X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Jakie badania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) . Mam do was kochane pytanie czy wykonywaliście przed pierwszą wizytą u lekarza specjalisty jakieś badania same? My mamy wykonane badanie nasienia , ja ogólnie tylko zbadana wszystko ok . Mój gin wysłała mnie do kliniki niepłodności , że tam mam się zgłosić wiedząc tylko że od ponad roku staramy się o dzidzie lecz nic nie wychodzi.... Po tym czasie byłam kompletnie załamana daliśmy sobie trochę czasu i wykonaliśmy badanie nasienia z którego wyszło Asthenozoospermia. Teraz chciała bym się udać do lekarza lecz myślę czy nie wykonać na własną rękę jakiś dodatkowych badań .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proponuję nie robić na własną rękę. Wiele badań należy zrobić w konkretnym dniu cyklu. Dobrze też jeśli różne badania są robione w jednym miejscu. Jak teraz zrobisz część a lekarz zleci kolejne to ciężko może być je ze sobą porównać. Szkoda też wydawać kasę na coś co nie jest potrzebne. Śmigaj do dobrego lekarza :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ