X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną karta informacyjna na portalu (Invimed Warszawa) - pytanie
Odpowiedz

karta informacyjna na portalu (Invimed Warszawa) - pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MonaLisa85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedni piątek miałam punkcję. Zdecydowaliśmy, żeby podać zarodki badaniu PGT-a. Na chwilę obecną, od lekarza, wiem, że mamy jednego mrozaczka, a pozostałe 3 komórki są obserwowane. Doktor powiedział też, że teraz spokojnie czekać na pojawienie się danych w karcie pacjenta.

Po jakim czasie pojawiły się Wam takie dane na portalu/w systemie?

• north Nowa

Wysłany: 17 listopada 2024, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLisa85 wrote:
    W poprzedni piątek miałam punkcję. Zdecydowaliśmy, żeby podać zarodki badaniu PGT-a. Na chwilę obecną, od lekarza, wiem, że mamy jednego mrozaczka, a pozostałe 3 komórki są obserwowane. Doktor powiedział też, że teraz spokojnie czekać na pojawienie się danych w karcie pacjenta.

Po jakim czasie pojawiły się Wam takie dane na portalu/w systemie?

Karta informacyjna pojawiła się od razu w tym samym dniu kiedy zakończyła się hodowla.

• domi_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu punkcji otrzymałam smsa, że karta informacyjna zostanie dodana w ciągu 7 dni roboczych. W praktyce została wrzucona wcześniej - chwilę po zakończonej hodowli (zakładka "leczenie").
    Nie wiem tylko jak to wygląda w przypadku oddania zarodków do badań PGT-a. W sensie czy to wpływa jakoś na wrzucenie karty hodowli do systemu czy też nie.

👩 i 👦33 l. // starania od 2016
    Endometrioza 4 st. 2020 i 2025 laparoskopie. Jajowody niedrożne ❌
    AMH: 0,45 >> 0,66
    Trombofilia: ❌ MTHFR, PAI-1, Leiden, R2
    Niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    Kariotypy ✔️
    KIRy: genotyp BX. 2DS1, 2DS2, 2DS5✔️ 2DS3, 3DS1❌ On HLA-c: C1,C2
    CD138 (+)
    Cross match 26,7%
    Interleukin 6 4,3 pg/ml
    Przeciwciała przeciwjądrowe (+)

I procedura (IMSI) - 2023, krótki protokół
    📅 11.2023 punkcja. 5 komórek >> ❄️❄️3AB, 5BC
    FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt beta <0,1❌
    FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt beta <0,2❌

II procedura (ICSI + FC) - 2024, długi protokół
    📅10.2024 - punkcja. 2 komórki >> ❄️3BB
    FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt beta <0,2❌

III procedura (ICSI + FC) - 2025, długi protokół
    💉 Gonapeptyl daily, Omnitrope, Menopur, Rekovelle
    📅31.01 - punkcja. 2 komórki >> ❄️❄️3BA, 3BB

Antybiotyk 2 tyg >> Equoral 1 msc + Zoladex 2 msc + Encorton 1x 5 mg >> Encorton 2x5 mg + Accofil do transferu
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ