X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kiedy są wytwarzane komórki przy długim protokole?
Odpowiedz

Kiedy są wytwarzane komórki przy długim protokole?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w temacie. Muszę podjąć pewną decyzję, a nie mam pewności.
    Jak rozumiem dopiero w III etapie tj. po wygaszeniu jajników?

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Kociaraa123121 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam zastrzyki pobudzające produkcję w 5dc (wcześniej anty)

Rocznik '93, starania od 08.2018
    HSG: jajowody drożne
    AMH: 2,20
    Immunologia: dodatnie ASA, wysokie NK (zalecony prograf i intralipid, następnie encorton)

1 IUI: 06.2020 🍷
    1 IVF: 10.10.2020 (4.1.1)
    6dpt- 19,9
    9dpt- 98,67
    12dpt- 357
    24dpt- jest ♥️
    ✊✊✊

2 IVF: 01.12.2022
    9dpt- 56,5
    11dpt- 78,5
    13dpt- 113
    16dpt- 434,1
    23dpt- 2295, pęcherzyk 5,8mm
    30dpt- 11338, bijące serducho ❤️

8+5 maluch 19,9mm ❤️
    11+5 plamienia- sor
    12+0 krwawienie -sor
  • Dashi Ekspertka

Wysłany: 27 września 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stymulacja jest po okresie ale te komorki juz wczesniej tam sa, cykl dojrzewania pecherzykow chyba 3 mce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2020, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komórki jajowe nie sa wytwarzane, już się z nimi urodziłaś. Ale rozumiem że nie o to chodziło. Gonapeptyl to czas sztucznej menopauzy to tak jakbyś była na mocnych tabletkach anty czyli żaden pęcherzyk nie rośnie. Za to na początku krwawienia a'la okres widać malutkie pęcherzyki antralne, jak co miesiąc, czyli zestaw komórek wyrzuconych w danym miesiącu do wzrostu, dla których podaje się zastrzyki stymulujące żeby zamiast 1 dominujący rosły wszystkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 05:55

Krakowska lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ