Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
Odpowiedz

🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢

Oceń ten wątek:
  • Lucy2801 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się wcisnęło nie tak 😅
    Lumira - tak też chciałabym to wszystko ogarnąć przed transferem jeszcze. Pani doktor powiedziała tylko, że mam bardzo wrażliwą szyjkę... I tyle
    Ja naprawdę szłam z super nastawieniem bo prawie nikogo to nie boli, no ale jak zwykle u mnie jakieś kwiatki wychodzą

• PolciaPolcia Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2801 wrote:
    Ciekawa jestem co teraz będzie, w czerwcu mam mieć histeroskopie z biopsją. Lekarz mi zaproponuje jeszcze jedno podejście? Czy będzie kazał czekać do zabiegu... A jeśli tak, to kiedy po zabiegu można podejść? Mam mieć dodatkowo korektę niszy po cc.
    No i druga sprawa... Czy da się ogarnąć transfer w sedacji, nawet za dopłatą? Myślicie, że to do ogarnięcia u nas w klinice?

Dlaczego dopiero w czerwcu histeroskopia? Mi lekarz powiedział, że jeśli po miesiączce endometrium będzie nadal nie takie jakie powinno być od razu robimy histeroskopie jeszcze raz.

👩‍🦳Ona 38 lat
    🧔‍♂️On 36 lat

Naturals 👦 2014

Amh 4,1
    Morfologia nasienia 0%

Histeroskopia 10.2025

20.01.2026 rozpoczęcie pierwszej procedury
    20.02.2026 punkcja -
    pobrano 17 🥚
    zapłodniono 11 🥚
    mamy 7 ❄️

23.03.2026 FET ❌
  • Lucy2801 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolciaPolcia wrote:
    Dlaczego dopiero w czerwcu histeroskopia? Mi lekarz powiedział, że jeśli po miesiączce endometrium będzie nadal nie takie jakie powinno być od razu robimy histeroskopie jeszcze raz.

Bo taki dostałam termin (NFZ), miała być końcówka maja, ale powiedziałam, że mogę być wtedy w trakcie miesiączki no i doktor w szpitalu zaproponowała czerwiec. Chociaż boje się, że i tak się nie wstrzele i znowu coś będzie 🙄🙄

• PolciaPolcia Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2801 wrote:
    Bo taki dostałam termin (NFZ), miała być końcówka maja, ale powiedziałam, że mogę być wtedy w trakcie miesiączki no i doktor w szpitalu zaproponowała czerwiec. Chociaż boje się, że i tak się nie wstrzele i znowu coś będzie 🙄🙄

A gdzie robisz? Ja ostatnio miałam robiona w UCK teraz jak będzie trzeba będę robic prywatnie.

👩‍🦳Ona 38 lat
    🧔‍♂️On 36 lat

Naturals 👦 2014

Amh 4,1
    Morfologia nasienia 0%

Histeroskopia 10.2025

20.02.2026 punkcja -
    pobrano 17 🥚
    zapłodniono 11 🥚
    mamy 7 ❄️

23.03.2026 FET ❌
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2801 wrote:
    Ciekawa jestem co teraz będzie, w czerwcu mam mieć histeroskopie z biopsją. Lekarz mi zaproponuje jeszcze jedno podejście? Czy będzie kazał czekać do zabiegu... A jeśli tak, to kiedy po zabiegu można podejść? Mam mieć dodatkowo korektę niszy po cc.
    No i druga sprawa... Czy da się ogarnąć transfer w sedacji, nawet za dopłatą? Myślicie, że to do ogarnięcia u nas w klinice?

Powiedz mi, czy taką niszę wykryto Ci podczas zwykłego usg? Bo ja po moim cc najbardziej właśnie boję się tego typu rzeczy.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer nieudany ❌

9.06.25 - transfer, 7dpt ⏸️ 8dpt - 69, 9 dpt - 119, 11 dpt - 283

5.07.25 - jest ❤️

15.02.2026 - na świecie nasz CUD 🎀
  • Lucy2801 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię w szpitalu miejskim w Toruniu. A niszę normalnie podczas USG widziało wielu lekarzy, ale chyba nie jest jakaś wielka i chyba to nie główny problem skoro jednak mnie dopuszczono do tego transferu. Mam wrażenie, że to raczej takie dmuchanie na zimne

• Lucy2801 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle chętnie już bym odstawiła te leki to wszystko, bo bez sensu się tym prolutexem kłuje a tu jeszcze prawie tydzień czasu czekać :/

• Poziomka1 Nowa

Wysłany: 19 kwietnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Od dawna czytam forum więc postanowiłam dołączyć. W przyszłym tygodniu mam punkcję, wiecie może czy zabieg z reguły wykonuje lekarz prowadzący? Wiem, że każdy z nich pewnie zrobiłby to równie dobrze ale już się przyzwyczaiłam do mojego lekarza i byłoby mi łatwiej :)
    I jak ogólnie atmosfera przed zabiegiem? Nie myślałam za bardzo o tym, ale im bliżej tym gorzej :D

Starania od 2016 roku

8 poronień
  • PolciaPolcia Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2801 wrote:
    W ogóle chętnie już bym odstawiła te leki to wszystko, bo bez sensu się tym prolutexem kłuje a tu jeszcze prawie tydzień czasu czekać :/

Ja odstawiłam chyba w 9 dpt , lekarz napisał mi smsa że mogę odstawić

Lucy2801 lubi tę wiadomość

👩‍🦳Ona 38 lat
    🧔‍♂️On 36 lat

Naturals 👦 2014

Amh 4,1
    Morfologia nasienia 0%

Histeroskopia 10.2025

20.02.2026 punkcja -
    pobrano 17 🥚
    zapłodniono 11 🥚
    mamy 7 ❄️

23.03.2026 FET ❌
  • PolciaPolcia Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka1 wrote:
    Cześć wszystkim!
    Od dawna czytam forum więc postanowiłam dołączyć. W przyszłym tygodniu mam punkcję, wiecie może czy zabieg z reguły wykonuje lekarz prowadzący? Wiem, że każdy z nich pewnie zrobiłby to równie dobrze ale już się przyzwyczaiłam do mojego lekarza i byłoby mi łatwiej :)
    I jak ogólnie atmosfera przed zabiegiem? Nie myślałam za bardzo o tym, ale im bliżej tym gorzej :D

Cześć mi punkcje robił dr Valentyn i nie jest moim lekarzem prowadzącym. Ale byłam bardzo zadowolona. A transfer robił mi już mój lekarz prowadzący. Atmosfera fajna, Panie bardzo miłe które towarzyszyły podczas zabiegu.

Lucy2801 lubi tę wiadomość

👩‍🦳Ona 38 lat
    🧔‍♂️On 36 lat

Naturals 👦 2014

Amh 4,1
    Morfologia nasienia 0%

Histeroskopia 10.2025

20.02.2026 punkcja -
    pobrano 17 🥚
    zapłodniono 11 🥚
    mamy 7 ❄️

23.03.2026 FET ❌
  • Poziomka1 Nowa

Wysłany: 19 kwietnia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Może los szczęścia mi dopisze:)
    Też słyszałam, że dr Valentyn bardzo sympatyczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 13:41

Starania od 2016 roku

8 poronień
  • PolciaPolcia Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka1 wrote:
    Dzięki! Ja jestem u dr Arka, może los szczęścia mi dopisze:)
    Też słyszałam, że dr Valentyn bardzo sympatyczny.

Moim lekarzem też jest dr Arek! 🙂

👩‍🦳Ona 38 lat
    🧔‍♂️On 36 lat

Naturals 👦 2014

Amh 4,1
    Morfologia nasienia 0%

Histeroskopia 10.2025

20.02.2026 punkcja -
    pobrano 17 🥚
    zapłodniono 11 🥚
    mamy 7 ❄️

23.03.2026 FET ❌
  • Poziomka1 Nowa

Wysłany: 19 kwietnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo sympatyczny lekarz :)

PolciaPolcia lubi tę wiadomość

Starania od 2016 roku

8 poronień
  • patkalopatka Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi punkcje robił dr Valentyn, nie jest moim lekarzem. Właściwie przy punkcji lekarza praktycznie nie widziałam - wszedł jak leżałam już na fotelu, stał za moją głową zanim zasnęłam, nawet dzień dobry nie wymieniliśmy. Potem wszedł do mnie jak się rozbudzałam i w jednym zdaniu poinformował ile pobrano komórek. No i potem w gabinecie dosłownie 3 minuty podsumowania, więc za dużo kontaku i tak nie mieliśmy. :P

• Lumira Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka1 jeśli Twój lekarz jest wtedy, kiedy wypada Ci punkcja to raczej on ją wykona. Ja byłam u dr A, ale pierwszą punkcję miałam w sobotę, jego akurat nie było i zrobił ją dr V. Drugą punkcję już mój lekarz wykonał, była w normalny dzień w tygodniu. Atmosfera ogólnie jest miła, dla mnie założenie wenflonu to najgorszy moment z tego wszystkiego. Spanko później jest miłe :D powodzonka

👱‍♀️94'+👦90'
    Naturals 🧒 2022 2cs

ONA
    31 lat, AMH 3,14

ON
    35 lat, oligospermia

22.07.25 rozpoczęcie pierwszej procedury
    2.08.25 punkcja→ 5x❄️→ PGTa 1 ❄️ prawidłowy
    FET 30.09 ❌️
    10.25 histeroskopia → stan zapalny (wyleczony)

26.01.26 rozpoczęcie drugiej procedury
    6.02 punkcja 11 MII → 6x ❄️→ PGTa→3❄️ prawidłowe
    1❄️ bez PGTa

FET 16.03
    8 dpt beta 82, 10 dpt 267, 12 dpt 901, 15 dpt 2996
    24 dpt mamy serduszko 🩷

preg.png
  • P.Migotka Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak do tej pory żadnej punkcji nie wykonywała moja lekarz prowadząca - cóż jeszcze wszystko przede mną :D

• emi11 Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w Bocianie po transferze dają L4 bez problemu?

• Lucy2801 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi11 wrote:
    Dziewczyny czy w Bocianie po transferze dają L4 bez problemu?

Mi robiła doktor N transfer i sama zapytała po wszystkim czy potrzeba :)

• MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam okres, nawet 4 dni szybciej niż planowałam, jutro mam wizytę u Dr Marii i mam nadzieję, że dostaniemy zielone światło na transfer :)

Lucy2801, PolciaPolcia, Mimi7, Czekająca, Thoruviel lubią tę wiadomość

Ona 38 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️ 10.25. 13,8- 04.26
    On 41 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match- 60,2%❌️---- 28,5
    1/26'-3 procedura-Ovaleap 300 i Mensinorm 75, 6 🥚, 2 dojrzałe- 2 zarodki, 2 zdrowe po PGTA ❄️❄️
    Immunosupresja -Equoral i Encorton -11tygodni
    Maj 26-Transfer, Encorton, Smoflipid, Accofil, Acard
    ✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️
  • Moniq88 Nowa

Wysłany: 22 kwietnia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja właśnie zamierzam zmienić klinikę. Bocian Gdańsk - ogromne rozczarowanie. Czuję się tam, jak na taśmie produkcyjnej, ani razu nie miałam styczności z wybranym lekarzem oprócz pierwszej wizyty kwalifikacyjnej, za każdym razem kto inny robi mi USG, przedstawia plan leczenia, wiecznie muszę na coś czekać. Panie pielęgniarki i położne oraz na recepcji niezwykle miłe,ale kompletnie nieogarnięte. Ostatnio wróciłam stamtąd z histeryczym płaczem.

‹‹ 144 145 146 147 148
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ