X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kriobank Białystok
Odpowiedz

Kriobank Białystok

Oceń ten wątek:
  • Meggie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dustofstars wrote:
    Mam wynik bety..
    6dpt beta 16.1 prog 48
    8dpt beta 26.8 prog 50

Wg kalkulatora przyrost jest 67% ale mała ta beta 😞
    Bądź dobrej myśli, mocne kciuki!! <3

dustofstars lubi tę wiadomość

1. ICSI 3 komórki, 2 niedojrzałe, 1 zdegenerowana
    ---> brak zarodków :(
    2. ICSI 7 komórek, 6 dojrzałych, 4 zapłodnione
    ---> 3 zarodki 4AA !! :)
    2022 udany ET :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie wrote:
    Bądź dobrej myśli, mocne kciuki!! <3
    Dziękuję/nie dziekuje ❤️ Nie potrzebnie naczytałam się chyba, ze niskie wartości bety nie wróżą dobrego zakończenia..

• Meggie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dustofstars wrote:
    Dziękuję/nie dziekuje ❤️ Nie potrzebnie naczytałam się chyba, ze niskie wartości bety nie wróżą dobrego zakończenia..
    Wiem o co chodzi... to testowanie bety jest tragiczne jak dla mnie :/ najpierw co tam będzie a potem jakie przyrosty. Masakra jeden weekend liczyliśmy z mężem na kalkulatorze czy nie za niska a kilka dni poźniej schiza, że za wysoka...
    Natomiast staraj się podchodzić na spokojnie, trzeba wierzyć, że będzie dobrze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 21:10

dustofstars lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie wrote:
    Wiem o co chodzi... to testowanie bety jest tragiczne jak dla mnie :/ najpierw co tam będzie a potem jakie przyrosty. Masakra jeden weekend liczyliśmy z mężem na kalkulatorze czy nie za niska a kilka dni poźniej schiza, że za wysoka...
    Natomiast staraj się podchodzić na spokojnie, trzeba wierzyć, że będzie dobrze <3
    Ja już dziś mówiłam do ukochanego, że wolałabym żeby wyszła 0 jakby nic z tego miało nie być. Okropny stres to jest i liczenie co do % czy oby na pewno przyrost jest odpowiedni, a później analiza czy same wartości nie są za niskie. U mnie chyba też jest problem mojej natury😂 raczej pesymistyczna w takich sytuacjach 😂 tez tłumacze sobie ostatnio beta była dość wysoka, ale okazała się biochem bo nie było w ogóle przyrostu

Meggie lubi tę wiadomość

• Starania na nowo Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Juz test czeka w szufladzie hihi

Powodzenia ✊✊

Mojanadzieja lubi tę wiadomość

• Meggie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dustofstars wrote:
    Ja już dziś mówiłam do ukochanego, że wolałabym żeby wyszła 0 jakby nic z tego miało nie być. Okropny stres to jest i liczenie co do % czy oby na pewno przyrost jest odpowiedni, a później analiza czy same wartości nie są za niskie. U mnie chyba też jest problem mojej natury😂 raczej pesymistyczna w takich sytuacjach 😂 tez tłumacze sobie ostatnio beta była dość wysoka, ale okazała się biochem bo nie było w ogóle przyrostu
    Ja swoją naturę tłumaczę sobie w ten sposób, że jestem kobietą i zwalam na znak zodiaku, który z definicji jest przewrażliwiony i wszystkim się przejmuje. Polecam takie podejście, łatwiej mi się żyje haha :)
    A beta to wielki stres, ale patrz ile tutaj dziewczyn kibicuje i 3ma kciuki :) no i super, że ta beta ruszyła, bo to zawsze krok milowy w naszej walce <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 21:33

dustofstars, Nobi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie wrote:
    Ja swoją naturę tłumaczę sobie w ten sposób, że jestem kobietą i zwalam na znak zodiaku, który z definicji jest przewrażliwiony i wszystkim się przejmuje. Polecam takie podejście, łatwiej mi się żyje haha :)
    A beta to wielki stres, ale patrz ile tutaj dziewczyn kibicuje i 3ma kciuki :) no i super, że ta beta ruszyła, bo to zawsze krok milowy w naszej walce <3
    A jaki jesteś znak zodiaku? Ja staram się zwalać na progesteron czasem 🧐
    Bardzo wam za to dziękuję, bo szczerze to czuje się w tym sama, niestety koleżanki czasem zapominają same jak to wół cielęciem był i raczej nie mogę liczyć na ich wsparcie, bo większość unika tematu, nie rozumieją.
    Natomiast wiem, ze jak teraz nie pójdzie to musze zbadać immuno. Bo 2 ciąże biochem pod rząd to by było słabo

Meggie, Mojanadzieja lubią tę wiadomość

• Meggie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dustofstars wrote:
    A jaki jesteś znak zodiaku? Ja staram się zwalać na progesteron czasem 🧐
    Bardzo wam za to dziękuję, bo szczerze to czuje się w tym sama, niestety koleżanki czasem zapominają same jak to wół cielęciem był i raczej nie mogę liczyć na ich wsparcie, bo większość unika tematu, nie rozumieją.
    Natomiast wiem, ze jak teraz nie pójdzie to musze zbadać immuno. Bo 2 ciąże biochem pod rząd to by było słabo
    Przewrażliwiona rybka... dusza artystyczna, łatwo wpadajaca w nałogi (może stąd to umiłowanie Relanium haha) :D
    Oj tak, to forum jest bezcenne! Tutaj jest taka wiedza, doświadczenie i wsparcie. Naprawdę nie wiem kto wpadł na pomysł Ovufriend, ale chwała tej osobie :)
    Ty się narazie nie martw, bo czekamy co dalej z betą <3 Ale w razie w super, ze masz juz dalszy plan, ja mam przebadaną immuno więc jak coś to będziemy myśleć dalej i jak dostać sie do docenta np ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 22:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie wrote:
    Przewrażliwiona rybka... dusza artystyczna, łatwo wpadajaca w nałogi (może stąd to umiłowanie do Relanium haha) :D
    Oj tak, to forum jest bezcenne! Tutaj jest taka wiedza, doświadczenie i wsparcie. Naprawdę nie wiem kto wpadł na pomysł Ovufriend, ale chwała tej osobie :)
    Ty się narazie nie martw, bo czekamy co dalej z betą <3 Ale w razie w super, ze masz juz dalszy plan, ja mam przebadaną immuno więc jak coś to będziemy myśleć dalej i jak dostać sie do docenta np ;)
    To ja jestem byk, nie wiem czy rasowy bo też wiecznie wszystkim się przejmuje, przeżywam🤣
    O ja skłonności do nałogów nie mam, ale relanium bardzo mi się podobało, oszczędza dużo stresu po transferach🤣
    To prawda forum pomocne, dużo cennych informacji można znaleźć i poczuć, ze ktoś rozumie twoje przejścia i problemy związane z niepłodnością.
    Chyba szykowanie planu pomaga mi trochę, przestać myśleć o przyrostach. Jeżeli rozczaruje się pozytywnie to super bardzo się ucieszę, ale muszę mieć plan B. Jestem jeszcze ciekawa co doktor mi powie, dziś już nie udało mi się dodzwonić.

Meggie lubi tę wiadomość

• Meggie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dustofstars wrote:
    To ja jestem byk, nie wiem czy rasowy bo też wiecznie wszystkim się przejmuje, przeżywam🤣
    O ja skłonności do nałogów nie mam, ale relanium bardzo mi się podobało, oszczędza dużo stresu po transferach🤣
    To prawda forum pomocne, dużo cennych informacji można znaleźć i poczuć, ze ktoś rozumie twoje przejścia i problemy związane z niepłodnością.
    Chyba szykowanie planu pomaga mi trochę, przestać myśleć o przyrostach. Jeżeli rozczaruje się pozytywnie to super bardzo się ucieszę, ale muszę mieć plan B. Jestem jeszcze ciekawa co doktor mi powie, dziś już nie udało mi się dodzwonić.
    Byczki podobno są uparte, ale to super, bo wytrwale dąża do celu :) ja oczywiscie tak z przymrużeniem oka na te znaki ;) a ze sie przejmujesz to normalne, kto w takiej sytuacji by się nie przejmował... to jest straszne co my staraczki Ovufriendowe musimy przejść, żeby spełnic marzenie o potomstwie. Jak ktoś tego nie przeżył to ciężko mu zrozumieć...

A Ty jesteś u prof?? Progesteron badałas??

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie wrote:
    Byczki podobno są uparte, ale to super, bo wytrwale dąża do celu :) ja oczywiscie tak z przymrużeniem oka na te znaki ;) a ze sie przejmujesz to normalne, kto w takiej sytuacji by się nie przejmował... to jest straszne co my staraczki Ovufriendowe musimy przejść, żeby spełnic marzenie o potomstwie. Jak ktoś tego nie przeżył to ciężko mu zrozumieć...

A Ty jesteś u prof?? Progesteron badałas??
    Niestety też miałam koleżankę, której też nie wychodziło przez dłuższy czas. Wszystko było fajnie jak byłyśmy na tym samym etapie, jej się po jakimś czasie udało zajść naturalnie to już niestety nie potrafiła zrozumieć sytuacji, z która się sama zmagała 3 lata. Mnie przeraża to ile wiem o przyrostach bet i o tym wszystkim, a reszta osób z oteczenia raz beta zrobiona kolejne usg i wszystko super.
    Jestem u doktor Agi od samego początku. Proga dziś miałam 50 wiec chyba jest ok, ale 1,5 fiolki agolutinu i lustrok 4x200🤣

Teraz byłam po operacji, wiec następna immunologia mi została.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 22:21

• Meggie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dustofstars wrote:
    Niestety też miałam koleżankę, której też nie wychodziło przez dłuższy czas. Wszystko było fajnie jak byłyśmy na tym samym etapie, jej się po jakimś czasie udało zajść naturalnie to już niestety nie potrafiła zrozumieć sytuacji, z która się sama zmagała 3 lata. Mnie przeraża to ile wiem o przyrostach bet i o tym wszystkim, a reszta osób z oteczenia raz beta zrobiona kolejne usg i wszystko super.
    Jestem u doktor Agi od samego początku. Proga dziś miałam 50 wiec chyba jest ok, ale 1,5 fiolki agolutinu i lustrok 4x200🤣

Teraz byłam po operacji, wiec następna immunologia mi została.
    Ja też brałam na początku codziennie Agolutin i 4×200lustorku. Teraz biorę trochę rzadziej/mniej, ale zasadniczo w salonie apteka. Brzuch od Neoparin mam taki jakby mąż mnie lał pięsciami, siniaki tak ogromne, że szok.. i ten Agolutin i Neoparin fatalne jak dla mnie. A z kolei po Encortonie mi się bardzo odbija :D
    Także jak ma zrozumiec takie klimaty laska, która tylko łykała np Folik w ciąży? Nie ma szans wg mnie ;)
    Znając podejście dr Agi to Ci powie, że na spokojnie, poczekać na kolejny wynik :)
    A operację miałaś jakąś poważną? Na pocieszenie immunologia mniej poważna niż operacja :) największe wyzwanie jak dla mnie to było dostać się na wizytę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie wrote:
    Ja też brałam na początku codziennie Agolutin i 4×200lustorku. Teraz biorę trochę rzadziej/mniej, ale zasadniczo w salonie apteka. Brzuch od Neoparin mam taki jakby mąż mnie lał pięsciami, siniaki tak ogromne, że szok.. i ten Agolutin i Neoparin fatalne jak dla mnie. A z kolei po Encortonie mi się bardzo odbija :D
    Także jak ma zrozumiec takie klimaty laska, która tylko łykała np Folik w ciąży? Nie ma szans wg mnie ;)
    Znając podejście dr Agi to Ci powie, że na spokojnie, poczekać na kolejny wynik :)
    A operację miałaś jakąś poważną? Na pocieszenie immunologia mniej poważna niż operacja :) największe wyzwanie jak dla mnie to było dostać się na wizytę :D
    Ja to samo pełno siniaków 🤣 ostatnio miałam podobna sytuacje jak Mojanadzieja w czasie kąpieli odpadł mi strupek po neoparinie 4h walczyłam żeby skończyło się sączyć. Najgorsza dla mnie była papaveryna w zastrzykach straszny ból po zastrzykach, a tak to leki dobrze znoszę.
    W sumie trochę w tym prawdy, osoba która nie musi się tym tematem interesować i walczyć tylko samo się robi nie zrozumie.
    Miałam operacje ednometriozy i ogólny podglad co tam w środku jest. Wcześniej lekarze raczej odradzali, ze i tak odrastają torbiele po operacji itp. Namówiła mnie dr Aga po pierwszym nie udanym transferze. Zrobili porządek wszystkie torbiele wycięli, miałam niedorozne jajowody. Lekarz, który mnie operował mówił, żeby próbować naturalnie bo obraz czysty, ale stchórzyłam. I teraz sytuacja skłania mnie do myślenia czy oby na pewno to endo jest przeszkoda.

• Meggie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dustofstars wrote:
    Ja to samo pełno siniaków 🤣 ostatnio miałam podobna sytuacje jak Mojanadzieja w czasie kąpieli odpadł mi strupek po neoparinie 4h walczyłam żeby skończyło się sączyć. Najgorsza dla mnie była papaveryna w zastrzykach straszny ból po zastrzykach, a tak to leki dobrze znoszę.
    W sumie trochę w tym prawdy, osoba która nie musi się tym tematem interesować i walczyć tylko samo się robi nie zrozumie.
    Miałam operacje ednometriozy i ogólny podglad co tam w środku jest. Wcześniej lekarze raczej odradzali, ze i tak odrastają torbiele po operacji itp. Namówiła mnie dr Aga po pierwszym nie udanym transferze. Zrobili porządek wszystkie torbiele wycięli, miałam niedorozne jajowody. Lekarz, który mnie operował mówił, żeby próbować naturalnie bo obraz czysty, ale stchórzyłam. I teraz sytuacja skłania mnie do myślenia czy oby na pewno to endo jest przeszkoda.
    Strasznie dzielna jesteś :)
    Wiesz, czasami człowiek nie dojdzie co było powodem. To może byc wypadkowa kilku czynników. Ja do tej pory nie usłyszałam jednoznacznej diagnozy a u ilu specjalistów już byłam... staraj się podchodzić zadaniowo, jak sie nie uda to plan B i kolejny krok do przodu. A pomyśl ile kroków już za Tobą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie wrote:
    Strasznie dzielna jesteś :)
    Wiesz, czasami człowiek nie dojdzie co było powodem. To może byc wypadkowa kilku czynników. Ja do tej pory nie usłyszałam jednoznacznej diagnozy a u ilu specjalistów już byłam... staraj się podchodzić zadaniowo, jak sie nie uda to plan B i kolejny krok do przodu. A pomyśl ile kroków już za Tobą :)
    Patrząc na twoja stopkę to ja mam dokładnie te same problemy, tylko endo II st było/jest u mnie. Mi od razu inni lekarze mowili, ze endometrioza jest przyczyna tylko tak naprawdę nic z nią nie robili. Ale obstawiam na jakieś 90% ze nie mam problemów z immunologia. Wszystkie badania jakie robiłam zawsze miałam w normie poza czasowymi problemami z cukrem i ciut za wysokim tsh, prolaktyna i tragicznie niskim progiem

• arzu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dustofstars wrote:

A zastrzyki z papaweryny dajesz w tyłek, brzuch czy ramię że tak boli? Papaweryne ponoć mozna właśnie podskórnie chociaż niby gorzej się wchłania niż domięśniowo, ale nie próbowałam podskórnie, a jeśli w tyłek i bardzo boli to może masz zrosty od poprzednich zastrzyków, albo blisko tych nabrzmień od agolutinu, w każdym razie naklócie takiego zrosta niemiłosiernie boli... No i pamiętaj żeby zastrzyki walić w te zewnętrzną górną ćwiartkę tyłka żeby sobie nerwu kulszowego nie uszkodzić... Smaruj tyłek i brzuch żelem z arniki żeby to blizny i krwiaki szybciej się regenerowały... Jak sobie wspomnę to na samą myśl zadek mnie boli...
    Trzymam kciuki za was dziewczyny!!!❤️❤️❤️😘😘😘

Meggie lubi tę wiadomość

• Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    A zastrzyki z papaweryny dajesz w tyłek, brzuch czy ramię że tak boli? Papaweryne ponoć mozna właśnie podskórnie chociaż niby gorzej się wchłania niż domięśniowo, ale nie próbowałam podskórnie, a jeśli w tyłek i bardzo boli to może masz zrosty od poprzednich zastrzyków, albo blisko tych nabrzmień od agolutinu, w każdym razie naklócie takiego zrosta niemiłosiernie boli... No i pamiętaj żeby zastrzyki walić w te zewnętrzną górną ćwiartkę tyłka żeby sobie nerwu kulszowego nie uszkodzić... Smaruj tyłek i brzuch żelem z arniki żeby to blizny i krwiaki szybciej się regenerowały... Jak sobie wspomnę to na samą myśl zadek mnie boli...
    Trzymam kciuki za was dziewczyny!!!❤️❤️❤️😘😘😘

Ja mazakiem posladki podzielilam mniej wiecej rowno aby strzelac wlasnie ta czesc zew gorna hehe 🤣 mam pomazana dupe !

Anka_77 lubi tę wiadomość

Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
    Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
    °1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
    ♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(
    ♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy :( cb
    ♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
    🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
    5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
    ♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
    ♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
    4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja test już zrobiony? Czekam na Twój wynik jak na swój normalnie ha ha. Trzymam kciuki

• Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Mojanadzieja test już zrobiony? Czekam na Twój wynik jak na swój normalnie ha ha. Trzymam kciuki

Biel...
    20220224-060900.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 08:02

Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
    Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
    °1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
    ♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(
    ♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy :( cb
    ♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
    🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
    5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
    ♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
    ♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
    4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min
  • Starania na nowo Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Biel...
    20220224-060900.jpg
    O niczym to nie świadczy jest wcześnie....

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ