IVF październik 2020 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Takes_one wrote:Mam to samo, ciagle obawy. Pierwsze usg miałam w 5 tyg 2 dzień i był tylko pęcherzyk. Teraz wizyta serduszkową w środę, będzie to 7 tyg i 2 dni. Mam nadzieje, ze środa przyniesie radość 🙃 Musi być już widać zarodek ale to czekanie się dłuży.
Trzymam kciuki za kolejną wizytę!
To czekanie jest straszne, masz jakieś objawy ? Ból piersi brzucha ,wymioty?Starania od zawsze
12 lat razem
Naprotechnologia
Inseminacja 2017 😰
Problemy z prolaktyna, polip ,
Kwiecień 2019 histeroskopia -
Izaz123 wrote:Mam tak samo ... badalam tylko raz bete w 11dpt i była ok. 420. Więcej już nie powtarzałam. Na usg ide w piątek to będzie 23dpt. Ale strasznie się denerwuje że coś będzie nie tak.
Ja sprawdzałam betę 3 razy, za każdym razem wielki stres ... Nie wiem czy czekać do 7 tyg czy iść wcześniej na USG , już się naczytalam że brak objawów nie świadczy o niczym dobrym ,jak u Ciebie z objawami?Starania od zawsze
12 lat razem
Naprotechnologia
Inseminacja 2017 😰
CinniMinni wrote:Kar a Ty nie ciachasz jakiegos tescika ciazowego jeszcze? 😂😂😂
CinniMinni lubi tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Julia wrote:Cześć dziewczyny,
W Krakowie piękna niedziela, a ja znów popadam w paranoje .
Przed invitro miałam ciągle doła czy pęcherzyki będą rosły, potem jak wyjdzie punkcja, ile zaplodni się komórek,czy dojdzie do transferu I jaki będzie jego wynik .
Kiedy zobaczyłam 2 kreski niedowierzanie, cicha radość I strach . Pierwsza beta,druga beta ,a teraz czekanie na pierwsze USG . Obawa czy zobacze serduszko ...
Dziewczyny w którym dniu robiliście 1 USG po transferze z pozytywną beta . Już zdążyłam się naczytac że totalny brak objawów może świadczyć o czymś złym.
Jestem zapisana na 1 USG w (7+0) I nie wiem czy czekać czy szukać wolnego terminu gdzie indziej ...
Wszystkim życzę uśmiechu i relaksu w dzisiejszym dniu .
Hej😉
Też czekam na Usg, na szczęście mam już jutro 28dpt. Więc myślę że już będzie wszystko jasne. Ja robiłam betę kilka razy i nie powala przyrostem więc tym bardziej mam duże obawy czy będzie ok i czy będzie serduszko.
Też nie mam żadnych objawów, tzn wydaje mi się że piersi mam pełniejsze i czasami mnie tak zamulić, ale czy czy to nie moja wyobraźnia tonie wiem 🤷🏻♀️ najgorsze to czekanie.
A Ty za ile masz USG? 😉 -
nick nieaktualnyJulia wrote:Ja sprawdzałam betę 3 razy, za każdym razem wielki stres ... Nie wiem czy czekać do 7 tyg czy iść wcześniej na USG , już się naczytalam że brak objawów nie świadczy o niczym dobrym ,jak u Ciebie z objawami?
-
nimsi wrote:Hej😉
Też czekam na Usg, na szczęście mam już jutro 28dpt. Więc myślę że już będzie wszystko jasne. Ja robiłam betę kilka razy i nie powala przyrostem więc tym bardziej mam duże obawy czy będzie ok i czy będzie serduszko.
Też nie mam żadnych objawów, tzn wydaje mi się że piersi mam pełniejsze i czasami mnie tak zamulić, ale czy czy to nie moja wyobraźnia tonie wiem 🤷🏻♀️ najgorsze to czekanie.
A Ty za ile masz USG? 😉
USG mam mieć w następną środę więc wieczność,
Mnie czasem zakluje w lewym jajniku, przeważnie kiedy np długo stoję,poza tym naprawdę nic mi nie dolega, piersi bez zmian . Ile to trzeba mieć w sobie nakładu cierpliwości ♡nimsi lubi tę wiadomość
Starania od zawsze
12 lat razem
Naprotechnologia
Inseminacja 2017 😰
Izaz123 wrote:U mnie żadnych objawów 🙊 Ale z drugiej strony patrząc ile jest takich dziewczyn, które dopiero dowiedziały się o ciąży po 2 miesiącach. Więc chyba też nie miały objawów
O widzę że miałaś transfer dzień po mnie ♡
Daj znać po USG jak twoje maleństwo, trzymam kciuki !Starania od zawsze
12 lat razem
Naprotechnologia
Inseminacja 2017 😰
Regina wrote:Tantum Rosa to takie Tantum Verde, które stosujesz do pochwy zamiast gardła - ten sam skład, a więc podobne działanie. Aczkolwiek też jestem ciekawa jak to skomentuje twój ginekog więc daj znać jak będziesz po konsultacji:)
-
CinniMinni wrote:Dziewczyny u mnie ta 1 weryfikacja 3dpt tak jak chce klinika.
Progesteron 26
Beta 2.6 (pozostalosc po pregnylu)
Estradiol 268
Znow cos mam nie tak z tym estradiolem. Wszystkim zawsze wychodzi 1000 itp a u mnie tak nisko. Martwie sie, wiem ze mi zwieksza estrofem ale moze byc juz za pozno.
I naprawde nie rozumiem po co sie mierzy estradiol i jaki on naprawdema wplyw na implantacje. W niektórych klinikach przecież wcale nie badaja go po transferze -
Przed invitro miałam ciągle doła czy pęcherzyki będą rosły, potem jak wyjdzie punkcja, ile zaplodni się komórek,czy dojdzie do transferu I jaki będzie jego wynik .
Kiedy zobaczyłam 2 kreski niedowierzanie, cicha radość I strach . Pierwsza beta,druga beta ,a teraz czekanie na pierwsze USG . Obawa czy zobacze serduszko ...
Dziewczyny w którym dniu robiliście 1 USG po transferze z pozytywną beta . Już zdążyłam się naczytac że totalny brak objawów może świadczyć o czymś złym.
Jestem zapisana na 1 USG w (7+0) I nie wiem czy czekać czy szukać wolnego terminu gdzie indziej ...
Wszystkim życzę uśmiechu i relaksu w dzisiejszym dniu .Kla_Mum, pukpuk, Umka lubią tę wiadomość
-
Hejka,
Pytanie do dziewczyn, ktore podchodzily do critransferu na cyklu naturalnym.
Czy dostawalyscie zatrzyk Ovitrelle tylko patrzac na rozmiar dominujacego pecherzyka i grubosci endometrium czy tez sa jakies maksymalne wartosci hormonow, ktorych nie powinno sie przekroczyc?
Ja mam wizyte dopiero we wtorek (16dc) ale mysle, ze jutro jeszcze pojde na badania krwi bo mam jakies takie dziwne przeczucie, ze we wtorek moze byc juz po wszystkim.Starania od 2013,
Pierwsze IVF - 2016, udane, Synus
Kriotransfer na cyklu naturalnym 2019 - nieudany
Kriotransfer stymulowany 2019 - szczescie trwalo tylko do 8 tc
Problem- czynnik meski
AMH-1.3
Hormony w normie
Wrzesien 2020 - drugie IVF
26.10.20 -Kriotransfer na cyklu naturalnym (bl 4.2.3) - ciaza biochemiczna
19.12.20 - kriotransfer na cyklu naturalnym (bl 2.1.2) -betka -10dpt-43, 12dpt-75.7, 16dpt-363, 23dpt-2836
06.09.21 - przyszla na swiat Malgosia -
koffy wrote:Ja jestem obecnie w 14tc. Jakiekolwiek objawy poza brakiem @ pojawiły mi się koło 9tc i przeszly koło 12tc - A były bardzo subtelne ( lekkie mdłości, senność, bol piersi). W 7tc gdybym starała się naturalnie i miała nieregularne cykle to bym chyba się nie zorientowałam że jestem w ciąży. Dodam że moja ciaza przebiega książkowo i prenatalne wyszły super to o tych objawach to jest mit. W mojej rodzinie żadna kobieta nigdy nie miała objawów ciazowych i wszystkie ciaze bez komplikacji. Moja lekarka nazywa to wygrana na loterii genowej
Jeśli dobrze pamiętam już kolejny raz mnoe uspokajasz I wiesz POMAGA ! dziękuję ♡! Spokojnej ciąży
Wiesz już czy będzie dzieczywka czy chłopczyk ?Starania od zawsze
12 lat razem
Naprotechnologia
Inseminacja 2017 😰
Hej dziewczyny, ja dziś bardzo słabo się czuję, jestem senna od rana i się zastanawiam, czy to przypadkiem nie od leków - biorę Estrofem 2*1 i Lenzetto 2*2, to 5 dzień ich przyjmowania. Może ta dawka jest dla mnie za duża?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Wszystkim życzę uśmiechu i relaksu w dzisiejszym dniu .
Ja mam wizytę USG 27.10, kiedy miałaś transfer? Jak liczyć wiek ciąży? Ja miałam transfer 28.09.
Też się denerwuję, z objawów to mam bolące b piersi i czasami jajniki boląPo 10 l. doczekałam się na upragnioną ciążę 🤗 córeczka 15.06.2021♥️
Ja rocznik 82 PCO
On rocznik 82 teratozoospermia
Starania od 2012 r. od 2015 r. w Abovo 4 nieudane inesminacje
Zmiana kliniki 2019 r. na Bocian Białystok -start IMSI maj 2019r. nieudana stymulacja tylko
1 pęcherzyk 24mm, polip endometrium 1,5 cm😭 histeroskopia
Druga stymulacja start sierpień 2019 r. 21.08.-punkcja 4 blastki 3AB,3BB 3BB,2BB♥️
26.08- transfer ET 3AB😭
01.10- transfer FET 3BB😭
Przerwa koronawirus😞
28.09.2020 r. FET 3BB😍
Powrót po rodzeństwo 21.04.2023 r. FET 2BB cb.😪
11 dpt 11,37
14 dpt 32,36
17 dpt 131,32
21 dpt brak echa zarodka 😪 -
nimsi wrote:Hej😉
A Ty za ile masz USG? 😉nimsi lubi tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Cinimini kiedy kolejna beta
Wtorek lub srodaMarta93 lubi tę wiadomość
36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
27 dpt jest serduszko❤️
7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
23.06.2021 synek na świecie ❤️ -
Julia wrote:Jeśli dobrze pamiętam już kolejny raz mnoe uspokajasz I wiesz POMAGA ! dziękuję ♡! Spokojnej ciąży
Wiesz już czy będzie dzieczywka czy chłopczyk ? -
koffy wrote:Nie wiem bo Ktosiek nie chciał się pochwalić narazie cieszę się że wszystko jest w porządku. Musisz nastawić się że po wizycie ❤ na chwile się uspokoisz ale przez Internet i natłok statystyk informacji i opisów co powinnaś czuć nie uspokoisz się chyba do końca ciazy. Po prenatalnych jest już łatwiej bo wszelkie statystyczne ryzyka znacznie spadają. Postaraj się nie czytać za dużo i nie sprawdzać wszystkiego w Internecie bo to może wam najbardziej zaszkodzić. Każda ciaza jest inna i choć to frazesy to sama prawda
To ja Julia od słabego zarodeczka 4CB ,tą co tak wiecznie marudzi . Udało sie Ale weszłam dopiero na 1 level więc niechce się głośno chwalićDashi, Niki345, Umka lubią tę wiadomość
Starania od zawsze
12 lat razem
Naprotechnologia
Inseminacja 2017 😰
Iva_82 wrote:Ja mam wizytę USG 27.10, kiedy miałaś transfer? Jak liczyć wiek ciąży? Ja miałam transfer 28.09.
Też się denerwuję, z objawów to mam bolące b piersi i czasami jajniki bolą
Transfer miałam 30.09
Pierwsza beta była
7 dpt 73
9 dpt 215
14 dpt 1543
Teraz czekanie na USG , myślę czy nie iść jeszcze raz na betę. Ja założyłam aplikację która pokazuje wiek ciąży,bo sama nie jestem geniuszem w liczeniu tygodni ciazowych .
Pozakuje mi 5 tydz
Yoselyn82, Iva_82, Makt lubią tę wiadomość
Starania od zawsze
12 lat razem
Naprotechnologia
Inseminacja 2017 😰
Pączuś uzupełniłam w końcu statystyki za zeszły miesiąc, wpisz na pierwszą stronę ☺️
🔸WRZESIEŃ 2020: ciążę: 6, nieudane: 4, skuteczność: 60%
Niestety wydaje mi się, że dużo więcej było podejść, ale nie wszystkie dziewczyny mi odpisały do której grupy mam je zaliczyć więc ich nie liczyłam.
Gratulacje wszystkim, które zobaczyły drugą kreseczke, pozytywną betę i maluszka na USG ❤️
Za wszystkie, które dopiero podchodzą do procedury czy transferu niezmiennie mocne kciuki i oby statystyki w tym i następnych miesiącach były jak największe na plusie 🍀✊Salome, Marta93, atka666, monkey, KAR, penceence, agika88, Karolina90, Nadzieja77, Pączuś, GeNiOlKaa92, Umka lubią tę wiadomość
👱♀️ 34 l 🧔 29 l
♦️10.08.2020 rozpoczęcie stymulacji w długim protokole: 10 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodnione, brak mrozaczków
🔹 29.08.2020 świeży transfer blastki 2BB cb 😢
♦️17.11.2020 rozpoczęcie stymulacji w krótkim protokole: 8 oocytów, 2 dojrzałe, 1 zapłodniony, brak mrozaczków
🔹01.12.2020 świeży transfer 3 dniowego zarodka 8B
♦️13dpt 333,5 IU/L❤️17dpt 2776 IU/L❤️20dpt 7861 IU/L❤️21dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym ❤️USG 29dpt 6mm dziecia i serduszko ❤️ prenatalne- zdrowa, najprawdopodobniej dziewczynka ❤️ połówkowe- zdrowa dziewczynka ❤️