X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kliniki Kraków
Odpowiedz

Kliniki Kraków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tutaj kilka dziewczyn chodzacych do Macierzynstwa i bardzo sobie chwala. Ja sama tez sie tam niedlugo wybieram (do dr Knafel). Slyszalam o tamtejszych lekarzach same dobre slowa :)

• Asik84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja IUI robiłam w Artvimedzie. Podczas pierwszego podejścia byłam po owulacji i lekarz sam zaproponował zeby nie robić IUI bo to zmarnowanie pieniędzy.

lipa lubi tę wiadomość

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    II IUI 14.01 ...16dpo hcg 450,9 30dpo (6tc1d) ♥️
    218848792f.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do dr.Przybycienia,w sumie tylko na stymulację ale to złoty człowiek i super specjalista,szuka przyczyn,drąży i człowiek czasu nie traci.Pracuje w Macierzynstwie

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• J82 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez półtorej roku leczyłam się w Macierzyństwie. Wynik pierwszej inseminacji - choć na krótko - sprawił, że wykonałam ich tam aż 5. Klinika duża, "bogata", na początku trochę onieśmiela. Teraz podchodzę do in vitro w Artvimedzie. Mniejsza klinika, bardziej kameralna, lekarz bardziej dostępny, poświęca ci tyle czasu ile potrzebujesz. Odpowiada na maile i smsy - często korzystam z tej formy np. prosząc o jakąś receptę. Wysłał mnie na laparoskopię , dzięki czemu wiem, że IUI już jest bezcelowa. Ufam, że dr Ch. nam pomoże i szczęśliwie doczekamy się dziecka :-)

Marysia
    36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 o jakim doktorze mowisz? Chrostowski?
    W Macierzynstwie do kogo chodzilas?

• J82 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    J82 o jakim doktorze mowisz? Chrostowski?
    W Macierzynstwie do kogo chodzilas?
    Tak, w Artvimedzie chodzę do doktora Chrostowskiego. W Macierzyństwie leczyłam się z kolei u dr Mirockiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 11:48

Marysia
    36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.

• Ylya Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mój 14 tc zawdzięczam dr Wyrobie z Macierzyństwa. Robiłam tam dwie IUI, wcześniej stymulację, nie było na razie w ogóle mowy o IVF. Wcześniej leczyłam się u dr Milewicza (on też z Parensa) ale nie mój klimat, cały temat ciąży wydał mi się u niego koszmarem, a to miał być przecież taki wyjątkowy czas dla mnie i dla męża. Ale jak trudny przypadek to polecałabym jednak Milewicza. W klinice nie analizują wszystkiego na 10 stronę, tak jak on, zlecają tylko rutynowe badania i proponują wspomaganie, takie czy inne. Ja idąc tam byłam już nastawiona na IUI.

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się leczę w Macierzyństwie, u dr Anny Knafel. Jestem zadowolona. Kontakt z kliniką bardzo dobry. Lekarka bardzo miła, ale też rzeczowa, konkretna. Pozostały personel (pielęgniarki, recepcja) bardzo uprzejme. Sam budynek wewnątrz rzeczywiście robi wrażenie.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też leczę się w Macierzyństwie u dr Mirockiego. Jak dziewczyny już wcześniej pisały kontakt z klinika bardzo dobry, lekarz jest dostępny pod telefonem, odpowiada na maile. No i co dla mnie najwazniejsze często przyjmuje popołudniu. Jesteśmy po 4 nieudanych IUI i pierwszy crio transferze czekamy na wyniki :)
    Moja przyjaciółka była przypadkiem ciężkim a teraz jej Mała kończy rok, kilka lat chodziła do Macierzyństwa wymiennie do różnych lekarzy i bardzo sobie chwali klinikę.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj odbyłam ciekawą rozmowę z klientka. Otóż kilku lekarzy w Krakowie odradzało jej krakowskie kliniki, wszystkie (jeśli chodzi o IUI i in vitro). Powiedzieli (słyszała to nie raz i nie od 1 osoby), że lekarze tu nie mają najlepszego sprzętu a sami nie są też super fachowcami w tych sprawach. Ona sama przekonała się o tym po 1 nieudanym IUI w Macierzyństwie (niemiło została potraktowana też przez jednego z lekarzy) i stwierdziła, że więcej szans im nie da i pojechała do Wrocławia. Tutejsi ginekolodzy polecali właśnie Wrocław.
    Powiem szczerze nasłuchałam się trochę i gdyby kiedyś trzeba było, tfu tfu, to pewnie też tam pojadę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 09:13

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ