X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍄🍂🌰 IVF PAŹDZIERNIK 2024 🍂🌰🍄
Odpowiedz

🍄🍂🌰 IVF PAŹDZIERNIK 2024 🍂🌰🍄

Oceń ten wątek:
  • włosy barwy zboża Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:
    A teraz mam jeszcze pytanie, lekarz powiedział, że 17-18 październik może być punkcja, ale to oczywiście jeszcze zobaczymy jak będzie wszystko rosło. Jak się przygotować do tego? W sensie co zabrać ze sobą? Może są tu dziewczyny, które korzystają z Gyncentrum Katowice? Jak wygląda cały ten dzień od momentu przyjścia do kliniki? Muszę mieć swoją piżamę, koszulę, czy może tylko jakiś dres? Na czas punkcji oni dają jakąś koszulę czy jest się w tym co się przyszło? Jak to wszystko wygląda? Wiem, że dużo pytań, ale ja się już teraz stresuję a co dopiero potem :D
    Może poprostu opiszcie swój dzień punkcji, zawsze jakoś potem człowiekowi tak spokojniej, jak wie czego może się spodziewać i co może się zdarzyć :D <3
    Ja miałam tam punkcje, dostajesz swoją szafke zamykana na klucz, taka jednorazowa sukienkę i kapcie i nic nie musisz ze sobą mieć ;) możesz mieć coś do jedzenia na po punkcji, bo ona jest pod narkoza i będziesz głodna. Ja miałam na ten dzień luźniejsze spodnie na gumce. Najpierw była wizyta lekarska, a później punkcja i jeszcze raz wizyta i dostałam antybiotyki chyba 3 albo 4 rodzaje na po punkcji. Mi robił dr Mercik. No i trzeba być z partnerem, bo nie można później prowadzić samochodu.
    A i leży się w takiej sali na 6 osób bodajże, ja zawsze leżałam na 1 łóżku i na przed ostatnim 😅 jest się oddzielonym kotarami i niestety nie można mieć przy sobie męża, mąż musi czekać na korytarzu tak samo w trakcie transferu. Jezu robię chyba 4 edit wiadomości, lepiej sobie weź podpaskę, bo będzie ciekła krew, a mogą się skończyć te ogólnodostępne w łazience.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2024, 10:54

arminaa lubi tę wiadomość

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Starania od: ~sierpień 2021
    Owulacje naturalne, drożność ok
    2023: 3 x IUI ❌
    uNK CD56bright 78% uNK CD56dim 22%
    AMH 4,23 ng/ml Genotyp KIR Bx PAI hetero, brak trombofilii
    2023 lipiec: stymulacja do IVF ✔️
    2023 sierpień: punkcja: 3 zarodki 5-6 dniowe ✔️
    2023 wrzesień: biopsja - przewlekły stan zapalny endometrium ❌
    Sumarycznie biopsja x 5
    2024 marzec: transfer ❌
    2024 sierpień: ostatnia biopsja - brak zapalenia endometrium ✔️
    2024 wrzesień: transfer ✔️
    2024 listopad: 8tc 💔
    28.12 - transfer ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Witajcie Kochane 🩵🌻

Co mówi piłkarz, gdy przychodzi do fryzjera?
    - Gol.
    🥁🥁🥁🤪

Początek tygodnia rozpoczynamy intensywnie - w kalendarzu aż kipi ♨️
    Mocno trzymajmy kciuki za pomyślność wszystkich dzisiejszych zdarzeń - zarówno tych z kalendarza, a także tych, które jeszcze nieśmiale chowają się w krzakach 🤞🤞🤞🍀🍀🍀

7.10 poniedziałek
    📌Dziewiarka - beta HCG 11dpt🩸🤞
    📌Aries94 - przegląd podwozia i rozpisanie stymulacji 🩺💉🤞
    📌frankapzn - wizyta u immunologa 🔎🤞
    📌casil - beta HCG dla kliniki 11dpt🩸🤞
    📌Morwa - monitoring przed transferem + wyznaczenie daty transferu 🔎🤞
    📌BetiK - monitoring w trakcie stymulacji 🔎🤞
    📌Dariana - weryfikacja wchłonięcia torbieli (rozpoczęcie stymulacji)🔎🤞
    📌Puszkina - transfer 🍀🤞
    📌Estel - monitoring owulacji przed transferem 🔎🤞
    📌Harriet - monitoring w trakcie stymulacji 🔎🤞
    📌Lunkaaway - monitoring w trakcie stymulacji 🔎🤞

Miłego dnia! 🌸

Mocny poniedziałek 😍

Dziewczyny powodzenia! 🤞🏻
    Ja z ciekawości dla siebie poszłam dzisiaj na betę, żeby sprawdzić przyrosty. Niby lekarz nie kazał, ale co spokojna głowa to spokojna głowa 😃

Miłego dnia dziewczęta 🍀💐

Harriet, Klaudia9212 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna29 wrote:
    Witam was i życzę Pięknego dnia powodzenia dziewczyny!!!🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Ja z pytaniem bo nie wiem co robić od tygodnia mam grypę i jestem na etapie kaszlu już mi się odrywa ale potrzebuje raczej czegoś takiego jak flegamina czy mogę??transfer w piątek:(muszę coś wziąść bo naturalnymi sposobami już chyba nie da rady ..help😔
    Joanna może zapytaj w aptece, chociaż wydaje mi się, że syrop raczej nie zaszkodzi.

Joanna29 lubi tę wiadomość

• Siuleczka. Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:
    A teraz mam jeszcze pytanie, lekarz powiedział, że 17-18 październik może być punkcja, ale to oczywiście jeszcze zobaczymy jak będzie wszystko rosło. Jak się przygotować do tego? W sensie co zabrać ze sobą? Może są tu dziewczyny, które korzystają z Gyncentrum Katowice? Jak wygląda cały ten dzień od momentu przyjścia do kliniki? Muszę mieć swoją piżamę, koszulę, czy może tylko jakiś dres? Na czas punkcji oni dają jakąś koszulę czy jest się w tym co się przyszło? Jak to wszystko wygląda? Wiem, że dużo pytań, ale ja się już teraz stresuję a co dopiero potem :D
    Może poprostu opiszcie swój dzień punkcji, zawsze jakoś potem człowiekowi tak spokojniej, jak wie czego może się spodziewać i co może się zdarzyć :D <3

Przychodzisz rano na gore do rejestracji z wypelnionymi dokumentami od lekarza/pielegniarek z poprzedniej wizyty. Dostajesz identyfikator. Poźniej schodzisz na nizsze pietro i czekasz. Najpierw szybka rozmowa z anestezjologiem. Pozniej szybkie spotkanie z lekarzem. Dalej wchodzisz na sale juz. Wybierasz lozko i idziesz do lazienki. Tam przebierasz sie w niebieska koszule ich. Rzeczy chowasz do szafki i zabierasz ze soba kluczyk. Wkladasz pod poduszke. Czekasz na lozku na zalozenie wenflonu. Dalej prosza do zabiegowego. W okienku embriolodzy pytaja o imie i nazwisko, zabieraja identyfikator. Kladziesz sie i zasypiasz. Budzisz sie na wczesniej wybranym lozku.
    Napisalam wszystko najdokladniej jak pamietam. Mam nadzieje ze zrozumiale 😉 Jesli jeszcze masz jakies pytania, dawaj smialo. Postaram sie pomoc.
    Dasz rade! 😊

Harriet, arminaa lubią tę wiadomość

Ona: 35l AMH: 2,34 On: 33l
    Starania od 06.2022
    09.2022: 💔 zatrzymanie 8-9tc, koniecznosc zaindukowania farmakologicznego poronienia
    05.2023: I wizyta w Gyncentrum
    Jajowody drożne, kariotyp prawidłowy, cykle regularne
    11.2023: operacyjne usunięcie żylaków powrózka nasiennego u męża - poprawa parametrow, morfologia 3%
    04, 05. 2024: 2x cykl monitorowany stymulowany
    06, 07. 2024: 2x IUI
    08. 2024: stymulacja Gonal F 225j/d + Orgalutran 12/6/1 ❄️blastka AB
    10.2024: biopsja endometrium: 61% cd(nk)56 bright, 39% cd(nk)56 dim; Endobiome 99,86% Lactobacillus spp; brak stanu zapalnego; genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
    23.11 I transfer-cykl sztuczny (smoflipid, encorton, accofil)
    7dpt beta-hcg 53,90 mIU/ml
    10dpt beta-hcg 172,92 mIU/ml
    12dpt beta-hcg 464,9 mIU/ml
    16dpt beta-hcg 3370,00 mIU/ml
    18dpt beta-hcg 7414,4 mIU/ml

preg.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:

U nas było tak, że zostałam w swojej bluzce i skarpetkach a na to dostałam taką wielką koszulę jednorazową. Dawali też kapcie jednorazowe. Po punkcji przeniesiono mnie na salę, gdzie leżałam 2h w łóżku. Co kilkanaście minut zaglądały panie pielęgniarki. Dostałam w kroplówce lek przeciwbólowy i wodę.
    Potem mąż czekał na mnie z czymś do jedzenia i po tych 2 h była jeszcze wizyta u lekarza prowadzącego żeby się dowiedzieć co dalej.

👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1
    9 dpt 88,3
    12 dpt 379
    14 dpt 914
    17 dpt 3553
    26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
    13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
    13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
    preg.png
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Nam lekarz powiedział, że przeziębienie może mieć wpływ na jakość nasienia, bo akurat mąż był lekko przeziębiony w czerwcu gdy podchodziliśmy do IUI

Kurcze mam nadzieję, że do in vitro to aż takiego znaczenia nie będzie miało. Zawsze coś. 😞

Starania od 2019
    On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    17/06/2024 Transfer BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dinaaa wrote:
    Mam pytanie o transfer świeży. Czy zaraz po punkcji bierze się jakieś leki? I czy transfer na świeżo ma większe szanse niz krio?

To zależy jakie masz choroby i zalecenia. Standardowo progesteron się bierze. Co do reszty leków to indywidualna sprawa.

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 7dpt-4, 9dpt-13, 10dpt-14, 12dpt-14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-1.6, 9dpt-0
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-6.4, 9dpt-6.1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 6dpt-1.6, 8dpt-2
    2025:
    ❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15.3, 8dpt-43, 10dpt-59.3, 12dpt-35.3, cb 5+0

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1, mthfr - homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
  • Joanna29 Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex92 wrote:
    Joanna może zapytaj w aptece, chociaż wydaje mi się, że syrop raczej nie zaszkodzi.
    Dziękuję Alex🥰byłam już dostałam syropki ,sól na inhalacje w domu plus do ssania cukiereczki ..transfer dopiero w piątek więc też troszkę mnie farmaceutka uspokoiła mówiąc to ;) dodała kobiety na antybiotykach nie wiedzą że są w ciąży i wszystko jest dobrze ,zmieniłoby to obraz gdyby stan się pogorszył ale tu już jest wręcz koniec procesu wystarczy ułatwić odksztuszanie nawilżać gardło i w piątek na transfer :)🍀

Alex92 lubi tę wiadomość

• Joanna29 Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jeszcze kobietki odnośnie leku Neoparin- mam w zaleceniu 1×1od dnia transferu
    Pytanie moje czy brałyście-bierzecie go o tej samej porze co prolitex ?
    Czy w dniu transferu poranna dawkę normalnie przyjąć zastrzyków i tylko dupki przesunac i wziąść po południu ?(Pani dr i tak po transferze zarodka jeszcze wkłada sama dopochwowo luteinę chyba o ile dobrze nazwę pamiętam.)
    Od kwietnia zapomniałam jak to było z tymi lekami w dzień transferu 🤭😁

• arminaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Ja miałam tam punkcje, dostajesz swoją szafke zamykana na klucz, taka jednorazowa sukienkę i kapcie i nic nie musisz ze sobą mieć ;) możesz mieć coś do jedzenia na po punkcji, bo ona jest pod narkoza i będziesz głodna. Ja miałam na ten dzień luźniejsze spodnie na gumce. Najpierw była wizyta lekarska, a później punkcja i jeszcze raz wizyta i dostałam antybiotyki chyba 3 albo 4 rodzaje na po punkcji. Mi robił dr Mercik. No i trzeba być z partnerem, bo nie można później prowadzić samochodu.
    A i leży się w takiej sali na 6 osób bodajże, ja zawsze leżałam na 1 łóżku i na przed ostatnim 😅 jest się oddzielonym kotarami i niestety nie można mieć przy sobie męża, mąż musi czekać na korytarzu tak samo w trakcie transferu. Jezu robię chyba 4 edit wiadomości, lepiej sobie weź podpaskę, bo będzie ciekła krew, a mogą się skończyć te ogólnodostępne w łazience.
    Super, dzięki za tyle informacji :D jak sala wygląda to właśnie wiem, bo miałam dwie IUI tam, ale nie wiedziałam czy punkcja jest w tym samym miejscu czy może jakaś inna sala, ale wygląda, że to wszystko to samo :D właśnie najbardziej mi chodziło o tą dłuższą koszule bo nie mam takiego czegoś, więc nie wiedziałam czy w razie czego mam coś kupować :D

Starania od IX 2022 :)
    ♀️ 29
    ♂️ 35

ONA:
    Owulacje naturalne
    HSG VI 2024: jajowody drożne

ON:
    I badanie VI.2023: 14,15 mln/ml, 66,51 mln/ejakulat, RP 6,48%, RNP 13,89%, żywe 83%, morfologia 0%.
    Wdrożone przez androloga leki: clostilbegyt i pento hexal retard.
    II badanie XI.2023: 11,00 mln/ml, 50,60 mln/ejakulat, RP 9,18%, RNP 10,76%, żywe 31%, morfologia 0%.
    Decyzja o operacji żylaków powrózka nasiennego (I.2024)
    III badanie V.2024: 18,25 mln/ml, 74,83 mln/ejakulat, RP 17,22%, RNP 10,93%, żywe 58%, morfologia 2%.

VIII 2024 - IUI ❌️
    IX 2024 - II IUI ❌️
    X 2024 - IVF - punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️
    22.XI 2024 - transfer ✅
    10 dpt - 219 mlU/ml
    12 dpt - 541 mlU/ml
    14 dpt - 1523 mlU/ml
    20 dpt - 4504 mlU/ml

preg.png
  • arminaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siuleczka. wrote:
    Przychodzisz rano na gore do rejestracji z wypelnionymi dokumentami od lekarza/pielegniarek z poprzedniej wizyty. Dostajesz identyfikator. Poźniej schodzisz na nizsze pietro i czekasz. Najpierw szybka rozmowa z anestezjologiem. Pozniej szybkie spotkanie z lekarzem. Dalej wchodzisz na sale juz. Wybierasz lozko i idziesz do lazienki. Tam przebierasz sie w niebieska koszule ich. Rzeczy chowasz do szafki i zabierasz ze soba kluczyk. Wkladasz pod poduszke. Czekasz na lozku na zalozenie wenflonu. Dalej prosza do zabiegowego. W okienku embriolodzy pytaja o imie i nazwisko, zabieraja identyfikator. Kladziesz sie i zasypiasz. Budzisz sie na wczesniej wybranym lozku.
    Napisalam wszystko najdokladniej jak pamietam. Mam nadzieje ze zrozumiale 😉 Jesli jeszcze masz jakies pytania, dawaj smialo. Postaram sie pomoc.
    Dasz rade! 😊
    Jejku dziękuje za taki opis :D miałam tam dwie IUI więc, mniej więcej wiem jak sala wygląda. Ale wtedy zawsze miałam poprostu swoją sukienkę, w której przyszłam, tylko zakładałam pod nią tą różową żeby w razie czego nie ubrudzić. W łazience widziałam właśnie te niebieskie jednorazowe, ale nie korzystałam z nich. Czy wtedy jesteście całkiem gołę i tylko ta koszula, czy np zostawiacie biustonosz czy też nawet koszulkę, a tylko dół całkiem rozbieracie?

Starania od IX 2022 :)
    ♀️ 29
    ♂️ 35

ONA:
    Owulacje naturalne
    HSG VI 2024: jajowody drożne

ON:
    I badanie VI.2023: 14,15 mln/ml, 66,51 mln/ejakulat, RP 6,48%, RNP 13,89%, żywe 83%, morfologia 0%.
    Wdrożone przez androloga leki: clostilbegyt i pento hexal retard.
    II badanie XI.2023: 11,00 mln/ml, 50,60 mln/ejakulat, RP 9,18%, RNP 10,76%, żywe 31%, morfologia 0%.
    Decyzja o operacji żylaków powrózka nasiennego (I.2024)
    III badanie V.2024: 18,25 mln/ml, 74,83 mln/ejakulat, RP 17,22%, RNP 10,93%, żywe 58%, morfologia 2%.

VIII 2024 - IUI ❌️
    IX 2024 - II IUI ❌️
    X 2024 - IVF - punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️
    22.XI 2024 - transfer ✅
    10 dpt - 219 mlU/ml
    12 dpt - 541 mlU/ml
    14 dpt - 1523 mlU/ml
    20 dpt - 4504 mlU/ml

preg.png

Wysłany: 7 października 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:
    Super, dzięki za tyle informacji :D jak sala wygląda to właśnie wiem, bo miałam dwie IUI tam, ale nie wiedziałam czy punkcja jest w tym samym miejscu czy może jakaś inna sala, ale wygląda, że to wszystko to samo :D właśnie najbardziej mi chodziło o tą dłuższą koszule bo nie mam takiego czegoś, więc nie wiedziałam czy w razie czego mam coś kupować :D
    Na punkcje o biopsję ta koszule się zakłada, prawie do kolan jest, a na transfer spódniczkę ;) ja insemi miałam u siebie w mieście w ich oddziale 😁

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Sumarycznie biopsja x 5
    28.12 - transfer ❌
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili z laboratorium. Na 6 zapłodnionych 2 się zatrzymały, jeden dziś mrożą 5.1.1 a trzem ostatnim jeszcze potrzebna doba więc będą dzwonić jutro. Tak się boję że zostanę tylko z tym jednym 😟

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    Ona:28lat
    endomkit ✅ (jest ok)
    Amh 3.2 ✅
    HSG- jeden jajowód niedroznny ale ponoć odetkany ✅
    Mthfr_1298A>C układ heterozygotyczny
    PAI+1 4G układ heterozygotyczny
    On:33lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie: 721.72 mln/ml

Start klinika: lipiec 2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF
    Październik: punkcja - pobrano 12, dojrzałych 11, zapłodniono 6 (zgodnie z dofinansowaniem),
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25 Listopad: transfer+embryoglue - beta 0
    23 Grudzień: transfer+embryoglue - beta 0

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Siuleczka. Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:
    Jejku dziękuje za taki opis :D miałam tam dwie IUI więc, mniej więcej wiem jak sala wygląda. Ale wtedy zawsze miałam poprostu swoją sukienkę, w której przyszłam, tylko zakładałam pod nią tą różową żeby w razie czego nie ubrudzić. W łazience widziałam właśnie te niebieskie jednorazowe, ale nie korzystałam z nich. Czy wtedy jesteście całkiem gołę i tylko ta koszula, czy np zostawiacie biustonosz czy też nawet koszulkę, a tylko dół całkiem rozbieracie?

Dopytalam pielegniarki i ta pozwolila mi zostac w biustonoszu. Jak mialam swoja punkcje bylo jeszcze cieplo i mialam trampki a do tego skarpetki stopki. Tych nie polecam ! Obudzilam sie w jednej a druga mialam gdzies na lozku 😅

Starania od 06.2022
    09.2022: 💔 zatrzymanie 8-9tc, koniecznosc zaindukowania farmakologicznego poronienia
    11.2023: operacyjne usunięcie żylaków powrózka nasiennego u męża - poprawa parametrow, morfologia 3%
    10.2024: biopsja endometrium: 61% cd(nk)56 bright, 39% cd(nk)56 dim; Endobiome 99,86% Lactobacillus spp; brak stanu zapalnego; genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5

preg.png
  • alittle Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę z krzaków...

📅 sobota 12.10 transfer dwóch Kropków 🫡😭

Linka89, Siuleczka., Malowana87, domi_, Kulka , fleur, KarolinaKika, Tinka8.7, Valie05, Lola93, wombi, Jenny93, Yahu, Alex92, BajoN97, jowmat, fortunate_bunia, Polly733, Milagro ❤️‍🩹, Musk, Hania2010, kitsune, Dariana, Dziewiarka, Klaudia9212, Joanna29, Midi, Werka96, Puszkina, Kot30, Angi90 , aganieszkam, Dzoana88, Lwica_Lewka, LokaDesigner, Asiula86, Ścigacz, LoliM, Kingulla, Żabka🐸, Mała3, Maszonek, Natkaaaa lubią tę wiadomość

Starania od 2019
    👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
    👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
    🟢 Kariotypy
    💔 05.2021 - laparo, cp
    2022 - start w klinice
    💔 3x IUI
    11.2022 punkcja 3 ❄️
    01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
    03.2023 punkcja 5 ❄️
    04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
    06.2023 laparo, wodniak, usunięcie jajowodu,
    💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban
    💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
    💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
    💔 12.07.2024 FET 411 CN
    08.2024 histero
    🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
    7-115; 9-245; 11-441; 13-692; 15-1475; 17-3077; 18-CRL 2.5; 25-CRL 6.1 ❤️
    Nifty OK 💙

preg.png

Wysłany: 7 października 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Dzwonili z laboratorium. Na 6 zapłodnionych 2 się zatrzymały, jeden dziś mrożą 5.1.1 a trzem ostatnim jeszcze potrzebna doba więc będą dzwonić jutro. Tak się boję że zostanę tylko z tym jednym 😟
    Będzie dobrze, też miałam 6 komórek zapłodnionych i dwie przedłużyli do kolejnego dnia i miałam w efekcie 4 komórki, ale jedna miała trisomie, więc zostały 3.

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Sumarycznie biopsja x 5
    28.12 - transfer ❌
  • Siuleczka. Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:

Mocne kciuki zeby ten jeden zarodek sie nie poddal! Zawsze dwa to lepiej niz jeden ale pamietaj ze w najgorszym razie jeden jest a to duzo lepiej niz zero 😉

Yahu lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

preg.png
  • Linka89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na badanie cross-match może iść podczas przeziębienia? Czy trzeba być zdrowym, tak jak np. do cytokin?

Start 2017
    2018 clo - puste jajo [*] x2
    06.2020 - IUI :(
    08.2020 - IUI :(
    01.2021 - start IVF
    23.01.21 transfer 4.1.1
    7 dpt beta 52,4
    9 dpt beta 97,7
    12 dpt beta 330
    14 dpt beta 978
    18 dpt beta 3823
    25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!
    7t3d 1,3 cm ❤️
    9t6d 3 cm ❤️
    12t6d 7 cm ❤️
    20t0d 350g ❤️♀️

02.24 transfer 4.1.2 ❌️ 😞
    07.24 transfer 3.1.1 ❌️ 😞
    12.24 3.2.2 -> encorton, intralipid, accofil?

Mamy jeszcze ❄️❄️
    NK⬆️
    Kariotypy - ok
    Nasienie - ok
  • GeNiOlKaa92 Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju tak produkujecie, że ciężko nadążyć mi 🙈
    To już nie ten czas, gdzie miałam dużo wolnego czasu i mogłam być na bieżąco 😆

Chciałam się dowiedzieć czy macie jakąś wiedzę na temat dofinansowania czy jak my wracamy po rodzeństwo to znowu musimy udowadniać 12 m-cy niepłodności?
    Bo to, że należy się dla osób, które mają zamrożone zarodki to wiem 😊
    A wypadłam całkowicie z obiegu, dofinansowanie to nowa rzecz, a chce się przygotować na wizytę w klinice (Bocian Warszawa) żebym wiedziała co nie co 😊

Rakieta minęły mi smutne wieści, przytulam i życzę dużo siły 🫂

age.png

Ona : hiperprolaktynemia, autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, IO, jajowody drożne
    On : bardzo ciężka oligospermia

12.06.2020 - Start 1 procedury - rozpoczynamy stymulację ✊
    22.06. 2020 - Punkcja. Pobrano 9 komórek z czego 6 było dojrzałych. Została z Nami 1 blastka z 5 doby ❄️
    27.06.2020 - ET blastki 4BB 😥

30.09.2020 - Start 2 procedury - rozpoczynamy stymulację ✊
    13.10.2020 - Punkcja. Pobrano 22 komórki z czego 20 było dojrzałych. Mamy 6 ❄️.
    12.11.2020 - FET blastki 4BB 💪
    7dpt 36,42; 9dpt 91,31; 11dpt 199,4; 13dpt 412,8; 15dpt 1044
    21 dpt ➡️ USG - jest pęcherzyk (Beta 9150)
    29 dpt ➡️ USG - mamy ❤️ i 7 mm Okruszka 🥰
    28.07.2021 r. Jest z Nami 👪 ♥️

11.2024 rozpoczynamy Walkę o Rodzeństwo 💪❤️
    10.12.2024 FET blastki 4CB 👎
  • Kate@@ Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alittle wrote:
    Wychodzę z krzaków...

📅 sobota 12.10 transfer dwóch Kropków 🫡😭

Na sztucznym w końcu jedziesz? 🤞

👩🏻
    36 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
    🧑🏻
    39 lat, problem z morfologią plemników; ruchliwość i ilość poniżej normy

2021 - rozpoczęcie starań
    11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
    2.2024 - punkcja (27 🥚 -> 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
    ❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny

4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
    7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔

28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):

6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
    10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
    14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓

1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
    🩵 it's a boy 🩵
    2. prenatalne - 390g bobasa

preg.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ