SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną komu się udało zajść w ciąże po diagnozie dwóch niedrożnych jajowodów
Odpowiedz

komu się udało zajść w ciąże po diagnozie dwóch niedrożnych jajowodów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Czytam sporo na temat niedrożności i że jedyna rada to laparoskopia, ok racja, ale dręczy mnie myśl, czy są po niej efekty w postaci ciąży? Nie wiem jest chyba takich przypadków, że da się udrożnić jajowody i bach po kłopocie. Jeśli znacie takie przypadki i to nie gdzieś zasłyszane nie do końca sprawdzone, to proszę podzielcie się :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj, ja też mam oba niedrożne jajowody i przygotowuje się do laparoskopii pijąc ziółka na rozpuszczenie zrostów w jajowodach i plastry borowinowe. Od wielu dziewczyn słyszałam, że pomagają. A co do ciąży po laparoskopii to myślę, że zależy od tego czy uda się udrożnić jajowody podczas tego zabiegu. Wierzę, że to pomaga i da cud życia :)

mhsvh371pdpt408y.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też piłam te ziółka, efektu brak :(

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ