X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Krwawienie po transferze a pozytywne testy
Odpowiedz

Krwawienie po transferze a pozytywne testy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Biała_mewa Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem 11 dzień po transferze. Beta rośnie, ale w 6 i 10 dniu miałam lekkie plamienie. Jutro mam kolejną betę, już tą oficjalną jaką kazała mi zrobić lekarka z kliniki. Zastanawiam się czy każe mi pójść na zwolnienie lekarskie. To bardzo wcześnie nikt z pracy nie wie... Myślałam, że popracuję tak do 15 tygodnia. Jednak te plamienia mnie martwią. Jak było u was? Kiedy poszłyście na L4?

• Kalijot Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała_mewa wrote:
    Dziewczyny jestem 11 dzień po transferze. Beta rośnie, ale w 6 i 10 dniu miałam lekkie plamienie. Jutro mam kolejną betę, już tą oficjalną jaką kazała mi zrobić lekarka z kliniki. Zastanawiam się czy każe mi pójść na zwolnienie lekarskie. To bardzo wcześnie nikt z pracy nie wie... Myślałam, że popracuję tak do 15 tygodnia. Jednak te plamienia mnie martwią. Jak było u was? Kiedy poszłyście na L4?

Ja pomimo krwawienia nie szłam na zwolnienie. Ustało po paru godzinach , a ponieważ jestem po 3 poronieniach to w ogóle nie chciałam przyznawać się przed 12tc. Teraz jestem w 15tc i nadal pracuję. O ciąży w pracy wie na razie tylko moja szefowa.

• Aniela525 Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała_mewa wrote:

Ja od transferu jestem na zwolnieniu lekarskim. Moja Pani Doktor kazała odpoczywać i niczym się nie stresować- w mojej pracy to niemożliwe 🫣
    Jutro z rana jadę ostatni raz na betę, dla potwierdzenia, że wszystko rośnie jak należy. Zwolnienie lekarskie będę kontynuować napewno, żeby nie narażać się na stresowe sytuacje.

• Aniela525 Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Hej, u mnie inny przypadek. Bo ja dostałam krwawienia I to mocnego w 23 dpt. Myślałam, ze juz po ciazy, szczególnie ze jedna juz straciłam wcześniej.
    Okazało sie ze mam krwiaka. On krwawił, z dzidzia było ok. Czy przyjmujesz acard?
    Na pierwszym usg możesz zapytać czy gdzieś lekarz widzi krwiaka. One o niczym nie przesadzają ale krwawienia na początku ciąży zdarzają sie naprawde często.

W związku z krwawieniem miałam odstawiony acard do którego wróciłam dopiero w 13tc.

Nie przyjmuję narazie nic oprócz progesteronu i witamin oczywiście.
    We wtorek mam wizytę w klinice, więc będę wiedziała co dalej, podpytam o te krwawienia.

• Aniela525 Znajoma

Wysłany: 16 września, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

minęło trochę czasu od ostatniego wpisu.
    Zdążyłam się już nacieszyć przyrostami bety, niestety na USG w 27 DPT zobaczyliśmy pusty pęcherzyk ciążowy.
    Jesteśmy zdruzgotani 💔

Przyrosty bety:
    10 DPT - 130
    13 DPT - 890
    16 DPT - 3500
    26 DPT - 36100

To był nasz ostatni zarodek 💔

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ