Karowa czy Starynkiewicza Warszawa
-
Mam pytanko....
Przeprowadziłam się w okolice Warszawy, już ponad dwa lata staramy się o potomka, wszystkie badanie ok, laparoskopia, hsg też nic nie wykazało, clo biorę i nic nie daje, a dłużej brać też nie można, wyniki męża w dolnych granicach normy, ale lekarz powiedział "dzieci z tego mogą być".... zaczynam myśleć o IUI. Ostatnio, aby ograniczyć wydatki poszła po skierowanie do Poradni Leczenia Niepłodności (dotąd wszystkie badania i wizyty prywatne).
Moje pytanie - którą poradnię leczenia niepłodności polecacie...Karową czy Starynkiewicza? A może zupełnie coś innego? Wiem, że na starynkiewicza robią iui nie wiem jak na karowej? Wiem, że większość będzie polecać prywatne kliniki ale już mnie na nie po prostu nie stać ;( Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki i rady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 09:44
-
nick nieaktualny
-
sudari wrote:Chciałabym się przy okazji tego tematu dopytać o HSG na Karowej - robił ktoś? Kiedy najlepiej zadzwonić, żeby się umówić? jakie badania są wymagane przed zabiegiem?
Ja robiłam HSG na Karowej, każą dzwonić w dniu kiedy dostaniesz miesiączkę, bo zabieg trzeba wykonać do 12 dnia cyklu. Z tego co pamiętam to potrzebna aktualna cytologia i posiew, ale nie jestem pewna...nie pamiętam już...Jak zadzwonisz to wszystko ci wymienią co masz mieć przygotowane... chyba że masz regularne cykle to dzwoń, powinni zapisać.. -
nick nieaktualnyOk, dziękuję bardzo. Czy osientujesz się, czy posiew i cytologia może być wykonana miesiąc przed zabiegiem? Niebawem mam wizytę u ginekologa po skierowanie i przy okazji wykonam oba badania, ale czytałam że posiew musi być aktualny, nie wiem co oznacza aktualny wg lekarzy na Karowej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ żoną mieliśmy podobny problem, dlatego zdecydowaliśmy się skorzystać z usług polecanego nam ginekologa
Po wykonaniu wszystkich potrzebnych badań żona podjęła leczenie i wszystko jest w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2023, 14:37
-