Jak to jest z pękaniem pęcherzyka po Ovitrelle?
-
Wiem, że podobne tematy były, zresztą przewertowałam je z góry na dół. Dużo z Was pisało, że według waszych lekarzy pęcherzyk pęka po 36/48 godzinach. Moja lekarka uparcie twierdzi że może pęknac nawet po godzinie, a max pęka do 24 godzin, bo wielokrotnie sprawdzała to na usg
Starać się należy w ten sam dzień i dzien po. Wiec jak to w końcu jest? W ulotce nie ma zaś nic na temat tego, kiedy pęcherzyk pęka.
Jakie macie doświadczenia i wiedzę? Proszę, podzielcie się. -
nick nieaktualnyAnna78 wrote:Wiem, że podobne tematy były, zresztą przewertowałam je z góry na dół. Dużo z Was pisało, że według waszych lekarzy pęcherzyk pęka po 36/48 godzinach. Moja lekarka uparcie twierdzi że może pęknac nawet po godzinie, a max pęka do 24 godzin, bo wielokrotnie sprawdzała to na usg
Starać się należy w ten sam dzień i dzien po. Wiec jak to w końcu jest? W ulotce nie ma zaś nic na temat tego, kiedy pęcherzyk pęka.
Jakie macie doświadczenia i wiedzę? Proszę, podzielcie się. -
nick nieaktualnyNigdy nie słyszałam o przypadku żeby komuś po godzinie pęknął pęcherzyk, ale lekarz może miał takie przypadki i dlatego woli o tym powiedzieć. Na każdego lek inaczej działa, ale w większości pęcherzyki pękają po 24 do 36h. U mnie tak właśnie było. Są przypadki dziewczyn które miały dużo pęcherzyków podchodząc do ivf i niestety wtedy te pęcherzyki popękały szybciej niż odbyła się punkcja. To wszystko zależy od organizmu, ale przyjmuje się czas pękania tak jak napisałam powyżej.
-