🍄🍂🌰 IVF PAŹDZIERNIK 2024 🍂🌰🍄
-
WIADOMOŚĆ
-
Kingus 1 wrote:Masz już wynik biopsji endometrium cxy dalej czekasz?Ja : wszystkie wyniki w normie
Amh:1.21
Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
Decyzja: nasienie dawcy
Leczenie w klinice Bocian Katowice
2IUI❌
Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
06.06 Transfer
1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
Kir BX - brak 1 implantacyjnego
Biopsja endometrium CD138 0/10
Cd56 Ok
Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
18.11 Transfer 🍍🍍💪
18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔😭
Badamy immunologie -Dr.Sydor
•Czekamy na Histeroskopie - laparoskopię
• Zmiana lekarza na MP ♥️😍🥰
Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
Lusiaa22 wrote:Dalej czekam 🙈🙈😤😤 już jestem tak wkurwio.. że szkoda gadać 🙈 jutro znowu będę dzwonic do łodzi ...i na pewno nie odpuszczę ! Okres się zbliża wielkimi krokami i też chce wiedzieć czy będziemy mogli działać czy znowu cykl stracony 😪😭
No strasznie długo to trwa. Nawet miałaś wpisane ze na cito i też nie mogli szybciej zrobić. MasakraOna: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II/ III stopnia
Mięśniak
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
Kingus 1 wrote:No strasznie długo to trwa. Nawet miałaś wpisane ze na cito i też nie mogli szybciej zrobić. MasakraJa : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
Cieszę się kingus że Wkoncu będziesz mogła działać i już za pasem transfer!!!! 🥰🥰🥰💕💕Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Lusiaa22 wrote:Otóż to kochana .. co mnie wkurza najbardziej to że poszło na cito dali nadzieję że wynik będzie szybko a wychodzi jak wychodzi .. mogli nie dawać nadziei to bym się tak teraz nie wkurwia.. 🤣🙈
Powiem Ci ze ja miałam to samo. Nie mogłam się doczekać wyniku biopsji. Ale mój transfer po biopsji nie był udany chociaż wyszło, 0/10. Teraz zamiast spać to siedzę w telefonie. Dalej rozmyślam co mam zrobić ze swoim transferem, który jest na wariackich papierach.Ona: 36at
09.2023 - IUI -❌
niskie amh - 0,52
Mięśniak
Allo mlr 0
07.2024 - Test BeReady -
Lusiaa22 wrote:Cieszę się kingus że Wkoncu będziesz mogła działać i już za pasem transfer!!!! 🥰🥰🥰💕💕
Powiem Ci ze taki mam mentlik w głowie co do tego transferu. Nie zdążyłam ogarnąć leków immunologicznych bo za szybko się wszystko dzieje. Tylko prograf i accofil mam. Innych nie zdążyłam ogarnąć.Ona: 36at
09.2023 - IUI -❌
niskie amh - 0,52
Mięśniak
Allo mlr 0
07.2024 - Test BeReady -
Lusiaa22 wrote:mam pytanko 🤗 😘 któraś z was stosowała viagrę na wzrost endometrium ? Mam kilka pytań i byłoby fajnie jakby któraś z was stosowała albo stosuję i udzieli mi kilka odpowiedzi 🤗🤗
Ja miałam przy ostatnim transferze w globulkach 😄👩🏼🧔🏻♂️ 92. Starania od 2018r.
Niskie AMH.
Niedoczynność tarczycy, hashimoto.
Kir AA, zaburzone cytokiny, PAI-I homozygota.
4xIUI ❌
I FET CB
II-IV FET ❌
V transfer CB
❄️ -
Kingus 1 wrote:Powiem Ci ze ja miałam to samo. Nie mogłam się doczekać wyniku biopsji. Ale mój transfer po biopsji nie był udany chociaż wyszło, 0/10. Teraz zamiast spać to siedzę w telefonie. Dalej rozmyślam co mam zrobić ze swoim transferem, który jest na wariackich papierach.Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Nadziejka92 wrote:Ja miałam przy ostatnim transferze w globulkach 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2024, 23:20
Nadziejka92 lubi tę wiadomość
Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Lusiaa22 wrote:Pamiętam jak tak samo pisałaś że czekasz i czekasz że po równym miesiącu miałaś wynik jak dobrze pamiętam to też dzwonilas do łodzi 😔😔 mnie też to szczerze mówiąc martwi z jednej strony chce żeby było 0/10 a z Drugiej strony mam obawy czy to faktycznie z tym jest problem czy z czymś np innym że nie wychodzi 😔 boje się rozczarowania że jak nie będzie stanu zapalnego a nie wyjdzie i tak czy tak transfer to planuje mieć plan B wrazie co ...dużo czytam na necie ..notuje co można jeszcze zrobić .. rozglądam się gdyby co za immunologiem .. pół dnia siedzę czasami na telefonie i czytałam co zrobić więc całkowicie cię rozumiem co czujesz i przez co przechodzisz 😪😪 tak na prawda każda z nas szuka wszystkiego aby ino wspomóc szansę aby mogło się Wkoncu udać !! ja czuję już w sobie od jakiegoś czasu desperację ...mi już przychodzi na myśl żeby brać lekinawet bez wiedzy lekarza takie co u niektórych dziewczyn pomogło i załatwiać na własna rękę 🙈 Ja bym na twoim miejscu działała z tym transferem teraz nie masz kingusia nic do tracenia a może się faktycznie teraz udać co trzymam mocne kciuki oby był ostatni i ten szczęśliwy !!! ♥️
Właśnie o to chodzi że ja byłam w 90% że po wyleczeniu stanu zapalnego się uda. A tu dalej lipa. Ja ostatnio nie robię nic tylko aby siedzę w telefonie i czytam nasze forum. Może jakieś dodatkowe leki, może coś. Ja mam adopcje zarodka w Angeliusie. Co prawda sprawnie im to ostatnio poszło bo znaleźli dla mnie zarodek w jeden dzień. Chyba zaryzykuje i zrobię ten transfer. W sumie to nic nie płacę. Tylko aby dojazdy do kliniki ale to się da ogarnąć.Ona: 36at
09.2023 - IUI -❌
niskie amh - 0,52
Mięśniak
Allo mlr 0
07.2024 - Test BeReady -
Lusiaa22 wrote:Cieszę się kingus że Wkoncu będziesz mogła działać i już za pasem transfer!!!! 🥰🥰🥰💕💕
Dzięki kochana że mnie wpierasz i że można śmiało pisać. 🥰🥰Ona: 36at
09.2023 - IUI -❌
niskie amh - 0,52
Mięśniak
Allo mlr 0
07.2024 - Test BeReady -
@Puszkina tylko mogę się domyślać jaki był dalszy ciąg patrząc po Twojej stopce 🥺 jakby to powiedzieć, w moim życiu nic nie było łatwe ale okazywało się warte jak nie wiem co i chyba to daje mi takie poczucie, że pewnie znowu przejdę trudniejsza ścieżkę ale w imię najważniejszego efektu w życiu 🥹 Ciebie przytulam mocno, niech się w końcu wydarzy nam wszystkim 😍
@arminaa dopiero doczytałam, haha czyli jednak 🤪🤩 mimo trudności z zastrzykiem byłaś dzielna i teraz do przodu, lecimy! 🤩
@Agula twarda babka z Ciebie - kciuki! 🫶🏻Puszkina, Agula, arminaa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Kingus 1 wrote:Właśnie o to chodzi że ja byłam w 90% że po wyleczeniu stanu zapalnego się uda. A tu dalej lipa. Ja ostatnio nie robię nic tylko aby siedzę w telefonie i czytam nasze forum. Może jakieś dodatkowe leki, może coś. Ja mam adopcje zarodka w Angeliusie. Co prawda sprawnie im to ostatnio poszło bo znaleźli dla mnie zarodek w jeden dzień. Chyba zaryzykuje i zrobię ten transfer. W sumie to nic nie płacę. Tylko aby dojazdy do kliniki ale to się da ogarnąć.
Kingus 1 lubi tę wiadomość
Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Lusiaa22 wrote:Ja też mam Globulki ☺️☺️ spadlas mi kochana z niebaaaaaa!!!! Bardzo się cieszę że jest osoba tutaj na forum która je brała 💕 powiedz mi endometrium ci szybko rosło na nich ? Od którego DC brałaś ? I jaką dawkę 2 x na dzień ?
Urosło jak szalone :o 11mm w 10dc. Brałam od 9 dnia cyklu do transferu 😄 czyli 9 dni brałam. 2 razy dziennie po 25mg.
W sumie wcześniej nie miałam problemów z endometrium, ale lekarz miał nadzieję że może z viagrą uda się transfer 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2024, 00:57
Lusiaa22 lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️ 92. Starania od 2018r.
Niskie AMH.
Niedoczynność tarczycy, hashimoto.
Kir AA, zaburzone cytokiny, PAI-I homozygota.
4xIUI ❌
I FET CB
II-IV FET ❌
V transfer CB
❄️ -
Dzień dobry Kobietki 💚🌸
Jak nazywa się doktor leczący pandy?🐼
-Pandoktor.
🥁🥁🥁🤪
Dzisiaj trzymamy kciuki za dorodne jajca na monitoringach 🍀 tłuściutkie endo przed transferem🍀 i ładny poziom proga 🍀
16.10 środa
📌Miwka - monitoring przed transferem 🔎🤞
📌Dziewiarka - monitoring w trakcie stymulacji🔎🤞
📌Yahu - progesteron przed transferem🩸🤞
📌ezra - monitoring w trakcie stymulacji🔎🤞
Dobrego dnia wszystkim!💖Joanna29, aewelinaa, Adirella, włosy barwy zboża, Kingus 1, Puszkina, Milagro ❤️🩹, ezra, Alex_92, Lunkaaway, Klaudia9212, Jenny93, Ketsi, Siuleczka., Dziewiarka, Lampart66, Dariana, Black_Angel, aganieszkam, Tinka8.7, Mała3, kitsune, Nnnnana lubią tę wiadomość
Starania od 09.20
05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice
Ona
→92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina
On
→ 89',
❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
✔️ genetyka / kariotyp / hormony
Plan i realizacja:
→ 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
→ transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
→17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
Encorton 1x 10, Neoparin 1x 0,4, Besins 3x 200;
bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
→ II FET - ...?
Losie bądź łaskawy 🙏 -
Woczekiwaniu wrote:My ze względu na translokacje u męża chromosomy 14 i 21 musimy badać zarodki, bo jest podwyższone ryzyko, że zarodek będzie chory. Pewnie gdyby nie ta informacja o translokacji to też byśmy nie badali zarodków, bo bylibyśmy w tym temacie zieloni, a koszt badań zarodków nie jest mały. Teraz trochę się cieszę, że musieliśmy badać zarodki, bo przez to że pierwszy transfer się nie udał rozszerzyłam diagnostykę.i dość szybko udało nam się znaleźć możliwe przyczyny niepowodzenia, a tak pewnie byśmy transferowało i transferowali.
W Polsce z tego co wiem, to trzeba mieć wskazania do badania zarodków miedzy innymi takie jak wiek powyżej 35 lat, translokacje chromosomowe, samoistne poronienia lub wcześniejsze nieudane próby in vitro. Zanim przystąpiliśmy do procedury to musieliśmy odbyć wizytę z genetykiem z kliniki, który wypisywał zgodę na badanie zarodków i określał metodę badania.
Nie wypowiem się czy w każdej klinice można badać zarodki, my szukaliśmy takiej kliniki w której można. Wydaje mi się, że w większości klinik można badać, nie wiem jak w Novum, bo o tej klinice słyszałam różne opinie. Badanie zarodków nie jest refundowane i trzeba za to dopłacać. W pierwszych tygodniach programu była informacja, że w ogóle nie można dopłacać do badania zarodków, więc byliśmy bardzo wkurzeni, że nie możemy skorzystać z refundacji. Na szczęście MZ zmieniło swoje stanowisko w tym temacie.
Ja jestem w Gamecie Bydgoszcz i u nas też jest problem u męża jeśli chodzi o geny - na gen 3 ma zwężenie i inny kształt (tak na ludzki 🙈). Rozmawiałam wczoraj z genetykiem i mówiła, że odziwdziczenie tego w ten sposób nie spowoduje problemów u dzieci itd. Takie zmiany MOGĄ ale nie muszą przyciągać abberacje (jak trisomia albo monosomia chromosomów) - zwiększają ryzyko kilkukrotnie. Badanie zarodków mocno by nas bidżetowo zabolało i mamy wątpliwości czy pierwszej procedury nie spróbować bez badań (brak jakichkolwiek wad genetycznych u dzieci po obu stronach - a dzieci nie mało). Czy MZ myśli nad refundacją badań?Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Kingus 1 wrote:Właśnie o to chodzi że ja byłam w 90% że po wyleczeniu stanu zapalnego się uda. A tu dalej lipa. Ja ostatnio nie robię nic tylko aby siedzę w telefonie i czytam nasze forum. Może jakieś dodatkowe leki, może coś. Ja mam adopcje zarodka w Angeliusie. Co prawda sprawnie im to ostatnio poszło bo znaleźli dla mnie zarodek w jeden dzień. Chyba zaryzykuje i zrobię ten transfer. W sumie to nic nie płacę. Tylko aby dojazdy do kliniki ale to się da ogarnąć.
Badałam może kiedyś KIRy? Przed pierwszym transferem wyleczyłam zapalenie endometrium, dodatkowo na komórki NK w macicy miałam intralipid, więc podchodząc do transferu miałam pewność, że się uda, bo zrobiłam wszystko co mogłam, zarodek przebadany, a IVF podchodziliśmy przez czynnik męski, więc u mnie miało być wszystko super. Transfer się nie udał, a zdziwienie było bardzo duże. Mąż wyczytał, że warto zrobić kiry. Pomyślałam sobie "jeszcze kiry będę robić, wydawać bez sensu sporo kasy jak i tak tam wyjdzie wszystko ok". Kiry zrobiłam z myślą"no trudno zrobię dla spokoju". I się zdziwiłam bo, wyszedł kir AA. 😞 Umówiłam się do immunologa, immunolog zalecił dorobienie subpopulacji i tu chyba też jest nie tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2024, 06:22
Starania od 2019
On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
17/06/2024 Transfer BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹 -
zbik wrote:Hej dziewczyny, mam spore zmartwienie.. jestem na cyklu sztucznym do transferu, naklejam 2 patche Estradot co 48 godzin. Dziś mam 8 dzień cyklu i czuje jakbym miała już owulacje! Czułam to już wczoraj, miałam w zasadzie wszystkie objawy. Dziś dopiero robiłam testy i wyszedł blado pozytywny, wiec nie wiem czy to już po owulacji, czy zbliża się powoli. Czy według Was możliwa jest w ogóle taka przedwczesna owulacja na sztucznym cyklu?
Ścigacz lubi tę wiadomość
Starania od 2022 PCOS, AMH 9,41, cykle regularne z własną owulacją
IUI 09.2023 💔 cb
IUI 10.2023 ❌ odwolane
IUI 11.2023 ❌
03.2024 start IVF, 30.03.2024 punkcja pobrano 30🥚12🥚zamrożonych , 12🥚zapłodnionych, procedura 1.1
❄️ 5.1.1 prawidłowy PGT
5❄️nieprawidłowe 😔 po PGT
06.2024 -I FET ❌
Histeroskopia Lipiec 2024 cd138 brak stanu zapalnego w wynikach, widoczny podczas histero - antybiotykoterapia
Procedura 1.2 sierpień 2024 3x❄️
10 i 11.2024 II FET odwołany endo 6.5mm😪
1.2025 II FET??🤞🤞 -
Woczekiwaniu wrote:Badałam może kiedyś KIRy? Przed pierwszym transferem wyleczyłam zapalenie endometrium, dodatkowo na komórki NK w macicy miałam intralipid, więc podchodząc do transferu miałam pewność, że się uda, bo zrobiłam wszystko co mogłam, zarodek przebadany, a IVF podchodziliśmy przez czynnik męski, więc u mnie miało być wszystko super. Transfer się nie udał, a zdziwienie było bardzo duże. Mąż wyczytał, że warto zrobić kiry. Pomyślałam sobie "jeszcze kiry będę robić, wydawać bez sensu sporo kasy jak i tak tam wyjdzie wszystko ok". Kiry zrobiłam z myślą"no trudno zrobię dla spokoju". I się zdziwiłam bo, wyszedł kir AA. 😞 Umówiłam się do immunologa, immunolog zalecił dorobienie subpopulacji i tu chyba też jest nie tak.
Tak badałam kiry. Mam kir Bx. Brakuje mi 3 najważniejszych. Dostałam accofil, prograf zamiast encortonu. Na wysokie komórki uNk mam od dr Sydora intralipid. To jeśli chodzi o immunologa to jestem w stałym kontakcie od praktycznie roku u dr Sydora. On sam stwierdziłam że intralipid nie zaszkodził, może pomóc. Co do zarodka to niestety nie mam możliwości przebadać bo podchodzę do adopcji zarodka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2024, 07:02
Woczekiwaniu lubi tę wiadomość
Ona: 36at
09.2023 - IUI -❌
niskie amh - 0,52
Mięśniak
Allo mlr 0
07.2024 - Test BeReady -
Lusiaa22 wrote:mam pytanko 🤗 😘 któraś z was stosowała viagrę na wzrost endometrium ? Mam kilka pytań i byłoby fajnie jakby któraś z was stosowała albo stosuję i udzieli mi kilka odpowiedzi 🤗🤗Starania od 2022 PCOS, AMH 9,41, cykle regularne z własną owulacją
IUI 09.2023 💔 cb
IUI 10.2023 ❌ odwolane
IUI 11.2023 ❌
03.2024 start IVF, 30.03.2024 punkcja pobrano 30🥚12🥚zamrożonych , 12🥚zapłodnionych, procedura 1.1
❄️ 5.1.1 prawidłowy PGT
5❄️nieprawidłowe 😔 po PGT
06.2024 -I FET ❌
Histeroskopia Lipiec 2024 cd138 brak stanu zapalnego w wynikach, widoczny podczas histero - antybiotykoterapia
Procedura 1.2 sierpień 2024 3x❄️
10 i 11.2024 II FET odwołany endo 6.5mm😪
1.2025 II FET??🤞🤞