X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś z Was był tam? jak wyglądają konsultacje cenowo?

Niuni, Asik86, Mikuśka, Jula86, Lisek1985, justysia86, wpaula lubią tę wiadomość

• effora Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam, chodzę tam od stycznia do dr Roberta Sienkiewicza i na razie jestem zadowolona. Cenowo też nie wygląda najgorzej choć to zależy do jakiego lekarza idziesz (najdroższa jest wizyta u prof. Kurzawy). Poza tym pierwsza wizyta jest droższa (coś ok 200zł), kolejne tańsze (bodajże 160zł) a monitoring 100zł za wizytę.

motyl1993, Mikuśka lubią tę wiadomość

starania od 2009
    2010 - pierwszy aniołek 10tc
    2011 - drugi aniołek 5 tc
    2013 - dwa aniołki 7tc
    2014 - starania wspomagane
    2016 - największe szczęście 3000g, 56cm <3
    2017 - kolejne starania, oj nie będzie łatwo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki effora, ja w sierpniu mam się wybrać z mężem najpierw na bad nasienia, a jeśli do końca roku nam się nie uda, to mam się zgłosić do kliniki... najbardziej bym chciała do dr Przemysława Ciepieli...

Magda3232 lubi tę wiadomość

• effora Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, o Ciepieli też dużo dobrego słyszałam. W ogóle w tej klinice dobre jest to, że jak trzeba to kierują do szpitala do Polic gdzie prawie wszyscy ci lekarze pracują.

motyl1993, Lisek1985 lubią tę wiadomość

starania od 2009
    2013 - dwa aniołki 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    effora wrote:
    Właśnie, o Ciepieli też dużo dobrego słyszałam. W ogóle w tej klinice dobre jest to, że jak trzeba to kierują do szpitala do Polic gdzie prawie wszyscy ci lekarze pracują.
    dr Ciepiele poznałam będąc w Policach w drugiej ciąży. Był tak przesympatyczny! Właśnie zauważyłam, że większość z nich jest w Policach.
    Mnie będzie do nich kierowała dr Lejman, bo nie ma już na nas pomysłu :( a mogę zapytać z jakim problemem Ty się borykasz i dlaczego trafiłaś do kliniki?

effora lubi tę wiadomość

• effora Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się błąkam po lekarzach już jakiś czas a generalnie walczę z PCOS i lekką niedoczynnością tarczycy. Tak naprawdę dopiero w klinice zaczęli mnie leczyć. A staramy się już w sumie 5 lat z przerwami na 3 poronienia...

motyl1993 lubi tę wiadomość

starania od 2009
    2013 - dwa aniołki 7tc
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice do tej pory robiliśmy tylko badania laboratoryjne, ale opiekuje się mną na stałe lekarz z "teamu" Vitrolive - dr Brelik i co tu dużo mówić... ponad 10 lat borykam się z najróżniejszymi problemami hormonalnymi, teraz na koncie już prawie trzy lata walki o dziecko a to on pierwszy się mną zajął, zdiagnozował i zaczął leczyć, a po gabinetach ginekologicznych naprawdę sporo się rozbijałam przez ostatnią dekadę. U dr Brelika byłam pierwszy raz na początku września zeszłego roku - na początku października miałam diagnozę i leczenie, w listopadzie już byłam w ciąży. Krótko, ale po tylu miesiącach to już sukces. Teraz mu stuprocentowo wierzę, chociaż na pierwszą wizytę szłam z postawą "i tak mi nie pomoże, tamci też nie pomogli". A co on mi powiedział na pierwszej wizycie? "Ja pani pomogę". Pomógł i ciągle pomaga.
    Trzy razy od jesieni zeszłego roku przebywałam w Klinice Medycyny Rozrodu w szpitalu w Policach i tam też spotkałam kolejnych kilku lekarzy z Vitrolive - wszyscy bardzo kompetentni, sympatyczni - nie dam złego słowa powiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 00:13

effora, motyl1993, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za te słowa, jeśli do końce tego roku nie uda nam się zajść, to wtedy się wybiorę tam na konsultację i to na pewno ;)

• nicelady Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się tam wybieram, ale dopiero za dwa miesiące kiedy minie dokładnie rok odkąd staramy się o dzidziusia. Przypuszczam, że wybiorę dr Ciepielę. Słyszałam o nim dużo dobrego.
    Jak na razie w klinice badaliśmy tam tylko nasienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicelady wrote:
    Ja też się tam wybieram, ale dopiero za dwa miesiące kiedy minie dokładnie rok odkąd staramy się o dzidziusia. Przypuszczam, że wybiorę dr Ciepielę. Słyszałam o nim dużo dobrego.
    Jak na razie w klinice badaliśmy tam tylko nasienie.
    ja właśnie w drugiej połowie sierpnia idę z mężem zbadać nasienie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do kliniki, konsultacja z USG pierwsza 150 zł, każda kolejna 120 zł. Chyba się we wrześniu wybiorę do Ciepieli skonsultować to wszystko. Bo dopiero na termin jest wrzesień.

• effora Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak pisałam - cena zależy od lekarza do jakiego się umawia, ale generalnie ceny nie są wygórowane. Ale że termin na wrzesień - ja się umawiam max 2 tygodnie wcześniej...

starania od 2009
    2013 - dwa aniołki 7tc
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może urlop planuje - lekarz też człowiek. ;)

h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem umówiona do dr Ciepieli na 17.09, chcę żeby on mnie teraz prowadził i moją ewentualną ciążę :)

vincaminor lubi tę wiadomość

• nicelady Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://szczecinianki.fora.pl/

Znalazłam całkiem fajne forum dla dziewczyn z okolic Szczecina. Dość sporo informacji można znaleźć o vitrolive i ich lekarzach.

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równie mocno polecam Wam lekarza z teamu VitoLive dr Tomasza Bączkowskiego. Jest świetny !!!!

Nikoś <3 <3 <3
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę do dr Brelika i mogę spokojnie polecić. Ciepły, sumienny, na telefon, jak nie odbierze to oddzwania, wkręca na wizyty jak ktoś potrzebuje wcześniej. Ciepielę też poznałam w szpitalu w Policach i też mogę powiedzieć, że drugiego tak miłego i dokładnego człowieka ( a co dopiero lekarza) to ze świecą szukać. O Sienkiewiczu słyszałam, że jest lekko nieprzyjemny, ale bardzo dobry. Ja bym go określiła jako "rzeczowy". Ogólnie polecam klinikę :D

3i4920mm0jlmd1e9.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam - doktor Brelik zawsze oddzwania! Za pierwszym razem tak się zdziwiłam, że mi prawie telefon z rąk wyleciał. :D
    O doktorze Sienkiewiczu bym powiedziała, że jest "specyficzny" - taki bardzo bezpośredni i może to niektórym przeszkadza. Mi nie - rzeczowy, dokładny lekarz, badał mnie w Policach dwa razy. :)

h84fi09kllurhqo8.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też leczę się w tej klinice u dr Brelika. Doktor jest rewelacyjny. Leżałam w Policach 3 dni każdy tam jest mega przesympatyczny. Polecam klinikę z całego serca. I jak najbardziej, dr Brelik na każdy telefon odpowie :-)

Agnes280 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybieram sie tam na poczatku grudnia

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ