X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Jak to jest z pękaniem pęcherzyka po Ovitrelle?
Odpowiedz

Jak to jest z pękaniem pęcherzyka po Ovitrelle?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anna78 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że podobne tematy były, zresztą przewertowałam je z góry na dół. Dużo z Was pisało, że według waszych lekarzy pęcherzyk pęka po 36/48 godzinach. Moja lekarka uparcie twierdzi że może pęknac nawet po godzinie, a max pęka do 24 godzin, bo wielokrotnie sprawdzała to na usg
    Starać się należy w ten sam dzień i dzien po. Wiec jak to w końcu jest? W ulotce nie ma zaś nic na temat tego, kiedy pęcherzyk pęka.
    Jakie macie doświadczenia i wiedzę? Proszę, podzielcie się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna78 wrote:
    Wiem, że podobne tematy były, zresztą przewertowałam je z góry na dół. Dużo z Was pisało, że według waszych lekarzy pęcherzyk pęka po 36/48 godzinach. Moja lekarka uparcie twierdzi że może pęknac nawet po godzinie, a max pęka do 24 godzin, bo wielokrotnie sprawdzała to na usg
    Starać się należy w ten sam dzień i dzien po. Wiec jak to w końcu jest? W ulotce nie ma zaś nic na temat tego, kiedy pęcherzyk pęka.
    Jakie macie doświadczenia i wiedzę? Proszę, podzielcie się.
    Mi zwykle pekal tak po 24 h , szczerze watpie ze oeka juz po h ale może to zależy od tego ile mm miał pecherzyk jak ovi zostało podane? Starac się najlepiej co dwa dni nie zależnie czy to dni płodne czy nie. Jak mislam podawane ovi lekarz zawsze mówił żeby starac się w ten sam dzień dzień po i dwa dni po

• Anna78 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duże pęcherzyki, po 23-25 mm i to w 11 d.c. Po Clo i Aromku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie słyszałam o przypadku żeby komuś po godzinie pęknął pęcherzyk, ale lekarz może miał takie przypadki i dlatego woli o tym powiedzieć. Na każdego lek inaczej działa, ale w większości pęcherzyki pękają po 24 do 36h. U mnie tak właśnie było. Są przypadki dziewczyn które miały dużo pęcherzyków podchodząc do ivf i niestety wtedy te pęcherzyki popękały szybciej niż odbyła się punkcja. To wszystko zależy od organizmu, ale przyjmuje się czas pękania tak jak napisałam powyżej.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ