X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną karta informacyjna na portalu (Invimed Warszawa) - pytanie
Odpowiedz

karta informacyjna na portalu (Invimed Warszawa) - pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MonaLisa85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedni piątek miałam punkcję. Zdecydowaliśmy, żeby podać zarodki badaniu PGT-a. Na chwilę obecną, od lekarza, wiem, że mamy jednego mrozaczka, a pozostałe 3 komórki są obserwowane. Doktor powiedział też, że teraz spokojnie czekać na pojawienie się danych w karcie pacjenta.

Po jakim czasie pojawiły się Wam takie dane na portalu/w systemie?

• north Nowa

Wysłany: 17 listopada 2024, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLisa85 wrote:
    W poprzedni piątek miałam punkcję. Zdecydowaliśmy, żeby podać zarodki badaniu PGT-a. Na chwilę obecną, od lekarza, wiem, że mamy jednego mrozaczka, a pozostałe 3 komórki są obserwowane. Doktor powiedział też, że teraz spokojnie czekać na pojawienie się danych w karcie pacjenta.

Po jakim czasie pojawiły się Wam takie dane na portalu/w systemie?

Karta informacyjna pojawiła się od razu w tym samym dniu kiedy zakończyła się hodowla.

• domi_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu punkcji otrzymałam smsa, że karta informacyjna zostanie dodana w ciągu 7 dni roboczych. W praktyce została wrzucona wcześniej - chwilę po zakończonej hodowli (zakładka "leczenie").
    Nie wiem tylko jak to wygląda w przypadku oddania zarodków do badań PGT-a. W sensie czy to wpływa jakoś na wrzucenie karty hodowli do systemu czy też nie.

👩 i 👦33 l. // starania od 2016
    Endometrioza 4 st., 2020 obszerna laparoskopia i drożność jajowodów. Znów niedrożne ❌
    AMH: 0,45 >> 0,66
    2023 - nawrót endo. oraz adeno.
    Trombofilia: ❌ MTHFR, PAI-1, Leiden, R2
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    Kariotypy ✔️
    KIRy: genotyp BX. 2DS1, 2DS2, 2DS5✔️ 2DS3, 3DS1❌ On HLA-c: C1,C2
    Histero: hist-pat. ✔️CD138 (+) wyleczone ✔️

I procedura (IMSI) - 2023, krótki protokół
    📅 11.2023 punkcja. 5 komórek >> ❄️❄️3AB, 5BC
    FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt beta <0,1❌
    FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt beta <0,2❌

II procedura (ICSI + FC) - 2024, długi protokół
    📅10.2024 - punkcja. 2 komórki >> ❄️3BB
    FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt beta <0,2❌

III procedura (ICSI + FC) - 2025, długi protokół
    💉 Gonapeptyl daily, Omnitrope, Menopur, Rekovelle
    📅31.01 - punkcja. 2 komórki >> ❄️❄️3BA, 3BB
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ