X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika Epimedium Kraków - opinie
Odpowiedz

Klinika Epimedium Kraków - opinie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • stokrotka00 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Czy któraś z Was leczyła się, bądź była na konsultacji w Klinice Epimedium w Krakowie? Czy macie jakieś opinie na temat przyjmujących tam lekarzy i ogólnego podejścia do pacjentów?
    Czy klinika jest nastawiona na diagnostykę czy na kierowanie na in vitro?

Będę wdzięczna za opinie :)

10sc 🙏

12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
    02.23 - rozpoczęcie starań
    12.23 - planowa wizyta w klinice

Leki i suplementacja:
    ♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki

♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki
  • Przytulasek Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj :)

Jak jeszcze mieszkałam w Krakowie i w ogóle zaczęliśmy przygodę ze staraniami , to było pierwsze miejsce , do którego się udaliśmy po miesiącach bezowocnych starań .Miałam dobre wrażenia , co do podejścia lekarzy i diagnostyki . Były badania , konsultacje z endokrynologiem . Zostałam przed dr. Pabiana po histo skierowana na laparoskopie m.in przez mocno bolesne okresy , żeby sprawdzić drożność jajowodów. Zajmował się tym dr. Michał Pytel jak dla mnie wspaniały człowiek i lekarz - robił mi właśnie laparo . Jego ciepłe podejście dużo mi wtedy pomogło , bo miałam straszny stres związany z tym zabiegiem. U mnie na szczęście laparo nie wykazało zupełnie nic , nie mam jakichś dodatkowych problemów . Co do Mojego M. miał tam badania nasienia , wyniki raczej słabe , potem suplementacja chwilowa poprawa , ale po przechorowaniu przez Niego covidu sprawa znowu się rypła . Wcześniej Doktor brał pod uwagę próby inseminacji , ale potem ze względu na nasz wiek ( oboje po 35 roku życia ) no i wyniki nasienia powiedział , że raczej skłania się już tylko ku in vitro , bo goni Nas czas. Na tamten moment nie byliśmy gotowi na takie decyzje , więc zakończyliśmy tam leczenie. Aczkolwiek obydwaj powyżsi lekarze robili na mnie dobre wrażenie , okazywali dużo empatii i cierpliwości , bo ja niestety byłam dość emocjonalną pacjentką .

A Twoje wrażenia jakie są ? Leczysz się tam nadal ?
    Odpisałabym wcześniej , ale miałam trochę przerwy od forum , musiałam wiele rzeczy przemyśleć z Moim .

" Zycie jest straszne , ale ja postanowiłem , że jest piękne "
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ