X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kolejne dziecko, kolejna stymulacja.
Odpowiedz

Kolejne dziecko, kolejna stymulacja.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Go0cha Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, staram się o kolejne dziecko z kolejną stymulacja. Biorę Aromek(letrozol). W pierwszej ciąży udało mi się za drugim razem. Teraz zaczęłam trzecia stymulację. Jak to było u was, za którym razem udało się z następnym dzieckiem, czy doszły nowe problemy, jakieś trudności, jak to było u Was?

• adakowal Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:
    Cześć dziewczyny, staram się o kolejne dziecko z kolejną stymulacja. Biorę Aromek(letrozol). W pierwszej ciąży udało mi się za drugim razem. Teraz zaczęłam trzecia stymulację. Jak to było u was, za którym razem udało się z następnym dzieckiem, czy doszły nowe problemy, jakieś trudności, jak to było u Was?

Nie ma na to w ogole reguły. Ciąża dużo zmienia w organizmie, zmienia sie tez nasienie. Robiliscie jakies badania w ostatnim czasie?

PCOS
    IO
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:

Ja nie wypowiem się o trudnościach z drugim, bo o pierwsze walczymy siódmy rok. Jednak życie i historie na forum pokazują nam, że każdy cykl, każda ciąża, każda próba czy to ivf czy cokolwiek innego może się bardzo różnić u tej samej osoby, tak jakby się było zupełnie innym człowiekiem. Zmienia się immunologia, zmieniają się hormony z czasem, nasienie też może ulec poprawie lub pogorszeniu. Komórka dojrzewa 3 miesiące, plemnik podobnie i co miesiąc możemy mieć wszystko inaczej w ciele, czy była już wcześniej ciąża czy nie. Szukanie odpowiedzi w tym jakie ktoś miał trudnosci z drugim, pierwszym czy nawet piątym dzieckiem nie mają sensu - co u mnie zadziała u Ciebie może dać efekt zupełnie odwrotny, a co mi przeszkadza Tobie może pomóc. Jesteśmy tak różni że nie sądzę że jakakolwiek odpowiedź jak to było u kogoś pomoże Ci uporać się z Twoim problemem. Trzeba szukać przyczyny u siebie, diagnozować nawet jak lekarze nie każą bo liczy się czas. Dziś stymulacja może dać piękny efekt, za miesiąc może być totalną klapą.
    Musi złożyć się dużo różnych elementów w czasie żeby ciąża się udała i utrzymała, że śmiem nazywać to cudem natury, którego niestety nie jest dane mi doświadczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2024, 21:49

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 7dpt-4, 9dpt-13, 10dpt-14, 12dpt-14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-1.6, 9dpt-0
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-6.4, 9dpt-6.1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 6dpt-1.6, 8dpt-2
    2025:
    ❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15.3, 8dpt-43, 10dpt-59.3, 12dpt-35.3, cb 5+0

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1, mthfr - homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:
    Nam na moich komórkach 4,5 roku nic niebylo nieudalo się przy też słabym nasieniu. Skorzystaliśmy z kd uzyskaliśmy 2 blastocysty 3bb. W 2023 w lutym transfer 1 blastki-syn ma już rok i 1 miesiąc..Teraz kolejny transfer krio ten 2 blastki i jestem w ciąży w następnym roku na lipiec termin;-) zostasowalismy te same techniki i leki jak przy tej udanej ciąży...

• Go0cha Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2024, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Nam na moich komórkach 4,5 roku nic niebylo nieudalo się przy też słabym nasieniu. Skorzystaliśmy z kd uzyskaliśmy 2 blastocysty 3bb. W 2023 w lutym transfer 1 blastki-syn ma już rok i 1 miesiąc..Teraz kolejny transfer krio ten 2 blastki i jestem w ciąży w następnym roku na lipiec termin;-) zostasowalismy te same techniki i leki jak przy tej udanej ciąży...
    Gratulacje

Elka198321 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ