X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika niepłodności Bialystok
Odpowiedz

Klinika niepłodności Bialystok

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jotka. Nowa

Wysłany: 17 listopada, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, po 12 mc bezowocnych starań pora na wizytę w klinice. Czy możecie polecić klinikę w Białymstoku? Ginekolog polecił mi artemide i Dr Domitrz , co sądzicie?

• MagdaGazelka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie wiem jak w artemidzie, ale w kriobanku to na pewno od razu pójdą w IV. Może spróbuj coś posprawdzać wcześniej?

Czy Twój ginekolog coś robił w kierunku diagnostyki? Masz już jakieś badania?

Ja osobiście polecam dr Jakuba Tomaszewskiego. Doktor ma świetne opinie, próbuje różnych metod, zarówno stymulacyjnych jak i zabiegowo-diagnostycznych.

Ja trafiłam do niego już na końcówce drogi. Dzisiaj zaczęłabym odwrotnie. 🙂

Starania od 5 lat
    👨37✅
    👩🏼36❌
    endometrioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, mięśniaki macicy
    Crossmatch ❌46.1% (Encorton, Equoral)
    Antytrombina III ❌ 62.97% (heparyna do i po transferze)
    Genetyka ok ✅
    3 x IUI ❌
    07.2024 - 1 IVF, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka ❌
    10.2024 - 2 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
    12.2024 - 3 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
    ✅dieta, ruch, suplementy
    01.2025 - rozpoczynamy długi protokół (primolut, decapeptyl, omnitrope, menopur 300, gonapeptyl)
    08.02.2024 punkcja 👉 8 zdrowych komórek 💪🥚 7 się zapłodniło, mamy ❄️❄️❄️ 🥹

08.03 - transfer 2 ❄️❄️ ➡️ beta 0
  • Jotka. Nowa

Wysłany: 17 listopada, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na bieżąco wyniki hormonów lh/fsh prolaktyna,progesteron, estradiol, amh, badanie nasienia męża, owulacje są chociaz nie miałam typowego monitoringu.

Wszystkie wyniki powiedzmy że w normie, chce zrobić jeszcze badanie drożności i nie wiem czy zrobić je na własną rękę czy lepiej zacząć od kliniki.

Dziękuję za polecenie Dr. Tomaszewskiego rzeczywiście ma dobre opinie

• MagdaGazelka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli jesteś zdecydowana na IV to drożność Ci nie jest potrzebna.

Jeżeli chciałabyś jeszcze powalczyć naturalnie to drożność jak najbardziej- Tomaszewski robi zabiegi diagnostyczne, przy okazji posprawdza resztę potrzebnych kwestii. Ja miałam teraz robioną laparoskopię z histeroskopią i usuwanie mięśniaków.

Jeżeli chciałabyś o coś zapytać to zapraszam na priv.🙂

Starania od 5 lat
    👨37✅
    👩🏼36❌
    endometrioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, mięśniaki macicy
    Crossmatch ❌46.1% (Encorton, Equoral)
    Antytrombina III ❌ 62.97% (heparyna do i po transferze)
    Genetyka ok ✅
    3 x IUI ❌
    07.2024 - 1 IVF, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka ❌
    10.2024 - 2 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
    12.2024 - 3 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
    ✅dieta, ruch, suplementy
    01.2025 - rozpoczynamy długi protokół (primolut, decapeptyl, omnitrope, menopur 300, gonapeptyl)
    08.02.2024 punkcja 👉 8 zdrowych komórek 💪🥚 7 się zapłodniło, mamy ❄️❄️❄️ 🥹

08.03 - transfer 2 ❄️❄️ ➡️ beta 0
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ