Kolejne dziecko, kolejna stymulacja.
-
Cześć dziewczyny, staram się o kolejne dziecko z kolejną stymulacja. Biorę Aromek(letrozol). W pierwszej ciąży udało mi się za drugim razem. Teraz zaczęłam trzecia stymulację. Jak to było u was, za którym razem udało się z następnym dzieckiem, czy doszły nowe problemy, jakieś trudności, jak to było u Was?
-
Go0cha wrote:Cześć dziewczyny, staram się o kolejne dziecko z kolejną stymulacja. Biorę Aromek(letrozol). W pierwszej ciąży udało mi się za drugim razem. Teraz zaczęłam trzecia stymulację. Jak to było u was, za którym razem udało się z następnym dzieckiem, czy doszły nowe problemy, jakieś trudności, jak to było u Was?
Nie ma na to w ogole reguły. Ciąża dużo zmienia w organizmie, zmienia sie tez nasienie. Robiliscie jakies badania w ostatnim czasie?PCOS
IO -
Go0cha wrote:Cześć dziewczyny, staram się o kolejne dziecko z kolejną stymulacja. Biorę Aromek(letrozol). W pierwszej ciąży udało mi się za drugim razem. Teraz zaczęłam trzecia stymulację. Jak to było u was, za którym razem udało się z następnym dzieckiem, czy doszły nowe problemy, jakieś trudności, jak to było u Was?
Ja nie wypowiem się o trudnościach z drugim, bo o pierwsze walczymy siódmy rok. Jednak życie i historie na forum pokazują nam, że każdy cykl, każda ciąża, każda próba czy to ivf czy cokolwiek innego może się bardzo różnić u tej samej osoby, tak jakby się było zupełnie innym człowiekiem. Zmienia się immunologia, zmieniają się hormony z czasem, nasienie też może ulec poprawie lub pogorszeniu. Komórka dojrzewa 3 miesiące, plemnik podobnie i co miesiąc możemy mieć wszystko inaczej w ciele, czy była już wcześniej ciąża czy nie. Szukanie odpowiedzi w tym jakie ktoś miał trudnosci z drugim, pierwszym czy nawet piątym dzieckiem nie mają sensu - co u mnie zadziała u Ciebie może dać efekt zupełnie odwrotny, a co mi przeszkadza Tobie może pomóc. Jesteśmy tak różni że nie sądzę że jakakolwiek odpowiedź jak to było u kogoś pomoże Ci uporać się z Twoim problemem. Trzeba szukać przyczyny u siebie, diagnozować nawet jak lekarze nie każą bo liczy się czas. Dziś stymulacja może dać piękny efekt, za miesiąc może być totalną klapą.
Musi złożyć się dużo różnych elementów w czasie żeby ciąża się udała i utrzymała, że śmiem nazywać to cudem natury, którego niestety nie jest dane mi doświadczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2024, 21:49
Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 7dpt-4, 9dpt-13, 10dpt-14, 12dpt-14, cb 4+3
❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-1.6, 9dpt-0
❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-6.4, 9dpt-6.1, cb 4+2
❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 6dpt-1.6, 8dpt-2
2025:
❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15.3, 8dpt-43, 10dpt-59.3, 12dpt-35.3, cb 5+0
❌KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1, mthfr - homo
IO? Hiperinsulinemia?
❌Tężyczka
❌Niedoczynność tarczycy
Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2 🆗
AMH 2.6-3.6 🆗
"Tylko spokój może nas uratować" -
-
Elka198321 wrote:Nam na moich komórkach 4,5 roku nic niebylo nieudalo się przy też słabym nasieniu. Skorzystaliśmy z kd uzyskaliśmy 2 blastocysty 3bb. W 2023 w lutym transfer 1 blastki-syn ma już rok i 1 miesiąc..Teraz kolejny transfer krio ten 2 blastki i jestem w ciąży w następnym roku na lipiec termin;-) zostasowalismy te same techniki i leki jak przy tej udanej ciąży...
Elka198321 lubi tę wiadomość
-