X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika Bocian Poznań
Odpowiedz

Klinika Bocian Poznań

Oceń ten wątek:
  • Joanaa1991 Nowa

Wysłany: 23 lutego, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    Hej, ja prowadzisz ciążę u dr K?

Hejo ja prowadzę ciążę i dr Kormana. Obecnie 15tc :) Ty też zostałaś u niego?

• Dżasta94 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Widzę, że na wątku nic się nie dzieje ale może teraz są tu jakieś dziewczyny, które leczą się w tej klinice? :) Ja podchodzę pierwszy raz do in vitro, póki co jestem zadowolona z wyboru kliniki i jestem ciekawa jak jest u Was :)

👱‍♀️ 31 👨33

Starania od 2018.

Niepłodność idiopatyczna.

07.2025 - kwalifikacja do in vitro ☘️

🗓️24.07 START ❤️
    💉Menopur
    💉Ovaleap
    💊Primolut Nor
    🗓️08.08 punkcja - ❄️❄️❄️❄️

Przygotowanie do transferu:
    💊Lametta
    💉Ovitrelle
    💊Duphaston

🗓️10.09 transfer (5-dniowa blastocysta)
    10 dpt - beta 38.83, progesteron 30.27
    12 dpt - beta 94.99, progesteron 27.64 (147%)
    14 dpt - beta 247.50 (162,8%)
    17 dpt - beta 1246.39 (194,3%)
    20 dpt - beta 3146 (153%)
    23 dpt - beta 7647 (143%)
    26 dpt - USG CRL 0.58 cm i ❤️

preg.png
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 24 września, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej odświeżam wątek. Czy są tu dziewczyny które w ostatnim czasie miały in vitro w szczególności AK. Jak oceniacie klinikę. Obecnie jestem po poronieniu . Jak narazie jestem w innej klinice

• Bella7722 Znajoma

Wysłany: 25 września, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta94 wrote:
    Cześć! Widzę, że na wątku nic się nie dzieje ale może teraz są tu jakieś dziewczyny, które leczą się w tej klinice? :) Ja podchodzę pierwszy raz do in vitro, póki co jestem zadowolona z wyboru kliniki i jestem ciekawa jak jest u Was :)

My zmieniliśmy z invimed na klinikę bocian w Poznaniu, trafiliśmy do dr Kormana i po 10 latach starań, właśnie u nich udało się zajść w ciążę, obecnie 38tc, czekamy jeszcze 2 tyg na córeczkę ❤️ polecam bardzo, zawsze byli pod telefonem, doktorzy jak i położne bardzo miłe

Dżasta94, Komanuss lubią tę wiadomość

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 26 września, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella7722 wrote:
    My zmieniliśmy z invimed na klinikę bocian w Poznaniu, trafiliśmy do dr Kormana i po 10 latach starań, właśnie u nich udało się zajść w ciążę, obecnie 38tc, czekamy jeszcze 2 tyg na córeczkę ❤️ polecam bardzo, zawsze byli pod telefonem, doktorzy jak i położne bardzo miłe
    A w invimed mieliście jakąś procedurę? Też byłam początkowo w invimed

• Bella7722 Znajoma

Wysłany: 27 września, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    A w invimed mieliście jakąś procedurę? Też byłam początkowo w invimed

W invimed mieliśmy 2 procedury z każdej 10 jajeczek, ale do blastocysty zostawało po 1 zarodku, więc z 2 procedury tylko 2 zarodki i żaden się nie przyjął, w bocianie byliśmy przy 1 procedurze aż 3 mrożonki wyszły, do tego nie trzeba było jeździć tak często jak w invimed cze co 2 dni w klinice, w bocianie od rozpoczęcia cyklu do punkcji 2 wizyty, później w cyklu do zapłodnienia też 2 x i transfer. Jakoś mniej tych wizyt było i tak jakoś zleciało inaczej, mniejszy stres itp

• Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 28 września, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My leczyliśmy się u dr Kormana i pierwszy transfer był udany. Synek jest już na świecie. Zarówno dr Korman jak i dr Sitkowski bardzo empatyczni, z dużą wiedzą i trafnymi diagnozami. (U dr Sitkowskiego prowadziłam całą ciążę).

Bella7722 lubi tę wiadomość

👶🏻 Witek
    🗓️ 19.07.2025
    🕰️ 11.12
    ⚖️ 3920 g
  • KwiatKlau Koleżanka

Wysłany: 16 października, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dziewczyny chciałam podpytać, jak wygląda kwestia podejścia do in vitro.
    Właśnie umówiłam się do dr K. w Bocianie.
    U mnie problem z immunologią (wysokie ANA) i mutacje genetyczne (F2, MTHFR (A1298), PAI-1/SERPINE1).
    Czy któraś z Was miała podobne problemy i jednak udało się z IVF w tej klinice?

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ