X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kolejne dziecko, kolejna stymulacja.
Odpowiedz

Kolejne dziecko, kolejna stymulacja.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Go0cha Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, staram się o kolejne dziecko z kolejną stymulacja. Biorę Aromek(letrozol). W pierwszej ciąży udało mi się za drugim razem. Teraz zaczęłam trzecia stymulację. Jak to było u was, za którym razem udało się z następnym dzieckiem, czy doszły nowe problemy, jakieś trudności, jak to było u Was?

• adakowal Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:
    Cześć dziewczyny, staram się o kolejne dziecko z kolejną stymulacja. Biorę Aromek(letrozol). W pierwszej ciąży udało mi się za drugim razem. Teraz zaczęłam trzecia stymulację. Jak to było u was, za którym razem udało się z następnym dzieckiem, czy doszły nowe problemy, jakieś trudności, jak to było u Was?

Nie ma na to w ogole reguły. Ciąża dużo zmienia w organizmie, zmienia sie tez nasienie. Robiliscie jakies badania w ostatnim czasie?

PCOS
    IO
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:

Ja nie wypowiem się o trudnościach z drugim, bo o pierwsze walczymy siódmy rok. Jednak życie i historie na forum pokazują nam, że każdy cykl, każda ciąża, każda próba czy to ivf czy cokolwiek innego może się bardzo różnić u tej samej osoby, tak jakby się było zupełnie innym człowiekiem. Zmienia się immunologia, zmieniają się hormony z czasem, nasienie też może ulec poprawie lub pogorszeniu. Komórka dojrzewa 3 miesiące, plemnik podobnie i co miesiąc możemy mieć wszystko inaczej w ciele, czy była już wcześniej ciąża czy nie. Szukanie odpowiedzi w tym jakie ktoś miał trudnosci z drugim, pierwszym czy nawet piątym dzieckiem nie mają sensu - co u mnie zadziała u Ciebie może dać efekt zupełnie odwrotny, a co mi przeszkadza Tobie może pomóc. Jesteśmy tak różni że nie sądzę że jakakolwiek odpowiedź jak to było u kogoś pomoże Ci uporać się z Twoim problemem. Trzeba szukać przyczyny u siebie, diagnozować nawet jak lekarze nie każą bo liczy się czas. Dziś stymulacja może dać piękny efekt, za miesiąc może być totalną klapą.
    Musi złożyć się dużo różnych elementów w czasie żeby ciąża się udała i utrzymała, że śmiem nazywać to cudem natury, którego niestety nie jest dane mi doświadczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2024, 21:49

👩94👦87. Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja 28>22>15>5❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 7 dpt ⏸️, 12dpt-14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, 9dpt-0
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, 9dpt-6, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), 8dpt-2
    2025:
    ❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15, 8dpt-43, 10dpt-59, 12dpt-35, cb 5+0
    ❌02/03 - histeroskopia z biopsją, CD138 >10/10, do ponownej kontroli
    II procedura:
    03/13 punkcja 20>13>8>4❄️
    04/14 biopsja kontrolna ✊

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1, mthfr - homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2, asa 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:
    Nam na moich komórkach 4,5 roku nic niebylo nieudalo się przy też słabym nasieniu. Skorzystaliśmy z kd uzyskaliśmy 2 blastocysty 3bb. W 2023 w lutym transfer 1 blastki-syn ma już rok i 1 miesiąc..Teraz kolejny transfer krio ten 2 blastki i jestem w ciąży w następnym roku na lipiec termin;-) zostasowalismy te same techniki i leki jak przy tej udanej ciąży...

• Go0cha Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2024, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Nam na moich komórkach 4,5 roku nic niebylo nieudalo się przy też słabym nasieniu. Skorzystaliśmy z kd uzyskaliśmy 2 blastocysty 3bb. W 2023 w lutym transfer 1 blastki-syn ma już rok i 1 miesiąc..Teraz kolejny transfer krio ten 2 blastki i jestem w ciąży w następnym roku na lipiec termin;-) zostasowalismy te same techniki i leki jak przy tej udanej ciąży...
    Gratulacje

Elka198321 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ