Jarosz Małgorzata immunolog opinie
-
WIADOMOŚĆ
-
Kingulla wrote:Ja mam 29.8 % i dostałam equoral 2x50 mg na 25 dni. Po skończeniu przeszłam od razu na encorton. Widzę, że masz też takie miano ANA jak ja. Dostałam na to hydroxychloroquine, ale, jeszcze jej nie wzięłam.
Kingulla widzę, że jesteś w Invikcie we Wro. Ja też- jakbyś chciała sie podzielić spostrzeżeniami lub porozmawiać to dawaj na priv 😉Ona: 87' - 57kg - zdrowa jak ryba 🐟
brak jajowodów / Kir bx - brak 3 ds ❌
On: 88' - zdrowy jak ryba 🐟
nasienie ✅ Hla-c: c2c2 ❌
12.2019 - CP - krwotok - pęknięty jajowód - laparoskopia 💔
2021 - I IVF
❌ ET - 7A
2023 - II IVF 5❄️
❌ FET - 4.1.1 ( cn ) CP brzuszna - laparoskopia 💔
Cross-match 7% ✅ allo-mlr 25.9% ✅
Biopsja ➡️ cd56 ✅ cd138 ✅
❌FET - 3.1.1 ( cs ) Atosiban, accofil, acard
❌FET - 4.2.2 ( cn ) Atosiban, accofil, acard
Cross-match 39% ❌ → tarivid + metronizadol
Histeroskopia ✅
❌ FET - 4.2.2 i 3.1.1 ( cn ) atosiban, accofil, acard - CB 💔
2025 - III IVF 3❄️
FET ? -
Niecierpliwaja wrote:Cześć dziewczyny, jestem nowa na tym wątku. Wczoraj dostałam wynik allo mlr0%. Jestem załamana.
Mam jedno dziecko, rodziłam 4 lata temu. Ciąża z pierwszego cyklu. Teraz staramy się od 2 lat. Mam adenomioze. W lutym wykonałam histeroskopie u dr Janowca. Dużo zrostów, zapalenie endometrium i właśnie adenomioza. Leczenie antybiotyki+ hormony przez miesiąc. Czekam na termin histeroskopii kontrolnej.
W styczniu miałam pierwszego biochemia, a potem w maju, w pierwszym cyklu starań po histeroskopii. Lekarz powiedział, żebym się w ogóle nie przejmowała, że wg niej to jest selekcja naturalna, ale mogę zrobić kir i allo mlr. Zrobiłam tylko allo mlr i czuję jakbym dostała nóż w plecy.
Czytam opinie o dr Jarosz, do której się chce zapisać i widzę, że ona tego badania nie zleca, a internet huczy od informacji, że przy allo 0% organizm odrzuca zarodek.
Na pewno wiecie dużo więcej ode mnie, czy ktoś może coś podpowiedzieć? Kurczę, jestem załamana…
To nie tak do końca z tym allo. Ja miałam 25.9%, ale po ponad 2 latach od ostatniej ciąży może być znowu u mnie 0. Nawet tego nie badam.
Zrób Kir z hla-c i Cross-match z partnerem. No i komórki NKWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 07:53
Ona: 87' - 57kg - zdrowa jak ryba 🐟
2021 - I IVF
❌ ET - 7A
2023 - II IVF 5❄️
Histeroskopia ✅
2025 - III IVF 3❄️
FET ? -
Dzięki Nadzieja za odpowiedź!
A czy wiesz, jak to działa, że raz może być 25 a raz 0?
Czy badania, które napisałaś trzeba robić w jakiejś konkretnej fazie cyklu?
I jeszcze jedno pytanie, czy stan zapalny w organizmie może powodować właśnie taki wynik? Zastanawiam się, czy mam wyleczone zapalenie endometrium.
P.S. bardzo dziękuję za Twój post, trochę mi lepiej, bo naczytałam się sporo o szczepieniach, że dopiero one pomagają… -
Niecierpliwaja wrote:Dzięki Nadzieja za odpowiedź!
I jeszcze jedno pytanie, czy stan zapalny w organizmie może powodować właśnie taki wynik? Zastanawiam się, czy mam wyleczone zapalenie endometrium.
P.S. bardzo dziękuję za Twój post, trochę mi lepiej, bo naczytałam się sporo o szczepieniach, że dopiero one pomagają…
niektórym szczepienia pomagają, niektórym nie. Innym pomaga Ivig, innym nie. Jeszcze innym udaje się zajść z allo 0.
komórki NK to II faza cyklu. Kir z hla-c to badanie genetyczne, więc bez różnicy i cross-match tak ze 4 tygodnie od ostatniego transferu/cb czy jakiegoś zajścia z ciążą lub bez różnicy, jeśli ciąży nie było. Jak jest stan zapalny to też cross jest podwyższony. Przynajmniej tak to pamiętam. Jak coś namieszałam to mnie poprawcieOna: 87' - 57kg - zdrowa jak ryba 🐟
2021 - I IVF
❌ ET - 7A
2023 - II IVF 5❄️
Histeroskopia ✅
2025 - III IVF 3❄️
FET ? -
P.S. bardzo dziękuję za Twój post, trochę mi lepiej, bo naczytałam się sporo o szczepieniach, że dopiero one pomagają…
Artvimed Kraków
06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880 😍🍀
02.25 histeroskopia
18.24 transfer ❄️, biochem
30.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️
10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
21.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
💊Wysokie NK maciczne
💊 Zapalenie endometrium
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Nadzieja871, wysłałam zaproszenie na priv 😉
Nadzieja871 lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
Cross match 29,8 %❌
NK 14% ❌
ANA1 - 1:80
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
Osobiście bym się tym Allo nie przejmowała, teraz masz 0% bo minęło sporo czasu od ostatniej ciąży, ale organizm pamięta ciążę, i jak pojawi się zarodek to zadziała prawidłowo.
Dr J. Mówiła że ma Pacjentki, które z Allo 0% normalnie zachodzą w ciążę, co więcej ten wskaźnik rośnie dopiero po kilku tygodniach ciąży.
👩38 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
👨40 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2
📌2023 Start 1. procedury🍀
▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm💗
📌2025 Wracamy po rodzeństwo🍀
▪️02.06.2025 - ☃️3. FET- nieudany
❌ Cross-match 32%
❌ Homocysteina 10,3%
✅ Allo-mlr- 64%
⏳Histeroskopia cd138, cd56
Na feriach:
☃️blastocysta po PGT-A - ostatnia szansa -
Kluska, mam pytanie, jeśli każdy wyjściowo ma 0, to dlaczego niektóre dziewczyny mają 40%? Załóżmy, że nie było żadnego biochemia.
Przepraszam, może to głupie pytanie, ale totalnie się nie orientuję.
Udało mi się zapisać na wrzesień do dr Jarosz. Wiem, że ona nie jest zwolennikiem szczepień, ja też nie chciałabym się w to bawić.
Zrobię resztę wyników i mam nadzieję, że wtedy będę miała szerszy obraz.
Dla mnie immunologia to bardzo mroczna studnia bez dna…
Mojra, a co z biochemiami, które miałam? Ja właśnie interpretuje to tak, że organizm jednak odrzucił te zarodki z powodu tego braku przeciwciał hamujących czy jakoś tak… jest jeszcze opcja, że przy pierwszym biochemie to jeszcze było zapalenie. Ale ten drugi to już by pasowało…
Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo, bardzo. Wczoraj jak odczytałam wynik, to jakbym dowiedziała się o śmierci kogoś bliskiego… bardzo mi pomogły informacje od Was. ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 11:09
-
Niecierpliwaja wrote:Kluska, mam pytanie, jeśli każdy wyjściowo ma 0, to dlaczego niektóre dziewczyny mają 40%? Załóżmy, że nie było żadnego biochemia.
Przepraszam, może to głupie pytanie, ale totalnie się nie orientuję.
Udało mi się zapisać na wrzesień do dr Jarosz. Wiem, że ona nie jest zwolennikiem szczepień, ja też nie chciałabym się w to bawić.
Zrobię resztę wyników i mam nadzieję, że wtedy będę miała szerszy obraz.
Dla mnie immunologia to bardzo mroczna studnia bez dna…
Artvimed Kraków
02.25 histeroskopia
10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
💊Wysokie NK maciczne
💊 Zapalenie endometrium
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Z tą immunologia to ciężko, ale na moim przykładzie transfer w czerwcu, zarodek zdrowy, Allo 65% i to nic nie dało, nie było nawet próby implantacji, organizm odrzucił zarodek, a też myślałam, że z taką ochrona to się musi udać.👩38 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
👨40 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2
📌2023 Start 1. procedury🍀
▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm💗
📌2025 Wracamy po rodzeństwo🍀
▪️02.06.2025 - ☃️3. FET- nieudany
❌ Cross-match 32%
❌ Homocysteina 10,3%
✅ Allo-mlr- 64%
⏳Histeroskopia cd138, cd56
Na feriach:
☃️blastocysta po PGT-A - ostatnia szansa -
Niecierpliwaja wrote:Ok to w takim razie czemu u mnie wyszło 0%, skoro w styczniu i maju były biochemy? Z góry przepraszam, wiem, że nie jesteś lekarzem i nie jesteś w stanie odpowiedzieć na moje wszystkie pytania.
Czy to kluczowe? Wątpię bo dziewczyny z wysokim allo nie zachodzą a takie z allo 0 mogą zajść bez problemu. To są cegiełki nie mury, jeśli jedna rzecz jest nie ok prawdopodobnie niczego nie zablokuje ale jak już jest kombinacji kilku różnych tze być problem. Tak samo jak są dziewczyny z kir są które zachodzą bez problemu.
Artvimed Kraków
02.25 histeroskopia
10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
💊Wysokie NK maciczne
💊 Zapalenie endometrium
Niecierpliwaja wrote:Dziękuję bardzo, bardzo za wszystkie informacje!! ♥️♥️♥️
A czy to się w ogóle jakoś leczy?
Można zastosować szczepienia i w sumie tyle. Ale no są lekarze jak właśnie Jarosz czy Sydor którzy na szczepieniach wcale nie pracują.
Artvimed Kraków
02.25 histeroskopia
10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
💊Wysokie NK maciczne
💊 Zapalenie endometrium
Ostatnie pytanie- na wyniku mam taki zapis: hamowanie reakcji MLR przez przeciwciała obecne w surowicy partnerki 0%. Chat gpt mówi mi, że brak reakcji immunologicznej sugeruje, że moja surowica nie zawiera przeciwciał, które mogłyby wywołać odpowiedź immunologiczną na komórki obce i że to jest KORZYSTNE. I że brak hamowania reakcji może sugerować, że układ immunologiczny partnerki jest w stanie tolerować komórki partnera, co jest korzystne w kontekście ciąży.
Nic nie kumam… -
Niecierpliwaja wrote:Ostatnie pytanie- na wyniku mam taki zapis: hamowanie reakcji MLR przez przeciwciała obecne w surowicy partnerki 0%. Chat gpt mówi mi, że brak reakcji immunologicznej sugeruje, że moja surowica nie zawiera przeciwciał, które mogłyby wywołać odpowiedź immunologiczną na komórki obce i że to jest KORZYSTNE. I że brak hamowania reakcji może sugerować, że układ immunologiczny partnerki jest w stanie tolerować komórki partnera, co jest korzystne w kontekście ciąży.
Nic nie kumam…
Artvimed Kraków
02.25 histeroskopia
10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
💊Wysokie NK maciczne
💊 Zapalenie endometrium
Kluska wrote:Można zastosować szczepienia i w sumie tyle. Ale no są lekarze jak właśnie Jarosz czy Sydor którzy na szczepieniach wcale nie pracują.
mi doc. Paśnik mówił, że immunoglobuliny też mają korzystne działanie jak ktoś ma niskie allostarania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto; cienkie endo; MTHFR, PAI-1; cytokiny - ❌
cross match 12% ➡️24,5 %➡️26,9% ❌
AMH 4,1; kariotyp; hormony; Kir Bx , ANA i ANA 3 ; immunofenotyp; krzywa cukrowa i insulinowa; homocysteina; zespół antyfosfolipidowy✅
ALLO - MLR 30,6 % ▶️ 46,8% ✅
zespół ashermana ❌usunięte zrosty ✅
👦🏻 33 lata
oligospermia❌podwyższona prolaktyna i tsh ❌HLA DQ2/DQ8 ❌
Kariotyp; badanie urologiczne; genetyka; kariotyp; HLA-C1-C1- ✅
INVIMED POZNAŃ
I IVF - ICSI -14 🥚▶️4 ❄️
2 transfery ❌3 transfer - 2❄️ - 8+2 empty sac💔
MEDART
II IVF -IMSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️po PGT-a 2❄️✅
transfer ❄️5.1.1. - cb 💔
transfer ❄️5.2.1. - 8+1 empty sac 💔
III IVF IMSI / MACS / aktywacja oocytów - 9.05.2025 - 20 🥚-> 5❄️✅po PGT-A + 1❄️ wynik nieinformatywny -
Kiraaa wrote:mi doc. Paśnik mówił, że immunoglobuliny też mają korzystne działanie jak ktoś ma niskie allo
Moja koleżanka miała 0 nie chciała szczepień u doc Paśnika daj jej inne leki immunosupresyjne transfer udany tutaj też różne leki mogą pomóc.Immunologia o tyle trudna jak już zdążyłam poznać tak naprawdę na jeden i ten sam problem może zadziałać inny lek u danej pacjentki🙈 .Mój transfer udany ma samym accofilu .Kluska, Chomik_mandżurski lubią tę wiadomość
Trzy procedury ivf .
Transfer 11.06.2025
8.07.2025 jest ♥️ -
Niecierpliwaja wrote:Kiraaa, widzę, że u Ciebie allo mlr wzrosło. Przyjmowałaś coś?
Ja akurat miałam allo wysokie od początku. Nawet po dwóch pierwszych transferach, gdzie beta nawet nie drgnęła miałam już 30 %, a po poronieniach 46%, więc u mnie to nie stanowiło problemu. Tylko jak decydowaliśmy o podaniu immunoglobulin to doc. mi tłumaczył, że co prawda u mnie allo super, ale nie zaszkodzą w tym kontekście tylko mogą jeszcze pomóc to allo podbić
starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto; cienkie endo; MTHFR, PAI-1; cytokiny - ❌
cross match 12% ➡️24,5 %➡️26,9% ❌
AMH 4,1; kariotyp; hormony; Kir Bx , ANA i ANA 3 ; immunofenotyp; krzywa cukrowa i insulinowa; homocysteina; zespół antyfosfolipidowy✅
ALLO - MLR 30,6 % ▶️ 46,8% ✅
zespół ashermana ❌usunięte zrosty ✅
👦🏻 33 lata
oligospermia❌podwyższona prolaktyna i tsh ❌HLA DQ2/DQ8 ❌
Kariotyp; badanie urologiczne; genetyka; kariotyp; HLA-C1-C1- ✅
INVIMED POZNAŃ
I IVF - ICSI -14 🥚▶️4 ❄️
2 transfery ❌3 transfer - 2❄️ - 8+2 empty sac💔
MEDART
II IVF -IMSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️po PGT-a 2❄️✅
transfer ❄️5.1.1. - cb 💔
transfer ❄️5.2.1. - 8+1 empty sac 💔
III IVF IMSI / MACS / aktywacja oocytów - 9.05.2025 - 20 🥚-> 5❄️✅po PGT-A + 1❄️ wynik nieinformatywny