X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF Warszawa 2018
Odpowiedz

IVF Warszawa 2018

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w tym temacie nowa. Nie mam pojęcia co z czym. Jaki koszt? Czy jest skuteczne? Tracę nadzieję na bycie rodzicem. Jedyna możliwość to IVF. Czy ktoś może robił na NFZ?

ewelcia45
  • dydone Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma teraz in vitro na nfz już dawno, tzn. odkąd Pis jest u władzy. W Warszawie masz dofinansowanie do 5 tys. w zasadzie w każdej klinice leczenia niepłodności. Warunki otrzymania dofinansowania są na stronach urzędu miasta i stronach klinik również koszty mniej więcej, bo to bardzo indywidualna sprawa.

02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
    km5sgu1ri0500snx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 20:11

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    Dziewczyny, jestem w tym temacie nowa. Nie mam pojęcia co z czym. Jaki koszt? Czy jest skuteczne? Tracę nadzieję na bycie rodzicem. Jedyna możliwość to IVF. Czy ktoś może robił na NFZ?

Poczytaj wątki o in vitro, tam jest wszystko napisane :-)
    Skuteczność zależy na pewno od przyczyny niepłodności ale i szczęścia (w różnych miejscach podane jest że skuteczność in vitro waha się od 30-40% na podejście).
    Nie jest to metoda, która da Wam gwarancję 100% gwarancji powodzenia.
    A o refundacji na samą procedurę możesz niestety zapomnieć. Refundowane są leki w określonych sytuacjach. I są tak jak napisała Dydone programy dofinansowania w niektórych miastach.
    Moje jedno podejście do in vitro razem z lekami kosztowało około 13 tysięcy (leki refundowane, bez dofinansowania do samej procedury). Nie wliczam do tego badań i wizyt przed in vitro bo to byłyby pewnie dodatkowe 4 tysiące. To tyle w kosztach jeżeli chodzi o mnie. Bo leczenie meża przed tym wszystkim to kolejna ogromna kwota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 10:09

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mieszkasz w Warszawie i spełniasz warunki to możesz mieć dofinansowanie do 5000 zł do jeden procedury.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • japonka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie korzystam z dofinansowania w Novum (2 procedury z 3), chętnie opowiem jakbyś potrzebowała jak to tam wyglądało.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • kamilawaruszewska Nowa

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 5 września 2018, 23:30

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ