🍁🎃 IVF WRZESIEŃ 2024 🎃🍁
-
WIADOMOŚĆ
-
Kami.N wrote:Jenny, a nie umniejszasz trochę wkładowi medycyny w Twoją ciążę? Kiedy Nadzieja zasugerowała że to wynik invitro, odpisałaś że może w Jej przypadku tak będzie. No jednak, modląc się czy nie, zaszlas w ciążę po transferze. Urodzisz dziecko z zarodka powstałego w wyniku procedur medycznych. Więc jakby nie patrzeć gdyby nie medycyna tej ciąży by nie było..
A ja Ci mogę odpowiedzieć, że medycyna nie jest zero jedynkowa. Też zawodzi 🙂 Dlatego tak, wierzę że nasze dziecko zawdzięczamy Bogu i to On nad wszystkim czuwał. Co nie oznacza, że Ci powiem: Ty masz myśleć jak ja i wierzyć tak jak ja. Dlatego wierzmy w to co wierzymy i nie narzucajmy innym tego co uważamy 🙏🏼 w obie strony -
NadiaaL wrote:Dziewczyny, proszę o radę. Kolejny cykl miał być już tym transferowym, moim pierwszym, a tu dwie kreski na teście covidowym pozytywny test miałam w tą sobotę, a nowy cykl zacznie się za ok. 2 tygodnie. Czy odpuściłybyście przygotowania do transferu w takiej sytuacji? Oczywiście skonsultuję się z lekarzem, ale chcę poznać Waszą opinię.
Wydaje mi się, że to tak długi okres że chyba bym nie rezygnowała. Pytanie też na ile ten test był wiarygodny. Powtarzałaś kilka razy? -
Jenny93 wrote:Nie jesteś jedyna. Jest mnóstwo takich przypadków.
Wiecie to nie jest tak, że jest się wierzącym tylko wtedy jak się wszystko układa, a jak się wali to wtedy już nie i wtedy Boga nie ma. Często też zgodnie z powiedzeniem: jak trwoga to do Boga. Wiara polega na tym, że wierzy się pomimo wszystko, a nie z powodu czegoś. Napisałam jak to jest u nas akurat w tym aspekcie. Nie staliśmy się wierzący dopiero jak mieliśmy trudności z zajściem w ciążę. Byliśmy od zawsze. Nie narzucam też nikomu swojej wiary i tego, że macie robić to samo 🙈 Ale też bardzo nie lubię jak mówi się o tolerancji w Polsce do homoseksualistów, LGBT itd, ale jak ktoś jest wierzący to już jest zaściankowy i wyśmiewany. Tutaj tolerancji nie ma.
No niestety, doczekaliśmy takich czasów. -
Nnnnana wrote:Dzwoniłam, nie zgadniecie za progesteron muszę zapłacić, tak mam go zrobić rano przed transferem. Czyli estradiol i progesteron 120zl w dniu transferu.
Klinika uważa że nie jest to w programie.
Napisz do MZ i wyślą Ci odpowiedź.
Nawet na stronie bociana jest pismo, jest jak wół napisane że badania wliczają się, wszelkie USG i potem wizyta z beta i wizyta serduszkowaalittle, Nnnnana, arminaa lubią tę wiadomość
-
Nnnnana wrote:Tak zrobię, mało tego gdybym nie wymusiła tych badań to nawet by mi ich nie zrobili. W sensie nie zaproponowali, poszłabym na transfer nieprzygotowana.
Albo nawet fakturę imienną żeby ich trochę nastraszyć. Wiecie jak tego się nie utnie teraz to tak będą w nieskończoność oszukiwaćalittle, Nnnnana, Sarenka lubią tę wiadomość
-
alittle wrote:Ja bym ich zgłosiła do NFZ. Rozumiem case "tylko transfer" i niedopowiedzenia, ale Ty masz CAŁĄ PROCEDURĘ"! Jak się teraz nie wykłócisz to tym bardziej później i zaczną tysiące lecieć z konta.
Ja miałam teraz TYLKO transfer w ramach dofinansowania i progesteron był za darmo nic nie zapłaciłam. Pobrali mi tuż przed transferem.
Ale rozumiem tez że nie chcesz sie tym w dniu transferu męczyć i denerwować oraz kłócić. Co zrobić to jednak wielki biznes. Oby z sukcesem 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Nnnnana, wero93, alittle lubią tę wiadomość
-
Lusiaa22 wrote:Mi moją przyjaciółka powiedziała że jestem desperatka jak chce mieć dziecko z IVF że Bóg mi tego nie wybaczy .. po jej słowach nie mam już z nią kontaktu i nie mam zamiaru mieć .
A skąd ludzie wiedzą, co wybacza Bóg...?Lusiaa22, Miwka lubią tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Prawda. Dużo białka, owoce jagodowe jako źródło antyoksydantóe, kurkuma, imbir przeciwzapalnie i przede wszystkim urozmaicona dieta, a nie ciągle do samo. I jak najmniej przetworzonego
-
Elza1234 wrote:Powinnaś ich zgłosić.
Napisz do MZ i wyślą Ci odpowiedź.
Nawet na stronie bociana jest pismo, jest jak wół napisane że badania wliczają się, wszelkie USG i potem wizyta z beta i wizyta serduszkowaJenny93, alittle, Lusiaa22 lubią tę wiadomość
-
Czesc, mam pytanie. Czy orientujecie sie moze, czy mozna sie starac o finansowanie przechowywania zarodkow ale z procedury, ktora miala miejsce w tamtym roku?
Mija nam wlasnie rok od procedury i mamy dwa mrozaczki w klinice, byc moze ze za pozno sie zaczelismy tym interesowac, ale moze jeszcze jest szansa.12.2021 ICSI -> 1 zarodeczek 5.1.1
17.02.2022 FET; cykl naturalny
23.02 6dpt: beta 23.07; prog 14.60
24.02 7dpt: beta 51.19; prog 32.35
26.02 9 dpt: beta 115.9; prog 40.72
02.03 beta 824.3; prog 33.54
Pierwsze USG 14.03 6w1d CRL 0.57 cm i bije
27.10.2022 urodził sie zdrowy Synek 💙
8dpt beta 122
10 dpt beta 345.18
13 dpt beta 1385.65
17 dpt beta 7032.83
12t1dc usg 1trym, ryzyka niskie, dziewczynka?
19t6dc USG 2trym, 334g córeczki
29t4dc USG 3 trym, 1510g naszej dziewczynki
26.09.2024 urodziła się zdrowa Córeczka
-
Apka wrote:Czesc, mam pytanie. Czy orientujecie sie moze, czy mozna sie starac o finansowanie przechowywania zarodkow ale z procedury, ktora miala miejsce w tamtym roku?
Mija nam wlasnie rok od procedury i mamy dwa mrozaczki w klinice, byc moze ze za pozno sie zaczelismy tym interesowac, ale moze jeszcze jest szansa.Apka, HolyFantasia lubią tę wiadomość
-
Lili@ wrote:A skąd ludzie wiedzą, co wybacza Bóg...?Ja : wszystkie wyniki w normie
Amh:1.21
Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
Decyzja: nasienie dawcy
Leczenie w klinice Bocian Katowice
2IUI❌
Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
06.06 Transfer
1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
Kir BX - brak 1 implantacyjnego
Biopsja endometrium CD138 0/10
Cd56 Ok
Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
alittle wrote:A macie wskazania do IVF czy dopiero jesteś przed diagnozą?
-
U nas o IVF wiedzą tylko najbliżsi, ale jestem przerażona zasciankowością niektórych osób szczególnie młodych, ogarniętych życiowo, a tak z ograniczonymi poglądami jesli chodzi o in vitro.
Też jestem wierząca,ale gdyby nie podstęp medycyny to prawdopodobnie nigdy nie doczekałabym się dziecka,a przede wszystkim nie byłoby mojego Męża na swiecie - jego mama zaszła w upragnioną ciążę dzięki IVF i doczekała się syna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 20:57
izabelka90, NadiaaL, Elza1234, Lusiaa22, Jenny93, Yahu, wero93, Luna_94🌛, Dzoana88, alittle, Żabka🐸, Nnnnana, Musk, Sarenka, Annn90, Klaudia9212, Asiula86 lubią tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24🤞🙏 -
Apka wrote:Czesc, mam pytanie. Czy orientujecie sie moze, czy mozna sie starac o finansowanie przechowywania zarodkow ale z procedury, ktora miala miejsce w tamtym roku?
Mija nam wlasnie rok od procedury i mamy dwa mrozaczki w klinice, byc moze ze za pozno sie zaczelismy tym interesowac, ale moze jeszcze jest szansa.👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
05/22 8+3 🎀
2022 elektrokonizacja szyjki macicy
2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
dwie procedury ivf/imsi
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Jenny93 wrote:Wydaje mi się, że to tak długi okres że chyba bym nie rezygnowała. Pytanie też na ile ten test był wiarygodny. Powtarzałaś kilka razy?Ona 33':
-stwardnienie rozsiane (8 lat leczenia immunomodulącego 😕)
-niedoczynność tarczycy
- kariotyp ok ✅
AMH: 3,26
On 34':
-kryptozoospermia, pojedyncze żywe plemniki 😕
- kariotyp ok ✅
25.07 start stymulacji
07.08 punkcja 🤞 --> 24 🥚
❄️4AB, ❄️ 4AB, ❄️4BA -
Ja akurat nie mam takich problemów, bo wierząca od dawna nie jestem, mój mąż także. W żadnego boga, w karmę, w dobro wraca, duchy, anioły, tarota, czy wróżenie z kuli. No generalnie wszelkiej formie duchowości mówię nie
Chyba jednak jestem zbyt przyziemna i za bardzo wierzę w rozum i naukę. Dlatego też nigdy nie uskuteczniałam żadnych modlitw, zawierzania ani pielgrzymek. Rodzina wie o in vitro, generalnie większość ludzi w okół mnie wie. Lubię sobie na ten temat podyskutować, przede wszystkim merytorycznie. Ale szanuję wiarę innych ludzi, przynajmniej do momentu, w którym zaczynają mi narzucać swoje przekonania, a w rodzinie mam kilka nawiedzonych osób, bo już inaczej się tego nie da określić, naprawdę. Jeśli ktoś potrzebuje wierzyć, że jest jakaś siła ponad nim, która mu pomaga, kieruje, ewentualnie jest odpowiedzialna za powodzenia bądź niepowodzenia danej jednostki to jestem z tym okej, ja tego po prostu nie potrzebuję. Sama jestem kowalem własnego losu. Nie wiem, czy to lepiej, czy gorzej, bo po pierwszym nieudanym transferze nie mogłam sobie powiedzieć: tak miało być, Bóg tak chciał, czy co tam jeszcze.
Co do Neoparinu i Encortonu to moja lekarka prowadząca ciążę się dziwiła, że to biorę i bardzo gruntownie mnie wypytywała o wskazania do tych leków, a wskazań tak właściwie nie mam i była do tego sceptycznie nastawiona. Zgodziła się jednak żebym brała tyle ile mi zaleca lekarz z kliniki i się nie wtrąca.
Dziewczynki, gratuluję wspaniałych wyników betElza1234, wero93, alittle, Luna_94🌛, Nadziejka30, wombi lubią tę wiadomość
👱♀️ 88'
PCOS i IO na pokładzie
Mutacje - brak
Zespół Antyfosfolipidowy - brak
Toczeń - brak
KIR Bx
SonoHSG ❌ dwa razy wynik wątpliwy
👱♂️ 86'
Szczęściarz mógłby być dawcą 👀
INVIMED KATOWICE dr C. 🍀 🍀 🍀
❄️ 4AA, ❄️ 4AA, ❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️3AA
11.06 FET I ❄️ 4BB ❌
12.07 FET II ❄️ 4AA
18.07 betaHCG 33,3mIU/ml (6dpt)
20.07 betaHCG 80,9mIU/ml (8dpt)
22.07 betaHCG 208,8mIU/ml (10dpt)
24.07 betaHCG 567,2mIU/ml (12dpt)
26.07 betaHCG 1471,7mIU/ml (14dpt)
29.07 betaHCG 5053,9mIU/ml (17dpt)
30.07 szpital | betaHCG 7089mIU/ml (18dpt)
31.07 szpital | pęcherzyk ciążowy 1,5cm (19dpt)
01.08 szpital | betaHCG 11806mIU/ml (20dpt)
07.08 betaHCG 42657,9mIU/ml (26dpt)
20.08 ❤️ CRL 1,89cm
05.09 ❤️ CRL 3,5cm
18.09 ❤️ CRL 7,2cm
Czekamy na rozwój sytuacji 🍀🥹
-
Helpunku 🚨
Wspaniałomyślnie przed jutrzejszym transferem, postanowiłam, że sobie walnę koktajl z buraka. Skrupulatnie obliczyłam składniki żeby mieć to cudo na 7 dni, zakupiłam produkty, zrobiłam wg przepisu z pierwszej strony. Porcja dość spora, ale myślę; zatkam nos i jakoś pójdzie. Więc łyk, drugi, trzeci... Kolejny jakbym przyjęła to cała zawartość wróciłaby do garnuszka w którym ów cudo zrobiłam.
Powiedzcie mi, wypijacie całą tą porcje która jest podana? 🫣 Bo nie wiem czy ze mnie taki cienki leszczu czy to może jest porcja na 7 dni 😂33l.
11.2016 💔 9tc
06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.
CD138 ✅ brak stanu zapalnego
Diagnostyka immuno ✅ OK
Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)
16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki
19.04 transfer ET z 3 doby
⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.
06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
7dpt beta <2.30❌
04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
7dpt beta <2.30 ❌
Koniec pierwszej procedury.
Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB
Angelius Provita M.P. ❤️