X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Jarosz Małgorzata immunolog opinie
Odpowiedz

Jarosz Małgorzata immunolog opinie

Oceń ten wątek:
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaas wrote:
    Wszystko co napisałaś się zgadza, menopauza ma wyciszyć i przygotować macicę do podania zarodka, tylko pytanie brzmi jak ma się do tego leczenie antybiotykiem, żeby nie zepsuć całego procesu przygotowującego.

Mi przy obu leczeniach endometrium mówiono że ono się musi złuszczyć po leczeniu.
    Justyna1501. wrote:
    Jest z Panią doktor kontakt mailowy ? Można brakujące wyniki wysłać mailem czy czekać trzeba na kolejną wizyte?
    Jest kontakt na bieżąco, czasem zajmuje jej 2-3 dni ale nie zdążyło mi się żeby nie odpisała.

Justyna1501. lubi tę wiadomość

age.png

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880 😍🍀

02.25 histeroskopia
    18.24 transfer ❄️, biochem

30.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Kiraaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Moje zarodki też za każdym razem były.przebadane i też zdrowe. Jaki pomysł na dalsze.leczenie ?

Przeniosłam się teraz do Pani Doktor od doc Pasnika. Chcę spróbować innego podejścia 🤷🏼‍♀️ od kwietnia biorę cały czas hydroxychlorquine i heviran 400x2. Potem intralipid 2 tyg przed transferem, w dniu transferu i co 2 tyg przed pierwszy trymestr, accofil domacicznie 5 dni przed transferem i podskórnie (1 dawka dzień przed transferem i 1/3 co 2 dni po transferze), encorton 2x5 od 1 dnia cyklu, 3 dni przed transferem prograf 2x1 i wtedy odkładamy hydroxylorquine. A Ty jaki masz plan?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 20:55

starania od 06.2022
    👩🏼31 lat
    hashimoto; cienkie endo; MTHFR, PAI-1; cytokiny - ❌
    cross match 12% ➡️24,5 %➡️26,9% ❌
    AMH 4,1; kariotyp; hormony; Kir Bx , ANA i ANA 3 ; immunofenotyp; krzywa cukrowa i insulinowa; homocysteina; zespół antyfosfolipidowy✅
    ALLO - MLR 30,6 % ▶️ 46,8% ✅
    zespół ashermana ❌usunięte zrosty ✅

👦🏻 33 lata
    oligospermia❌podwyższona prolaktyna i tsh ❌HLA DQ2/DQ8 ❌
    Kariotyp; badanie urologiczne; genetyka; kariotyp; HLA-C1-C1- ✅

INVIMED POZNAŃ
    I IVF - ICSI -14 🥚▶️4 ❄️
    2 transfery ❌3 transfer - 2❄️ - 8+2 empty sac💔

MEDART
    II IVF -IMSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️po PGT-a 2❄️✅
    transfer ❄️5.1.1. - cb 💔
    transfer ❄️5.2.1. - 8+1 empty sac 💔
    III IVF IMSI / MACS / aktywacja oocytów - 9.05.2025 - 20 🥚-> 5❄️✅po PGT-A + 1❄️ wynik nieinformatywny
  • Justyna1501. Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    Przeniosłam się teraz do Pani Doktor od doc Pasnika. Chcę spróbować innego podejścia 🤷🏼‍♀️ od kwietnia biorę cały czas hydroxychlorquine i heviran 400x2. Potem intralipid 2 tyg przed transferem, w dniu transferu i co 2 tyg przed pierwszy trymestr, accofil domacicznie 5 dni przed transferem i podskórnie (1 dawka dzień przed transferem i 1/3 co 2 dni po transferze), encorton 2x5 od 1 dnia cyklu, 3 dni przed transferem prograf 2x1 i wtedy odkładamy hydroxylorquine. A Ty jaki masz plan?
    Czekam właśnie na konsultacje do dr jarosz. Bo sydor zalecil mi prograf I accofil, ale prawda jest taka że moja ciaza najdłużej trwala jak miałam podawane tylko intralipid.

• Justyna1501. Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    A na co jest ten lek "hydro..." ? Chcesz jeszcze próbować ewentualnie z ivig ? Co Pasnik Ci mówił jak immunoglobuliny nie pomogły?

• Kiraaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    A na co jest ten lek "hydro..." ? Chcesz jeszcze próbować ewentualnie z ivig ? Co Pasnik Ci mówił jak immunoglobuliny nie pomogły?

To jest taki lek immunomodulujacy stosowany np jak ktoś ma tocznia. U mnie kiedyś były lekko podwyższone ANA, więc Pani doktor mi go przepisała. Ale teraz jak badałam to Ana mam ujemne. Do pasnika napisałam tylko maila i kazał po prostu potworzyć cross match i allo. Ale już się nie umówiłam na wizytę tylko przeniosłam do dr Jarosz bo już 3 razy szłam z zaleceniami pasnika i chciałam spróbować trochę innego podejścia. U mnie intralipid dał taki sam efekt że puste jajo płodowe :( więc nie wiem 🤷🏼‍♀️

starania od 06.2022
    👩🏼31 lat
    hashimoto; cienkie endo; MTHFR, PAI-1; cytokiny - ❌
    cross match 12% ➡️24,5 %➡️26,9% ❌
    AMH 4,1; kariotyp; hormony; Kir Bx , ANA i ANA 3 ; immunofenotyp; krzywa cukrowa i insulinowa; homocysteina; zespół antyfosfolipidowy✅
    ALLO - MLR 30,6 % ▶️ 46,8% ✅
    zespół ashermana ❌usunięte zrosty ✅

👦🏻 33 lata
    oligospermia❌podwyższona prolaktyna i tsh ❌HLA DQ2/DQ8 ❌
    Kariotyp; badanie urologiczne; genetyka; kariotyp; HLA-C1-C1- ✅

INVIMED POZNAŃ
    I IVF - ICSI -14 🥚▶️4 ❄️
    2 transfery ❌3 transfer - 2❄️ - 8+2 empty sac💔

MEDART
    II IVF -IMSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️po PGT-a 2❄️✅
    transfer ❄️5.1.1. - cb 💔
    transfer ❄️5.2.1. - 8+1 empty sac 💔
    III IVF IMSI / MACS / aktywacja oocytów - 9.05.2025 - 20 🥚-> 5❄️✅po PGT-A + 1❄️ wynik nieinformatywny
  • Hannah Koleżanka

Wysłany: 17 lipca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karrr wrote:
    Hej dziewczyny, mam wynik cross 52,6 .. to chyba bardzo słabo 🤦
    Wizytę mam dopiero 2 września i jeszcze punkcja przede mną - jak myślicie co doktor zaleci ? I czy może nie trzeba już czegoś przyjmować a nie czekać na wizytę do 2 września ?
    Może jakoś prosić o kontakt z Panią doktor szybciej ? Co myślicie ?😉😉

Hej ja właśnie pisałam do dr. Z wynikien cross 45.2% i doktor odpisała mi przed chwilą że że względu na wynik i jak najlepsze przygotowanie rekomendowałaby transfer odroczony (nie na świeżo ) mamy to omówić na wizycie w sierpniu , też jeszcze nie miałam punkcji.

Dziewczyny może któraś z Was miała podobnie i coś powie więcej? Spodziewałam się że otrzymam tabletki jak większość z Was a tu takie coś 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 22:34

👱‍♀️40
    Wszystkie badania wykonywane od Maja 2024
    AMH 2.21,
    Kariotyp ✅
    Bad. Nasienia 6% ✅
    FSH 8.72
    Wit B,D,C, Żelazo, Ferytyna, Magnez ✅
    Homocysteina 4.40
    Ureoplazma - wyleczone
    10.2024 Histeroskopia - wycięto polipy
    10.2024 Jajowody oba drożne ✅
    CD138- stan zapalny poniżej 5/10
    CD56 do 20% komórek NK w endometrium
    Owulacja z prawego jajnika , lewy Torbiel
    ❌ASA - dodatni 1:10
    Białko S Wolne 101✅
    Białko C aktywne 124✅
    ANA3 - Zerowe ✅
    ❌ANA1 - dodatni miano 1:80
    ❌Trombofia- mutacja MTHFR C677T
    Mutacja 675 w genie PAI-1
    ❌ KIR - AA - (9 nieobecnych)
    ❌ profil linfocytarny - za duża ilość komórek NK 15%
    ❌ Cross-Match 45,2%
  • Karrr Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah wrote:
    Hej ja właśnie pisałam do dr. Z wynikien cross 45.2% i doktor odpisała mi przed chwilą że że względu na wynik i jak najlepsze przygotowanie rekomendowałaby transfer odroczony (nie na świeżo ) mamy to omówić na wizycie w sierpniu , też jeszcze nie miałam punkcji.

Dziewczyny może któraś z Was miała podobnie i coś powie więcej? Spodziewałam się że otrzymam tabletki jak większość z Was a tu takie coś 🙄

A masz bezpośrednio kontakt z dr Jarosz ?
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek 🙂

Hannah lubi tę wiadomość

• brilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah wrote:

Z tego mi się wydaje to dr nie wydaje nowych zaleceń z lekami bez konsultacji. Na wizycie na pewno ci zaproponuje dalsze postępowanie.

Kluska, Hannah lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • Hannah Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karrr wrote:
    A masz bezpośrednio kontakt z dr Jarosz ?
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek 🙂

Hejka dziękuję za zaproszenie ☺️ Niestety nie mam bezpośredniego kontaktu do dr. Pisałam maila do dr na podany mail do konraktu przez doktor w zaleceniach , jak już dr. Odpisała na wiadomość to w od razu ja jej odpisałam i dr ponownie do mnie. 🙂

👱‍♀️40
    AMH 2.21,
    Kariotyp ✅
    Bad. Nasienia 6% ✅
    FSH 8.72
    Homocysteina 4.40
    Ureoplazma - wyleczone
    Białko S Wolne 101✅
    Białko C aktywne 124✅
    ANA3 - Zerowe ✅
    ❌ Cross-Match 45,2%
  • Hannah Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Z tego mi się wydaje to dr nie wydaje nowych zaleceń z lekami bez konsultacji. Na wizycie na pewno ci zaproponuje dalsze postępowanie.[/QUOTE

@Brilka a orientujesz się może czy musi to być wizytą stacjonarna czy może być konsultacja online , zapomniałam wczoraj zapytać o to dr.🙂

👱‍♀️40
    AMH 2.21,
    Kariotyp ✅
    Bad. Nasienia 6% ✅
    FSH 8.72
    Homocysteina 4.40
    Ureoplazma - wyleczone
    Białko S Wolne 101✅
    Białko C aktywne 124✅
    ANA3 - Zerowe ✅
    ❌ Cross-Match 45,2%
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah wrote:

Ale to jest normalne działanie. Najpierw punkcja później ewentualnie immunospresja. U mnie była taka sytuacja, że wysłałam dr wynik cross match i miałam umówić się na konsultację w celu omówienia dalszego leczenia, więc na konsultacji wszystkiego się dowiedz. Z tego co wiem teraz dr Jarosz idzie na urlop, więc w sierpniu na pewno da Ci zalecenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:27

Hannah lubi tę wiadomość

Starania od 2019
    On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
    ❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8.10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
    II FET 28/01/2025 BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163 😥 14dpt-115 😥
    III FET 28/04/2025 BetaHCG: 8dpt-15.30, 10dpt-13. 😥
  • Hannah Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Ale to jest normalne działanie. Najpierw punkcja później ewentualnie immunospresja. U mnie była taka sytuacja, że wysłałam dr wynik cross match i miałam umówić się na konsultację w celu omówienia dalszego leczenia, więc na konsultacji wszystkiego się dowiedz. Z tego co wiem teraz dr Jarosz idzie na urlop, więc w sierpniu na pewno da Ci zalecenia.

@Woczekiwaniu dziękuję za wyjaśnienie, dr. pytała czy była już punkcja czy nie , ale my dopiero zaczynamy od wrzesnia przygotowania do IVF., także nie było jeszcze stymulacji ani punckcji. A orientujesz się czy może być to konsultacja online czy musi być stacjonarna? 🙂

👱‍♀️40
    AMH 2.21,
    Kariotyp ✅
    Bad. Nasienia 6% ✅
    FSH 8.72
    Homocysteina 4.40
    Ureoplazma - wyleczone
    Białko S Wolne 101✅
    Białko C aktywne 124✅
    ANA3 - Zerowe ✅
    ❌ Cross-Match 45,2%
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah wrote:
    @Woczekiwaniu dziękuję za wyjaśnienie, dr. pytała czy była już punkcja czy nie , ale my dopiero zaczynamy od wrzesnia przygotowania do IVF., także nie było jeszcze stymulacji ani punckcji. A orientujesz się czy może być to konsultacja online czy musi być stacjonarna? 🙂

Nie wiadomo jak immunosupresja mogłaby wpłynąć na stymulację, dr zawsze po immunosupresji zaleca podchodzenie do transferu, więc gdybyś teraz zaczęła immunosupresję to mogłaby się ona pokryć ze stymulacją. Teraz też mamy wysoki wynik cross match, ale nic z tym nie robię. We wrześniu planujemy stymulację i po stymulacji immunosupresję.

Wizyta może być online. Mi został wyznaczony termin i pani dr do mnie zadzwoniła. 🙂

Starania od 2019
    On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
    ❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8.10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
    II FET 28/01/2025 BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163 😥 14dpt-115 😥
    III FET 28/04/2025 BetaHCG: 8dpt-15.30, 10dpt-13. 😥
‹‹ 143 144 145 146 147
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ