Jakie badania- kiedy
-
Witam, stwierdziłam, że mam dośc czekania na to co się nie chce zdarzyć i idę się zbadać. Gina mam za dwa tygodnie, więc zrobię to na własną rękę (i tak pewnie nie dostałabym skierowania).
Zatem pytanko; Jakie hormony zbadać w 2-3 dc, a jakie później?
Borgnesse lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz naprotechnolog skierował na badania:
w 3-5 dniu cyklu:
- test na nietolerancję pokarmową
- Ca125
- LH
- FSH
- TSH
- TPO
- antyTg
- FT3
- FT4
- PROLAKTYNA
W 7 dniu każdego cyklu!!
- estradiol
- progesteron
W każdym dniu cyklu
- testosteron
- cukier
i dodatkowo test na nietolerancję pokarmową, bo to może byc jedna z przyczyn braku ciaży (alergia pokarmowa) ale to jest płatne ok. 600 zł ale ponoć warto. Ja wybieram się w styczniu.weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tak samo jak Anulka, w tych samych dniach rowniez fsh, lh ( w klinice leczenie nieplodnosci)..dodatkowo od 1-10dc ( najlepiej 8-10dc) usg jajnikow, wtedy najlepiej wychwycic pcos. Mialam robione usg w 130dc! i nie pokazalo nic a w 10dc juz bylo widac typowe pcos, szereg korali. Acha no i progesteron w polowie fazy lutealnej 5-7dpo
-
Mi mój zlecił w 2-3 d.c.
estradiol, FSH, LH, progesteron, prolaktyna, testosteron.
W każdym innym dniu kazał mi zrobić:
morfologię, CRP, cholesterol, TSH.
Tylko jak wyjdzie Ci TSH albo jeśli podejrzewasz że możesz mieć podwyższone to warto też zrobić T3 i T4 bo na pewno przyda się endokrynologowi. -
Dzięki dziewczyny, zrobiłam te o których pisala chanela i dhea- s, bo mam problem z włosami.
W poprzednim cyklu robiłam progesteron - wyszedł 10,13 ng, niby w normie, ale dziewczyny pisały gdzieś na formu że to mało ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2013, 09:32
-
Magdzialenka wrote:Dzięki dziewczyny, zrobiłam te o których pisala chanela i dhea- s, bo mam problem z włosami.
W poprzednim cyklu robiłam progesteron - wyszedł 10,13 ng, niby w normie, ale dziewczyny pisały gdzieś na formu że to mało ;/ -
nick nieaktualny
-