Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 14 września   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Kiedy badania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chcialam.zrobic.badania prolaktyne . Kiedy sie ja.robi? W jakim dniu cyklu ? Bo czytalam rozne fora i pisza ze 5-6 dc a gdzie indziej ze 21-22 dzien.cyklu... jakie jeszcze radzicie zrobic.badania przy trudnosciach w zajsciu w ciaze ?

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze 3-4 dc, od momentu krwawienia, a nie plamienia jeśli takie masz ( te zaliczamy do poprzedniego cyklu), później można robi się też w 21 z progesteronem, chodzi o sprawdzenie w różnych dniach cyklu. Ale głównie 3/4 dc. W 7-8 dpo ( czyli książkowo w 21 dc, choć u mnie to ok. 25dc) robi się progesteron dla potwierdzenia owulacji między innymi.

A badania to TSH, ft3, ft4, prolaktyna, progesteron, estradiol, LH i FSH. Na start tyle :)
    TSH przy staraniach najlepiej poniżej wynik 2, niektórzy lekarze mówią że nawet koło 1. Stosunek LH:FSH= 1 najlepiej.
    Powodzenia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 23:42

7u229jcgzsq578gy.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) wszystkie sa platne badania? Na pewno wiecie ...:) ja dopiero chce startowac w tym kierunku

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Dzieki :) wszystkie sa platne badania? Na pewno wiecie ...:) ja dopiero chce startowac w tym kierunku

Jak wizyta na nfz to pewnie badania refundowane. Ja robię na pakiet medyczny, więc niezbyt zorientowana jestem.

7u229jcgzsq578gy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ