X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍄🍂🌰 IVF PAŹDZIERNIK 2024 🍂🌰🍄
Odpowiedz

🍄🍂🌰 IVF PAŹDZIERNIK 2024 🍂🌰🍄

Oceń ten wątek:
  • Don't Panic Znajoma

Wysłany: 4 października 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsiaMama93 wrote:
    Mnie 3go dnia po transferze bolały usta od wewnątrz jak bym miała całe w opryszczkach..dziwne uczucie 🙈i czułam się jakbym była chora, totalne zmęczenie organizmu Także trzymam kciuki żeby ta opryszczka zwiastowała powodzenie✊️

Ja tylko opryszczka. Ciekawe co odpisujesz i z czego wynikało. Gratuluję.

PsiaMama93 lubi tę wiadomość

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Dziewczyny a ja mam inne pytanie, czy pijecie może herbatę po transferze? Ja się przestawiłam na roiboosa, bo w mojej klinice nie można pić kawy i herbaty, bo mają kofeinę a ta powoduje skurcze, ale powoli mam już dosyć, z chęcią bym wróciła do jakiejś białej lub zielonej chociaż 😅
    Ja piłam kawę bezkofeinową i roiboosa. Podobno są różne wytyczne, niektórzy mówią że jedna szklanka kawy/ herbaty jest ok. Ale wolałam zrezygnować całkiem na ten czas

włosy barwy zboża, Alex92 lubią tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Ścigacz Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Don't Panic wrote:
    Też jestem na cyklu sztucznym. Ledwo ledwo, bo próg przed transferem wynosił tylko 25. Wszystkie znajome, które w ciążę zachodziły mówiły o ciągnięciu w brzuchu. Ja czułam je w dzień transferu, tłumaczyłam sobie że może to reakcja na samą procedurę transferowa, choć wiadomo,że nie jest szczególnie inwazyjna. Na drugi dzień nic, na trzecie opryszczka. 3 razy dziennie biorę jednak rozkurczowe. Nie chce się jednak łudzić. Pewnie przed beta zrobię test siekany.

Przecież 25 progesteronu to jest bardzo dobry wynik przed transferem

19.08 TRANSFER 💪❤️
    5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
    11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
    23dpt krwotok/szpital beta 21700
    27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786
    33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm

event.png
  • Ścigacz Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Dziewczyny a ja mam inne pytanie, czy pijecie może herbatę po transferze? Ja się przestawiłam na roiboosa, bo w mojej klinice nie można pić kawy i herbaty, bo mają kofeinę a ta powoduje skurcze, ale powoli mam już dosyć, z chęcią bym wróciła do jakiejś białej lub zielonej chociaż 😅

Ja miałam zakaz picia kawy przez te 12 dni do wyniku bety. I tak już mi zostało, że nie pije do tej pory, bo mnie odrzuciło 😆

Malowana87 lubi tę wiadomość

19.08 TRANSFER 💪❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786

event.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Mnie prowadzi Dr n. med. Barbara Grzechocińska. Ona podobno była pionierem in vitro w Polsce i prowadziła z tej procedury szkolenia..została mi polecona jak leżałam w szpitalu na Karowej. Cała ekipa podobno jest ze szpitala Starynkiewicza, więc nie są to osoby z przypadku, natomiast nikt mi nic nie mówi..nie wiem , czy jest dobrze, czy źle...może taka praktyka. No i koszmarne opóźnienia...na każdą wizytę muszę rezerwować sobie 3h...

O pani doktor się nie wypowiem, bo pierwszy raz słyszę nazwisko. Ale muszę powiedzieć, że z mężem leczyliśmy się na Starynkiewicza i jestem bardzo zawiedziona.
    To, że nic Ci nie mówią to moim zdaniem po prostu zła praktyka i brak poszanowania pacjenta... Ale to moja opinia. Moja klinika ma swoje wady, ale pozostawienie bez informacji to już słabo. Przysparza to bardzo dużo niepotrzebnego stresu.

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 7tc+3 - CRL 13.7mm Misia Haribo
  • Don't Panic Znajoma

Wysłany: 4 października 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścigacz wrote:
    Przecież 25 progesteronu to jest bardzo dobry wynik przed transferem

Dzień wcześniej miałam 10. Dr dodał leki i udało się uzyskać 25. Ale powiedział mi,że mam końskie dawki i słabe wchłanianie. Choć teraz najbardziej martwi mnie opryszczka na ustach bo te dawki dalej kontynuuje..Na innym forum czytałam,że zarodek nie wygra z opryszczka.

• Lunkaaway Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    O pani doktor się nie wypowiem, bo pierwszy raz słyszę nazwisko. Ale muszę powiedzieć, że z mężem leczyliśmy się na Starynkiewicza i jestem bardzo zawiedziona.
    To, że nic Ci nie mówią to moim zdaniem po prostu zła praktyka i brak poszanowania pacjenta... Ale to moja opinia. Moja klinika ma swoje wady, ale pozostawienie bez informacji to już słabo. Przysparza to bardzo dużo niepotrzebnego stresu.
    Nie mam doświadczenia niestety:( a w jakiej klinice jesteś? No nic już zaczęłam...najwyżej zmienię po tej próbie.Obexnie biorę tylko menopur 300 i orgalutran...jakoś malo mam wrażenie...

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia

2018 - usunięcie guza lewego jajnika
    09.2024- start IVF,
    09.10.2024- punkcja→ 9🥚→4xMII→ 1❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    6.11.2024- I transfer 4BB ❌ beta HCG< 3,2
    ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie 4BB
    18.11.2024 - start II procedury
  • włosy barwy zboża Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścigacz wrote:
    Ja miałam zakaz picia kawy przez te 12 dni do wyniku bety. I tak już mi zostało, że nie pije do tej pory, bo mnie odrzuciło 😆
    No ja kawy nie piłam już wcześniej, bo podczas pierwszego transferu po odstawieniu kofeiny byłam mega rozbita i senna, no i ten ból głowy. Ale akurat w sezonie jesiennym ciężko mi znieść brak herbaty z cytryną 😅 a roiboos po dwóch tygodniach już mi wychodzi bokiem, a mam trzy różne smaki 🤣🤣🤣 no nic trzeba to jakoś przeżyć, ale ciężko jest, bo ja wody pije mało za to jestem fanką herbat od zawsze.

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Starania od: ~sierpień 2021
    Owulacje naturalne, drożność ok
    2023: 3 x IUI ❌
    uNK CD56bright 78% uNK CD56dim 22%
    AMH 4,23 ng/ml Genotyp KIR Bx PAI hetero, brak trombofilii
    2023 lipiec: stymulacja do IVF ✔️
    2023 sierpień: punkcja: 3 zarodki 5-6 dniowe ✔️
    2023 wrzesień: biopsja - przewlekły stan zapalny endometrium ❌
    Sumarycznie biopsja x 5
    2024 marzec: transfer ❌
    2024 sierpień: ostatnia biopsja - brak zapalenia endometrium ✔️
    2024 wrzesień: transfer ✔️
    2024 listopad: 8tc 💔
    28.12 - transfer ❌
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Don't Panic wrote:
    Ja tylko opryszczka. Ciekawe co odpisujesz i z czego wynikało. Gratuluję.

Zgłoś się z opryszczką do lekarza. Koniecznie musisz wyleczyć. Miałaś wcześniej czy to pierwszy raz?

TaKayaJa lubi tę wiadomość

age.png
  • Ścigacz Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    No ja kawy nie piłam już wcześniej, bo podczas pierwszego transferu po odstawieniu kofeiny byłam mega rozbita i senna, no i ten ból głowy. Ale akurat w sezonie jesiennym ciężko mi znieść brak herbaty z cytryną 😅 a roiboos po dwóch tygodniach już mi wychodzi bokiem, a mam trzy różne smaki 🤣🤣🤣 no nic trzeba to jakoś przeżyć, ale ciężko jest, bo ja wody pije mało za to jestem fanką herbat od zawsze.

Nie no możesz pic kawe do jednej czy dwóch filiżanek dziennie, tak samo herbatę, tylko albo to albo to, bo jednak herbata tez w brew pozorom ma moc. Ja ogólnie się nie uzależniam od niczego, także kawa dla mnie była zawsze dla smaku, jak miałam ochotę to piłam. Co do wody, to warto sobie kupić taki fajny jakiś bidon czy kubek ze słomką, wtedy ta woda lepiej wchodzi.

Alex92, Kate@@ lubią tę wiadomość

19.08 TRANSFER 💪❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786

event.png
  • Harriet Koleżanka

Wysłany: 4 października 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili@ wrote:
    Ja miałam rok temu 4,6 . Tylko że jaja stare. Po 4 punkcjach plus rok pewno spadlo (40 lat)Oddam trochę jaj w zamian za ich jakość;) żeby to tak szło 😥.
    Mam misję pod tytułem: zbadaj swoje amh. Do tego w podstawówce powinni już o tym mówić, żeby potem nie było za późno... Moja córkę wyślę w wieku 20 lat na badania. Przez cały czas jej mówię, słuchaj co Ci matka ma do powiedzenia, bo mam dużo:).
    Ja też teraz uświadamiam moje koleżanki po 30, żeby sobie zbadały AMH, żeby po prostu wiedzieć ile mają jeszcze czasu, nawet jeśli nie starają się teraz i odkładają. Ja nie miałam pojęcia co to AMH, a poszłam 2,5 roku temu do zwykłego ginekologa z tematem, że zaczynam się starać i żeby zbadał czy wszystko ok. Nie mam pojęcia, czemu widząc kobietę w wieku 33 lat która mówi, że zaczyna się starać o ciążę, lekarz nie zlecił badania AMH. Zleciła je dopiero klinika, do której się zgłosiłam po 2 latach starań, i gdzie mam teraz IVF. Także popieram propagowanie wiedzy o badaniu AMH :)

🙋‍♀️ 88, 🙋‍♂️ 91/ Starania medyczne od 11.2023 (wcześniej naturalne ale raczej luźne ok. 2 lat)
    AMH 0,9 - (myślałam że to problem, ale okazało się że to immunologia)
    Hormony ✅Drożność ✅
    VIII.2024 - kwalifikacja do IVF z MZ
    IX.2024 - rozpoczęty krótki protokół (Bemfola 150, Menopur 1200), -> punkcja: 4🥚=> 4 zarodki (4.2.2, 5.2.2),-> I transfer na świeżo -> 10 dpt beta hcg 0,2❌, czekają ❄❄❄
    26.10.2024 - konsultacja z dr Jarosz, przebadana immunologia
    ❌haplotyp AA, ♀️ C2, ♂️ C1/C2
    ❌KIR: są kiry hamujące 2DL1, 2DL3, 3DL1, brak kirów implantacyjnych KIR2DS1 i KIR2DS2
    ❌Przewaga odpowiedzi Th1 nad Th2
    ❌Komórki NKT (CD3+CD16+) - podwyższone
    19,30%
    ❌ANA2
    ✅ANA3
    ✅homocysteina, Cytokiny, białko S i C,
    ✅gen V i gen II
  • Ścigacz Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Don't Panic wrote:
    Dzień wcześniej miałam 10. Dr dodał leki i udało się uzyskać 25. Ale powiedział mi,że mam końskie dawki i słabe wchłanianie. Choć teraz najbardziej martwi mnie opryszczka na ustach bo te dawki dalej kontynuuje..Na innym forum czytałam,że zarodek nie wygra z opryszczka.

Dostajemy przy transferze tyle leków potrzymujacych, że niektórych nawet z krwi nie da się wyłapać, a jak po badaniu wychodzi te np 25, to w organizmie może być dwa razy tyle. Moja dr nawet mi nie zlecała badania progesteronu po transferze, więc tego nie robiłam. W pierwszej ciąży miałam to zlecone, teraz już nie

Don't Panic lubi tę wiadomość

19.08 TRANSFER 💪❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786

event.png
  • Ścigacz Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harriet wrote:
    Ja też teraz uświadamiam moje koleżanki po 30, żeby sobie zbadały AMH, żeby po prostu wiedzieć ile mają jeszcze czasu, nawet jeśli nie starają się teraz i odkładają. Ja nie miałam pojęcia co to AMH, a poszłam 2,5 roku temu do zwykłego ginekologa z tematem, że zaczynam się starać i żeby zbadał czy wszystko ok. Nie mam pojęcia, czemu widząc kobietę w wieku 33 lat która mówi, że zaczyna się starać o ciążę, lekarz nie zlecił badania AMH. Zleciła je dopiero klinika, do której się zgłosiłam po 2 latach starań, i gdzie mam teraz IVF. Także popieram propagowanie wiedzy o badaniu AMH :)

Ja jak poszłam do ginekologa i powiedziałam, że staram się z mężem o dziecko i nam nie wychodzi, to usłyszałam, że mam jechać sobie do Czech tam mnie zaplodnią, a na męża nie ma już ratunku, bo pokazałam mu jego wyniki nasienia. Ja zaryczana stamtąd wyszłam, jak mnie potraktował

19.08 TRANSFER 💪❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2024, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżynka 91 wrote:
    Tylko gdzie zgłaszać? Ja mam wrażenie, jak spora część dziewczyn tutaj, że to sytuacja patowa. Zrobi się aferę to można oczekiwać wypowiedzenia.
    Fajna atmosfera i dobre szefostwo to nieocenione rzeczy w robocie

Wszystko zależy od organizacji, a właściwie jej wielkości. Powiem na swoim przykładzie, jak ja bym postąpiła w takim wypadku w swojej organizacji, gdybym nie siedziała w HR. Uprzedzam, będzie długo.

Pierwsze co to poprosiłabym o rozmowę HR BP swojego obszaru, jeśli macie kogoś takiego w swoich firmach to to jest dla Was osoba "pierwszego kontaktu", gdy cokolwiek jest nie tak. HR BP to osoby, których zadaniem jest między innymi wsparcie pracowników i menadżerów oraz bycie "pośrednikiem" w sprawach pracowniczych. W 99% przypadków HR BP nie mają dostępu do ZLA pracowników i mogą nawet nie być świadomi takich akcji.

Jeżeli macie zaufanie do swoich przełożonych to dobrze jest poinformować szefa o zaistniałej sytuacji oraz że chcecie to zgłosić. Jeśli szef jest w porządku to stanie po Waszej stronie.

Jeżeli w organizacji nie ma HR BP to gdzie iść?

1. Do szefa. Serio. Jeśli macie opory i obawy przed rozmową z HR-em (rozumiem to absolutnie) poproście szefa o wsparcie. Tutaj oczywiście jest to najlepsze rozwiązanie w przypadkach, gdy ta relacja z bezpośrednim szefem jest dobra.

2. Iść do HR, ale nie do jakiegoś specjalisty czy tej złośliwej istoty, która zawsze Wam nalicza za małe wynagrodzenie (😜) tylko bezpośrednio do dyrektora/kierownika. Nie rzucać oskarżeń na konkretne osoby, tylko powiedzieć, że taka informacja pojawiła się wśród plotek korytarzowych i zastanawiacie się skąd inni wiedzą o tym skąd wpłynęło Wasze zwolnienie, ba skąd ogólnie ludzie wiedzą o zwolnieniu lekarskim, bo skoro nie było Was w pracy to powodów mogło być milion innych (urlop wypoczynkowy, szkolenie zewnętrzne, praca z domu... cokolwiek innego).

Jak się przygotować do takiej rozmowy?

Przede wszystkim - na chłodno i na spokojnie. Przetrawić wszystkie emocje, choć wiem, że to bardzo trudne. Pamiętajcie o dość istotniej kwestii: jeżeli pracodawca będzie chciał znaleźć winnego i ukarać go to jest na to ograniczony czas. Przykładowo naganę można wręczyć Pracownikowi jedynie w ciągu dwóch tygodnie od dnia wystąpienia incydentu. Więc jeżeli pójdziecie z tym po miesiącu to nic nie zrobią, wysłuchają, ale będą mieć prawnie związane ręce by wyciągnąć ewentualne konsekwencje.

Jeżeli ktoś nie ma instynktu samozachowawczego i PISAŁ do Was wypytując o ZLA czy in vitro zapisujcie maile, róbcie zrzuty ekranów i zapisujcie to. Zawsze to dowód, a nie tylko słowo przeciwko słowu.

UWAGA: przy oficjalnych zgłoszeniach powinna zostać sporządzona notatka ze spotkania do podpisania przez HR i przez Was.

Zgłoszenie sytuacji, a utrata pracy.

Jeśli nie macie nic za uszami to nie macie się czego bać. Pracodawca nie może Was zwolnić za to, że przestała mu się podobać Wasza twarz, musi mieć ku temu bardzo konkretne powody, które musi Wam wskazać na piśmie. Jeśli zgłaszacie incydent, a tydzień później dostajecie wypowiedzenie z wyimaginowanymi powodami (lub takimi, na które wcześniej Wam nie zwracano uwagi) - idziecie do sądu. Nie ma się co certolić z dziadami.

Inne formy zgłoszeń:

Możecie próbować to zgłaszać do tzw. Ethic - coś takiego działa często w dużych organizacjach. To grupa wyznaczonych ludzi, którzy pochylają się nad zgłoszeniami nieprawidłowości zachowań w pracy (m.in. mobbing).
    Związki zawodowe - jeśli macie u siebie w pracy.
    Uprzejmie donoszę... - czyli anonim do UODO, a nóż napsujecie pracodawcy krwi kontrolą, a może znajdą coś jeszcze?

Harriet, Śnieżynka 91 lubią tę wiadomość

• włosy barwy zboża Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścigacz wrote:
    Nie no możesz pic kawe do jednej czy dwóch filiżanek dziennie, tak samo herbatę, tylko albo to albo to, bo jednak herbata tez w brew pozorom ma moc. Ja ogólnie się nie uzależniam od niczego, także kawa dla mnie była zawsze dla smaku, jak miałam ochotę to piłam. Co do wody, to warto sobie kupić taki fajny jakiś bidon czy kubek ze słomką, wtedy ta woda lepiej wchodzi.
    Próbowałam, ja wody nie lubię i koniec, nic tego nie zmieni 🤣 a kawę to ja też dla smaku piłam, zwykle 2 filiżanki dziennie, z dripa głównie lub espresso. Kawę akurat bezkofeinową już mam ;) poczekam na wizytę i się dowiem co i jak. Najgorsze, że jak pójdziemy do teściów to oni mają tylko czarna herbatę więc będę musiała kombinować, no bo dlaczego nie pije nagle kawy ani herbaty? 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 22:48

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Starania od: ~sierpień 2021
    Owulacje naturalne, drożność ok
    2023: 3 x IUI ❌
    uNK CD56bright 78% uNK CD56dim 22%
    AMH 4,23 ng/ml Genotyp KIR Bx PAI hetero, brak trombofilii
    2023 lipiec: stymulacja do IVF ✔️
    2023 sierpień: punkcja: 3 zarodki 5-6 dniowe ✔️
    2023 wrzesień: biopsja - przewlekły stan zapalny endometrium ❌
    Sumarycznie biopsja x 5
    2024 marzec: transfer ❌
    2024 sierpień: ostatnia biopsja - brak zapalenia endometrium ✔️
    2024 wrzesień: transfer ✔️
    2024 listopad: 8tc 💔
    28.12 - transfer ❌
  • Ścigacz Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Próbowałam, ja wody nie lubię i koniec, nic tego nie zmieni 🤣 a kawę to ja też dla smaku piłam, zwykle 2 filiżanki dziennie, z drops głównie lub espresso. Kawę akurat bezkofeinową już mam ;) poczekam na wizytę i się dowiem co i jak. Najgorsze, że jak pójdziemy do teściów to oni mają tylko czarna herbatę więc będę musiała kombinować, no bo dlaczego nie pije nagle kawy ani herbaty? 😅

To ja też kupiłam bezkofeinowe cappuccino, raz wypiłam i już mi nie wchodzi 🙈

To na spokojnie herbatkę można wypić bez spiny 😉

Co do wody, to ja pije tylko gazowaną innej się nie napije.

19.08 TRANSFER 💪❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786

event.png
  • Harriet Koleżanka

Wysłany: 4 października 2024, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścigacz wrote:
    Ja jak poszłam do ginekologa i powiedziałam, że staram się z mężem o dziecko i nam nie wychodzi, to usłyszałam, że mam jechać sobie do Czech tam mnie zaplodnią, a na męża nie ma już ratunku, bo pokazałam mu jego wyniki nasienia. Ja zaryczana stamtąd wyszłam, jak mnie potraktował
    Brak mi słów, brak i empatii i wiedzy - wspaniałe połączenie do wykonywania zawodu lekarza... skąd się oni biorą w ogóle!

Ścigacz lubi tę wiadomość

🙋‍♀️ 88, 🙋‍♂️ 91/ Starania medyczne od 11.2023 (wcześniej naturalne ale raczej luźne ok. 2 lat)
    AMH 0,9 - (myślałam że to problem, ale okazało się że to immunologia)
    Hormony ✅Drożność ✅
    VIII.2024 - kwalifikacja do IVF z MZ
    IX.2024 - rozpoczęty krótki protokół (Bemfola 150, Menopur 1200), -> punkcja: 4🥚=> 4 zarodki (4.2.2, 5.2.2),-> I transfer na świeżo -> 10 dpt beta hcg 0,2❌, czekają ❄❄❄
    26.10.2024 - konsultacja z dr Jarosz, przebadana immunologia
    ❌haplotyp AA, ♀️ C2, ♂️ C1/C2
    ❌KIR: są kiry hamujące 2DL1, 2DL3, 3DL1, brak kirów implantacyjnych KIR2DS1 i KIR2DS2
    ❌Przewaga odpowiedzi Th1 nad Th2
    ❌Komórki NKT (CD3+CD16+) - podwyższone
    19,30%
    ❌ANA2
    ✅ANA3
    ✅homocysteina, Cytokiny, białko S i C,
    ✅gen V i gen II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2024, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Próbowałam, ja wody nie lubię i koniec, nic tego nie zmieni 🤣 a kawę to ja też dla smaku piłam, zwykle 2 filiżanki dziennie, z dripa głównie lub espresso. Kawę akurat bezkofeinową już mam ;) poczekam na wizytę i się dowiem co i jak. Najgorsze, że jak pójdziemy do teściów to oni mają tylko czarna herbatę więc będę musiała kombinować, no bo dlaczego nie pije nagle kawy ani herbaty? 😅

A próbowałaś bolero? Można je kupić w sklepach dla sportowców lub w necie, to proszek do rozmieszania z wodą. Mi to pomogło bo miałam koszmarny problem z piciem czegokolwiek innego poza pepsi zero. Trzeba tylko uważać z ilością proszku i dostosować pod swój gust bo jest straaaasznie słodkie, ale smaków jest do wyboru do koloru 😁

Ścigacz, kitsune lubią tę wiadomość

• Ścigacz Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harriet wrote:
    Brak mi słów, brak i empatii i wiedzy - wspaniałe połączenie do wykonywania zawodu lekarza... skąd się oni biorą w ogóle!

Nie mam pojęcia, omijam go na km. Jeżdżę do swojego ginekologa 90 km w jedną stronę, akurat babka z kliniki prowadzi mi druga ciążę, a ten buc mam nadzieje, ze niedługo przestanie zaglądać...

Drugi zaś na NFZ jak przyjmuje to jak grochem o ścianę u niego, a jak się pomacha kasą to już milutki, odpowiada na pytania i w ogóle jeszcze gratisy daje do wizyty

19.08 TRANSFER 💪❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786

event.png
  • Mamasita Ekspertka

Wysłany: 4 października 2024, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie jak to jest po nieudanym transferze czekam na okres i chciałabym teraz transfer na cyklu naturalnym to w którym dniu cyklu powinnam się zgłosić do kliniki ? Czy bierze się w tedy mimo tego jakieś leki i cY trzeba podpisywać znów dokumenty z mężem?

11.2019 - 2IUI udana
    14.08.2020 Synek 4150g🩵

04.2024 - IUI ❌️
    13.09piątek 🐈‍⬛- początek stymulacji💉
    23.09 - punkcia (8🥚dojarzalych i zaplodnionych 5 )
    Wynik 4 zarodki ❄️
    26.09 - I transfer (10.2) w 3 dobie nieudany
    24.10 - II Transfer bl 4.2.1 6 dniowy
    4dp ⏸️
    5dp beta 20,39

2❄️ na zimowisku (5 i 5 dniowe )
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ