X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną komu się udało zajść w ciąże po diagnozie dwóch niedrożnych jajowodów
Odpowiedz

komu się udało zajść w ciąże po diagnozie dwóch niedrożnych jajowodów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Czytam sporo na temat niedrożności i że jedyna rada to laparoskopia, ok racja, ale dręczy mnie myśl, czy są po niej efekty w postaci ciąży? Nie wiem jest chyba takich przypadków, że da się udrożnić jajowody i bach po kłopocie. Jeśli znacie takie przypadki i to nie gdzieś zasłyszane nie do końca sprawdzone, to proszę podzielcie się :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj, ja też mam oba niedrożne jajowody i przygotowuje się do laparoskopii pijąc ziółka na rozpuszczenie zrostów w jajowodach i plastry borowinowe. Od wielu dziewczyn słyszałam, że pomagają. A co do ciąży po laparoskopii to myślę, że zależy od tego czy uda się udrożnić jajowody podczas tego zabiegu. Wierzę, że to pomaga i da cud życia :)

mhsvh371pdpt408y.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też piłam te ziółka, efektu brak :(

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ