X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ☃️💙IVF STYCZEŃ 2025💙☃️
Odpowiedz

☃️💙IVF STYCZEŃ 2025💙☃️

Oceń ten wątek:
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaO wrote:
    Widzisz, jesteś przykładem, że trzeba interesować się tematem i niestety nie polegać tylko na lekarzu.
    Zrobię dodatkowe badania, będę spokojniejsza przed kolejnym transferem. Szukam tej przyczyny, naprawdę chciałabym czegoś się przyczepić.
    Może luty okaże się łaskawy. Stwierdziłam już, że uspokoję się trochę i nie będę podchodzić z pozytywnym nastawieniem.
    Planuję też umówić się do dr Jarosz, niech od razu podpowie nam swoje zalecenia

Kochana my tu prawie wszystkie zaczynałyśmy od badań na własną rękę. Mało kto po pierwszym czy drugim nieudanym każe poszerzać diagnostykę. Zgodzę się i jednocześnie nie zgodzę że pierwsze transfery a nawet procedura to statystyka i test naszego organizmu. Do tego trzeba trafić na TEN zarodek. Ja czując co się święci zaczęłam robić badania po pierwszym nieudanym, lekarz krzywo patrzył ale słuchał. Nie jesteśmy lekarzami i trzeba ich słuchać, ale ja wyznaje zasadę "ufaj ale kontroluj". Dla nich jesteśmy kolejnym wierszem w excelu, a dla nas to walka o każdy dzień.
    Aktualnie jestem po 5 transferze (jutro tylko potwierdzam formalnie że nieudanym) i gdybym w pełni słuchała lekarza to dopiero dziś "z ręką w nocniku" zaczynałabym szukać jakie badania robić i opóźniła sobie procedurę o dobre kilka miesięcy. Tak to już mam co nieco i mogę dalej się diagnozować, czy to między transferami czy procedurami.
    Nikt o Ciebie nie zadba tak, jak Ty sama. Drąż, szukaj, pytaj (ale nie próbuj na siłę wszystkiego objąć umysłem w jeden dzień bo wylądujesz w psychiatryku ;) )
    Szukanie przyczyny niepowodzeń to ciemna kręta droga.

Naadzieja, Woczekiwaniu, OlkaO, Malowybitna, Ketsi, Jadzia19, Hania2010, Dariana lubią tę wiadomość

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 7dpt-4, 9dpt-13, 10dpt-14, 12dpt-14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-1.6, 9dpt-0
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-6.4, 9dpt-6.1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 6dpt-1.6, 8dpt-2
    2025:
    ❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15.3, 8dpt-43, 10dpt-59.3, 12dpt-35.3, cb 5+0

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1, mthfr - homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
  • Marz91 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadzieja wrote:
    Szkoda, że często jesteśmy pozostawione same sobie. Ja na pewno pogłębię diagnostykę. Mi lekarz powiedział, macie już dziecko, amh spoko, zarodki spoko, zrobimy z tego ciążę. No i spoko wszystko wyszło tylko, że nie jestem w ciąży. Ja we wtorek mam wizytę i w tym dniu musze zacząć przyjmować estrofem, jeżeli jadę z kolejną próbą.

No my niestety nie. Na początku podeszliśmy na luzie przestaliśmy się zabezpieczać. Po kilku latach nawet cienia podejrzeń ciąży i zaczęło się krążenie od lekarza do lekarza. Później już podkreciliśmy kontrolę cyklu na maksa, testy owulacyjne hurtowo, plus do tego zakupiony mini mikroskop, żeby ze śliny też wyłapać owulke. Ginekolog widziała owulacje nie raz a więc po tysiącach badań hormonów, tarczycy i wszystkiego co zlecała zwykła ginekolog i zbytnio nie było do czego się przyczepić stwierdziliśmy, że czas uzbierać kasę na in vitro. Byłam pewna, że już takie rzeczy robią wyłącznie mega specjaliści od niepłodności i ogarną przyczynę. A się okazuje, że tu na forum więcej specjalistek znalazłam 😀 żałuję że tak późno

OlkaO, Naadzieja lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33
    Podwyższone tsh i prolaktyna - leki Letrox 75 i 50, Bromocorn 1/2 tabletki
    AMH 2,89

12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️, po punkcji Neoparin i Cyclogest

17.08.24 pierwszy transfer na naturalnym cyklu
    10 dbt beta ani drgnęła, progesteron 14,3
    zostały ❄️❄️
    14.10.24 drugi transfer
    Neoparin, Esteofem , Besins, Cyclogest, Lenzetto
    2dpt progesteron 19,6. Zwiekszona dawka besins
    4dpt progesteron 22
    10dpt progesteron 24,2 beta nie drgnęła 😞
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
    Hla-c ona C1, on C1/C2
    grudzień-czekamy na wchłonięcie torbieli
    styczeń/luty diagnostyka
    Homocysteina 8,60
    Białko s 113%
    Białko c 135% oba w normie
  • Marz91 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muczylando wrote:
    Kochana my tu prawie wszystkie zaczynałyśmy od badań na własną rękę. Mało kto po pierwszym czy drugim nieudanym każe poszerzać diagnostykę. Zgodzę się i jednocześnie nie zgodzę że pierwsze transfery a nawet procedura to statystyka i test naszego organizmu. Do tego trzeba trafić na TEN zarodek. Ja czując co się święci zaczęłam robić badania po pierwszym nieudanym, lekarz krzywo patrzył ale słuchał. Nie jesteśmy lekarzami i trzeba ich słuchać, ale ja wyznaje zasadę "ufaj ale kontroluj". Dla nich jesteśmy kolejnym wierszem w excelu, a dla nas to walka o każdy dzień.
    Aktualnie jestem po 5 transferze (jutro tylko potwierdzam formalnie że nieudanym) i gdybym w pełni słuchała lekarza to dopiero dziś "z ręką w nocniku" zaczynałabym szukać jakie badania robić i opóźniła sobie procedurę o dobre kilka miesięcy. Tak to już mam co nieco i mogę dalej się diagnozować, czy to między transferami czy procedurami.
    Nikt o Ciebie nie zadba tak, jak Ty sama. Drąż, szukaj, pytaj (ale nie próbuj na siłę wszystkiego objąć umysłem w jeden dzień bo wylądujesz w psychiatryku ;) )

W pełni się zgadzam. Ja się obudziłam po drugim nieudanym. Zaczęłam drążyć, szukać i trafiłam tutaj 😀 jestem już kilka miesięcy i dalej wszystkiego nie ogarniam i dopytuje. Chociaż mój chłop to mówi że mi odwaliło z tymi badaniami i robię wszystko co tylko tu napiszcie, że warto zrobić, w przyśpieszonym tempie, w przeciągu miesiąca 🙈

OlkaO, Naadzieja lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33
    AMH 2,89

zostały ❄️❄️
    14.10.24 drugi transfer
    4dpt progesteron 22
    Hla-c ona C1, on C1/C2
    styczeń/luty diagnostyka
    Homocysteina 8,60
    Białko s 113%
  • OlkaO Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Raczej planuje ale muszę wykorzystać ten ostatni zarodek. I chcę właśnie podejść do tego na maksa obstawiona badaniami żeby właśnie nie musieć szukać innej tylko żeby wszystko się udało 😉 jest jedna rzecz na którą już nie będę miała wpływu, to nie przebadany zarodek. Jakoś szczególnie nie doradzali. Ogólnie przy pierwszej całej procedurze niczego nie doradzają tylko idą na żywioł. Ale już wolę nie interesowanie się niż to, że chcieli mi robić trzeci transfer zaraz po tym drugim nieudanym tylko może zmienić dzień cyklu i dawki estrofemu. I tak trochę nie dawali mi wyboru ale zrobili USG i były torbiele i też się długo wchłaniały i w grudniu miałam kontrolę. Ponoć się wchłonęły i mówię poszłam od razu z kirami to kazali do immunologa i tyle. Jedyne co mnie u nich trzymało to to, że zawsze przyjmowała mnie ta sama lekarka i nie lubię zmian jak się przyzwyczaję 😉 ale tak coraz częściej myślę o zmianie tylko żeby nie trafić z deszczu pod rynnę 😅

Edit. U mnie w klinice było wiele różnych "kwiatków", pomyłki w receptach, w terminach, lekarka nawet nie zainteresowała się jakie leki biorę a moja endokrynolog mi powiedziała że po transferze nie powinnam brać leku na wysoką prolaktynę bo kobiety w ciąży nie mogą go brać a ja przecież wiem że mam zarodek w sobie. Także dużo tego się uzbierało

Nooo to naprawdę dużo. Nie lubię podejścia „podajemy zarodek” i hop. Ja czułam to w pierwszym transferze, moja lekarz za dużo nie mówi i nie tłumaczy. Tego mi brakuje

Naadzieja, PannaMigotka_88 lubią tę wiadomość

starania od listopad 2023r.
    AMH 5,0
    hsg ✅
    witaminy ✅
    hashimoto ✅

punkcja grudzień 2024
    hiperstymulacja, transfer odroczony
    22 jajeczka
    6 zapłodnionych, 6 zamrożonych

transfer styczeń 2025r.
    5-dniowa blastocysta
    9dpt beta nie drgnęła
  • Naadzieja Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak pogłębiacie diagnostykę, robicie badania na te kiry, kariotypy i inne, to czekacie na wyniki i dopiero przystępujecie do kolejnego transferu? Czy działacie równolegle? Bierzecie estrofem i w między czasie robicie badania? Nie wiem czy jasno to napisałam, raczej nie 🤣

Ja: 35 lat
    AMH 3,71, niedoczynność tarczycy

On: 39 lat
    morfologia 2%

2020 - urodziłam córeczkę, naturalnie 1 cykl starań
    2023 - bliźniaki, naturalnie 1 cykl starań, serduszka przestały bić w 9 tc, poronienie 💔

02.2024 - histeroskopia, usunięty polip, przerost endomentrium bez atypii
    05-10.2024 - 5 cykli stymulowanych clostilbegyt i ovitrelle
    08.2024 - HSG, oba jajowody drożne
    10.2024 - IUI X

11.2024 - IVF
    29.11 - stymulacja 💉(gonapeptyl 1x100, ovaleap 1x150, menopur 1x75)
    12.12 - punkcja : 11 pobranych, 8 dojrzałych, 7 zapłodnionych >>> 5 blastek 5 AA ❄️❄️❄️❄️❄️
    9.01 - transfer 🍀

"Jeśli mnie słyszy Bóg, To chcę zaciągnąć dług"
  • OlkaO Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muczylando wrote:

Brakuje mi tego, że ktoś poprowadzi krok po kroku od jakich badań zacząć. Powinien być jakiś plan takie jak te obowiązkowe do IVF.
    Próbuję nie zwariować ale już czasami nie wiem czy mam odpuścić czy szukać przyczyny i robić badania.

Mam też takie pytanie o metody in vitro. Ja miałam ICSI, czy to ma jakiś wpływ szerszy na dalsze losy zarodka?

Naadzieja lubi tę wiadomość

AMH 5,0
    hsg ✅
    witaminy ✅
    hashimoto ✅

punkcja grudzień 2024
    22 jajeczka

transfer styczeń 2025r.
    5-dniowa blastocysta
    9dpt beta nie drgnęła
  • OlkaO Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    W pełni się zgadzam. Ja się obudziłam po drugim nieudanym. Zaczęłam drążyć, szukać i trafiłam tutaj 😀 jestem już kilka miesięcy i dalej wszystkiego nie ogarniam i dopytuje. Chociaż mój chłop to mówi że mi odwaliło z tymi badaniami i robię wszystko co tylko tu napiszcie, że warto zrobić, w przyśpieszonym tempie, w przeciągu miesiąca 🙈

Rzeczywiście gdyby nie wiedza jaką można pozyskać na takich forach jak to, byłoby ciężej.
    Przede wszystkim trzeba wymieniać się doświadczeniami, może ktoś podobny znajdzie się.

My byliśmy na początku w Bocianie, mieliśmy mieć 3IUI ale ja już wtedy czytałam, że to jest bez sensu przy nieidealnym badaniu nasienia. Zrezygnowałam z tej kliniki, ponieważ czułam, że oprócz pieniędzy zostawimy tak zszargane nerwy i psychikę nie do poskładania

AMH 5,0
    hsg ✅
    witaminy ✅
    hashimoto ✅

punkcja grudzień 2024
    22 jajeczka

transfer styczeń 2025r.
    5-dniowa blastocysta
    9dpt beta nie drgnęła
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadzieja wrote:
    Dziewczyny, a jak pogłębiacie diagnostykę, robicie badania na te kiry, kariotypy i inne, to czekacie na wyniki i dopiero przystępujecie do kolejnego transferu? Czy działacie równolegle? Bierzecie estrofem i w między czasie robicie badania? Nie wiem czy jasno to napisałam, raczej nie 🤣

Ja leciałam w międzyczasie, któreś wyniki miałam w dniu transferu. Przy nieprzebadnych zarodkach nie próbowałam przekładać transferów.

Naadzieja, OlkaO lubią tę wiadomość

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 7dpt-4, 9dpt-13, 10dpt-14, 12dpt-14, cb 4+3
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-6.4, 9dpt-6.1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 6dpt-1.6, 8dpt-2
    2025:
    ❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15.3, 8dpt-43, 10dpt-59.3, 12dpt-35.3, cb 5+0

+ 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1, mthfr - homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    AMH 2.6-3.6 🆗

• Marz91 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadzieja wrote:

Pewnie zależy od podejścia kliniki/lekarzy. Bo mówię moja o mnie zapomniała, dostałam tylko "zalecenie", że kiry to do immunologa powiedziałam ok to się umówię i to było w grudniu. Jedyne co to dostałam antykoncepcję na 3 miesiące a więc mogę podejrzewać tylko, że lekarka pomyślała, że nie będzie terminów do immunologa i poczekają aż się odezwę jak to ogarnę.

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33
    AMH 2,89

zostały ❄️❄️
    14.10.24 drugi transfer
    4dpt progesteron 22
    Hla-c ona C1, on C1/C2
    styczeń/luty diagnostyka
    Homocysteina 8,60
    Białko s 113%
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaO wrote:
    Brakuje mi tego, że ktoś poprowadzi krok po kroku od jakich badań zacząć. Powinien być jakiś plan takie jak te obowiązkowe do IVF.
    Próbuję nie zwariować ale już czasami nie wiem czy mam odpuścić czy szukać przyczyny i robić badania.

Mam też takie pytanie o metody in vitro. Ja miałam ICSI, czy to ma jakiś wpływ szerszy na dalsze losy zarodka?

No wszystkim nam brakuje takich lekarzy, dlatego jest to forum i pierwsza strona miesięcznika - zebrana duża wiedza do kupy. Bo nie da się tak krok po kroku z planem. W zależności od jednych wyników można robić kolejne i kolejne. Do tego jest wiele podejść czy to lekarzy z kliniki czy immunologów i czasem trzeba zdecydować się na jedną ścieżkę. Badań również jest ogrom i trzeba zaplanować mniej więcej co po kolei, bo wszystkiego też nie zrobisz na raz - szczególnie immuno gdzie trzeba czasem odczekać od choroby, poronienia czy transferu. Niektóre badania się powtarza - przed leczeniem, po leczeniu, przed transferem, po transferze, po poronieniu itp. Obszerny temat - gdyby to było proste nie klepałybyśmy dziennie na forach setek stron :)

Naadzieja, Woczekiwaniu lubią tę wiadomość

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    2025:

+ 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1, mthfr - homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    AMH 2.6-3.6 🆗

• Marz91 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaO wrote:
    Rzeczywiście gdyby nie wiedza jaką można pozyskać na takich forach jak to, byłoby ciężej.
    Przede wszystkim trzeba wymieniać się doświadczeniami, może ktoś podobny znajdzie się.

My byliśmy na początku w Bocianie, mieliśmy mieć 3IUI ale ja już wtedy czytałam, że to jest bez sensu przy nieidealnym badaniu nasienia. Zrezygnowałam z tej kliniki, ponieważ czułam, że oprócz pieniędzy zostawimy tak zszargane nerwy i psychikę nie do poskładania

Też liczyłam na prowadzenie krok po kroku. Może i by tak było ale moja klinika zinterpretowała przepisy ministerialne tak, że nie mogę u nich za nic płacić dopiero jak skończy się procedura czyli wszystkie zarodki. Po tym co tu czytam jedyne co odczułam to to, że chcą ode mnie wyciągnąć kasę na badania tak żeby nikt się nie przyczepił, plus dostają finansowanie transferów i wszystkiego. I naprawdę chciałam zrobić wszystko w swojej klinice tak żeby było w jednym miejscu przy okazji wizyt ale ja nie będę marnować mojego ostatniego zarodka bo oni tak chcą

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33
    AMH 2,89

zostały ❄️❄️
    14.10.24 drugi transfer
    4dpt progesteron 22
    Hla-c ona C1, on C1/C2
    styczeń/luty diagnostyka
    Homocysteina 8,60
    Białko s 113%
  • sailor89 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym transferze poszłam na żywioł, nie przebadane zarodki i tylko podstawowe badania zlecone przez ginekologa. Za leki, wizyty i jazdę do kliniki ok 3 tys zl (punkcja i pierwszy transfer). Po poronieniu podstawowe badania na kariotypy, Kiry, hlac, trombofilie, immunofenotyp, tarczycę, zespół antyfosfolipidowy i ANA, ferrytyne. Jeszcze czeka mnie biopsja. Za te badania kolejne ok 4 tys. Dobrze, że jest dofinansowanie, bo innych badań jest jeszcze sporo...

Od jutra zaczynam moją "ukochaną" pracę. Życzcie mi szczęścia i powodzenia, bo się bardzo boje tam wchodzić po 3 miesiącach L4.

Ja trzymam za wszystkie z Was mocno kciuki 🤞🍀

OlkaO, Naadzieja, evcix84, Jadzia19, LokaDesigner, sylstaa, krakowiankq, PannaMigotka_88 lubią tę wiadomość

♀️'89 | AMH: 4 - kariotyp ok
    ♂️ '89 - kariotyp ok

10.24 punkcja - 5❄️ (4x4.1.1, 1x4.1.2) nie przebadane
    12.11.2024 r - transfer❄️ 4.1.1
    🍀 7dpt- ⏸
    20.11 -8dpt beta - 173,20 mIU/ml
    23.11 -11dpt beta - 781,76 mIU/ml
    03.12 - 5w5d - GS 1,56 YS 0,39
    18.12 brak 💔 21.12 poronienie 6/8 tyg

Ferrytyna 37,17 ng/ml
    TSH 2,064
    MTHFR i PAI-1/SERPINE1 - hetero
    NK w krwi - 15%
    Zespół antyfosfolipidowy i ANA - ujemne
    Genotyp Bx mąż C1
    ✅ 2DL1, 2DL3, 2DL4 del, 2DS1, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    ⛔ 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 var
  • OlkaO Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Też liczyłam na prowadzenie krok po kroku. Może i by tak było ale moja klinika zinterpretowała przepisy ministerialne tak, że nie mogę u nich za nic płacić dopiero jak skończy się procedura czyli wszystkie zarodki. Po tym co tu czytam jedyne co odczułam to to, że chcą ode mnie wyciągnąć kasę na badania tak żeby nikt się nie przyczepił, plus dostają finansowanie transferów i wszystkiego. I naprawdę chciałam zrobić wszystko w swojej klinice tak żeby było w jednym miejscu przy okazji wizyt ale ja nie będę marnować mojego ostatniego zarodka bo oni tak chcą

I dlatego uważam, że bardzo dużo zależy od podejścia indywidualnego do pacjenta ale tego widzę uświadczyć nie można.
    Ja transfer miałam na naturalnym i dla lekarz to było też coś innego, ponieważ sama wspomniała, że najczęściej na sztucznym cyklu prowadzi do transferu. Widać, że nie każdy przypadek jest taki sam.

Dbaj o swojego sitarskiego zarodka, każdy jest na wagę złota

AMH 5,0
    hsg ✅
    witaminy ✅
    hashimoto ✅

punkcja grudzień 2024
    22 jajeczka

transfer styczeń 2025r.
    5-dniowa blastocysta
    9dpt beta nie drgnęła
  • OlkaO Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, czy po kie udanym transferze i odstawieniu progesteronu kiedy mogę spodziewać się miesiączki?
    Jestem drugi dzień bez tabletek a nie czuję żeby coś miało się zbliżać..

AMH 5,0
    hsg ✅
    witaminy ✅
    hashimoto ✅

punkcja grudzień 2024
    22 jajeczka

transfer styczeń 2025r.
    5-dniowa blastocysta
    9dpt beta nie drgnęła
  • Kulka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Latem czekałam jakoś 4 tygodnie na wynik (wysłane przez szpital do alab). Biopsję, w przeciwieństwie do histero, preferuje się aby zrobić 2 części cyklu, aby endometrium było rozrośnięte. Podobno lepiej się pobiera
    Dziękuję bardzo 😊

👩🏼 35l 🧔🏻‍♂️42l
    Starania od 2020r🥰

- styczeń 2021r cb 😔

1 procedura in vitro IMSI (zapłodniono 6 komórek) :
    🔹3BB z 5 doby - bhcg <1,10❌
    🔹4BB z 6 doby 11tc zabieg łyżeczkowania (serduszko przestało bić) 👼😭
    🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
    🔹4BB z 5 doby bhcg <2,30❌

2 procedura in vitro ICSI ( zapłodniono 9 komórek):
    -z 5 doby mamy 2x4AB i 4BB
    -z 6 doby mamy 4BB
    ❄️❄️❄️❄️

plan na kolejny transfer:
    -intralipid
    -encorton
    -accofil
    -hydroxychloroquine
    -neoparin

czekamy na Ciebie...<3
  • Marz91 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sailor89 wrote:
    Ja przy pierwszym transferze poszłam na żywioł, nie przebadane zarodki i tylko podstawowe badania zlecone przez ginekologa. Za leki, wizyty i jazdę do kliniki ok 3 tys zl (punkcja i pierwszy transfer). Po poronieniu podstawowe badania na kariotypy, Kiry, hlac, trombofilie, immunofenotyp, tarczycę, zespół antyfosfolipidowy i ANA, ferrytyne. Jeszcze czeka mnie biopsja. Za te badania kolejne ok 4 tys. Dobrze, że jest dofinansowanie, bo innych badań jest jeszcze sporo...

Od jutra zaczynam moją "ukochaną" pracę. Życzcie mi szczęścia i powodzenia, bo się bardzo boje tam wchodzić po 3 miesiącach L4.

Ja trzymam za wszystkie z Was mocno kciuki 🤞🍀

Życzę powodzenia 🍀 bo mi się trafił wolny weekend i nie mam ochoty jutro wracać do pracy 🙈 ciągle mam wrażenie, że za mało odpoczynku, pewnie dlatego, że w tym roku nie było wakacji/urlopu/wyjazdu, które kocham bo wolne przepracowałam w drugiej pracy 🙈 a co do kasy to też coś o tym wiem jak lecę badanie po badaniu w jednym miesiącu to widzę jak w tysiącach topnieją oszczędności i tak samo jeszcze wiele przede mną 🫤 niegdy nie myślałam, że in vitro to taka trudna droga

sailor89 lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33
    AMH 2,89

zostały ❄️❄️
    14.10.24 drugi transfer
    4dpt progesteron 22
    Hla-c ona C1, on C1/C2
    styczeń/luty diagnostyka
    Homocysteina 8,60
    Białko s 113%
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Właśnie miałam pogratulować agnes175 i wieczorkiem napisać, co u mnie. Ale skoro mnie wywołałaś ;)
    USG wczoraj się nie odbyło, bo się zirytowałam na NFZy i wyszłam z przychodni. Mam dzisiaj po 20 prywatnie :)

Widzę w stopce,że wszystko ok🤩Wspaniałe, Gratuluje I trzymam milion✊️✊️✊️🍀💪💚

Valie05 lubi tę wiadomość

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
    4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
    7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
    15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
  • Marz91 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaO wrote:
    A powiedzcie mi, czy po kie udanym transferze i odstawieniu progesteronu kiedy mogę spodziewać się miesiączki?
    Jestem drugi dzień bez tabletek a nie czuję żeby coś miało się zbliżać..

To jest bardzo indywidualna sprawa. Ja przy pierwszym nie zdążyłam odstawić proga i zrobić bety dla kliniki a dostałam (u mnie nawet nie badają progesteronu w dniu transferu także widocznie był za niski skoro przy braniu dostałam miesiączkę) a przy drugim po dwóch dniach od odstawienia leków miałam. Ale wiem że są tu dziewczyny co dłużej czekały. Ja tak żałuję że też nie wiedziałam, że można badać bete wcześniej bo nawet nie wiem czy była choć mała próba implantacji. Badałam jak klinika chciała w 12dpt a tak w 9-10 robiłam testy w domu

OlkaO lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33
    AMH 2,89

zostały ❄️❄️
    14.10.24 drugi transfer
    4dpt progesteron 22
    Hla-c ona C1, on C1/C2
    styczeń/luty diagnostyka
    Homocysteina 8,60
    Białko s 113%
  • Annnnnnnna Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolidu wrote:
    Tak rodziłam cc , ale to już dwa lata temu . Nie miałam wcześniej takich okresów jak teraz po punkcji. , że ciągle plamię :/ pierwszy transfer się nie odbył właśnie przez ten płyn , boję się że znowu teraz tak będzie :/ coś ci lekarz sugerował jak się tego pozbyć ?
    Być może w tym cyklu nie będzie już płynu w macicy na usg. U mnie poród przez cc, przedłużające się w pewnym momencie - jakies 4 lata po cc - miesiączki o plamienia plus plyn w macicy wskazywaly na niszę. Z resztą u dobrego specjslisty była ona widoczna na usg. Miałam korektę histeroskopowa i nie mam już ani plamien ani płynu. Daj znać po usg, jeśli będzie plyn, odezwij się na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 22:52

Karolidu lubi tę wiadomość

• Insane Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muczylando wrote:
    (…)
    Aktualnie jestem po 5 transferze (jutro tylko potwierdzam formalnie że nieudanym)
    (…)

Chciałam Ci tylko powiedzieć, że po cichu śledzę i po cichu dalej trzymam kciuki. To wcale nie musi być nieudany transfer 🍀❤️

Muczylando, Woczekiwaniu lubią tę wiadomość

40 tc 💔
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ