X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Jakie badania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) . Mam do was kochane pytanie czy wykonywaliście przed pierwszą wizytą u lekarza specjalisty jakieś badania same? My mamy wykonane badanie nasienia , ja ogólnie tylko zbadana wszystko ok . Mój gin wysłała mnie do kliniki niepłodności , że tam mam się zgłosić wiedząc tylko że od ponad roku staramy się o dzidzie lecz nic nie wychodzi.... Po tym czasie byłam kompletnie załamana daliśmy sobie trochę czasu i wykonaliśmy badanie nasienia z którego wyszło Asthenozoospermia. Teraz chciała bym się udać do lekarza lecz myślę czy nie wykonać na własną rękę jakiś dodatkowych badań .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proponuję nie robić na własną rękę. Wiele badań należy zrobić w konkretnym dniu cyklu. Dobrze też jeśli różne badania są robione w jednym miejscu. Jak teraz zrobisz część a lekarz zleci kolejne to ciężko może być je ze sobą porównać. Szkoda też wydawać kasę na coś co nie jest potrzebne. Śmigaj do dobrego lekarza :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ