X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Jak wydłużyć cykl
Odpowiedz

Jak wydłużyć cykl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. W październiu mam laparoskopie.
    Przymują na nią tylko do 12dc a mi jak na złość cykle sie skrociły i jeśli kolejny taki będzie nie bede miała operacji...
    Czy znacie jakieś sposoby ze wydłużyć cykl?

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wziąć tabletki antykoncepcyjne i nimi wyregulowac cykl przed laparo. Na antykach nie ma różnicy, który dc, bo chodzi o to, żeby ciąży nie było, a nawet żeby było przed owulacja. Antyki to zapewnia.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, a czy jeśli zaczełabym brać teraz Duphaston (jestem w 18dc, mam w domu bo kiedyś brałam) i brała do poru to czy zachamuje on @ na pare dni.Potrzebne mi są dosłownie 3 dni,wiec wolałabym nie brać antyków.

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie da gwarancji żadnej, ale możesz spróbować. Mi duphaston nie hamuje okresu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dokladnie w takiej dalej sytuacji- musialam przesunac @ o 5-6 dni. U mnie luteina I orgamentril razem Daly rade.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam je brac tydzien po owulacji I sie udalo opoznic okres o 6 dni.

• LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 11 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Mi też sie udało. Wziełam Duphaston. Opoznił okres o 4 dni, tyle chciałam .Odstawiłam i 2 dni pozniej dostałam okres.

Anatolka lubi tę wiadomość

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ