X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF Warszawa 2018
Odpowiedz

IVF Warszawa 2018

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w tym temacie nowa. Nie mam pojęcia co z czym. Jaki koszt? Czy jest skuteczne? Tracę nadzieję na bycie rodzicem. Jedyna możliwość to IVF. Czy ktoś może robił na NFZ?

ewelcia45
  • dydone Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma teraz in vitro na nfz już dawno, tzn. odkąd Pis jest u władzy. W Warszawie masz dofinansowanie do 5 tys. w zasadzie w każdej klinice leczenia niepłodności. Warunki otrzymania dofinansowania są na stronach urzędu miasta i stronach klinik również koszty mniej więcej, bo to bardzo indywidualna sprawa.

02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
    km5sgu1ri0500snx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 20:11

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    Dziewczyny, jestem w tym temacie nowa. Nie mam pojęcia co z czym. Jaki koszt? Czy jest skuteczne? Tracę nadzieję na bycie rodzicem. Jedyna możliwość to IVF. Czy ktoś może robił na NFZ?

Poczytaj wątki o in vitro, tam jest wszystko napisane :-)
    Skuteczność zależy na pewno od przyczyny niepłodności ale i szczęścia (w różnych miejscach podane jest że skuteczność in vitro waha się od 30-40% na podejście).
    Nie jest to metoda, która da Wam gwarancję 100% gwarancji powodzenia.
    A o refundacji na samą procedurę możesz niestety zapomnieć. Refundowane są leki w określonych sytuacjach. I są tak jak napisała Dydone programy dofinansowania w niektórych miastach.
    Moje jedno podejście do in vitro razem z lekami kosztowało około 13 tysięcy (leki refundowane, bez dofinansowania do samej procedury). Nie wliczam do tego badań i wizyt przed in vitro bo to byłyby pewnie dodatkowe 4 tysiące. To tyle w kosztach jeżeli chodzi o mnie. Bo leczenie meża przed tym wszystkim to kolejna ogromna kwota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 10:09

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mieszkasz w Warszawie i spełniasz warunki to możesz mieć dofinansowanie do 5000 zł do jeden procedury.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • japonka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie korzystam z dofinansowania w Novum (2 procedury z 3), chętnie opowiem jakbyś potrzebowała jak to tam wyglądało.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • kamilawaruszewska Nowa

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 5 września 2018, 23:30

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ