🍁🎃 IVF WRZESIEŃ 2024 🎃🍁
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ,ściskam was kochane którym dziś smutno..
Gratuluje kosmicznych bet 💪💪🫶
Ja dziś po wizycie i w zawieszeniu..
W piątek endo 5 5
Pęcherzyk 11
A dziś:!!! Szok!!jestem po owulacji🙈🙈🙈
Pęcherzyk 14 (tzn pozostałości po nim ..
Endo 7,5...
Jestem w szoku jak narazie od wyniku biopsji i z szoku wyjść nie mogę 🤭🤣🤣🤣🤣co sie u mnie dzieje 🤭
Transfer miał byc w sobotę a teraz oczywiście przełożony na następny cykl..
Mam w 1dc umówić się na wizytę a od 2dc mam brać lamette rano i wieczorem i acard ,suple.
Owulacji Dr nie mogła określić czy była dziś czy wczoraj ..
Ale też dziwnie bardzo bolał mnie brzuch od rana ...myślałam że może tak rośnie Pęcherzyk a on kurde pekl🙈
Pozostaje czekać do następnego cyklu 🥹
Życzę miłego wieczoru 🍀
-
Bambi28! wrote:Cześć Dziewczyny,
bardzo rzadko się udzielam, bo chyba lepiej mi psychicznie jak jestem bardziej z boku, ale dzisiaj chciałam zapytać czy któraś z Was miała podobną sytuację, bo trochę się zmartwiłam… Tym bardziej, że akurat wątek Kliniki Bocian w Gdańsku a ja też tam😌
W poprzednim cyklu przeszłam stymulację do ivf i punkcję, zarodki zostały zamrożone.
Dzisiaj jest 2gi dzień kolejnego cyklu i byłam na kontroli w klinice - progesteron mam ładny, niski, ale wciąż powiększone jajniki i płyn w macicy przez to dowiedziałam się, że transfer nie odbędzie się w tym cyklu, chociaż bardzo już się na to nastawiłam…
Dodatkowo przyjmuję heparynę na polecenie hematologa, bo miałam niepokojące objawy w żyłach w nodze po punkcji (mam predyspozycje, gdyż mam niewydolność żylną, przebyłam zabieg na żyły 2 lata temu i po nim miałam epizod zakrzepicy).
Wydaje się, że to objawy hiperstymulacji (miałam ponad 20 pęcherzyków) chociaż lekarka tak tego podczas dzisiejszej wizyty nie nazwała. Za 2 tygodnie mam następną kontrolę. Trochę się dzisiaj podłamałam…
Czy to się zdarza? Czy któraś z Was miała podobne objawy?
Hej!
No ciężka sprawa. Ja przy pierwszym podejściu do IVF też czekałam dwa cykle na transfer. Lekarz nie powiedział mi dokładnie co było powodem, ale wiem po sobie, ze czułam się bardzo źle psychicznie i miałam stany depresyjne. Dostałam tabletki antykoncepcyjne na uspokojenie jajników i dopiero wtedy wyszłam na prostą.
Drugie podejście i też ryzyko hiperstymulacji, psychicznie lepiej, ale fizycznie po punkcji bardzo ciężko. Dużo płynu, powiększone jajniki, i w ogóle samopoczucie jak po jakiejś poważnej operacji. Lekarz polecjl mi akupunkture. Byłam na kilku sesjach i trochę pomogło, no i czas, wiadomo.
Raczej jeśli masz już okres po punkcji to ryzyko hiperstymulacji ma tym etapie teoretycznie już powinno zmaleć. Życzę szybkiej poprawy samopoczucia i trzymam kciuki za transfer w kolejnym cyklu 💚
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 22:33
Bambi28! lubi tę wiadomość
Ona: '89 On: '83
Starania od 2019
Październik '23 - I ICSI
09.12.23 - I FET
beta 7dpt 32.1
beta 9dpt 68
beta 11dpt 91.5
beta 13dpt 172.2
beta 18dpt 10.5 💔
15.01.24 - II FET, beta 0
Lipiec/Sierpień '24 - II ICSI
4 blastki ❄️❄️❄️❄️
03.09.24 - III FET
6dpt sikaniec - jest cień
8dpt beta 114
10dpt beta 288
14dpt beta 1407 i pęcherzyk ciążowy na USG
16dpt beta 3048
23dpt USG maleństwo 4mm, jest ❤️
8+2 USG maleństwo 1.7cm ❤️
10+5 USG 3.2cm ❤️
12+1 USG 5.8cm 💗 (NIPT: niskie ryzyka, dziewczynka)
-
wombi wrote:No dokładnie, wszystko będzie jakieś 4-6 godz do tyłu, ale nie da rady zrobić transferu w niedzielę a półtorej doby wcześniej to też bezsensu.
Głowę to mam zajęta 🤣 i dużo zajęć, jednak jak ma się już dziecko to jest łatwiej, ciągły zapier…. Nie ma chwili żeby usiąść i się zastanowić 🙈
Ojj hihi to malowanie po numerkach, bez numerków itd masz opanowane do perfekcji 🤣🤣 Zostało czekać ❤️
@Sarenka Dzisiaj 11 dc, zostało mi robić testy owu. Zawszę się boję, że zle interpretuje, wiec.. Kupiłam wersję dla tumanów - pokazuje puste kółko lub uśmiechnięta minka 😅
Woow, ale idziesz do naszej kliniki? W ramach programu czy musisz płacić ? Ale nasz B. jest rozchwytywany 😁 No, ale zrobił swoje !♀ 35 lat
niedoczynność tarczycy
♂ 36 lat
oligospermia
🐕🦺 7 lat
pudel 🤪
📅 17.06.2024 wizyta kwalifikacyjna ✔️
📅 27.06 histeroskopia polipa (kolejna 🥲) ✔️
📅 09.07 początek stymulacji [Mensinorm 150+75, Ganirelix 0,25] ✔️
📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
📅 23.07 transfer ❌
📅 18.09 transfer ❌ (ciążą biochemiczna)
📅 25.10 transfer ❌
📅18.11.2024 zmiana kliniki -
Kami.N wrote:Joanna a on się na pewno nie zapadł tylko? Jeśli w pt miał 11mm to dziś musiałby mieć 14-17mm a owulacji nie ma poniżej 18mm więc to w sumie niemożliwe.
14mm a to jest pozostałość po tym pęcherzyku proszę zobaczyć już pękł jest nieforemny taki pusty a bol Pani podbrzusza i przy badaniu jest właśnie przez płyn z tego pęcherzyka..
Jestem w szoku bo zawsze owulacji miałam ok pęcherzyki osiągały nawet do 22mm !a tu taki mały i już pękł...
Tylko jeszcze jedno o co nie pytałam Pani dr bo jakoś głupio..
Czy mój mąż mógł spowodować to pęknięcie?🤭🙈może i pytanie durne ale serio nawet ta myśl mi siedzi w głowie 🤪 -
Nie nie, aż takiegk małego to nie mógł pęknąć😅)
Ale raczej bardziej prawdopodobne że się zapadł i owulacji nie było a nie że to jest po owulacji. Więc w sumie super, że transferu nie było w tym cyklu bo jest zaburzonyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 23:01
Joanna29 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! 🌻
Wtorek, nowy dzień, nowe możliwości! Każdy dzień to kolejna szansa na krok do przodu. Pamiętajcie, że jesteśmy tu razem, by wspierać się nawzajem w każdej chwili – zarówno tych radosnych, jak i pełnych wyzwań. 🍂
Kalendarz na dziś:
🍁 jo_ana - USG 28dpt 🎃🤞
🍁 Moonflower - informacja o ilości zarodków 🎃🤞
🍁 Klaudia9212 - monitoring przed transferem 🔍
🍁 Polly733 - monitoring przed transferem 🔍
Ciekawostka dnia:
Ciąża biochemiczna to sytuacja, w której test ciążowy wykazuje pozytywny wynik, ale ciąża nie rozwija się dalej, a zarodek nie jest widoczny na wczesnym USG. Oznacza to, że doszło do bardzo wczesnej utraty ciąży, zazwyczaj zanim kobieta zauważy fizyczne objawy ciąży. Ciąża biochemiczna może wystąpić nawet w 25-30% przypadków zapłodnienia in vitro (IVF). Powody mogą obejmować problemy genetyczne zarodka, problemy z implantacją lub nieprawidłowości immunologiczne. Ważne jest, aby pamiętać, że ciąża biochemiczna jest znakiem, że implantacja jest możliwa i często kobiety mają wysokie szanse na sukces w przyszłych cyklach IVF. 🌱💔
"Cierpliwość jest najpiękniejszym sposobem wyczekiwania na cud."👶🤍Muczylando, Luna_94🌛, Jenny93, Panna_Melodia, Hania2010, Nadziejka92, Klaudia9212, Annn90, Kluska, MrsMuggels, HolyFantasia, Milagro ❤️🩹, Jadzia19, Nnnnana, Effiii, aganieszkam, Yahu, Sarenka, Vanilka89, Puszkina, Frutellka , Angi90 , Polly733, Joanna29, Lusiaa22, Dariana, Rakieta_P🚀, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
Starania od 2019
👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
🟢 Kariotypy
05.2021 - laparoskopia, cp
2022 - start w klinice
💔 3x IUI
11.2022 punkcja 3 ❄️
01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
03.2023 punkcja 5 ❄️
04.2023 histeroskopia, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
06.2023 laparoskopia, wodniak, usunięcie jajowodu,
💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban - beta 10dpt < 5mlU/ml
💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton - beta 8dpt 0,68 mIU/ml
💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
💔 12.07.2024 FET 411 CN - beta 10dpt < 5mlU/ml
08.2024 histeroskopia
🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
7-115,5; 9-245,51; 11-441.47; 13-692.78; 15-1475; 17-3077,34
18dpt CRL 2.5mm
25dpt (5w6d) CRL 6.1mm ❤️ 149 -
Cześć dziewczyny 🙂 zaczynam zastanawiać się nad wizyta w klinice niepłodności i liczę się faktem, że jedyną opcją może być dla mnie in vitro.
Wiem, że jednym z warunkiem otrzymania dofinansowania jest leczenie niepłodności przez minimum rok. Jak to wygląda w praktyce? Czy faktycznie nowe pacjentki muszą czekać rok, jeśli wcześniej nie leczyły się w żadnej klinice?👩🏻 34
TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 25-26 dni
Wizyty ginekologiczne 06.2024 & 07.2024 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Inozytol, dzięgiel chinski, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, astaksantyna, niepokalanek mnisi
👨🏻🦱 35
Badanie rozszerzone nasienia 🆗
10cs -
Runnerka wrote:Cześć dziewczyny 🙂 zaczynam zastanawiać się nad wizyta w klinice niepłodności i liczę się faktem, że jedyną opcją może być dla mnie in vitro.
Wiem, że jednym z warunkiem otrzymania dofinansowania jest leczenie niepłodności przez minimum rok. Jak to wygląda w praktyce? Czy faktycznie nowe pacjentki muszą czekać rok, jeśli wcześniej nie leczyły się w żadnej klinice?
Nie musisz być pacjentką kliniki, żeby być zakwalifikowana. Lekarz do którego się zapiszesz zdecyduje na podstawie wyników badań które już posiadasz i historii leczenia od swojego ginekologa. Jeśli trzeba wykonać dodatkowe badania to lekarz zleci i dalej pokieruje.
Ja przyszłam do kliniki gdzieś 3 miesiące przed programem, bo mieliśmy robić inseminacje ale jakoś tak się moje cykle ułożyły, że robiłam tylko monitoringi w klinice, lekarz obserwował jak u mnie te owulacje występują, po drodze miałam jeszcze hsg wykonane.
Nie musiałam nawet przynosić całej historii leczenia, wystarczyło to co miałam - jakieś USG, kartę z monitoringu, jakaś recepta na leki do stymualcji no i plik badań z krwi które sobie robiłam przez te kilka lat. No i badanie nasienia. I tyle, ruszył program od razu zostaliśmy zakwalifikowani.
To nie jest też tak, że się idzie i na dzień dobry "o, chce invitro, róbcie 🙂". Lekarz może zaproponować najpierw inseminację jeśli historia jest za krótka albo jajowody drożne, a nasienie mocne. Kwestia mocno indywidualna 🙂 Na początek bierz wszystko co masz i zapisuj się na wizytę 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 23:58
Lusiaa22 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
07/31 - I FET, cykl sztuczny, 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
09/04 - II FET, cykl sztuczny, 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6, cb 3+6
10/30 - III FET, cykl sztuczny, 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Kariotypy ok
Cytokiny ok
Immunofenotyp ok
"Tylko spokój może nas uratować" -
Runnerka wrote:Cześć dziewczyny 🙂 zaczynam zastanawiać się nad wizyta w klinice niepłodności i liczę się faktem, że jedyną opcją może być dla mnie in vitro.
Wiem, że jednym z warunkiem otrzymania dofinansowania jest leczenie niepłodności przez minimum rok. Jak to wygląda w praktyce? Czy faktycznie nowe pacjentki muszą czekać rok, jeśli wcześniej nie leczyły się w żadnej klinice?
Musisz mieć medyczna dokumentację z 12 miesięcy starań (monitoringi, stymulacje, wykonywane badania, zabiegi, inseminacje) lub bezwzględną przyczynę niepłodności (np brak jajowodów). Myślę, że tutaj też wiek, niskie Amh, słabe nasienie partnera mogą przyspieszy sprawę.Lusiaa22 lubi tę wiadomość
I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
01.21 CB 😔💔 -
Cami Cami wrote:Hej!
No ciężka sprawa. Ja przy pierwszym podejściu do IVF też czekałam dwa cykle na transfer. Lekarz nie powiedział mi dokładnie co było powodem, ale wiem po sobie, ze czułam się bardzo źle psychicznie i miałam stany depresyjne. Dostałam tabletki antykoncepcyjne na uspokojenie jajników i dopiero wtedy wyszłam na prostą.
Drugie podejście i też ryzyko hiperstymulacji, psychicznie lepiej, ale fizycznie po punkcji bardzo ciężko. Dużo płynu, powiększone jajniki, i w ogóle samopoczucie jak po jakiejś poważnej operacji. Lekarz polecjl mi akupunkture. Byłam na kilku sesjach i trochę pomogło, no i czas, wiadomo.
Raczej jeśli masz już okres po punkcji to ryzyko hiperstymulacji ma tym etapie teoretycznie już powinno zmaleć. Życzę szybkiej poprawy samopoczucia i trzymam kciuki za transfer w kolejnym cyklu 💚
Cami Cami dziękuję za odpowiedź i słowa wsparcia! 💞Chodzę na akupunkturę raz w tygodniu 😌 Wierzę, że bardzo pomaga doprowadzić organizm do harmonii po stymulacji, punkcji itd. 💆🏻♀️
Dobrze słyszeć, że Twój organizm doszedł do siebie i wystarczył jeden pełny cykl na uregulowanie. Wczoraj już zastanawiałam się ile miesięcy będę musiała czekać, ale zmaganie z niepłodnością po raz kolejny przypomniało mi, że niczego nie wolno planować i trzeba po prostu iść do przodu i na nic się nie nastawiać, z tym że łatwo się mówi a gorzej w praktyce… 😉
Ten okres po punkcji też jest inny niż pozostałe, ale czytałam, że to raczej normalne…
Trzymam kciuki za Twój transfer i wysokie bety 🩷Cami Cami lubi tę wiadomość
starania naturalne >2 lata
👩🏻 '94
niedoczynność tarczycy
10.2023 sonoHSG - jajowody obustronnie niedrożne
12.2023 histeroskopia - jajowody udrożnione
08.2024 start IVF
Euthyrox, Neoparin
akupunktura 💆🏻♀️
🧔🏻♂️'92 ✅
08.2024 punkcja
1x❄️ po PGT-A
transfer odroczony o 2 cykle
28.10.2024 FET + EG 🤞🏻♥️
6 dpt ⏸️ | 7 dpt 95,3 | 10 dpt 361 | 15 dpt 3851 -
Miwka wrote:Ojj hihi to malowanie po numerkach, bez numerków itd masz opanowane do perfekcji 🤣🤣 Zostało czekać ❤️
@Sarenka Dzisiaj 11 dc, zostało mi robić testy owu. Zawszę się boję, że zle interpretuje, wiec.. Kupiłam wersję dla tumanów - pokazuje puste kółko lub uśmiechnięta minka 😅
Woow, ale idziesz do naszej kliniki? W ramach programu czy musisz płacić ? Ale nasz B. jest rozchwytywany 😁 No, ale zrobił swoje !
Tak do naszej kliniki, mam nadzieję, że w ramach programu 😅 okaże się na miejscu 🤣
Miwka lubi tę wiadomość
♀️ 35 lat
Zespół antyfosfolipidowy ✅️
Hipoglikemia reaktywna 😵💫
PCOS❌️ MTHFR ❌️ Hormony✅️ AMH- 12,79 🤯
Homocysteina- za wysoko, wzrasta przy estrofemie😖
Antybiotykoterapia- Metronidazol+ Tarivid
♂️ 32 lata
Ciężka postać oligozoospermii- brak możliwości wykonania morfologii😔 Kariotyp✅️
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ Blastocyst 🥰
1.FET 09/22 9tc poronienie zatrzymane 💔🖤
2.FET 12/22 cb 💔
3.FET 06/24 beta 0💔
4.FET 24/08/24 🍀🤞
5dpt ⏸️
6dpt- beta 39 mlU/ml
10dpt- beta 238 mlU/ml
12dpt- beta 566 mlU/ml
27dpt- jest ❤️
12+2 I badania prenatalne- niskie ryzyka
-
Hej
Witam w 1 dc
Proszę o wpis
11.09 stary stymulacji 📆
16.09 podgląd w klinice 📆aganieszkam, Angi90 , Joanna29 lubią tę wiadomość
39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
Kobietki, proszę doradźcie mi.. Pierwsze IVF, stąd przerażenie. Jestem kilka dni po CLO a wczoraj pierwszy zastrzyk jedyne 0,75ml. W nocy ból nie do opisania, kłucie jajników, jakby rwanie, pękanie, czułam że coś tam się dzieje grubego. Po dwóch godzinach męczarni wzięłam tabletkę przeciwbólową i zeszło jak ręką odjął. Z samego rana zadzwoniłam do kliniki z pytaniem czy to ok że biorę tabletki przeciwbólowe, czy ogólnie mogę brać gdyby sytuacja się powtórzyła a Pani z recepcji mówi że nie powinno być bólu podczas pierwszego zastrzyku. Że powodem bólu brzucha było może coś innego. No żart. Nie, nie było coś innego bo dlaczego takie uczucie miałam pierwszy raz ( miesiączki różnie znoszę ale nie aż w takim stopniu) Na logikę chyba normalne że boli skoro pęcherzyki rosną. Czy się mylę? Jedna z Nas jest mniej podatna na ból, druga bardziej.. Co myślicie? .. Z góry ściskam mocno i dziękuję za podpowiedzi 🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 08:10
Naturalne starania 2018-2022❌
👱🏼♀️27l
AMH 3,40
2022- niedrozne oba jajowody, w krytycznym stanie❌
TSH- raz 2,15 , raz 2,50
Androstendion podwyższony ❌
DHEA 314,5 ⁉️
Wolny testosteron podwyższony ❌
Pełno niedoborów witaminowych❌
Wykluczone PCOS , kiepskie nadnercza?
IgE podwyższone ❌
Ferrytyna 22,40 ❌
LH do FSH 4,9:10,20
Stosunek 0,4 Dysfunkcja przysadki mózgowej? ❌
🧑🏻30l
05.2024 Obniżone parametry nasienia, E. coli ❌
Antybiotyk, Dieta, Suplementy
08.2024 Parametry perfekcyjne 💯
Zdrowy jak ryba💯
1 IVF
17.09 punkcja- niska stymulacja pobrano 10 komórek, 5 zapłodniono, mamy dwie blastocysty 🥰
21.09 transfer
01.10 Transfer nieudany ❌
Jeden ❄️
25.10 Transfer mrożaczka
03.11 Transfer nieudany ❌ -
Muczylando wrote:https://zapodaj.net/plik-1r3OzMLY2y
U mnie taki cień cienia 5dpt, test z action czułość 10. Na pinku i facelle jeszcze słabiej to widać, nie mogę uchwycić aparatem, tylko moje oczy to widzą albo mają przywidzenia. Zobaczymy w którą stronę to pójdzie 🤞
6 dpt kreseczka trochę ściemniała jednak nadal trzeba się wpatrywać. Na pinku też było ją widać ale jak test przyschnął to nie mogłam jej już uchwycić. Poprzednio taki cień miałam w 9dpt przy becie 13, dziś 6dpt więc daje sobie nadzieję. Zrobię jutro betę dodatkowo 🙂
https://zapodaj.net/plik-q46HFIvTt6
https://zapodaj.net/plik-gmMnd1fLeYHolyFantasia, Angi90 , Kasiak89, Dariana, Cami Cami, aganieszkam lubią tę wiadomość
Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
07/31 - I FET, cykl sztuczny, 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
09/04 - II FET, cykl sztuczny, 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6, cb 3+6
10/30 - III FET, cykl sztuczny, 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Kariotypy ok
Cytokiny ok
Immunofenotyp ok
"Tylko spokój może nas uratować" -
Hej
Odebrałam wyniki bety...
13 dpt - beta 1085 ❤️❤️❤️pierzga_, Vanilka89, Mia1808, Puszkina, Frutellka , HolyFantasia, Kate@@, Kingus 1, Muczylando, Effiii, Angi90 , Yahu, Joanna29, Klaudia9212, Midi, Verudandi, Polly733, Siuleczka., Kasiak89, KarolinaKika, Syla1990, Nadzieja25, Dariana, Nnnnana, Rakieta_P🚀, Alesiamum, Luna_94🌛, Jenny93, JuluBe, Kot30, Hania2010, Milagro ❤️🩹, Dzoana88, Panna_Melodia, Groszek90, Cami Cami, Sarenka, aganieszkam, Ścigacz, Annn90, AgnieszkaLS, NadiaaL, LoliM, Megan07, Pola1986 lubią tę wiadomość
Starania od 2019 roku
PCOS i IO, niedoczynność tarczycy
Punkcja - 08.04
I transfer - 27.08
4 dpt - dwie kreski
13 dpt - bHcg 1085
15 dpt - plamienie
20 dpt - krwawienie i koniec -
alittle wrote:
Cześć Dziewczyny! 🌻
Wtorek, nowy dzień, nowe możliwości! Każdy dzień to kolejna szansa na krok do przodu. Pamiętajcie, że jesteśmy tu razem, by wspierać się nawzajem w każdej chwili – zarówno tych radosnych, jak i pełnych wyzwań. 🍂
Kalendarz na dziś:
🍁 jo_ana - USG 28dpt 🎃🤞
🍁 Moonflower - informacja o ilości zarodków 🎃🤞
🍁 Klaudia9212 - monitoring przed transferem 🔍
🍁 Polly733 - monitoring przed transferem 🔍
Ciekawostka dnia:
Ciąża biochemiczna to sytuacja, w której test ciążowy wykazuje pozytywny wynik, ale ciąża nie rozwija się dalej, a zarodek nie jest widoczny na wczesnym USG. Oznacza to, że doszło do bardzo wczesnej utraty ciąży, zazwyczaj zanim kobieta zauważy fizyczne objawy ciąży. Ciąża biochemiczna może wystąpić nawet w 25-30% przypadków zapłodnienia in vitro (IVF). Powody mogą obejmować problemy genetyczne zarodka, problemy z implantacją lub nieprawidłowości immunologiczne. Ważne jest, aby pamiętać, że ciąża biochemiczna jest znakiem, że implantacja jest możliwa i często kobiety mają wysokie szanse na sukces w przyszłych cyklach IVF. 🌱💔
"Cierpliwość jest najpiękniejszym sposobem wyczekiwania na cud."👶🤍
Jo_ana, to dziś ✊🏼❤️👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
KarolinaKika wrote:Hej
Witam w 1 dc
Proszę o wpis
11.09 stary stymulacji 📆
16.09 podgląd w klinice 📆Naturals 03.2023 💔
I IVF 07.2024 ❌
II IVF 09.2024 ❌
III IVF 11.2024 ❄️
FET 12.2024 🤔 -
Kluska wrote:Jeśli będziesz badać zarodki to decyzja musi być podjęta przed punkcją, dlatego dobrze by było na wtedy już mieć wyniki kariotypów. Policz sobie czy to realne żeby się wszystko zgrało.
Ja zarodki badałam.
Tez mam rowno 35 lat i chwilke temu stalam przed tym wyborem. Kariotypy robiliśmy wczesniej i sa ok wiec na PGTa sie nie zdecydowalismy. Ostatecznie przekonal mnie doatepny na youtube wywiad z pania doktor zatytuwany „dlaczego nie badac zadodkow”. Nadal nie jestem przekonana czy to byla dobra decyzja tak na 100% bo to wszystko jest bardzo bardzo trudne i nigdy nie zerojedynkowe…Alesiamum lubi tę wiadomość
Ona: 35l AMH: 2,34 On: 33l
Starania od 06.2022
09.2022: 💔 zatrzymanie 8-9tc, koniecznosc zaindukowania farmakologicznego poronienia
05.2023: I wizyta w Gyncentrum
Jajowody drożne, kariotyp prawidłowy, cykle regularne
11.2023: operacyjne usunięcie żylaków powrózka nasiennego u męża - poprawa parametrow, morfologia 3%
04, 05. 2024: 2x cykl monitorowany stymulowany
06, 07. 2024: 2x IUI
08. 2024: stymulacja Gonal F 225j/d + Orgalutran 12/6/1 ❄️blastka AB
10.2024: biopsja endometrium: 61% cd(nk)56 bright, 39% cd(nk)56 dim; Endobiome 99,86% Lactobacillus spp; brak stanu zapalnego; genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
23.11 I transfer-cykl sztuczny (smoflipid, encorton, accofil)