X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Komórki NK CD56 (+) liczne rozproszone
Odpowiedz

Komórki NK CD56 (+) liczne rozproszone

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Proszę o pomoc.
    Jesteśmy zdecydowanie na in vitro, więc dużo teraz czytam o tym.
    Natknęłam się na info, że liczne komórki NK mogą spowodować nieudany transfer m.in.
    W listopadzie miałam histeroskopie, na badaniu histopat widzę info, że mam komórki NK CD56 (+) liczne rozporoszone - do 100 HPF.
    Lekarz przepisami mi antybiotyk na 10 dni z Doxyciclinum.

Mi te liczby nic nie mówi, oraz to czy ten lek pomoże.
    Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
    Oczywiście lekarza poproszę o wytłumaczenia podczas wizyty, ale dopiero za 2 tyg ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 20:40

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisz na tym wątku może ktoś szybciej Ci odpowie

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/stan-zapalny-endometrium,11310,1.html

Ja nie badałam NK więc nie wiem dokładnie jak interpretować, robiłam tylko cd138, tego nie badałaś ?

🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
    👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔

Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
    ———————————————————
    Od 2023 KLINIKA W NL
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Napisz na tym wątku może ktoś szybciej Ci odpowie

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/stan-zapalny-endometrium,11310,1.html

Ja nie badałam NK więc nie wiem dokładnie jak interpretować, robiłam tylko cd138, tego nie badałaś ?

Dzięki, napiszę na tym wątku

Cd138 badałam, nieobecne.

• Lilu19 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggy88 wrote:
    Hej,
    Proszę o pomoc.
    Jesteśmy zdecydowanie na in vitro, więc dużo teraz czytam o tym.
    Natknęłam się na info, że liczne komórki NK mogą spowodować nieudany transfer m.in.
    W listopadzie miałam histeroskopie, na badaniu histopat widzę info, że mam komórki NK CD56 (+) liczne rozporoszone - do 100 HPF.
    Lekarz przepisami mi antybiotyk na 10 dni z Doxyciclinum.

Mi te liczby nic nie mówi, oraz to czy ten lek pomoże.
    Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
    Oczywiście lekarza poproszę o wytłumaczenia podczas wizyty, ale dopiero za 2 tyg ...
    Ja na CD56 miałam dwie dawki intralipidu przed transferem i później co 3tyg do 12tc.
    Nie wiem co dokładnie pomogło czy intralipid czy wyleczony stan zapalny endometrium ale w końcu się udało i dziś tule maleństwo :)

Meggy88 lubi tę wiadomość

age.png

Pcos, IO, Hashimoto, niedrożne jajowody.
    (Euthyrox88,metformax 2x850mg)
    -2x C.P w 2011r
    *1 IVF 2014r
    •ET:1AA,1BB :(
    •FET:1BB (cykl S)

*2 IVF 2021r Mamy❄️❄️❄️
    •FET:4AA :( (cykl N)
    •FET:4BA :( (cykl N)
    -Histeroskopia: stan zapalny endo--> leczenie...
    FET:12b♡(cykl N)😍✊️✊️
    6dpt: ⏸️
    USG:24dpt-mamy❤️
    Prenatalne:zdrowa dziewczynka 🎀
    38t2d-CC: 3040g i 53cm kruszynki ♡
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu19 wrote:
    Ja na CD56 miałam dwie dawki intralipidu przed transferem i później co 3tyg do 12tc.
    Nie wiem co dokładnie pomogło czy intralipid czy wyleczony stan zapalny endometrium ale w końcu się udało i dziś tule maleństwo :)

Gratuluję 🥰🥰🥰

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ