X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to miałam dziś sen,jak z tego serialu. Poszliśmy do laboratorium i pani embrionów kazała nam wybierać zarodki do transferu na podstawie zdjęć 😁
    Ale ogólnie kiedy zaczęliśmy się starać o dziecko w życiu nie sądziłam ze skończymy przy in vitro. Zgodnie z moim planowaniem to już powinnam być na samej końcówce ciąży albo już po porodzie. Nawet jak oglądałam ten serial to jakoś nie mogłam na miejscu bohaterek wyobrazić sobie siebie. A teraz? Boje się, że nic z tego nie wyjdzie. A w sumie po in vitro nie ma nic więcej.
    W poniedziałek będą dzwonić z kliniki i będę miała termin wizyty. Także zaczyna się proces.

Nowa2024, Mq1991, Karolove, kicia_kocia, Patisonek 25, Alicee2024, Ola8999 lubią tę wiadomość

Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
    On 39 lat-wszystko ok
    Niepłodność idiopatyczna
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
    27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
    05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
    10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Druga procedura-marzec 25'
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Ja to miałam dziś sen,jak z tego serialu. Poszliśmy do laboratorium i pani embrionów kazała nam wybierać zarodki do transferu na podstawie zdjęć 😁
    Ale ogólnie kiedy zaczęliśmy się starać o dziecko w życiu nie sądziłam ze skończymy przy in vitro. Zgodnie z moim planowaniem to już powinnam być na samej końcówce ciąży albo już po porodzie. Nawet jak oglądałam ten serial to jakoś nie mogłam na miejscu bohaterek wyobrazić sobie siebie. A teraz? Boje się, że nic z tego nie wyjdzie. A w sumie po in vitro nie ma nic więcej.
    W poniedziałek będą dzwonić z kliniki i będę miała termin wizyty. Także zaczyna się proces.

Trzymam kciuki! 🤞🤞🤞
    Ja mam wielkie nadzieje co do 2025 i przeczucie, że będzie w końcu dobrze 🍀🍀🍀 wiadomo, że ogromny strach jest, ale to nieodłączny element starań…

Mq1991, MagdaLena88, Alicee2024, Patisonek 25 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Myślę że żadnej z nas zaczynając starania nie przeszło nawet przez myśl, że skonczymy na in vitro... Ja na początku drogi myślałam, że inseminacja to już za duża ingerencja 😂 niestety życie wszystko zweryfikowało, boję się, mam rozne dylematy, ale ostatecznie wierzę że nam się uda 🥰

Nowa2024, Karolove, MagdaLena88, Patisonek 25 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

- 12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    - 04.2023 badanie HSG (jajowody drożne) ✅️
    - 10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    - 11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    - 12.2023 - 03.2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    - 10.2024 - 12.2024 3 x IUI ❌️
    _________
    Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34
    Cross-match 30,2%
    - 25.01.2025 start stymulacji (Ovaleap + Cetrotide + Gonapeptyl)
    - 10.02.2025 punkcja, 12x pobranych, 6x zapłodnionych, 5x❄️
    - 8.03.2025 transfer ⏳️
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Myślę że żadnej z nas zaczynając starania nie przeszło nawet przez myśl, że skonczymy na in vitro... Ja na początku drogi myślałam, że inseminacja to już za duża ingerencja 😂 niestety życie wszystko zweryfikowało, boję się, mam rozne dylematy, ale ostatecznie wierzę że nam się uda 🥰

Ja to myślałam, że wizyta w klinice i cyk za chwilę będzie ciąża bez żadnych wspomagaczy a gdzie dopiero ivf 🤣

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co mogę Wam powiedzieć im człowiek starszy tym jakość komórek jajowych jest gorsza i ryzyko wad genetycznych zwiększa się.
    Ja z mężem jak zaczynaliśmy naszą przygodę z invitro miałam 36 lat. Przeszliśmy 4 pełne procedury z stymulacją i punkcją. Mimo że uzyskiwaliśmy ok 8 komorrk zdolnych do zapłodnienia pierwsze 2 procedury to uzyskaliśmy po 2 zarodki 3 dniowe.
    W 3 procedurze mieliśmy 5 komórek uzyskaliśmy 3 3dniowe, a w 4 chcieliśmy hodowli do blastocysty i badać zarodki zero.ale nic z tego niewyszlo.
    Po swoich doświadczeniach mogę Wam doradzić aby tyle ile jest możliwe komórek zapłatniac i hodować do blastocysty.
    To że powstaną piękne blastocysty to nieznaczy że zaraz będzie ciąża, jest masa dziewczyn która niuzykala ciąży z zajebistych blastek,a te słabszej klasy szybciej się przyjmowały.
    Poza tym jeśli któraś z Was leczy się Invicta zróbcie sobie przed transferem dzień przed test uma.
    Jeśli wyjdzie że macica jest nadkurczliwa dopłacicie za wlew leku ale szansa że ciąża będzie i się utrzyma dużo się zwiększy.
    My finalnie lecząc się 5 lat zdecydowaliśmy się na adopcjr komórki jajowej ,uzyskaliśmy 2 blastki 3bb. Mamy już 1 syna,a teraz jestem w 2 ciąży.
    Nospe brałam po transferze profilaktycznie rozkurczowo...bo tych micro skurczy z testu uma się nieczuje ale wywalają zarodka...
    Co do utylizacji to są utylizowane jedynie zarodki których rozwój stanął i mają ślady degradacji.
    Pozostałe dobre zarodki są mrożone. Możecie sami je potem użyć lub dać do adopcji...
    Z tego co słyszałam to z reguły zapladniaja 6 komórek, ale cxy więcej to się niewypowiem...
    Życzę Wam powodzenia
    Ps. Zróbcie sobie badanie w testdna.pl na trombofilie wrodzona, ja tego badania przy 1 ciąży z invitro niemiałam zrobionego i niestety straciłam dziecko.A wystarczyło jakby mi lekarz dał leki na rozrzedzenie krwi,bo okazało się że mam mutacje...

MagdaLena88, Alicee2024, Mq1991, Karolove lubią tę wiadomość

• Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka dziękuję za te informacje. To dla nas bardzo ważne wiadomości 😊 dużo przeszliście. Gratuluję ciąży 😻

Dziewczyny, ja też nie sądziłam że nasze starania skierują nas ku in vitro. A dzisiaj jesteśmy po wizycie kwalifikacyjnej. Na 11go mam monitoring przed 🐒 sprawdzający, czy wszystko jest ok. A jak zacznie się okres, ruszamy ze stymulacja. Lekarz powiedział, że od razu będziemy mrozić komórki i transferować w kolejnym cyklu kiedy jajniki dojdą do siebie. Cieszę się, że mamy zaplanowane kolejne kroki. Jestem zmartwiona, że do momentu badań bety może się tyle rzeczy wykrzaczyc. I trochę czuje niedosyt na wieść, że do pierwszego transferu nie podejdziemy od razu. Ale zdaje sobie sprawę, że będziemy musieli uzbroić się w cierpliwość i nie można tak wszystkiego na szybko 😊

MagdaLena88, Nowa2024, Karolove, kicia_kocia lubią tę wiadomość

♀️29 l
    - 5.24 - udrożnienie jajowodu
    - hormony, MUChA, aTG, aTPO , ASA, ANA - ok
    -zespol antyfosfolipidowy - ujemny
    - AMH 5,11
    - kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
    - HLA-C C1/C2
    ♂️ 33 l
    - 4. 24 - embolizacja ŻPN
    - obniżone parametry nasienia
    - kariotypy - ok
    Cross-match 36,3% ❌

10.2024 - 11.2024 -2x IUI ❌
    --> zmiana kliniki<--
    28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
    10.01.2025 - stymulacja -150mj. Ovaleap, 0,25mg. Cetrotide, Gonapeptyl
    23.01 -Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 ❄️
    18.02 - transfer (accofil, encorton, accard, prolutex, estrofem, cyclogest) 💔
  • Vaneya Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mogę dołączyć?
    Nie wiem czy to odpowiednie miejsce. Jestem po dwóch nieudanych IUI (jedna rok temu w grudniu, druga w lutym) jak i również po jednym nieudanym transferze IVF (dziś dostałam okres, beta nawet nie drgnęła).
    Niestety mieliśmy z procedury tylko jeden zarodek, także muszę zaczynać wszystko od początku.
    Celuję, że za miesiąc zaczniemy stymulację od nowa.
    Staramy się już 4,5 roku.
    Pozdrawiam Was i powodzenia.

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee2024 wrote:
    Elka dziękuję za te informacje. To dla nas bardzo ważne wiadomości 😊 dużo przeszliście. Gratuluję ciąży 😻

Dziewczyny, ja też nie sądziłam że nasze starania skierują nas ku in vitro. A dzisiaj jesteśmy po wizycie kwalifikacyjnej. Na 11go mam monitoring przed 🐒 sprawdzający, czy wszystko jest ok. A jak zacznie się okres, ruszamy ze stymulacja. Lekarz powiedział, że od razu będziemy mrozić komórki i transferować w kolejnym cyklu kiedy jajniki dojdą do siebie. Cieszę się, że mamy zaplanowane kolejne kroki. Jestem zmartwiona, że do momentu badań bety może się tyle rzeczy wykrzaczyc. I trochę czuje niedosyt na wieść, że do pierwszego transferu nie podejdziemy od razu. Ale zdaje sobie sprawę, że będziemy musieli uzbroić się w cierpliwość i nie można tak wszystkiego na szybko 😊
    Dobrze, że już masz plan dzialania ;) a z transferem może faktycznie lepiej zaczekać, ale mieć pewność że wszystko wróciło do normy :)
    A czy masz już rozpisana stymulację? Lekarz coś Ci mówił odnośnie wysokiego AMH?

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

_________
    Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34
    Cross-match 30,2%
    - 8.03.2025 transfer ⏳️
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaneya wrote:
    Cześć, mogę dołączyć?
    Nie wiem czy to odpowiednie miejsce. Jestem po dwóch nieudanych IUI (jedna rok temu w grudniu, druga w lutym) jak i również po jednym nieudanym transferze IVF (dziś dostałam okres, beta nawet nie drgnęła).
    Niestety mieliśmy z procedury tylko jeden zarodek, także muszę zaczynać wszystko od początku.
    Vaneya, zapraszamy serdecznie, chociaż bardzo mi przykro że Wam się nie udało i musicie podchodzić od nowa do procedury 😔😥
    Trzymam kciuki za kolejną próbę 🤞

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

_________
    Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34
    Cross-match 30,2%
    - 8.03.2025 transfer ⏳️
  • Vaneya Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Vaneya, zapraszamy serdecznie, chociaż bardzo mi przykro że Wam się nie udało i musicie podchodzić od nowa do procedury 😔😥
    Trzymam kciuki za kolejną próbę 🤞
    Dziękuję :) Już się jakoś pogodziłam z niepowodzeniem. Tylko bardzo się boję, że kolejna procedura też wyjdzie słabo, AMH mam 1,14, więc nie jakieś super, ale przecież też nie takie złe...

• Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w badaniu na trombofilij wrodzona istotne jest badanie tak szerokiego zakresu jaki jest wypisany na stronie testdna.pl? W Diagnostyce za połowę ceny jest badanie na mutacje czynnika V Leiden i mutacji 20210 G-A genu protrombiny i zastanawiam się czy jest to wystarczające czy lepiej trochę dołożyć i rozszerzyc badanie o większą ilość czynników?

♀️29 l
    - AMH 5,11
    - HLA-C C1/C2
    ♂️ 33 l
    - kariotypy - ok
    Cross-match 36,3% ❌

--> zmiana kliniki<--
  • Vaneya Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2024, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee2024 wrote:

Z tego co wiem, to statystycznie więcej udaje się kriotransferów niż świeżych. Ja sama jak się doweidziałam, że będę miała odroczony to bardzo płakałam. No ale ostatecznie i tak nie miało to znaczenia.

Alicee2024 lubi tę wiadomość

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Nowa2024 😘 zareklamowała mi Wasz wątek i bardzo tu u Was przyjemnie. Czy mogłabym dołączyć? Na miesięcznych wątkach IVF bardzo dużo się dzieje, trochę mnie to przytłacza, choć dziewczyny tam mają niesamowita i bardzo rzetelna wiedzę. Cóż.. doświadczenie w tych medycznych staraniach czy chcemy czy nie zmusza nas do poszukiwań, rozumienia i orientacji w różnych badaniach i procedurach. Historia u mnie w stopce, nie korzystaliśmy co prawda z iui, chcieliśmy szybko zwiększyc nasze szanse na dzidziusia i skorzystać z rządowego programu. Niestety za mną dwa nieudane transfery. Beta nie drgnęła. Podchodziliśmy do ivf z diagnoza niepłodności idiopatycznej. W grudniu zrobiliśmy przerwę w transferach, żebym się trochę zregenerowała i pogłębiła diagnostykę. W styczniu histeroskopia i szukanie stanu zapalnego endometrium (żałuję, że nie zrobiłam tego przed ivf), dalsze badania immunologiczne i zobaczymy.. jak będę już miała wyniki, podchodzimy do trzeciego transferu. Zostały nam dwa zarodki.

Wszystkim Wam życzę krótkiej drogi w ivf. Niech będzie skuteczna i niewyboista. Bardzo ufam temu, że nowy rok przyniesie wielu kobietom i mnie również upragnione dziecko.

Trzymam kciuki za każdą z Was.

Mq1991, MagdaLena88, Nowa2024, Karolove, kicia_kocia lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee2024 wrote:
    Czy w badaniu na trombofilij wrodzona istotne jest badanie tak szerokiego zakresu jaki jest wypisany na stronie testdna.pl? W Diagnostyce za połowę ceny jest badanie na mutacje czynnika V Leiden i mutacji 20210 G-A genu protrombiny i zastanawiam się czy jest to wystarczające czy lepiej trochę dołożyć i rozszerzyc badanie o większą ilość czynników?
    Weź ten pakiet z testdna zdecydowanie więcej się dowiecie a na takim badaniu bym nieoszczedzala.
    Ja płaciłam coś koło 400zl niecałe.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee2024 wrote:

Tym się nieprzemuj ja 2 transfer z obecnej ciąży też miałam crio i się udał.jedyne co ro przy transferze bym wzięła nacięcie ah otoczki zarodka i embrioglue.
    Przy obu udanych transferach to miałam. We wcześniejszych niestety nie.

• Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 konkretną stymulację rozpisze mi doktor podczas monitoringu. Stwierdził, że skoro i tak się będziemy widzieć, to nie będzie mnie zamęczał takimi informacjami. Dzisiaj też mieliśmy robione wymazy i krew.
    Co do AMH to powiedział tylko, że będziemy działać protokołem krótkim z antagonistą i będziemy się często widzieć bo mam zwiększone ryzyko hiperki 🙄

Vaneya witamy w naszym skromnym gronie. Szkoda że masz podstawy do dołączenia 🥹

Właśnie doktor mi dzisiaj też powiedział, że transfery z odmrożonych komórek częściej się udają. Więc pokornie będziemy czekać. Aby tylko było na co czekać po stymulacji 🤞🏻 ufam temu lekarzowi.

♀️29 l
    - AMH 5,11
    - HLA-C C1/C2
    ♂️ 33 l
    - kariotypy - ok
    Cross-match 36,3% ❌

--> zmiana kliniki<--
  • Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Aksandra 😊
    Ja też leczę się w Ovum. Mam nadzieję, że trzeci transfer okaże się tym szczęśliwym 🍀
    Jakie badania immuno zamierzasz wykonywać? Zostały one zlecone przez Wasza panią doktor?

♀️29 l
    - AMH 5,11
    - HLA-C C1/C2
    ♂️ 33 l
    - kariotypy - ok
    Cross-match 36,3% ❌

--> zmiana kliniki<--
  • Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Tym się nieprzemuj ja 2 transfer z obecnej ciąży też miałam crio i się udał.jedyne co ro przy transferze bym wzięła nacięcie ah otoczki zarodka i embrioglue.
    Przy obu udanych transferach to miałam. We wcześniejszych niestety nie.

Możesz rozwinąć temat tego nacięcia? To standardowa procedura wykonywana "na prośbę"? Są jakieś przesłanki do takiego działania?

♀️29 l
    - AMH 5,11
    - HLA-C C1/C2
    ♂️ 33 l
    - kariotypy - ok
    Cross-match 36,3% ❌

--> zmiana kliniki<--
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee2024 wrote:
    Cześć Aksandra 😊
    Ja też leczę się w Ovum. Mam nadzieję, że trzeci transfer okaże się tym szczęśliwym 🍀
    Jakie badania immuno zamierzasz wykonywać? Zostały one zlecone przez Wasza panią doktor?

Jak czekam w klinice na wizytę siedząc w poczekalni, czasem odpalam forum i tak się zastanawiam, a co jeśli obok mnie siedzi dziewczyna, która na forum też zagląda 🤗 i myślę sobie, jak dobrze..że je odnalazłam. Tyle wsparcia tu już dostałam.
    Immuno wykonuje na własną rękę i dzięki temu już do drugiego transferu doktor dołączyła Accofil, bo w kirach szału nie ma. Robiłam jeszcze trombofilie wrodzona z testDNA, teraz czekam na wynik białka c i s, a po nowym roku zamierzam jeszcze zrobić cytokiny. Na 09.01 jestem umówiona na teleporade z immunologiem, dr Jarosz. Kariotypy w drodze. Chce zrobić wszystko co możliwe, bo moja doktor zwlekała z dodatkową diagnostyka przy założeniu, że statystycznie 1 ciąża wypada na 3 transfery i diagnoza dalsza dopiero po 3 nieudanych. Mnie szkoda czasu na taką przypadkowość i zdrowia, bo ilość leków do transferów jest naprawdę spora i nieobojętna dla organizmu 🥺

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaneya wrote:
    Cześć, mogę dołączyć?

Hej, jasne zapraszamy. Przykro mi ze się nie udało ale nie załamuj się! Głowa do góry i lecimy z tematem wszystkie od Nowego Roku.

Laski 2025 rok będzie nasz ❤️

Vaneya, Mq1991, Nowa2024 lubią tę wiadomość

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji ⏳️
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ