X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Karowa czy Starynkiewicza Warszawa
Odpowiedz

Karowa czy Starynkiewicza Warszawa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Szafirkowa Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko....
    Przeprowadziłam się w okolice Warszawy, już ponad dwa lata staramy się o potomka, wszystkie badanie ok, laparoskopia, hsg też nic nie wykazało, clo biorę i nic nie daje, a dłużej brać też nie można, wyniki męża w dolnych granicach normy, ale lekarz powiedział "dzieci z tego mogą być".... zaczynam myśleć o IUI. Ostatnio, aby ograniczyć wydatki poszła po skierowanie do Poradni Leczenia Niepłodności (dotąd wszystkie badania i wizyty prywatne).
    Moje pytanie - którą poradnię leczenia niepłodności polecacie...Karową czy Starynkiewicza? A może zupełnie coś innego? Wiem, że na starynkiewicza robią iui nie wiem jak na karowej? Wiem, że większość będzie polecać prywatne kliniki ale już mnie na nie po prostu nie stać ;( Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki i rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 09:44

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na Starynkiewicza
    Jakby Ci to powiedzieć.. Szkoda czasu

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Szafirkowa Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Jestem na Starynkiewicza
    Jakby Ci to powiedzieć.. Szkoda czasu

A zdradzisz jakieś szczegóły, dlaczego masz takie zdanie ;) u jakiego lekarza ze Starynkiewicza jesteś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym się przy okazji tego tematu dopytać o HSG na Karowej - robił ktoś? Kiedy najlepiej zadzwonić, żeby się umówić? jakie badania są wymagane przed zabiegiem?

• Szafirkowa Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sudari wrote:
    Chciałabym się przy okazji tego tematu dopytać o HSG na Karowej - robił ktoś? Kiedy najlepiej zadzwonić, żeby się umówić? jakie badania są wymagane przed zabiegiem?

Ja robiłam HSG na Karowej, każą dzwonić w dniu kiedy dostaniesz miesiączkę, bo zabieg trzeba wykonać do 12 dnia cyklu. Z tego co pamiętam to potrzebna aktualna cytologia i posiew, ale nie jestem pewna...nie pamiętam już...Jak zadzwonisz to wszystko ci wymienią co masz mieć przygotowane... chyba że masz regularne cykle to dzwoń, powinni zapisać..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dziękuję bardzo. Czy osientujesz się, czy posiew i cytologia może być wykonana miesiąc przed zabiegiem? Niebawem mam wizytę u ginekologa po skierowanie i przy okazji wykonam oba badania, ale czytałam że posiew musi być aktualny, nie wiem co oznacza aktualny wg lekarzy na Karowej :)

• Szafirkowa Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew ważny jest tylko miesiąc od daty zrobienia do daty zabiegu..zadzwoń na Karową oni chętnie wszystko tłumaczą :) cytologia ważna pół roku albo rok nie pamiętam

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie czego dziś dzwoniłam na Karową i uzyskałam dokładne info (może komuś się przyda):

Konieczne badania przed HSG:
    - cytologia ważna rok;
    - badanie nasienia ważne rok;
    - posiew z kanału szyjki macicy ważny 30 dni;
    - grupa krwi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z żoną mieliśmy podobny problem, dlatego zdecydowaliśmy się skorzystać z usług polecanego nam ginekologa
    Po wykonaniu wszystkich potrzebnych badań żona podjęła leczenie i wszystko jest w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2023, 14:37

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ