X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 9 września, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że moje wyniki krzywej to
    71,5
    116,6
    119,2

Także jest dobrze 💪😁

Pauuulaa, Kama89wroc, natalka94, Agnesss88, kicia_kocia, Alicee2024, aannddzzia, Mq1991 lubią tę wiadomość

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    Mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
    Dwa bobasy na pokładzie ♥️♥️
    NIFTY pro-czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵

Update:
    24+3 745g i 827g Misiów 🐻 🐻

preg.png
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 9 września, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Kama ciekawy początek stymulacji. Mam nadzieję, że efekty będą super. Gonapeptyl Daily nie jest miły do wbijania. Szybko robi się siniak, więc po zastrzyku szybko lód sobie przyłóż. No i kciuki!
    Ale dużo napisałyście dziewczyny! Papryka to ja czekałam nieco krócej, ale pewnie na żywo jest mniej pacjentek i łatwiej coś złapać. Już nie mogę się doczekać jak jutro przebiegnie ta wizyta.

Dzięki za polecajke, lód wjechał odrazu po wstrzyknięciu całej ampułki ☺️ Niestety ten pierwszy zastrzyk bolał najbardziej ze wszystkich dotychczasowych.

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

❌ IUI 12.2024
    ❌ IUI 01.2025

✅ 03.2025 Kwalifikacja do IVF
    ✅ 05.05.2025 start stymulacji - krótki protokół
    💉 Gonal-f, Orgalutran
    ❌17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia )

Czerwiec, lipiec, sierpień 2025 - suplementacja

✅ 09.09.2025 start stymulacji nr 2
    💉Gonapeptyl Daily
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 9 września, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Melduję że moje wyniki krzywej to
    71,5
    116,6
    119,2

Także jest dobrze 💪😁

Uff, super 🤩

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

❌ IUI 12.2024
    ❌ IUI 01.2025

💉 Gonal-f, Orgalutran
    ❌17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia )

💉Gonapeptyl Daily
  • Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 9 września, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, brawo 😘 piękne wyniki 😊

Papryka myślę że ciężko tak przewidzieć jakie dokładnie badania oczekiwałaby od Ciebie dr Jarosz. Niby jest kilka sztampowych, które często się przewijają. Ale też np Mq nie miała zaleconych badań np cytokin a ja nie miałam zleconych żadnych 🤪 więc nie ma się co porównywać. Wiem, że chcesz się przygotować jak najlepiej, jednak trzeba przemyśleć czy warto wydawać kasę na każde badanie, które my robiłyśmy. Gdyby każda z nas miała worek pieniędzy, pewnie byśmy zrobiły wszystkie badania świata 😂 nie zrozum mnie źle, ale zależy mi, żebyś odnalazła równowagę w tych staraniach 🫂 zwłaszcza, że każda porażka odciska ogromne piętno 🥹

Natomiast ja po badaniach mam mieszane uczucia. Ogólnie ustalenia są takie, że 23go (po urlopie lekarza) mam monitoring i jak endo nie będzie przerośnięte, to 30go transfer. Jeżeli transfer nie wyjdzie, to niewiadomo co i kiedy, bo środków w klinice brak na kolejne stymulacje.

Alexis93, kicia_kocia, Nowa2024 lubią tę wiadomość

♀️30 l. ---> AMH 5,11 (1.25r.)
    5.24 - udrożnienie jajowodu
    kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1), HLA-C C1/C2
    PAI-1, MTHFR - hetero
    ANA1, białko C, S, panel limf. (NK we krwi 10%) - ✔️
    ♂️ 34 l.
    4. 24 - embolizacja ŻPN
    obniżone parametry nasienia

kariotypy - ✔️
    Cross-match: 36,3 (2.25r.), 32,1% (9.25r.) ✖️

10.2024 - 11.2024 -2x IUI ✖️
    --> zmiana kliniki<-- 28.12 kwalif. IVF
    10.01 - stymulacja - Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl
    23.01 - Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 x ❄️
    18.02 - I transfer ✖️
    20.03 - II transfer ✖️
    28.03 beta 18,1 - 31.03 beta 3,6 CB💔
    23.04 III transfer ✖️
    (accofil, encorton, acard, prolutex, estrofem, besins, cyclogest)

5.25 - histero (usunięte polipy) + biopsja
    cd138 - ✔️ cd56 ✖️
    7/8. 25- immunosupresja
    26.08 IV transfer ✖️
    (accofil, encorton, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, besins, estrofem)
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 9 września, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee2024 wrote:
    Nowa, brawo 😘 piękne wyniki 😊

Papryka myślę że ciężko tak przewidzieć jakie dokładnie badania oczekiwałaby od Ciebie dr Jarosz. Niby jest kilka sztampowych, które często się przewijają. Ale też np Mq nie miała zaleconych badań np cytokin a ja nie miałam zleconych żadnych 🤪 więc nie ma się co porównywać. Wiem, że chcesz się przygotować jak najlepiej, jednak trzeba przemyśleć czy warto wydawać kasę na każde badanie, które my robiłyśmy. Gdyby każda z nas miała worek pieniędzy, pewnie byśmy zrobiły wszystkie badania świata 😂 nie zrozum mnie źle, ale zależy mi, żebyś odnalazła równowagę w tych staraniach 🫂 zwłaszcza, że każda porażka odciska ogromne piętno 🥹

Natomiast ja po badaniach mam mieszane uczucia. Ogólnie ustalenia są takie, że 23go (po urlopie lekarza) mam monitoring i jak endo nie będzie przerośnięte, to 30go transfer. Jeżeli transfer nie wyjdzie, to niewiadomo co i kiedy, bo środków w klinice brak na kolejne stymulacje.

O rany, Alicee co za pech, że akurat teraz lekarz ma urlop. Oby endometrium współpracowało idealnie w tym cyklu 🤞

Co do braku środków nawet nie chce się odpalać, bo to strasznie przykre ze kliniki nie zatrzymują jakiegoś określonego buzdzetu z górką na każdą parę… przecież każdy cykl jest na wagę złota.

Alicee2024 lubi tę wiadomość

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

❌ IUI 12.2024
    ❌ IUI 01.2025

💉 Gonal-f, Orgalutran

💉Gonapeptyl Daily
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 9 września, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee2024 wrote:
    Zastanawiałam się właśnie co tam ustalicie z doktorem. Czyli wychodzi na to, że niepotrzebnie Cie zestresowałam, bo możesz mieć normalnie monitoring tego 23? ☹️Przepraszam Alice w takim razie, ale zupełnie tego nie rozumiem, u nas w ogóle nie było dyskusji co do przesunięcia terminu, bo niby podobno monitoring 14/15dc byłby za późno 😐 i specjalnie dwa dni wcześniej wracaliśmy z Tatr, żeby nie przegapić terminu chociaz mielismy opłacone noclegi 🫣
    Mam nadzieję, ze uda Wam sie wszystko zgrac i nie trzeba będzie przekladac transferu. 🍀
    Martwi mnie to, że nie ma nadal środków w klinice 😐 podobno we wrześniu miało się wszystko wyjaśnić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 21:46

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    -10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    -11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    -2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    -2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08/09/10 🛋 (leki immunomodulujące, histeroskopia + biopsja)
    Została ❄️
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 9 września, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice, a czy jest możliwość zrobienia monitoringu u innego lekarza w klinice i ogólnie transferu jeśli Twój lekarz ma urlop i cykl mógłby przez to przepaść? Ja czekałam na liście rezerwowej na środki w klinice, teraz mam kwalifikację, ale boję się, że za chwilę zadzwonią, że znowu brak pieniędzy 😢

Kama, super, że już działasz 😊💉🥚

Magdalena, powodzenia jutro na wizycie ✊🏻

Dziękuję, że podzieliłyście się swoimi przemyśleniami, co do ilości zapładnianych komórek.

Starania o pierwsze🤱 od I 2022

✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
    ⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    ❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ❌czerwiec IUI
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 9 września, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee mam nadzieję, że jednak uda się z tym transferem w tym miesiącu! 🤞🍀
    Ja miałam monitoring w 13 dc, a transfer 19 dc z tym że to był cykl sztuczny, przepraszam nie pamiętam czy Ty jesteś na cyklu sztucznym czy naturalnym 😔

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    Mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
    Dwa bobasy na pokładzie ♥️♥️
    NIFTY pro-czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵

Update:
    24+3 745g i 827g Misiów 🐻 🐻

preg.png
  • Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 9 września, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq nie masz za co przepraszać 😊 ja wiem, że chciałaś dobrze i podzieliłaś się wyłącznie swoim doświadczeniem 😘 bardzo się cieszę, że napisałaś, bo żyłabym w nieświadomości i nic bym dzisiaj nie ustaliła czekając na wizytę 23go 🫶🏻
    Ogólnie na początku, lekarz próbował znaleźć mi termin na monitoring u kogoś innego z kliniki. Wtedy transfer zapewne wypadłby 25go lub 27go kiedy byłby już po urlopie. ALE nie było terminu, który mi by odpowiadał, bo nie mogę teraz wziąć wolnego (i później na transfer kolejny dzień), bo jestem świeżo po urlopie. Mówiłam, że mogę też podjechać do kogoś prywatnie, żeby te godziny konsultacji były bardziej dla mnie przystępne, ale doktorek stwierdził, że lepiej nie mieszać prywatnych wizyt z uczestnictwem w programie i że generalnie mój ustalony termin monitoringu na 23go tak naprawdę nie musi być z góry skazany na porażkę (chociaż trochę w to wątpię, bo raczej nie mam problemów z endo) i żebyśmy spróbowali, bo priorytetem jest okres lutenizowania endo do transferu. A jak się nie uda, to podejdę w kolejnym cyklu, bo na stymulację nie wie kiedy będą pieniądze.
    Ogólnie przez odwołanie wiceministrów zdrowia, to tak naprawdę nie wiadomo co dalej będzie ze środkami dla klinik, bo ci nowi ministrowie najpierw muszą określić wytyczne swoje do wypłat kolejnych transz. Tak zrozumiałam lekarza 😕 więc póki co doktorek jest ostrożny z rzucaniem terminami co do kolejnych procedur.
    Więc czeka mnie stresujące 2 tygodnie. Jakieś rady jak spowolnić wzrost endo? 🤦🏼‍♀️😂

Nowa właśnie u mnie monitoring wypadałaby teraz 16dc a transfer 23dc 🙄 cykl sztuczny.

Frajda myślę że skoro macie kwalifikacje, tzn że środki dla Was są! U nas w klinice po prostu nie przyjmują nowych par, zabezpieczyli środki na rozpoczęte procedury. Nie ma środków dla kolejnych stymulacji 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 23:14

♀️30 l. ---> AMH 5,11 (1.25r.)
    5.24 - udrożnienie jajowodu
    kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1), HLA-C C1/C2
    PAI-1, MTHFR - hetero
    ANA1, białko C, S, panel limf. (NK we krwi 10%) - ✔️
    ♂️ 34 l.
    4. 24 - embolizacja ŻPN
    obniżone parametry nasienia

kariotypy - ✔️
    Cross-match: 36,3 (2.25r.), 32,1% (9.25r.) ✖️

10.2024 - 11.2024 -2x IUI ✖️
    --> zmiana kliniki<-- 28.12 kwalif. IVF
    10.01 - stymulacja - Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl
    23.01 - Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 x ❄️
    18.02 - I transfer ✖️
    20.03 - II transfer ✖️
    28.03 beta 18,1 - 31.03 beta 3,6 CB💔
    23.04 III transfer ✖️
    (accofil, encorton, acard, prolutex, estrofem, besins, cyclogest)

5.25 - histero (usunięte polipy) + biopsja
    cd138 - ✔️ cd56 ✖️
    7/8. 25- immunosupresja
    26.08 IV transfer ✖️
    (accofil, encorton, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, besins, estrofem)
‹‹ 403 404 405 406 407
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ