X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • Imbirowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow super wieści dziewczyny !!! 🩵 kciuki za sobotnie punkcje ✊🏼 gratulacje za pobrane komórki niech się pięknie zapładniają 😍 oraz stymulacje 😊

Ja to w ogóle mam inaczej niż Wy wszystkie bo ja do soboty jestem na zastrzykach i tabletkach anty, a potem tylko same zastrzyki. W przyszłym tygodniu powinnam mieć krwawienie odstawienne i w piątek wizyta. Rano zastrzyk i potem w ciągu godziny krew.

Karolove, Nowa2024, kamilja, MagdaLena88, kicia_kocia, Alicee2024 lubią tę wiadomość

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moki wrote:
    Ta senność nie odpuści ja jak padłam do spania wczoraj to dzisiaj nie mogłam rano o 9 tej oczek odkleić 🫢, brzuszek jeszcze czuję więc się nie przemęczam i nie dźwigam narazie . Troszkę stresu mam , pani emb. Dzwoniła i z 10 - 7 dało się zapłodnić - 6 przetrwało do dzisiaj a następne info dopiero w poniedziałek późnym popołudniem .
    A Ty kiedy będziesz miała informacje ?

Tez padłam spać na 1, 5h po powrocie do domu 🫣
    Kurde, to będziecie musieli uzbroić się w cierpliwość. Zwariować można z tym oczekiwaniem.. cały weekend bez wieści 🥹
    Ale 6 zapłodnionych to chyba dobry wynik? 😍

Nam lekarz powiedział tylko, że jutro będzie dzwonil i da znać. Trochę czuje się nie doinformowana po dzisiejszym zabiegu. Mam nadzieję, że jutro lekarz mi więcej wyjaśni, bo po narkozie jak próbowałam go o coś dopytać to tak mi się język plątał i tak belkotalam, że aż go rozśmieszyłam. Siebie z resztą też 🤣

Patisonek to już calkiem niedługo 😊 na jakie wyniki czekacie jeszcze?

Nowa ja rozumiem, że czekanie dobija ale myślę, że trzeba zaufać lekarzowi. Wie co robi 😊 najwidoczniej chce czekać na wieksze pęcherzyki. Nie ma się porównywać ❤️

Kamilja z tego co mi doktor mówił, że do pobrania nadają się pęcherzyki min 17mm więc może akurat te teraz mniejsze jeszcze podrosną i się nazbiera więcej 🥚 😁 także spokojnie 😁 nie mogę się doczekać Waszych punkcji. Dobrze, że Tobie i Karolove wypadną w sobotę to będziecie miały chwilę żeby dojść do siebie 😊

Karolove, Mq1991, Nowa2024, MagdaLena88, kicia_kocia lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022
    Klinika od 1.2024
    ♀️29 l
    - ureoplasma - wyleczona
    - 5.24 - udrożnienie jajowodu
    - hormony w normie
    - AMH 5,11
    - kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
    - HLA-C *06, *07
    ♂️ 33 l
    - 4. 24 - embolizacja ŻPN
    - obniżone parametry nasienia

10.2024 - IUI ❌
    11.2024 - IUI ❌
    --> zmiana kliniki<--
    28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
    10.01.2025 - start stymulacji (150jm Ovaleap)
    17.01 - I monitoring - 12 🥚 lewy, 6 🥚 prawy
    + Cetrotide 0,25 mg
    23.01 - punkcja
  • kamilja Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze będę dochodzić do siebie do środy 🙈 bo dopiero w czwartek wracam do pracy. Ale nawet się cieszę że tak rano ta punkcja, będę tak zaspana że nie zdążę się zestresować. A na pewno pół nocy spać nie będę 😂

Nowa2024 lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    👨‍🦱 27 l. Azoospermia, wysokie FSH
    👩🏼 29 l. wszystkie wyniki w normie

Decyzja o dawcy

12.2024- kwalifikacja do rządowego IVF
    15.01 poczatek stymulacji
    17.01 I monitoring (lewy jajnik 6 🥚, prawy 2🥚)
    20.01 II monitoring 6l🥚, 5p🥚
    23.01 III monitoring
    25.01 punkcja??
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee2024 wrote:
    Tez padłam spać na 1, 5h po powrocie do domu 🫣
    Kurde, to będziecie musieli uzbroić się w cierpliwość. Zwariować można z tym oczekiwaniem.. cały weekend bez wieści 🥹
    Ale 6 zapłodnionych to chyba dobry wynik? 😍

Nam lekarz powiedział tylko, że jutro będzie dzwonil i da znać. Trochę czuje się nie doinformowana po dzisiejszym zabiegu. Mam nadzieję, że jutro lekarz mi więcej wyjaśni, bo po narkozie jak próbowałam go o coś dopytać to tak mi się język plątał i tak belkotalam, że aż go rozśmieszyłam. Siebie z resztą też 🤣

Patisonek to już calkiem niedługo 😊 na jakie wyniki czekacie jeszcze?

Nowa ja rozumiem, że czekanie dobija ale myślę, że trzeba zaufać lekarzowi. Wie co robi 😊 najwidoczniej chce czekać na wieksze pęcherzyki. Nie ma się porównywać ❤️

Kamilja z tego co mi doktor mówił, że do pobrania nadają się pęcherzyki min 17mm więc może akurat te teraz mniejsze jeszcze podrosną i się nazbiera więcej 🥚 😁 także spokojnie 😁 nie mogę się doczekać Waszych punkcji. Dobrze, że Tobie i Karolove wypadną w sobotę to będziecie miały chwilę żeby dojść do siebie 😊

Na pewno na biocenoze, chlamydię, wirosowki, mąż musi zrobić bad nasienia. Część moich wyników krwi typu AMH, toxo, różyczka, kiła, hiv przyszła a do konta męża nie idzie się zalogować więc nie wiem.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale tu dziś postów 😄 dużo dobrych wiadomości 🤩
    Alicee, gratuluję punkcji. Super, że to już za tobą 🫶 Daj jutro koniecznie znać jak tylko doktor zadzwoni.

Trzymam kciuki za sobotnie dziewczyny 🤞 Niech tam się dużo jajek pobiera i niech punkcja będzie bez problemowa.

A w poniedziałek będziemy czekać na wieści o transferze Nowej. Duży ruch się nam tu zrobił 🤩🫶

Powiedzcie, czy na te różne dolegliwości bólowe w trakcie stymulacji możecie brac leki przeciwbólowe albo no-spe? Czy trzeba to po prostu znosić?

U mnie kolejny dzień bez 🐵. Cieszę się bardzo, bo to oznacza, że nawet jakby się zaczęło wczesniej to zdążę wrocic z delegacji przed pierwszym monitoringiem 👌

kamilja, Karolove, Alicee2024 lubią tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • kamilja Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie brałam żadnych leków przeciwbólowych bo te bóle nie są takie straszne. A mam bardzo niski próg bólu i przy każdej miesiączce biorę od razu ketonal. Te bóle to bardziej takie rozpieranie, uczucie pełności w brzuchu, kłucie jajnika, oczywiście mówię o swoich doświadczeniach. Ja to mam takie coś jakby mi miało jajnik „rozsadzić” 😂 po prostu czuję że ma już tam za mało miejsca.

kicia_kocia lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    👨‍🦱 27 l. Azoospermia, wysokie FSH
    👩🏼 29 l. wszystkie wyniki w normie

Decyzja o dawcy

12.2024- kwalifikacja do rządowego IVF
    15.01 poczatek stymulacji
    17.01 I monitoring (lewy jajnik 6 🥚, prawy 2🥚)
    20.01 II monitoring 6l🥚, 5p🥚
    23.01 III monitoring
    25.01 punkcja??
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kłują jajniki i bardziej czuję się jak na okres 😉 ale co do przeciwbólowych to zarówno w trakcie stymulacji jak i po punkcji dr mówił, że jak już to paracetamol, inne przeciwbólowe nie są wskazane

kicia_kocia lubi tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran)
  • Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirowa na tak, bo Ty idziesz długim protokołem. Trochę to bardziej skomplikowane 🤪 przepraszam jeżeli już pisałaś, ale ciężko się połapać, kiedy punkcja? W piątek się dowiesz?

Kamilja super że ogarnęłas więcej wolnego. Będziesz mogła na spokojnie wrócić do siebie bez stresu praca 😁 ja też mam wolne do poniedziałku włącznie i zamierzam się lenić 😁

Kicia_kocia dziękuję ❤️
    Ja nie potrzebowałam przeciwbólowych, bo kłucie było znośne. Dzisiaj tylko było gorzej, ale się wstrzymałam i nic nie brałam. Lekarz mówił, że w razie kryzysu można brać paracetamol i no-spe 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 20:39

kicia_kocia, Karolove lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022
    Klinika od 1.2024
    ♀️29 l
    - ureoplasma - wyleczona
    - 5.24 - udrożnienie jajowodu
    - hormony w normie
    - AMH 5,11
    - kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
    - HLA-C *06, *07
    ♂️ 33 l
    - 4. 24 - embolizacja ŻPN
    - obniżone parametry nasienia

10.2024 - IUI ❌
    11.2024 - IUI ❌
    --> zmiana kliniki<--
    28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
    10.01.2025 - start stymulacji (150jm Ovaleap)
    17.01 - I monitoring - 12 🥚 lewy, 6 🥚 prawy
    + Cetrotide 0,25 mg
    23.01 - punkcja
‹‹ 42 43 44 45 46
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ