X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 wrote:
    A dr mowil ze to normalne w II fazie cyklu?
    Chat GPT mówi:
    Polipowate endometrium w drugiej fazie cyklu nie jest typowym obrazem fizjologicznej błony śluzowej macicy. W tej fazie cyklu endometrium powinno być sekrecyjne, co oznacza, że powinno mieć jednorodną strukturę z cechami przygotowania do ewentualnej implantacji zarodka.

Polipowatość endometrium może sugerować:
    • Polipy endometrialne – łagodne rozrosty błony śluzowej macicy, które mogą powodować nieregularne krwawienia.
    • Przerost endometrium – zwłaszcza jeśli endometrium jest pogrubione i nieregularne.
    • Zmiany zapalne – np. przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy.
    • Nieprawidłową odpowiedź endometrium na hormony – np. w zaburzeniach hormonalnych.

Generalnie biopsje powinno się robić w drugiej fazie cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:26

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- 💉 start stymulacji
    20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
    25.01 ET 5.1.1 (EG)
    7dpt beta 22,87 🥹| 8dpt 31,9 prog 118 ng/ml
    Walcz maluszku 🙏🍀
    💊 encorton, acard, utrogestan, clexane
    Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • Andziulka94 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Trzymam mocno kciuki ✊🏻

Ja miałam transfer świeżego zarodka. W czwartek zrobiłam test, żeby zobaczyć czy ovitrelle się wypłukał. Ale z nadzieją na drugą kreskę. Zobaczyłam biel. W sobotę miałam betę dla kliniki. Siedziałam na poczekalni i zastanawiałam się czy od razu podchodzić do kolejnego transferu, czy dać sobie miesiąc przerwy. No ale beta okazała się być pozytywna 🥹 wczoraj byłam zrobić w diagnostyce, żeby jutro sprawdzić przyrost, bo Bocian sprawdza tylko raz betę. Mam małe wartości, nie nastawiam się na nic. Ale trzymajcie proszę kciuki 🙏

Trzymam kciuki. 🙏❤️🍀

Butterfly23 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️ 31
    ❌️ Niedoczynność tarczycy
    ✅️AMH - 6,3

Niskie parametry nasienia męża. 😔

2,5 roku starań naturalnie.

SZPITAL UNIA LUBELSKA
    Lipiec 2024 HyCoSy
    Październik 2024 - 1IUI ❌️
    Grudzień 2024 - 2IUI ❌️

KLINIKA BOCIAN
    22/01/25 - punkcja/ transfer odroczony z powodu hiperki
    2 doba - 26 🥚, 12 zapłodnionych, 9 rozwijających się 🤞🍀
    ❤️ 4 blastki ❤️❄️🍀🤞
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Chat GPT mówi:
    Polipowate endometrium w drugiej fazie cyklu nie jest typowym obrazem fizjologicznej błony śluzowej macicy. W tej fazie cyklu endometrium powinno być sekrecyjne, co oznacza, że powinno mieć jednorodną strukturę z cechami przygotowania do ewentualnej implantacji zarodka.

Polipowatość endometrium może sugerować:
    • Polipy endometrialne – łagodne rozrosty błony śluzowej macicy, które mogą powodować nieregularne krwawienia.
    • Przerost endometrium – zwłaszcza jeśli endometrium jest pogrubione i nieregularne.
    • Zmiany zapalne – np. przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy.
    • Nieprawidłową odpowiedź endometrium na hormony – np. w zaburzeniach hormonalnych.

Generalnie biopsje powinno się robić w drugiej fazie cyklu.

I bądź tu mądry 🙈
    Kto ma rację.... Już sama nie wiem czy mam podchodzić do tej biopsji.... Co prawda TB mi zalecił ale tylko dlatego że mówiłam że chce coś więcej zrobić zanim podejdę do procedury

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    2 ❄️❄️
    10.2024 2 transfer 👎
    11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎
‹‹ 225 226 227 228 229
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ