Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍒🌸🍀~ IVF SIERPIEŃ~ 🍀🌸🍒
Odpowiedz

🍒🌸🍀~ IVF SIERPIEŃ~ 🍀🌸🍒

Oceń ten wątek:
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanitka wrote:
    Dziękuję za podpowiedź. Miałam właśnie w planach sprawdzić swoją insulinę przed wizytą w klinice
    To koniecznie krzywa cukrowa i insulinowa dwupunktowa. Powodzenia!

age.png

Artvimed Kraków

5 dpt 🍀 12.42
    7 dpt 🍀 44.73
    9 dpt 🍀 100.2
    12 dpt 🍀 351.0
    14 dpt 🍀 630.3
    16 dpt 🍀1402.0
    19 dpt 💚 3088.0
    27 dpt mamy bijące ❤️

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
    10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Slimak Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsMuggels wrote:
    Ślimaku, niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytania
    ale bardzo się cieszę, że wróciłaś do gry🛣️

Trzymam mocno kciuki za ten cykl🍀✊🏼

Jasne gram z cichacza, wpadalam na forum zerknac czy cosnruszylo u ciebie i kilku innych staraczek a tu taka niespodzianka. Trzymam mocno kciuki za ciebie.
    U mnie byla laparo i histero wszystko ok wiec w macicy jest git , zrobilam kiry i moze tu jest pies pogerzebany bo jest bx i brak implantacyjnych. Bedzie accofil ale w zatrzykch bo po wlewie pojawily sie cysty. Jestesmy po urlopie wypoczeci jestem na diecie bezglutenowej i bez laktozy obstawina lekami Steryd heparyna acard zarodek przebadany juz tyljo sila wyzsza i ogromne nadzieje i strach bo to ostani bedzie zarodek.

83 / 85
    Endometrium 7-8mm, genotyp homozygotyczny 4G/4G, MTHFR, heterozygota CT, heterozygota AC, ANA 1 dodatnie, histeroskopia x 2 , biopsiaja CD138 x 2 ok, cytokiny ok , komorki NK 12% , pgt-a , BX kirow implantacyjnych brak, laparo+histero ok

I IVF 2021 ❄️- 5.1.1
    1. Tranfer sztuczny marzec 22- 5dpt 40, 7dpd 30, 10dpd 2
    (atoziban + embrio glue, acard, ovitrell) ❌️
    II IVF 2022 ❄️❄️- 5.1.1 i 5.1.1
    2. Tranfer sztuczny listopad ❄️ brak serduszka 💔❌️
    (atoziban, embrio glue, acard)
    3. Transfer naturalny ❄️ 5.1.1 5dpt: <1,2❌️
    2023/2024: IVF III ❄️5.1.1 + IV IVF 0 + V IVF ❄️❄️5.1.1 6.1.2
    4. Transfer naturalny marzec
    (Heparyna, encotron, acard,
    ❄️5.1.1 7dpt: <1,2 9dpt: <1,2❌️
    5. Transfer ❄️5.1.1 czewriec metypred 8g, heparyna, acard 150, atoziban, ovitrell, akupunktura
    4dpt 3,7 (ovitrell?) 5 dpt cien cienia rano wieczorem cienia brak beta <2,3 ❌️
    6. Transfer wrzesien
  • Groszek90 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Dziewczyny dostałam zalecenia od immunologa do kolejnego transferu:
    Prograf na 3 dni przed transferem przez 28 dni
    Następnie encorton do 12 tc.

Nie wspomniała by włączać teraz leki, myślicie, że byłby sens zacząć brać teraz encorton czy odpuścić temat ?
    Czy któraś z Was zaczynała go brać może po pozytywnym teście/becie ?
    Ja biorę od 2dc i mam brać do 10tc, dawka 7.5

preg.png

age.png

Rozpoczęcie starań: 2019
    Pierwsze in vitro: 2020
    I procedura: 3 zarodki, 3-dniowe
    I transfer podanie 2 zarodków
    Udało się 🥰 Synek 💙2021
    II transfer 2023 ostatni zarodek, beta 0😐
    II procedura: 5 zarodków, dwa 5-dniowe, trzy 6-dniowe
    III transfer podanie 1 zarodka
    Udało się 🥰 Córeczka ❤️
    Zarażenie parwowirusem B19, martwy poród w 22tc😭 2024
    IV transfer podanie 1 zarodka
    Beta 0😐
    V transfer beta:
    7dpt 30
    9dpt 73
    11dpt 210
    13dpt 425
    15dpt 1509
    22dpt pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte
    29dpt mamy❤️

🧔31 lat, mała ilość nasienia
    👧34 lata, wysokie nk, mutacja mthfr, pai (encorton, intralipid, neoparin, witaminy metylowane)
  • KtoToTaka Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z endometriozą czy zdarzyło się którejś z Was, że po stymulacji endometrioza się rozszalała i powstały jakieś nowe zrosty/problemy/bole? Typowo związane z endometriozą?

Wczoraj prosiłam o wpis do kolendarza transferu w poniedziałek, ale niestety się on nie odbędzie. W międzyczasie trafiłam do lekarza z podejrzeniem kamicy moczowej, mam zrobić TK.

W każdym razie nigdy nie miałam problemów z układem moczowym i się zastanawiam czy to aż taki zbieg okoliczności, czy może na przykład nabawiłam się nowych ognisk endometriozy na moczowodzie 😖

Jak nie urok to sraczka, jak tu już kiedyś ktoś napisał. Podziwiam Was wszystkie za niezłomność, wiarę, siłę! Ja jestem podczas pierwszej procedury w życiu i już mam dość. Bólu, braku kontroli, niepewności, niemiłych niespodzianek, rozstrojonego organizmu, braku zrozumienia w otoczeniu.

Przepraszam, musiałam się wygadać. W każdym razie można mój transfer usunąć z 26.08, mam nadzieję że się uda w kolejnym cyklu.

* 37 lat
    * Endometrioza
    * jajowody drożne 🍀
    * amh - niskie
    * 12.07.2024 - pierwsza procedura in vitro
  • MjakMarta Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjaciolka wrote:
    Dziewczyny nie odzywałam się długo ale nie mogę się pozbierać. Pierwsza procedura, jeden jedyny zarodek klasy 4AA transfer mrożony.. wczoraj czyli 7dpt zbadałam betę i wynik 0,2..
    w czwartek mam robić betę dla kliniki ale straciłam już nadzieję. Czuję się okropnie i wciąż zadaje sobie pytania dlaczego… co poszło nie tak :(
    Eh to tak jak ja. Nawet nie chce się badać tej bety w czwartek, to już wiadome, że nic z tego. Bardzo boli. Bardzo to trudne. Wczoraj się jakoś trzymałam. A dziś od rana jestem przygnębiona myślami czy kiedykolwiek się uda. No ale, trzeba działać dalej, walczyć, bo bez walki na pewno się nie uda 😔

Starania od 2020
    👱‍♀️ 31
    AMH 2,14 (2022) ➡️ 1,84 (2024)
    Regularne cykle owulacyjne ✔️
    Hormony ✔️
    Drożne jajowody ✔️
    Hipoglikemia reaktywna ❌️
    Kariotyp ✔️
    ANA1 ❌️
    ANA2 miano 1:640 ❌️
    NK 27% ❌️
    🙋‍♂️ 35
    Morfologia nasienia 👍
    Fragmentacja DNA plemników 👍
    Test HBA👍
    Kariotyp 👍

25.10.2023 IUI ❌
    24.11.2023 IUI odwołana 3🥚🥚🥚
    23.12.2023 IUI ❌️
    20.01.2024 IUI ❌️

1 IVF Lipiec 2024
    13 🥚 11xMII
    1x ❄️ 2BB
    Sierpień 2024 transfer krio ❌️

2 IVF Wrzesień 2024
    8 🥚 6xMII
    1x 3BC
    Październik 2024 transfer ❌️

3 IVF w planach po diagnostyce immuno+biopsji
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    To koniecznie krzywa cukrowa i insulinowa dwupunktowa. Powodzenia!

Lepiej zrobić 3 punktową

Lidziorek, Aanitka lubią tę wiadomość

age.png
  • WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanitka wrote:
    Cześć,niestety zaczynam swoją historię z in vitro. Stwierdzono u mnie pcos i niedrożność jajowodów. Czy przed in vitro sprawdzano wasze BMI? Czy tylko musieliście podać dane w ankiecie. Obawiam się ,że mam lekko podwyższone BMI,bo wynosi one 27.

Tez mam na styk normy i nadwagi. A sylwetke mam, hm atletyczna (uprawiałam do transferu treningi siłowe). BMI ( oczywiscie do pewnego zakresu) nie jest tak istotne jak skład masy ciała. Nadmiar tkanki tłuszczowej nie pomaga. Możemy ważyć tyle samo, a mieć rożne proporcje ciał. Nie trzeba zaliczać ultra redukcji wagi, a np. Powoli robic jego rekompozycje 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 22:58

alittle, Yahu, Nadzieja25 lubią tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • Anoli88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KtoToTaka wrote:
    Dziewczyny z endometriozą czy zdarzyło się którejś z Was, że po stymulacji endometrioza się rozszalała i powstały jakieś nowe zrosty/problemy/bole? Typowo związane z endometriozą?

Wczoraj prosiłam o wpis do kolendarza transferu w poniedziałek, ale niestety się on nie odbędzie. W międzyczasie trafiłam do lekarza z podejrzeniem kamicy moczowej, mam zrobić TK.

W każdym razie nigdy nie miałam problemów z układem moczowym i się zastanawiam czy to aż taki zbieg okoliczności, czy może na przykład nabawiłam się nowych ognisk endometriozy na moczowodzie 😖

Jak nie urok to sraczka, jak tu już kiedyś ktoś napisał. Podziwiam Was wszystkie za niezłomność, wiarę, siłę! Ja jestem podczas pierwszej procedury w życiu i już mam dość. Bólu, braku kontroli, niepewności, niemiłych niespodzianek, rozstrojonego organizmu, braku zrozumienia w otoczeniu.

Przepraszam, musiałam się wygadać. W każdym razie można mój transfer usunąć z 26.08, mam nadzieję że się uda w kolejnym cyklu.
    Hej kochana, ja dość mocno wsłuchuje się w mój organizm. Zawsze wiedziałam, że mam endometriozę, czułam że to po prostu. To jak źle się czuję jak przychodzi @ to nie jest normalne. Jednak najpierw dziesiątki lekarzy musiało mi powiedzieć, że wszystko w porządku jak pytałam czy to nie endometrioza nim w końcu pojechałam do Wrocławia. Odpowiadając na Twoje pytanie ja na razie nie zauważyłam bym miała jakieś większe czy nowe dolegliwości bólowe. Czyli u mnie 3 cykle jeden z punkcją, drugi cykl sztuczny z transferem I trzeci cykl wspomagany naturalny i ja pogorszenia nie zauważyłam. W czwartek będę na kontrolnym badaniu usg u lekarza, który mnie operował w tamtym roku. Dam znać, mam nadziej, że nic nowego, niepokojącego nie wyjdzie.
    Pamiętam, że po punkcji ze dwa razy miałam poranki że obudziłam się bo w śnie miałam orgazm a to był faktycznie mega skurcz macicy. Trudno mi wtedy było zrobić siku, ból tak trzymał mnie z 4minuty i był bardzo silny. Jakieś powiązanie ogólnie u siebie widzę z moczowód em ale to dlatego, że były tam ogniska endometriozy usuwane i mogą być Zrosty. Czy Ty miałaś laparoskopię??

Przykro mi, że tak się teraz czujesz😕 Przytulam. Obyś już kolejnych niemiłych niespodzianek nie doświadczała, wytrwałości Ci życzę choćby nie wiem co. Tu znajdujemy wsparcie i to też daje siłę.

Dokładnie jak Twój organizm teraz na to wszystko reaguje? Będziesz też konsultować wynik TK z lekarzem od endometriozy? Masz takiego?

preg.png
    Rocznik 88.
    Starania od grudnia 2021.
    Kariotyp 🆗
    AMH 12.2022 4.71
    AMH 04.2024 2.07
    PAI 1 homozygotyczna (4G/4G)
    HSG marzec 2023 - niedrożny lewy jajowód (wodniak).
    1 IUI 06.2023, nieudana.
    2 IUI 08.2023, nieudana.
    Endometrioza, usunięcie jej ognisk, usunięcie lewego jajowodu (laparoskopia) wrzesień 2023.

12.06.2024 rozpoczęcie stymulacji 💉
    21.06.2024 punkcja, pobrano 10 kumulusów, 6 komórek. Uzyskaliśmy 4 ❄️❄️❄️❄️
    17.07 transfer ❄️BL.4.1.1 (AH, EmbryoGlue) - nieudany, beta 6dpt nie ruszyła.
    14.08 transfer ❄️BL. 3.2.2 (AH, EmbryoGlue)🤞
    7dpt Beta-HCG 49 mlU/ml PGR 43,80 ng/ml
    9dpt Beta-HCG 131 mlU/ml PRG 45,7 ng/ml
    12dpt Beta-HCG 814 mlU/ml
    14dpt Beta-HCG 1994 mlU/ml
    21dpt CRL 2,6mm i❤️
    28dpt CRL 7mm
    9+3 CRL 28,1mm
    11 CRL 47mm
    11 + 5 CRL 53mm prenatalne 🆗
  • Werka96 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verudandi wrote:
    Zastanawiam się, czy nie można było jakoś bardziej agresywnie poprowadzić tej stymulacji. Praktycznie przez cały czas nic nie czułam.
    Jakie są maksymalne dawki hormonów do stymulacji?
    U mnie przeciągnięcie stymulacji o kilka dni (niepotrzebnie zresztą) dało taki efekt, że myślałam że się przekręcę. Po pobraniu mój organizm się zbuntował i na cito pędziłam na usg po kilku godzinach spędzonych w łóżku. Naprawdę myślałam, że umrę. Zaczął mi się zbierać jakiś płyń w brzuchu, bo jakieś naczynia nie wytrzymały, gorączka, nie miałam siły stać na nogach. Płakałam z niemocy. Dostałam leki, zastrzyki i czekałam.. to było coś strasznego, więc nie polecam.

1 procedura - 2 próby 💔
    2 procedura - 14 pobranych komórek, 7 zapłodnionych ❄️

III Transfer 27.03.24
    Cb💔💔💔
    IV Transfer 04.07
    Puste jajo🖤
    20.08 poronienie samoistne
    30.09 histeroskopia, łyżeczkowanie..
    V transfer 31.10🤞🥹🍀
    2x 4.2.2

6dpt- 39mlU/ml
    8dpt- 119mlU/ml
    9dpt- 204mlU/ml
    12dpt- 834,0 mIU/ml
    15dpt- 3127 mIU/ml

„Nie możesz stracić nadziei – bo jeśli utrzymasz ją przy życiu, ona odwdzięczy się tym samym”
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Lepiej zrobić 3 punktową
    O matko tak! Sorki, za wprowadzenie w błąd. Koniecznie 3 punktową bo pomiar po godzinie jest bardzo ważny w kontekście diagnostyki hiperinsulinemii.

Jenny93 lubi tę wiadomość

age.png

Artvimed Kraków

5 dpt 🍀 12.42
    7 dpt 🍀 44.73
    9 dpt 🍀 100.2
    12 dpt 🍀 351.0
    14 dpt 🍀 630.3
    16 dpt 🍀1402.0
    19 dpt 💚 3088.0
    27 dpt mamy bijące ❤️

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
    10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • KtoToTaka Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoli88 wrote:
    Hej kochana, ja dość mocno wsłuchuje się w mój organizm. Zawsze wiedziałam, że mam endometriozę, czułam że to po prostu. To jak źle się czuję jak przychodzi @ to nie jest normalne. Jednak najpierw dziesiątki lekarzy musiało mi powiedzieć, że wszystko w porządku jak pytałam czy to nie endometrioza nim w końcu pojechałam do Wrocławia. Odpowiadając na Twoje pytanie ja na razie nie zauważyłam bym miała jakieś większe czy nowe dolegliwości bólowe. Czyli u mnie 3 cykle jeden z punkcją, drugi cykl sztuczny z transferem I trzeci cykl wspomagany naturalny i ja pogorszenia nie zauważyłam. W czwartek będę na kontrolnym badaniu usg u lekarza, który mnie operował w tamtym roku. Dam znać, mam nadziej, że nic nowego, niepokojącego nie wyjdzie.
    Pamiętam, że po punkcji ze dwa razy miałam poranki że obudziłam się bo w śnie miałam orgazm a to był faktycznie mega skurcz macicy. Trudno mi wtedy było zrobić siku, ból tak trzymał mnie z 4minuty i był bardzo silny. Jakieś powiązanie ogólnie u siebie widzę z moczowód em ale to dlatego, że były tam ogniska endometriozy usuwane i mogą być Zrosty. Czy Ty miałaś laparoskopię??

Przykro mi, że tak się teraz czujesz😕 Przytulam. Obyś już kolejnych niemiłych niespodzianek nie doświadczała, wytrwałości Ci życzę choćby nie wiem co. Tu znajdujemy wsparcie i to też daje siłę.

Dokładnie jak Twój organizm teraz na to wszystko reaguje? Będziesz też konsultować wynik TK z lekarzem od endometriozy? Masz takiego?

Dziękuję ❤️ to widzę że u mnie podobna droga. Prawie 10 lat męczyłam się nie wiedząc co jest grane, dziesiątki odwiedzonych lekarzy - oczywiście wszystko w porządku. Też pojechałam w końcu do Wrocławia :) miałam laparoskopię w 2019. Tylko wtedy wycięli zrosty z jajowodów głównie i innych obszarów, moczowody były niedotknięte. I teraz właśnie po stymulacji i punkcji coś się dzieje.

Objawy mam takie, że nad ranem obudził mnie tak silny ból z prawej strony podbrzusza, ciągnący aż do pleców, że byłam bliska wzywania pogotowia. To ból ból niemalże nie do zniesienia, jednocześnie czułam bardzo silne parcie na pęcherz, a zblokowało mnie całkiem nie mogłam wysikac ani kropelki. Ta męka trwała około godziny, wzięłam pyralginę i popuściło w końcu. Ale przez cały dzień mam parcie na pęcherz a wysikuje bardzo mało.

Najpierw myślałam, że to pęknięcie pęcherzyka na jajniku (jakoś turbo bolesne po punkcji), ale gin po usg stwierdziła że pęcherzyk jeszcze nie pękł nawet i że ona wyklucza ze to jajnik. Zrobiłam więc badania moczu i umówiłam się do urologa. Wyszły mi erytrocyty w moczu, na usg nerek czysto, doktor stwierdził ze objawy wskazują na kamicę i mam zrobić TK, bo prawdopodobnie kamień ulokował się w moczowodzie i dlatego taki słaby przepływ moczu i ból. Ale ja mam jakieś takie przeczucie że to endometrioza właśnie…

Nie mam stałego lekarza od endometriozy, bo po laparoskopii brałam cały czas leki i byłam tylko kilka razy na kontroli. Miałam w planach właśnie zabrać się za endo po ciąży (heh), bo było w miarę wszystko wyciszone ładnie. No a teraz coś takiego 🙄

Dziękuję za wsparcie, no muszę się pozbierać, ale jak wiecie, ciężko pozbierać się jak wszystko codziennie boli… dobrze, że jest to forum naprawdę, bo bez Was to już nie wiem…

* 37 lat
    * Endometrioza
    * jajowody drożne 🍀
    * amh - niskie
    * 12.07.2024 - pierwsza procedura in vitro
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verudandi wrote:
    Ech.

Jestem po. Sama punkcja, lekarze, opieka na doskonałym poziomie, jeszcze sobie pożartowaliśmy z anestezjologiem i pielęgniarką w zabiegowym.

Jak już odpoczywałam na sali pozabiegowej, przyszła pielęgniarka i powiedziała że pobrano dwie komórki. Dwie.
    😭😭😭😭😭

17 dni stymulacji, pół roku brania suplementów, wyrzeczenia, zero alkoholu nawet okazjonalnie, kurwa. Po DWIE komórki, które jeszcze nie wiadomo czy się zapłodnią.

Wszyscy w klinice mówią, że i z jednej jest dzidziuś, ale nosz kurwa mać. Jaką mam na to szanse, że obie będą prawidłowe i dadzą się zapłodnić prawidłowo? Nic tylko się zastrzelić.

Mam koleżankę, która miała pobraną jedną komórkę i ma już kilkuletnią córkę. P.S. z tej samej kliniki. Trzymam kciuki!

Verudandi lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
  • Bazylia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verudandi wrote:
    Dobrze widze po stopce, że ten drugi transfer dał Ci Synka?

Tak 😍

Verudandi lubi tę wiadomość

age.png

1 transfer... 😞💔
    2 transfer:
    9 dpt: 163,4 mlU
    11 dpt: 450,3 mlU
    13 dpt: 1920 mlU
    ♥️
  • alittle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja. Śniło mi się, że dzisiaj idę na betę. Przysięgam, nie myślałam o tym. Miałabym równo 7dpt, gdyby mnie owulacja nie wyrolowała. Podświadomość lubi sobie ze mnie robić żarty chyba 🤔

Starania od 2019
    👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
    👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
    🟢 Kariotypy
    05.2021 - laparoskopia, cp
    2022 - start w klinice
    💔 3x IUI
    11.2022 punkcja 3 ❄️
    01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
    03.2023 punkcja 5 ❄️
    04.2023 histeroskopia, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
    06.2023 laparoskopia, wodniak, usunięcie jajowodu,
    💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban - beta 10dpt < 5mlU/ml
    💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton - beta 8dpt 0,68 mIU/ml
    💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
    💔 12.07.2024 FET 411 CN - beta 10dpt < 5mlU/ml
    08.2024 histeroskopia
    🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
    7-115,5; 9-245,51; 11-441.47; 13-692.78; 15-1475; 17-3077,34
    18dpt CRL 2.5mm
    25dpt (5w6d) CRL 6.1mm ❤️ 149
  • Mamasita Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem nowa tu czy są tu dziewczyny które rozpoczęły in vitro z programu ? A może któraś z Bociana w Lublinie? :)

11.2019 - 2IUI udana
    14.08.2020 Synek 4150g🩵

04.2024 - IUI ❌️
    13.09piątek 🐈‍⬛- początek stymulacji💉
    23.09 - punkcia (8🥚dojarzalych i zaplodnionych 5 )
    Wynik 4 zarodki ❄️
    26.09 - I transfer (10.2) w 3 dobie nieudany
    24.10 - II Transfer bl 4.2.1 6 dniowy
    4dp ⏸️
    5dp beta 20,39

2❄️ na zimowisku (5 i 5 dniowe )
  • Siuleczka. Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasita wrote:
    Hej jestem nowa tu czy są tu dziewczyny które rozpoczęły in vitro z programu ? A może któraś z Bociana w Lublinie? :)

Hejka.
    Tak. Zaczynam swoja pierwsza stymulacje w sobote.
    Niestety inna klinika i miasto. Gyncentrum Czestochowa/Katowice.
    Boje sie jak diabli ale cieszę, ze nie stoje w miejscu.
    Damy rade!
    Dziewczyny na forum maja mega ogromna wiedze. Warto czytac na bieżąco i uzupelniac rozne informacje ale sie nie nakrecac 😅
    Kiedy zaczynacie dzialac? Masz juz cos rozpisane?

Ona: 35l AMH: 2,34 On: 33l
    Starania od 06.2022
    09.2022: 💔 zatrzymanie 8-9tc, koniecznosc zaindukowania farmakologicznego poronienia
    05.2023: I wizyta w Gyncentrum
    Jajowody drożne, kariotyp prawidłowy, cykle regularne
    11.2023: operacyjne usunięcie żylaków powrózka nasiennego u męża - poprawa parametrow, morfologia 3%
    04, 05. 2024: 2x cykl monitorowany stymulowany
    06, 07. 2024: 2x IUI
    08. 2024: stymulacja Gonal F 225j/d + Orgalutran 12/6/1 ❄️blastka AB
    09.2024: cykl sztuczny
    10.2024: biopsja endometrium: 61% cd(nk)56 bright, 39% cd(nk)56 dim; Endobiome 99,86% Lactobacillus spp; brak stanu zapalnego; genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
  • Hania2010 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam dziś w kalendarzu mamy trzy koleżanki za którym bardzo mocno kibicujemy i wierzymy że ich małe szczęścia zostaną z nimi na długie kolejne miesiące i że zobaczymy też dziś bijące serduszko powodzenia 🍀 🍀 🤞 ❤️

🤞Przyjaciółka123 wizyta serduszkowe ❤️
    🤞 Anoli88 beta HCG 7dpt
    🤞 HolyFantasia beta hcg

Lidziorek, Przyjaciółka123, Merida8, HolyFantasia, Yahu, aga12345, Anoli88, Nadzieja25, Lwica_Lewka, aganieszkam, Kingulla, Angi90 , EwelWer, Kluska, KtoToTaka, Różyczka91, hope28, Luna_94🌛, Jenny93, AgnieszkaLS, Ksandra, Nnnnana, Megan07, Panna_Melodia, Frankfurterka, Dzoana88, Calineczka90, Joanna29, Żabka🐸 lubią tę wiadomość

• alittle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania2010 wrote:
    Witam dziś w kalendarzu mamy trzy koleżanki za którym bardzo mocno kibicujemy i wierzymy że ich małe szczęścia zostaną z nimi na długie kolejne miesiące i że zobaczymy też dziś bijące serduszko powodzenia 🍀 🍀 🤞 ❤️

🤞Przyjaciółka123 wizyta serduszkowe ❤️
    🤞 Anoli88 beta HCG 7dpt
    🤞 HolyFantasia beta hcg

Powodzenia Miśki ❤️

Przyjaciółka123, Anoli88 lubią tę wiadomość

Starania od 2019
    👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
    👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
    🟢 Kariotypy
    05.2021 - laparoskopia, cp
    2022 - start w klinice
    💔 3x IUI
    11.2022 punkcja 3 ❄️
    01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
    03.2023 punkcja 5 ❄️
    04.2023 histeroskopia, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
    06.2023 laparoskopia, wodniak, usunięcie jajowodu,
    💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban - beta 10dpt < 5mlU/ml
    💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton - beta 8dpt 0,68 mIU/ml
    💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
    💔 12.07.2024 FET 411 CN - beta 10dpt < 5mlU/ml
    08.2024 histeroskopia
    🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
    7-115,5; 9-245,51; 11-441.47; 13-692.78; 15-1475; 17-3077,34
    18dpt CRL 2.5mm
    25dpt (5w6d) CRL 6.1mm ❤️ 149
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasita wrote:

Hej ja z Bociana z Lublina uciekłam, a sumie razem z mężem zostaliśmy wyrzuceni z gabinetu przez dr Olche.
    U kogo jesteś w Bocianie?
    Ja przeniosłam się do Katowic do Angeliusa.

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
    (metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
    07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Merida8 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny.
    Anoli88 i HolyFantasia trzymam za Wask kciuki 🤞🤞🍀🍀

Przyjaciółka123 oby serduszko biło głośno i wyraźnie ❤️

HolyFantasia, Przyjaciółka123, Anoli88, Joanna29 lubią tę wiadomość

07.06.2019- HSG- niedrożny lewy jajowód, prawego brak po usunięciu ciąży pozamacicznej
    09.07.2019- AMH- 3.24
    niedoczynność tarczycy
    12.06.2020- badanie kariotypu (kariotypy OK)

INVICTA Gdańsk, 1 IVF, długi protokół

07.01.2021- Transfer blastki 4.1.1 ☘️🤞brak ciąży ☹️
    ❄️4.2.2 ❄️3.2.1

12.02.2021- Criotransfer- 2 zarodki- nieudany

18.09.2021- CUD! jestem w ciąży! (naturalnej) :)

27.06.2024- drugie HSG- częściowo drożny jajowodów

II IVF Bocian Gdańsk:
    27.08.2024- transfer blastki 5.1.1
    ❄️4.1.1, ❄️ 4.2.1, ❄️2x 4.2.2

8dpt- beta: 81,60 mIU/ml
    10dpt- beta: 210 mlU/ml
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ