Kliniki leczenia niepłodności na NFZ Warszawa
-
A są takie ?39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
Teraz można leczyć się w ramach programu
NFZ w klinikach komercyjnych.
Ja ze swojej strony polecam Novum.
Na pewno w szpitalu południowym jest prowadzona procedura in vitro (wydaje mi się to najbardziej zbliżone w standardowego NFZ)👄 niskie AMH,podwyższone FSH
Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
Rozpoznanie: 06.23
I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
🤰dwie kreski: 27.12.23 -
Byłam pacjentką poradni leczenia niepłodności UCZKiN i nie polecam. Lekarz zobaczywszy kiepskie wyniki nasienia u męża i absolutnie przestali cokolwiek diagnozować u mnie (pierwsza wizyta). Oprócz panelu hormonów i AMH nie zrobiono mi żadnego badania. Na moje domagania się diagnostyki lub histeroskopii dostawałam odp: a po co? z takimi wynikami u męża to tylko invitro. Byłam na trzech wizytach i się poddałam. Lekarze też non stop się zmieniali. Chodziśmy na początku 2024 i z tego co wiem żaden lekarz, który nas wtedy przyjmował już tam nie pracuje. Androlog z UCZKiN też kazał mężowi uciekać, co byłoby zabawne, gdyby nie ironia sytuacji.
Szpital Bielanski ma także poradnie leczenia niepłodności. Przyjmuje tak dr Jankowska która (chyba) jest naprotechnologiem i szuka mocno diagnozy. Nie wiem niestety jak z terminami tam.Daglezja lubi tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
12/2024 kolejny transfer? -
Valie05 wrote:Byłam pacjentką poradni leczenia niepłodności UCZKiN i nie polecam. Lekarz zobaczywszy kiepskie wyniki nasienia u męża i absolutnie przestali cokolwiek diagnozować u mnie (pierwsza wizyta). Oprócz panelu hormonów i AMH nie zrobiono mi żadnego badania. Na moje domagania się diagnostyki lub histeroskopii dostawałam odp: a po co? z takimi wynikami u męża to tylko invitro. Byłam na trzech wizytach i się poddałam. Lekarze też non stop się zmieniali. Chodziśmy na początku 2024 i z tego co wiem żaden lekarz, który nas wtedy przyjmował już tam nie pracuje. Androlog z UCZKiN też kazał mężowi uciekać, co byłoby zabawne, gdyby nie ironia sytuacji.
Szpital Bielanski ma także poradnie leczenia niepłodności. Przyjmuje tak dr Jankowska która (chyba) jest naprotechnologiem i szuka mocno diagnozy. Nie wiem niestety jak z terminami tam.
Wielkie dzięki za odpowiedź. Tego się właśnie obawiam, że nie wszystko co trzeba będzie zbadane. Leczyłam wysoką prolaktynę 2 lata, a ginekolog nawet nie przyszło do głowy by sprawdzić AMH.
Czy możesz podać jak nazywali się lekarze, którzy tam pracowali i nie polecasz? Lub może jest gdzieś na forum wątek kogo unikać? -
Najlepiej pójść do kliniki komercynej bo te na nfz robią po łebkach a że jest teraz refundacja invitro to warto skorzystać
Daglezja lubi tę wiadomość
Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
Daglezja wrote:Wielkie dzięki za odpowiedź. Tego się właśnie obawiam, że nie wszystko co trzeba będzie zbadane. Leczyłam wysoką prolaktynę 2 lata, a ginekolog nawet nie przyszło do głowy by sprawdzić AMH.
Czy możesz podać jak nazywali się lekarze, którzy tam pracowali i nie polecasz? Lub może jest gdzieś na forum wątek kogo unikać?
Nie ma raczej takiego wątku na forum. Wiesz jedni danego lekarza polecą a inni nie. Myślę, że u nas problemem było, że poszliśmy na pierwszą wizytę wiedząc już z góry że u męża jest dramat (liczba plemników 1mln/ml). To już zniechęciło lekarzy do szukania, no bo wiadomo czemu nie ma ciąży. Mnie przyjmowała dr Kania i dr Stanisławska. Ostatnio jak umawiałam się na wizyte w czerwcu powiedziano mi, że obie są niedostępne i może mnie przyjąć dr Bumbul. Nie zdecydowałam się.
Jeśli u Was wyniki partnera są ok, a u Ciebie na razie tylko prolaktyna jest problemem wszystko pójdzie pewnie schematem: badania hormonów, drożność, może histeroskopia, potem w ramach leczenia zwykle robi się stymulacje owulacji, następnie inseminację. U mnie po prostu twierdzili, że nawet jak mi to zrobią badania/procedury to i tak nie zajdę bo mąż ma dramat.
Kiedyś na forum czytałam, że jedna dziewczyna udała się prywatnie do lekarza z Karowej, który ją położył na kilka dni na oddziale i po prostu machnął jej zestaw badań na nfz. Niestety nie pamiętam nazwiska lekarza.
Daglezja lubi tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
12/2024 kolejny transfer? -