IVF Warszawa 2018
-
Nie ma teraz in vitro na nfz już dawno, tzn. odkąd Pis jest u władzy. W Warszawie masz dofinansowanie do 5 tys. w zasadzie w każdej klinice leczenia niepłodności. Warunki otrzymania dofinansowania są na stronach urzędu miasta i stronach klinik również koszty mniej więcej, bo to bardzo indywidualna sprawa.02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
-
nick nieaktualny
-
ewelcia45 wrote:Dziewczyny, jestem w tym temacie nowa. Nie mam pojęcia co z czym. Jaki koszt? Czy jest skuteczne? Tracę nadzieję na bycie rodzicem. Jedyna możliwość to IVF. Czy ktoś może robił na NFZ?
Poczytaj wątki o in vitro, tam jest wszystko napisane
Skuteczność zależy na pewno od przyczyny niepłodności ale i szczęścia (w różnych miejscach podane jest że skuteczność in vitro waha się od 30-40% na podejście).
Nie jest to metoda, która da Wam gwarancję 100% gwarancji powodzenia.
A o refundacji na samą procedurę możesz niestety zapomnieć. Refundowane są leki w określonych sytuacjach. I są tak jak napisała Dydone programy dofinansowania w niektórych miastach.
Moje jedno podejście do in vitro razem z lekami kosztowało około 13 tysięcy (leki refundowane, bez dofinansowania do samej procedury). Nie wliczam do tego badań i wizyt przed in vitro bo to byłyby pewnie dodatkowe 4 tysiące. To tyle w kosztach jeżeli chodzi o mnie. Bo leczenie meża przed tym wszystkim to kolejna ogromna kwota.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 10:09
-
Ja właśnie korzystam z dofinansowania w Novum (2 procedury z 3), chętnie opowiem jakbyś potrzebowała jak to tam wyglądało.
-