X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Jarosz Małgorzata immunolog opinie
Odpowiedz

Jarosz Małgorzata immunolog opinie

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka🍀 Znajoma

Wysłany: 18 lipca, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwaja wrote:
    Tak się zastanawiam, co z dziewczynami, które mają wszystkie wyniki ok, tylko te allo mlr 0% i ich organizmy faktycznie odrzucają zarodki…
    Wiem, że Paśnik szczepienia, Jarosz nie, ale słyszałyście o czymkolwiek jeszcze? Oprócz immunoglobulin za miliony.
    Bo wychodzi na to, że jak się nie zdecydujesz na szczepienia albo immunoglobuliny, to możesz do końca życia nie zajść w ciążę…

Ja jestem takim przypadkiem, ogólnie badania wychodzą ok, z immunologii też - jedynie allo 0, kir 1/5.
    Mam syna a później 3 poronienia. Robiłam dosyć spore rozeznanie i nie ma żadnej gwarancji. Nikt Ci nie zapewni, że szczepienia pomogą, bo poznałam dziewczyny które po nich wogole nie mogą zajść w ciążę. Są też takie, którym pomogły..
    Ja trochę żałuję że to badanie zrobiłam, teraz ten wynik mam ciągle z tyłu głowy. A są dziewczyny, którym po kilku stratach pomógł np sam encorton..

Kluska lubi tę wiadomość

• Niecierpliwaja Koleżanka

Wysłany: 18 lipca, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to też żałuję. Wystraszyłam się po jednym biochemię. Zakładam, że pierwszy miałam z racji zapalenia endometrium i adenomiozy, a po przeliczeniu miałam jeden, beta nawet nie podskoczyła do 5. Ale lekarz powiedział, jak pani bardzo chce, to proszę zrobić te allo mlr, ale moim zdaniem to selekcja naturalna. No to teraz mam…

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah wrote:
    Woczekiwaniu dziękuję za wyjaśnienie, bardzo mi to pomogło w rozumieniu jak to będzie wyglądać 🙂 widze ze mamy podobnie , również we Wrześni planuję rozpocząć stymulacje 😊

To Twoja pierwsza czy kolejna stymulacja? Widziałam, że udzielałaś się na wątku Invimed Gdynia. Zdecydowaliście się na tą klinikę?

Starania od 2019
    On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
    ❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8.10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
    II FET 28/01/2025 BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163 😥 14dpt-115 😥
    III FET 28/04/2025 BetaHCG: 8dpt-15.30, 10dpt-13. 😥
‹‹ 144 145 146 147 148
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ