Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika Epimedium Kraków - opinie
Odpowiedz

Klinika Epimedium Kraków - opinie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • stokrotka00 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Czy któraś z Was leczyła się, bądź była na konsultacji w Klinice Epimedium w Krakowie? Czy macie jakieś opinie na temat przyjmujących tam lekarzy i ogólnego podejścia do pacjentów?
    Czy klinika jest nastawiona na diagnostykę czy na kierowanie na in vitro?

Będę wdzięczna za opinie :)

Starania od początku 2023

age.png
  • Przytulasek Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj :)

Jak jeszcze mieszkałam w Krakowie i w ogóle zaczęliśmy przygodę ze staraniami , to było pierwsze miejsce , do którego się udaliśmy po miesiącach bezowocnych starań .Miałam dobre wrażenia , co do podejścia lekarzy i diagnostyki . Były badania , konsultacje z endokrynologiem . Zostałam przed dr. Pabiana po histo skierowana na laparoskopie m.in przez mocno bolesne okresy , żeby sprawdzić drożność jajowodów. Zajmował się tym dr. Michał Pytel jak dla mnie wspaniały człowiek i lekarz - robił mi właśnie laparo . Jego ciepłe podejście dużo mi wtedy pomogło , bo miałam straszny stres związany z tym zabiegiem. U mnie na szczęście laparo nie wykazało zupełnie nic , nie mam jakichś dodatkowych problemów . Co do Mojego M. miał tam badania nasienia , wyniki raczej słabe , potem suplementacja chwilowa poprawa , ale po przechorowaniu przez Niego covidu sprawa znowu się rypła . Wcześniej Doktor brał pod uwagę próby inseminacji , ale potem ze względu na nasz wiek ( oboje po 35 roku życia ) no i wyniki nasienia powiedział , że raczej skłania się już tylko ku in vitro , bo goni Nas czas. Na tamten moment nie byliśmy gotowi na takie decyzje , więc zakończyliśmy tam leczenie. Aczkolwiek obydwaj powyżsi lekarze robili na mnie dobre wrażenie , okazywali dużo empatii i cierpliwości , bo ja niestety byłam dość emocjonalną pacjentką .

A Twoje wrażenia jakie są ? Leczysz się tam nadal ?
    Odpisałabym wcześniej , ale miałam trochę przerwy od forum , musiałam wiele rzeczy przemyśleć z Moim .

👧 39 🧑‍🦱40

Starania od 2020r.
    Laparoskopia 2021r.
    Problem : słabe nasienie
    AMH 1, 2 ( 2021) 0,7 ( 06 .2025) 1,7 ( 11.2025) . , niskie żelazo i ferrytyna
    Kariotypy ✔️
    Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
    Drożność jajowodów ✔️
    03.2025 Angelius Provita MP
    1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    02.06 .25 początek stymulacji
    💉menopur , puregon , orgalutran
    Punkcja 16.06 ❌️ nie udało się nic pobrać 🥲
    07.07 Histeroskopia
    Sierpień na 3 miesiące Omnitrope i androtop
    2️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    14.11.25 początek stymulacji
    💉 gonal ,omnitrope , Menopur , orgalutran
    Punkcja : 8🥚--> 4 dojrzałe --> 2
    zapłodnione --> 3 doba ❌️
    3️⃣ Procedura IVF. Krótki protokół
    06.03 💉rekovelle
    9.03 orgalutran , Menopur
    18.03 punkcja - 4🥚-> 2🥚- 1 zarodek 3AB

23.03 I FET 3AB -
    b7dpt 3,6 9dpt 2,0 ❌️
    01.06
    4️⃣Procedura IVF
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ