X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Komórki NK CD56 (+) liczne rozproszone
Odpowiedz

Komórki NK CD56 (+) liczne rozproszone

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Proszę o pomoc.
    Jesteśmy zdecydowanie na in vitro, więc dużo teraz czytam o tym.
    Natknęłam się na info, że liczne komórki NK mogą spowodować nieudany transfer m.in.
    W listopadzie miałam histeroskopie, na badaniu histopat widzę info, że mam komórki NK CD56 (+) liczne rozporoszone - do 100 HPF.
    Lekarz przepisami mi antybiotyk na 10 dni z Doxyciclinum.

Mi te liczby nic nie mówi, oraz to czy ten lek pomoże.
    Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
    Oczywiście lekarza poproszę o wytłumaczenia podczas wizyty, ale dopiero za 2 tyg ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 20:40

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisz na tym wątku może ktoś szybciej Ci odpowie

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/stan-zapalny-endometrium,11310,1.html

Ja nie badałam NK więc nie wiem dokładnie jak interpretować, robiłam tylko cd138, tego nie badałaś ?

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

🔸 IVF: 03/2024
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    20.02.2026 (39+2) CC 3790g 56 cm
    Nasza córeczka jest już z nami 💖

age.png
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Napisz na tym wątku może ktoś szybciej Ci odpowie

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/stan-zapalny-endometrium,11310,1.html

Ja nie badałam NK więc nie wiem dokładnie jak interpretować, robiłam tylko cd138, tego nie badałaś ?

Dzięki, napiszę na tym wątku

Cd138 badałam, nieobecne.

• Lilu19 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggy88 wrote:
    Hej,
    Proszę o pomoc.
    Jesteśmy zdecydowanie na in vitro, więc dużo teraz czytam o tym.
    Natknęłam się na info, że liczne komórki NK mogą spowodować nieudany transfer m.in.
    W listopadzie miałam histeroskopie, na badaniu histopat widzę info, że mam komórki NK CD56 (+) liczne rozporoszone - do 100 HPF.
    Lekarz przepisami mi antybiotyk na 10 dni z Doxyciclinum.

Mi te liczby nic nie mówi, oraz to czy ten lek pomoże.
    Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
    Oczywiście lekarza poproszę o wytłumaczenia podczas wizyty, ale dopiero za 2 tyg ...
    Ja na CD56 miałam dwie dawki intralipidu przed transferem i później co 3tyg do 12tc.
    Nie wiem co dokładnie pomogło czy intralipid czy wyleczony stan zapalny endometrium ale w końcu się udało i dziś tule maleństwo :)

Meggy88 lubi tę wiadomość

age.png

Pcos, IO, Hashimoto, niedrożne jajowody.
    (Euthyrox88,metformax 2x850mg)
    -2x C.P w 2011r

*1 IVF 2014r
    •ET:1AA,1AB 😞
    •FET:1BB (cykl S)

*2 IVF 2021r Mamy❄️❄️❄️
    •FET:4AA (cykl N) 😞
    •FET:4BA (cykl N) 😞
    -Histeroskopia: stan zapalny endo--> leczenie...

07.01.23r FET:12b♡(cykl N)😍
    6dpt: ⏸️
    Beta: 7dpt:38.6/9dpt:76.8/ 11dpt:176.8
    USG:24dpt-mamy❤️
    Prenatalne:zdrowa dziewczynka 🎀
    13.09.23r. 38t2d-CC: 3040g i 53cm kruszynki ♡
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu19 wrote:
    Ja na CD56 miałam dwie dawki intralipidu przed transferem i później co 3tyg do 12tc.
    Nie wiem co dokładnie pomogło czy intralipid czy wyleczony stan zapalny endometrium ale w końcu się udało i dziś tule maleństwo :)

Gratuluję 🥰🥰🥰

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ