Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną karta informacyjna na portalu (Invimed Warszawa) - pytanie
Odpowiedz

karta informacyjna na portalu (Invimed Warszawa) - pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MonaLisa85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedni piątek miałam punkcję. Zdecydowaliśmy, żeby podać zarodki badaniu PGT-a. Na chwilę obecną, od lekarza, wiem, że mamy jednego mrozaczka, a pozostałe 3 komórki są obserwowane. Doktor powiedział też, że teraz spokojnie czekać na pojawienie się danych w karcie pacjenta.

Po jakim czasie pojawiły się Wam takie dane na portalu/w systemie?

• north Nowa

Wysłany: 17 listopada 2024, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLisa85 wrote:
    W poprzedni piątek miałam punkcję. Zdecydowaliśmy, żeby podać zarodki badaniu PGT-a. Na chwilę obecną, od lekarza, wiem, że mamy jednego mrozaczka, a pozostałe 3 komórki są obserwowane. Doktor powiedział też, że teraz spokojnie czekać na pojawienie się danych w karcie pacjenta.

Po jakim czasie pojawiły się Wam takie dane na portalu/w systemie?

Karta informacyjna pojawiła się od razu w tym samym dniu kiedy zakończyła się hodowla.

• domi_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu punkcji otrzymałam smsa, że karta informacyjna zostanie dodana w ciągu 7 dni roboczych. W praktyce została wrzucona wcześniej - chwilę po zakończonej hodowli (zakładka "leczenie").
    Nie wiem tylko jak to wygląda w przypadku oddania zarodków do badań PGT-a. W sensie czy to wpływa jakoś na wrzucenie karty hodowli do systemu czy też nie.

👩,👦34 l.//starania >10 lat
    Endometrioza 4 st, Adeno. '20 i '25 laparo.
    AMH:0,45>0,66
    MTHFR, PAI-1, Leiden, R2❌ Anemia
    Kariotypy✔️ KIR BX: 2DS1,2DS2,2DS5✔️ 2DS3,3DS1❌ On HLA-c:C1,C2
    CD138 ✔️ Cross match 26,7%>24,6%
    Interleukin 6 4,3pg/ml⬆️ ANA1(+)

I procedura IMSI - 2023, krótki prot.
    📅 11.2023 💉 5 kom.>>❄️❄️3AB, 5BC
    FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt <0,1❌
    FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt <0,2❌

II procedura ICSI+FC - 2024, długi prot.
    📅10.2024 💉 2 kom. >> ❄️3BB
    FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt <0,2❌

III procedura ICSI+FC - 2025, długi prot. z hormonem wzrostu
    📅31.01 💉 2 kom. >> ❄️❄️3BA, 3BB

FET IV 19.07.2025, 3BA CS, AH
    Encorton, Clexane, Acard, Accofil, Prograf, Relanium, Prolutex, Besins, Utrogestan, Estrofem
    6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540, 20dpt 1902,9, 23dpt 1818, GS 0,48, 6+0 ciąża zatrzymana ❌
    FET V 15.12.2025, 3BB CS, AH, 8dpt <0,2 ❌

💊Ryeqo od 01.03. 🏥 07.2026, 3. operacja. DaVinci.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ