Klinika Poznań zmiana
-
Hej. Dziewczyny, jestem po pierwszym transferze. Niestety czekam na poronienie.. Jestem w totalnej rozsypce.. Obecnie jesteśmy w klinice Pastelowa w Poznaniu u dr. Mitkowskiej- Redman, ale na drugą procedurę chcemy albo zmienić lekarza na prof. Spaczyńskiego albo klinikę na Polną i doc. Brązert. Macie może opinie o tych lekarzach?
-
Alexandra wrote:Hej. Dziewczyny, jestem po pierwszym transferze. Niestety czekam na poronienie.. Jestem w totalnej rozsypce.. Obecnie jesteśmy w klinice Pastelowa w Poznaniu u dr. Mitkowskiej- Redman, ale na drugą procedurę chcemy albo zmienić lekarza na prof. Spaczyńskiego albo klinikę na Polną i doc. Brązert. Macie może opinie o tych lekarzach?
Część. Byłam u kilku specjalistów aby podjąć decyzję u kogo podejść do kolejnej procedury ivf. Byłam u tych dwóch lekarzy i wybrałam doc Brązerta. Po pierwsze uznaje immunologie, Prof Spaczynski nie jest za tym aż tak bardzo. Doc Brazert też jest bardziej dokładniejszy u mnie przejrzał KAŻDE BADANIE, WYNIKI Z KILKU Lat. Doc B przekonał mnie do siebie bardziej. Też jest szczery nie obiecuje nie wiadomo czego, ale umie to przekazać w sposób "empatyczny" dla pacjentki, że nie jest straumatyzowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 13:22
-
ZOSIA92 wrote:Część. Byłam u kilku specjalistów aby podjąć decyzję u kogo podejść do kolejnej procedury ivf. Byłam u tych dwóch lekarzy i wybrałam doc Brązerta. Po pierwsze uznaje immunologie, Prof Spaczynski nie jest za tym aż tak bardzo. Doc Brazert też jest bardziej dokładniejszy u mnie przejrzał KAŻDE BADANIE, WYNIKI Z KILKU Lat. Doc B przekonał mnie do siebie bardziej. Też jest szczery nie obiecuje nie wiadomo czego, ale umie to przekazać w sposób "empatyczny" dla pacjentki, że nie jest straumatyzowana.
U mnie obecna lekarka też olała immunologie.. -
ZOSIA92 wrote:Część. Byłam u kilku specjalistów aby podjąć decyzję u kogo podejść do kolejnej procedury ivf. Byłam u tych dwóch lekarzy i wybrałam doc Brązerta. Po pierwsze uznaje immunologie, Prof Spaczynski nie jest za tym aż tak bardzo. Doc Brazert też jest bardziej dokładniejszy u mnie przejrzał KAŻDE BADANIE, WYNIKI Z KILKU Lat. Doc B przekonał mnie do siebie bardziej. Też jest szczery nie obiecuje nie wiadomo czego, ale umie to przekazać w sposób "empatyczny" dla pacjentki, że nie jest straumatyzowana.
Wiesz może, jak wygląda kwestia zmiany kliniki? Kiedy można podejść do stymulacji po poronieniu? Niestety miałam tylko jeden zarodek. -
Alexandra wrote:Wiesz może, jak wygląda kwestia zmiany kliniki? Kiedy można podejść do stymulacji po poronieniu? Niestety miałam tylko jeden zarodek.
Zmiana jak nie masz zarodków to tak naprawdę kiedy chcesz, co do kolejnej stymulacji zależy kiedy było poronienie, czy było łyżeczkowanie. Ja sobie dałam czas na badania tylko u mnie wcześniej były dwa poronienia z ciąży naturalnej na histeroskopie i inne badania, poszukałam immunologa. Później podeszłam do ivf i obecnie 10 tydzień ciąży. Jeżeli bhcg się wyzeruje, obraz usg jest ok można podejść do kolejnej stymulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 13:59
-
ZOSIA92 wrote:Zmiana jak nie masz zarodków to tak naprawdę kiedy chcesz, co do kolejnej stymulacji zależy kiedy było poronienie, czy było łyżeczkowanie. Ja sobie dałam czas na badania tylko u mnie wcześniej były dwa poronienia z ciąży naturalnej na histeroskopie i inne badania, poszukałam immunologa. Później podeszłam do ivf i obecnie 10 tydzień ciąży. Jeżeli bhcg się wyzeruje, obraz usg jest ok można podejść do kolejnej stymulacji.
-
Alexandra wrote:Hej. Dziewczyny, jestem po pierwszym transferze. Niestety czekam na poronienie.. Jestem w totalnej rozsypce.. Obecnie jesteśmy w klinice Pastelowa w Poznaniu u dr. Mitkowskiej- Redman, ale na drugą procedurę chcemy albo zmienić lekarza na prof. Spaczyńskiego albo klinikę na Polną i doc. Brązert. Macie może opinie o tych lekarzach?
Część, znam wszystkich lekarzy z dawnej Polnej obecnej Pastelowej, zastępstwa, monitoringi itd, zawsze najpewniej czułam się przy doc Brązercie i dlatego Go wybrałam. Konkretny, rzeczowy, twarde decyzję, dokładny, dobry kontakt sms. Prof Spaczynski też jest polecany, ale doc Brazert mam wrażenie, że jest bardziej otwarty na nowe i tak też słysze od koleżanek. Dr Derwich też nie uznaje immunologii koleżanka po trzech transferach praktycznie nie miała proponowane za wiele,nowych rozwiązań.2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙 -
AgnieszkaB wrote:Część, znam wszystkich lekarzy z dawnej Polnej obecnej Pastelowej, zastępstwa, monitoringi itd, zawsze najpewniej czułam się przy doc Brązercie i dlatego Go wybrałam. Konkretny, rzeczowy, twarde decyzję, dokładny, dobry kontakt sms. Prof Spaczynski też jest polecany, ale doc Brazert mam wrażenie, że jest bardziej otwarty na nowe i tak też słysze od koleżanek. Dr Derwich też nie uznaje immunologii koleżanka po trzech transferach praktycznie nie miała proponowane za wiele,nowych rozwiązań.
-
Alexandra wrote:Orientujesz się może jakie badania są potrzebne na Polną do kwalifikacji in vitro?
Niestety jakie do programu rządowego się nie orientuje, ale może są na stronie szpitala jak kiedyś były rozpisane z urzędu miasta.Oczywiście te podstawowe.2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙 -
Ja również polecam doc Brązerta, widzę ogromną różnice między kiedyś jak podchodziłam do transferu i była cała ekipa z Polnej a teraz jak wróciliśmy po rodzeństwo i doktor jest sam sobie szefem, otwarty na immunologie nie ma problemu z wyższymi dawkami clexany czy kontrolowanie przy pomocy anty - xa oczywiście to pod opieką hematologa, ale jest pełna akceptacja zaleceń. Jest bardzo otwartym lekarzem, ale przy tym konkretny z twardą ręką.
-