X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💕IVF sierpień 2020 💕
Odpowiedz

💕IVF sierpień 2020 💕

Oceń ten wątek:
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nie przejmuj się. Tez mam dzisiaj dzień płaczka. Rano ze cycki nie bolą, po południu ze brzuch nie boli a teraz ze w sumie nawet już mdłości nie mam. I tak wyje dzisiaj co chwile

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • evkill Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonkja wrote:
    Jesli dostalam wypowiedzenie z pracy z powodu likwidacji pracodawcy. Teoretycznie przysluguje mi 3msc ale czytałam ze moze zrobic tak ze skoro to jest likwidacja to moze byc wypowiedzenia 1msc ale za dwa pozostale tez musi zaplacic. A moje pytanie jest takie. Czy te pozostale 2 msc ja mam jeszcze jakies ubezpieczenie w zusie czy juz nie? I jesli np bym zrobila w drugim miesiacu transfer i by sie udal to czy jakies świadczenia mi przysluguja czy juz nie? Czy tylko w tym jednym miesiącu wypowiedzenia?
    Mam nadzieje ze w miare jasno to napisalam 🙈😉
    Ubezpieczenie masz 30 dni po zakończonym stosunku pracy. Wydaje mi się, że w tym przypadku dobrze będzie iść na zwolnienie lekarskie jeszcze w czasie trwania stosunku pracy. Po zakończeniu zatrudnienia przechodzisz na ZUS tzn. ZUS wypłaca Ci chorobowego. Ale musisz mieć ciągłość.

iwonkja, Makt lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    Marta nie przejmuj się. Tez mam dzisiaj dzień płaczka. Rano ze cycki nie bolą, po południu ze brzuch nie boli a teraz ze w sumie nawet już mdłości nie mam. I tak wyje dzisiaj co chwile
    Ja to chyba tez powinnam ryczeć bo ja oprócz kłuć jajników nie mam nic 🙄🙄🙄. Nawet cycki mnie jakoś nie bolą.. schize idzie dostać...
    ale hobbystycznie robię testy ciążowe hahah 😂😂😂😂

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Lusi35 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, że tak przynudzam, ale czy któraś z Was przechodziła ciążę pozamaciczną? W którym momencie została tak zdiagnozowana?

• Alicja w Krainie Czarów Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi35 wrote:
    Sorry, że tak przynudzam, ale czy któraś z Was przechodziła ciążę pozamaciczną? W którym momencie została tak zdiagnozowana?
    Wejdź sobie na wątki poronienia tam dziewczyny napewno też podpowiedzą 😞

34 lata, AMH 3,6
    Słabe parametry nasienia ICSI 06.2020
    I transfer 02.07 nadzieja zgasła 31.07
    II transfer 21.12 bhcg 1,1😔
    III transfer 12.02.2021 3-dniowca
    8dpt bhcg 44 prog 32
    10dpt bhcg 95 prog 39
    12 dpt bhcg 287 prog 41
    14 dpt bhcg 629 prog 38
    19 dpt bhcg 3877 prog 28
    25 dpt bhcg 18596 prog 37 ❤
    31 dpt 1 cm szczęścia 😊
    8 tc 1,69 cm, rosnę 😊
    bhcg 111513, prog 35
    9 tc 2,48 cm, mam stópki 😊
    10t1d 3,6 cm 😊
    11 tc 4,39 cm 😊
    12t1d 5,74 cm 😊
    Nifty: Zdrowy Chłopak! 💪
    12t3d 6,79 cm 😊
    14t3d 8,92 cm
    20t2d 360 gram Człowieka
    21t3d 460 gram ❤
    29t6d 1348 gram ❤
    35t 2d 2520 gram ❤
    36 t 3d 2750 gram ❤
    30.10.2021 r moja miłość Aleksander ❤
    ❄❄❄❄❄cdn

Nie zwyciężaj
    Nie broń się
    Nie poddawaj się

"Żyj! Powiedziała nadzieja... bez Ciebie nie mogę- powiedziało cicho życie"
    1usa20mmby5mbvyf.png
  • Julitka123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    trzese sie, prawie spadlam ze schodów, beta 25, prog 45
    czy to dobrze zle malo duzo ?
    jezu beta dodatnia
    nie ja nie moge miec bety dodatniej
    jak to!!!!!

GRATULACJEEEE!!!!
    💕

Rybitwa lubi tę wiadomość

• Frelciaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Ja to chyba tez powinnam ryczeć bo ja oprócz kłuć jajników nie mam nic 🙄🙄🙄. Nawet cycki mnie jakoś nie bolą.. schize idzie dostać...
    ale hobbystycznie robię testy ciążowe hahah 😂😂😂😂

Ja sobie tłumacze tym ze doktor kazał zejść z luteiny i dlatego objawy osłabły No ale mąż ma mnie już dość powoli. Wkurza się ze dziecko stresuje

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • evkill Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi35 wrote:
    U mnie szybko została zdiagnozowana. Pierwsza beta koło 500, dwa dni później spadła, a za tydzień znów wzrosła do 800, pojechałam szybko na USG i w tym samym dniu byłam już w szpitalu. Ciąża była widoczna na USG w jajowodzie.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Lusi35 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    U mnie szybko została zdiagnozowana. Pierwsza beta koło 500, dwa dni później spadła, a za tydzień znów wzrosła do 800, pojechałam szybko na USG i w tym samym dniu byłam już w szpitalu. Ciąża była widoczna na USG w jajowodzie.
    A bolało Cię coś?

• evkill Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi35 wrote:
    A bolało Cię coś?
    Troche i tak promieniowało do nogi.

moja historia

• Malica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ubezpieczenie masz 30 dni po zakończonym stosunku pracy. Wydaje mi się, że w tym przypadku dobrze będzie iść na zwolnienie lekarskie jeszcze w czasie trwania stosunku pracy. Po zakończeniu zatrudnienia przechodzisz na ZUS tzn. ZUS wypłaca Ci chorobowego. Ale musisz mieć ciągłość.
    Tak jak napisała Evkill, plus dodałabym ze jeśli masz wypłacane za 2 miesiące tzn ze nadal „jesteś zatrudniona” tylko bez świadczenia pracy wiec zachowujesz uprawnienia zus. Jeśli powiadomisz pracodawcę o ciąży zanim wręczy Ci wypowiedzenie to de facto po okresie wypowiedzenia ZUS do końca ciąży wypłaca Ci świadczenia.

iwonkja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa- Kochana wiedziałam! Teraz czekamy na przyrosty :) Dobrze że z tych schodów nie spadłaś ;p

Makt, Jlod, Rybitwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi35- Jesteś na sztucznym cyklu? kiedy odstawiłaś proga?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkja- Tak jak napisała Evkill, ubezpieczenie masz jeszcze przez 30 dni od zerwania/wygaśnięcia umowy. Najlepiej byłoby gdybyś w klinice powiedziała co i jak, powinni dać zwolnienie bez problemu.

iwonkja lubi tę wiadomość

• Asiula Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka.powrot wrote:
    No właśnie.... w niczym. Jak dla mnie to taka pipka. Matka mu dziewczyny wybierała... musiały byc odpowiednio zniewiesciale bez temperamentu i własnego zdania. Chodziliśmy razem do liceum do równoległej klasy. Zeby oświadczyć się swojej obecnej zonie zrobił to po kryjomu, zeby mama sie nie dowiedziała 🤣 kasy ma duzo, ale to dlatego ze pracuje u rodziców. Mieszkanie tez im kupili 100m2 w centrum Warszawy i oczywiście auto nową mazdę 6. Nic w życiu sam nie osiągnął. To jeszcze taki dzieciuch, robią z niego takiego

Auto nowe dostał zaraz po tym jak my wymieniliśmy nasze, przecież nie moze byc gorszy. Już dwa razy taki numer. I ze wszystkim tak ,,rywalizuje", z ta różnica ze my do wszystkiego dochodzilismy sami. Ja pracuje od 16 roku życia, a nawet wczesniej bo od 12 roku życia plakowalam zakupy ludziom w Leroy żeby na oboz harcerski pojechać, choc spokojnie mogłam wziąć kasę od rodziców . A w wieku 18 lat założyłam wlasna firme, plus pracowałam na etat i studiowalam zaocznie. Wyciągnęłam w to męża i on tez zapiernicza ostro, a znalaL czas i na pracę i na doktorat i na dziecko. A tamtemu wszystko spada z nieba...

Ha ha to tak jak moja teściowa my kupiliśmy nowe auto to odrazu powiedziała że Ani musi zbierać pieniążki ( siostra mojego męża) bo jej się auto psuje i tu nagle moja biedna teściowa co nigdy nie ma pieniędzy mówi że Anka kupiła sobie takie porządne auto . Takie porządne co gnije. Jak zastanawialiśmy się nad sprzedażą domu bo albo sprzedać albo spłacić była żonę mojego męża to moja teściowa ochoczo nas namawiala żebyśmy przeprowadzili się do niej A połowę pieniędzy że sprzedaży dali ani bo ona pieniążków potrzebuje no się buduje .

2012 r ciąża naturalna . Pusty pęcherzyk 8tc*
    Starania od 2017
    Pierwsza wizyta maj 2019

03.03.2019I procedura pobrane 20 komórek 5 zaplodnionych 3 przetrwały

I transfer cykl sztuczny marzec beta 0.2

II transfer cykl naturalny 01.06
    beta 7dpt - 15.74
    beta 9dpt- 9 :(
    Został z nami 1❄
    Cykl bezowulacyjny :🤔
    Naturalny cud 🥰
    15.07 33dc beta 466.88
    34dc beta 734.09
    35dc beta 1106
    38dc beta 3352.03
    39dc 21.07 mamy kropusia 1 mm
    49 dc beta 54079.49 ( dla lekarza )
    56dc 7 tyd 5 dzień mamy serduszko
    10.09 prenatalne chłopiec
    Pappa wysokie ryzyko zd
    25.09 test sanco zdrowa dziewczynka
    Połówkowe : zdrowa dziewczynka ❤
    3 prenatalne 13.01 zdrowa dziewczynka 1700
    Termin porodu 20.03
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta- Niech mąż przygotuje się na jeszcze większe cuda ;D

• Lusi35 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Lusi35- Jesteś na sztucznym cyklu? kiedy odstawiłaś proga?
    Odstawiłam 9 dni temu. Tak, cykl sztuczny. Agika88, bo widzę, że Ty też przechodzilas cp, jak to u Ciebie wyglądało?

• Asiula Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa gratuluję.
    Ha ja miałam wczoraj dzień cały przeryczalam zaczęlo się od tego że zapomniałam babci kupić prezentu na 78 urodziny i jechałam jak bubr jak już do niej przyjechałam z bomboniera to byłam taka popuchnieta że mi się pytała co mi się stało A o ciąży jeszcze nie wie . W drodze powrotnej zaczęłam być sama na siebie zła że taka psychiczna jestem . I znów zaczęłam beczec chyba wkurzyłam wszystkich nawet mamę do której zadzwoniłam z płaczem i zaczęłam ja przepraszać za moje zachowanie. To mi tylko powiedziała że tak to już jest A mój tata skwitowal że ten Grzesiek będzie miał z Tobą przerypane. Dzisiaj jak wstałam to się siebie przestraszylam oczy opuchnięte masakra wstałam o 9 o 11 poszłam spać i wstałam o 14 po południu.

Rybitwa, Umka lubią tę wiadomość

2012 r ciąża naturalna . Pusty pęcherzyk 8tc*
    Starania od 2017
    Pierwsza wizyta maj 2019

03.03.2019I procedura pobrane 20 komórek 5 zaplodnionych 3 przetrwały

I transfer cykl sztuczny marzec beta 0.2

II transfer cykl naturalny 01.06
    beta 7dpt - 15.74
    beta 9dpt- 9 :(
    Został z nami 1❄
    Cykl bezowulacyjny :🤔
    Naturalny cud 🥰
    15.07 33dc beta 466.88
    34dc beta 734.09
    35dc beta 1106
    38dc beta 3352.03
    39dc 21.07 mamy kropusia 1 mm
    49 dc beta 54079.49 ( dla lekarza )
    56dc 7 tyd 5 dzień mamy serduszko
    10.09 prenatalne chłopiec
    Pappa wysokie ryzyko zd
    25.09 test sanco zdrowa dziewczynka
    Połówkowe : zdrowa dziewczynka ❤
    3 prenatalne 13.01 zdrowa dziewczynka 1700
    Termin porodu 20.03
  • Pestka.powrot Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula wrote:
    Ha ha to tak jak moja teściowa my kupiliśmy nowe auto to odrazu powiedziała że Ani musi zbierać pieniążki ( siostra mojego męża) bo jej się auto psuje i tu nagle moja biedna teściowa co nigdy nie ma pieniędzy mówi że Anka kupiła sobie takie porządne auto . Takie porządne co gnije. Jak zastanawialiśmy się nad sprzedażą domu bo albo sprzedać albo spłacić była żonę mojego męża to moja teściowa ochoczo nas namawiala żebyśmy przeprowadzili się do niej A połowę pieniędzy że sprzedaży dali ani bo ona pieniążków potrzebuje no się buduje .

Asiula, ja juz z ta kobieta nie daje rady emocjonalnie... nie wiem jak Ty ze swoja wytrzymujesz. Jutro albo w poniedziałek ma nas odwiedzić... szykuje szczyptę cyjanku do kawy ;)

zrz63e5ezm18wy9r.png

ckai9jcgamrylp6c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi35 wrote:
    Odstawiłam 9 dni temu. Tak, cykl sztuczny. Agika88, bo widzę, że Ty też przechodzilas cp, jak to u Ciebie wyglądało?
    Napiszesz ile jesteś dni po transferze iile wynosiła beta ostatnio(kiedy byłą robiona) oraz dzisiaj?

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ