X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną komu się udało zajść w ciąże po diagnozie dwóch niedrożnych jajowodów
Odpowiedz

komu się udało zajść w ciąże po diagnozie dwóch niedrożnych jajowodów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Czytam sporo na temat niedrożności i że jedyna rada to laparoskopia, ok racja, ale dręczy mnie myśl, czy są po niej efekty w postaci ciąży? Nie wiem jest chyba takich przypadków, że da się udrożnić jajowody i bach po kłopocie. Jeśli znacie takie przypadki i to nie gdzieś zasłyszane nie do końca sprawdzone, to proszę podzielcie się :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj, ja też mam oba niedrożne jajowody i przygotowuje się do laparoskopii pijąc ziółka na rozpuszczenie zrostów w jajowodach i plastry borowinowe. Od wielu dziewczyn słyszałam, że pomagają. A co do ciąży po laparoskopii to myślę, że zależy od tego czy uda się udrożnić jajowody podczas tego zabiegu. Wierzę, że to pomaga i da cud życia :)

mhsvh371pdpt408y.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też piłam te ziółka, efektu brak :(

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ