X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Jak sądzicie?
Odpowiedz

Jak sądzicie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosia8888 Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mam pytanie ponieważ zostaly mi leki z poprzednich cykli. Letrozol. Lekarz stwierdzil ze nie umie mi juz pomoc i mam sie zapisac do kliniki leczenia nieplodnosci. Czy bralyscie takie leki bez kontroli pecherzyka na usg? Czy za duze ryzyko?

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia8888 wrote:
    Cześć. Mam pytanie ponieważ zostaly mi leki z poprzednich cykli. Letrozol. Lekarz stwierdzil ze nie umie mi juz pomoc i mam sie zapisac do kliniki leczenia nieplodnosci. Czy bralyscie takie leki bez kontroli pecherzyka na usg? Czy za duze ryzyko?
    Oczywiście, ze jest. Nigdy nie wiadomo co się wydarzy. Zawsze należy monitorować cykl.
    Jeśli lekarz wysyła Cię do kliniki to naprawdę dobrze mówi. Tam dowiesz się o wiele więcej. Wiec warto skorzystać.

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
    📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
    📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ