X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Jak stosować duphaston
Odpowiedz

Jak stosować duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam- tak jak w temacie, lekarka przepisała mi duphaston na wywołanie miesiączki (jestem w 44 dc), ale nie powiedziała jak stosować, a ja nie wiem czemu nie zapytałam ;/ Na ulotce jest napisane, że stosować go do 1 dnia miesiączki, a w internecie czytałam, że dziewczyny stosują tak jak luteinę- 7 czy więcej dni i po kilku dni od odstawienia przychodzi okres.
    Czy któraś z was brała go na wywołanie i wie jak go bać, bo nie mam jak zapytać mojej gin, bo jak na złość od dziś na urlopie jest ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wywołanie brałam 2x1 tabletkę przez 10 dni.

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow 10 dni to chyba dość długo ?

Sylvuszka aa brałam na wywołanie okresu 5 dni 2x1. Po dwóch dniach od odstawienia przyszla @. Taką dawkę zleciła mi moja ginekolog.

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuszka luknęłam na Twoj wykres...Według niego jesteś w 48 dc i dodatkowo masz 12 dpo. Ile trwa normalnie Twoja faza lutealna ? Może nie ma potrzeby sztucznie wywoływać okresu ? Jeżeli owu miałaś tak późno to może okres ma jeszcze czas na przyjście ?

ckaidqk34aroni5a.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba kazdy gin inaczej zaleca. Ja tez mialam brac przez 10 dni. Po 2 tabletki.
    Ale tylko raz tak bralam. Pozniej juz po 5 dni i tez @ przychodzila

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można i 5 dni. Mi kazali tak, więc tak brałam. Wolę poczekać niż zastanawiać się czy nie za krótko brałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie rady, ale jednak duphaston nie będzie potrzebny na okres tylko dla fasolki ;)

Skarpeta lubi tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba najlepszy obrót sytuacji ;)
    Gratulacje :)

Skarpeta lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    To chyba najlepszy obrót sytuacji ;)
    Gratulacje :)
    Oczywiście! Zwłaszcza, że w ogóle się nie spodziewałam i był to dla mnie mega pozytywny szok ;)

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow :O Sylvuszka to gratulacje <3

Widzisz ? Wykrakałam to pisząc, że może nie ma potrzeby wywoływać @ :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 13:23

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Wow :O Sylvuszka to gratulacje <3

Widzisz ? Wykrakałam to pisząc, że może nie ma potrzeby wywoływać @ :P

No fakt, masz zadatki na wróżkę :D Ale wybiore opakowanie do końca, po jednej tabletce bo mi nie zaszkodzi a wręcz może pomóc i akurat przed ostatnią tabletką mam umówionego gin ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 15:43

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ;) jasne bierz bierz :) a będziesz szła na betę ? mogłabys przy okazji zbadać progesteron ;)

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    hehe ;) jasne bierz bierz :) a będziesz szła na betę ? mogłabys przy okazji zbadać progesteron ;)
    Jutro zrobię betę, progesteron i TSH (biorę euthyrox, ale wolę zbadać).

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super :) to daj znać jakie wyniki :) 3mam kciuki

Sylvuszka lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    super :) to daj znać jakie wyniki :) 3mam kciuki
    Chyba dobre ;) TSH ładnie mi zeszło z 2.2 na 1.9, progesteron 21.9 a beta 326,6 (4 tydzien)

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje <3 hah teraz mi powiedz jak Ty to zrobiłas xD ?

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dobre pytanie! Jak to mój facet powiedział, że jak się czegoś bardzo chce to to przychodzi" ;) Ja to nazywam szczęściem, bo coś mnie w pewien dzień podkusiło żeby zrobić test owulacyjny, bo coś ten śluz był dziwny... i zdziwienie- pozytywny, a już okres powinien przyjść. No to coś działaliśmy przez kilka dni. I tak jakoś wyszło ;) Ale mi się zdaje, że to może też efekt anty, bo brałam na unormowanie hormonów i gin mi powiedziała, żeby jak najszybciej po odstawieniu się starać. Więc oczywiście wzięłam sobie jej radę do serca XD

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ