiban, antybiotyk, akupunktura.
    Bhcg - 6dpt:36.6, 8dpt :79.5, 10dpt: 176.6, 13dpt: 710, 15dpt: 1824, 17dpt: 3602, 22dpt: 14971, 24dpt: 22596 i ❤️
  • OlaOla Ekspertka

Wysłany: 25 października 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monkey wrote:
    Jak zaczynalismy starania tez spelnialismy kryteria na 3 darmowe z NHS (mialam wtedy 36-37 lat) ale nigdy nie zdecydowalismy sie ze wzgledu na potrzebe badan genetycznych i to ze wiedzialam ze bede potrzebowac wielokrotnych podejsc (co okazalo sie prawda).
    Ja z brytyjskiej sluzby zdrowia b. rzadko korzystam pomimo tego ze przez firme mam prywatne ubezbiecznie w AXA PPP. Nie lubie tego ze pacjent nie ma prawa do zobaczenia swoich wynikow, ze traktuja pacjentow jak malo swiadome dzieci. Paracetamol i woda. Czasem tylko ide do prywatnego GP (bo jest w moim biurowcu) i tu jest akurat bardzo ok. Moja 'panstwowa' GP Practice mnie kiedys wypisala bez zadnego zawiadomienia bo bylam za zdrowa i nie pokazalam sie przez 3 lata. A akurat wtedy mialam pilny powazny problem. Jak najbardziej zgodzili sie mnie wpisac na liste znow ale musialabym czekac 7 dni 'for processing the application' (!). Skonczylam u prywatnego.
    Nawet moj maz przywykly do NHS cale zycie (jego rodzice pracowali tez dla NHS) i pomimo bariery jezykowej zdecydowanie woli polska prywatna sluzbe. Mozliwe, ze jestesmy dziwnymi wyjatkami :D
    Moze akurat tak zle trafilas. Wszedzie moglo Ci sie to przytrafic. RZeczywiscie nie dostajesz wynikow do reki ale jak sie za pytasz o szczegoly to wszystko Ci powiedza. Rzeczywiscie gp jest na bardzo niskim poziomie ale jak sie juz dostaniesz do specjalisty to inna bajka. Ja jestem polozna I pracowalam w kilku szpitala h w Polsce. Musze powiedziec ze z uk mam lepsze doswiadczenie. Przedewszystkim uklony I'm za to ze mozemy za darmo z tego korzystac a nadal obchodza sie z toba jak z jajkiem. W polsce niestety za wszystko trzeba placic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2020, 23:01

monkey lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 października 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa podcasty ktorych sluchalam:
    Taco bout Fertility
    The Fertility warriors (moj ulubiony)

Tych nie słuchałam ale tez są polecane o niepłodności:
    Sarah’s laughter infertility
    Miracles happen
    Fertility Wellness
    Fertile ground
    Fearlessly Fertile

To sa inne ktore lubie:

Ja i moje przyjaciółki idiotki
    Tu okuniewska
    Po piąte nie zabijaj
    Serial

Miracle, monkey, Salome lubią tę wiadomość

3 IUI
    2 IVF+PGS
    Maya 25.8.20 👶
  • monkey Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIK_na_tymczasie wrote:
    To sa podcasty ktorych sluchalam:
    Taco bout Fertility
    The Fertility warriors (moj ulubiony)

Tych nie słuchałam ale tez są polecane o niepłodności:
    Sarah’s laughter infertility
    Miracles happen
    Fertility Wellness
    Fertile ground
    Fearlessly Fertile

To sa inne ktore lubie:

Ja i moje przyjaciółki idiotki
    Tu okuniewska
    Po piąte nie zabijaj
    Serial
    Ogromne dzieki!!

age.png[/url]

Starania od 2014
  • monkey Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lucy2323 - co u Ciebie Kochana? Czujesz sie lepiej? Bedzie transfer jutro?

Dziewczyny trzymajcie prosze za nas cztery transferujace jutro mocne kciuki! <3

OlaOla, CinniMinni, penceence, Salome, Ulaa, Yoselyn82, Miracle, Cherry78, _agrafka_, Umka lubią tę wiadomość

age.png[/url]

Starania od 2014
  • CinniMinni Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monkey wrote:
    @Lucy2323 - co u Ciebie Kochana? Czujesz sie lepiej? Bedzie transfer jutro?

Dziewczyny trzymajcie prosze za nas cztery transferujace jutro mocne kciuki! <3
    Mega mega kciuki!!!🍀💗💗💗💗💗

monkey, Cherry78, Malica lubią tę wiadomość

36 lat, amh 2, slabe nasienie.

1 IUI 10.02.2020 😒
    2 IUI 7.03.2020 😒

In vitro:
    1 procedura Maj 2020
    ET 05.2020 8A 😒
    FET 26.06. 4BA 😞
    FET 24.07 3BB 😞

2 procedura wrzesien 2020
    ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
    5dpt beta 21
    7dpt beta 92
    9dpt beta 255
    12dpt beta 913
    15dpt beta 2924
    21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
    27 dpt jest serduszko❤️
    7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
    zdrowy chłopiec🌲💙👶

❄❄4BA i 3BB

23.06.2021 synek na świecie ❤️
  • penceence Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana i czekam na bete 💉 mam nadzieje, ze bedzie ok i na razie wystarczy z tymi badaniami

Salome, kamisia, Turkusowa82, Yoselyn82, Listek, Miracle, Cherry78, mm1, _agrafka_ lubią tę wiadomość

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate to dziadostwo roznosi się z prędkością światła, byłoby świetnie gdyby udało się przyśpieszyć konsultację u Paśnika.

kamisia lubi tę wiadomość

• Asienka33 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za transferujące ✊🍀 powodzenia i spokoju 😉

monkey, mm1 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 34 l 🧔 29 l

♦️10.08.2020 rozpoczęcie stymulacji w długim protokole: 10 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodnione, brak mrozaczków
    🔹 29.08.2020 świeży transfer blastki 2BB cb 😢

♦️17.11.2020 rozpoczęcie stymulacji w krótkim protokole: 8 oocytów, 2 dojrzałe, 1 zapłodniony, brak mrozaczków
    🔹01.12.2020 świeży transfer 3 dniowego zarodka 8B

♦️13dpt 333,5 IU/L❤️17dpt 2776 IU/L❤️20dpt 7861 IU/L❤️21dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym ❤️USG 29dpt 6mm dziecia i serduszko ❤️ prenatalne- zdrowa, najprawdopodobniej dziewczynka ❤️ połówkowe- zdrowa dziewczynka ❤️
    zrz6zbmhc15lmc5j.png
  • kamisia Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate wrote:
    Nie mam pojęcia, 17 listopada mam konsultację z Paśnikiem wyników immuno, a na razie walczę z Covidem w przedszkolu. Mamy 90% kadry na L4, (część już po testach, część nie - Ci co po, wszyscy pozytywni) bo to gówno rozsiewa się w tempie błyskawicy, sanepid ma wszystko gdzieś, placówki nie można zamknąć, mimo że nie ma ludzi do roboty (zostało 2 nauczycieli), cyrk na kółkach kobiety...
    Najchętniej podchodziłabym w listopadzie, jeśli udałoby się przyspieszyć konsultację u Paśnika, ale zobaczymy - nie mam złudzeń, też na pewno jestem "zacovidowana", więc trzeba trochę odczekać, żeby nie rozsiewać tego szajsu w klinice...

Covid w przedszkolu, a oni nie zamykają placówki? Jaja jakieś. I Tobie jakimś cudem udaje się pozostać zdrową? Nieźle. No to dużo zdrówka, żeby nic nie pokrzyżowało Ci planów <3

🔸 86' 🔸10 lat starań🔸 Brak lewego jajnika, brak jajowodów 🔸insulinooporność 🔸PAI-1 4G hetero🔸
    07.2019 - I procedura ICSI - 23.07 - pobrano 7 komórek - jeden zarodek 8B2 - beta 10dpt <1,1 ☹️
    09/10.2019 - II procedura ICSI (zwiększona dawka metforminy + koenzym Q10 + Elonva na start stymulacji) - pobrano 7 komórek - mamy ❄️❄️❄️❄️(5.1.2, 4.1.1, 4.1.2, wczesna blastka)
    12.11.19 - FET blastki 5.1.2 - prog 3,7 ☹️- beta 8dpt <1,1 ☹️
    07.01.2020 - FET blastki 4.1.1 - prog 22,20 ➡️ 6dpt beta - 35,1 / prog - 6,3 ➡️8dpt beta - 87,4 / prog -24,2➡️10dpt beta- 173 / prog -8,0➡️14dpt beta- 880 / prog -30 .......... 27dpt jest <3
    🔹mamy jeszcze ❄️❄️

Kubuś <3 38tc - 11.09.2020 - 5:30 - 4600g - 59cm 😊
  • kamisia Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kciuki dziś za Was 🍀🍀🍀

monkey, Cherry78 lubią tę wiadomość

🔸 86' 🔸10 lat starań🔸 Brak lewego jajnika, brak jajowodów 🔸insulinooporność 🔸PAI-1 4G hetero🔸
    07.2019 - I procedura ICSI - 23.07 - pobrano 7 komórek - jeden zarodek 8B2 - beta 10dpt <1,1 ☹️
    09/10.2019 - II procedura ICSI (zwiększona dawka metforminy + koenzym Q10 + Elonva na start stymulacji) - pobrano 7 komórek - mamy ❄️❄️❄️❄️(5.1.2, 4.1.1, 4.1.2, wczesna blastka)
    12.11.19 - FET blastki 5.1.2 - prog 3,7 ☹️- beta 8dpt <1,1 ☹️
    07.01.2020 - FET blastki 4.1.1 - prog 22,20 ➡️ 6dpt beta - 35,1 / prog - 6,3 ➡️8dpt beta - 87,4 / prog -24,2➡️10dpt beta- 173 / prog -8,0➡️14dpt beta- 880 / prog -30 .......... 27dpt jest <3
    🔹mamy jeszcze ❄️❄️

Kubuś <3 38tc - 11.09.2020 - 5:30 - 4600g - 59cm 😊
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ