Krwawienie po transferze a pozytywne testy
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny,
zakładam ten wątek, bo chyba zaraz oszaleję.
Mam 29 lat i obniżoną rezerwę jajnikową- AMH 0,54. Poza tym zdrowa jak ryba, mąż również- po badaniu nasienia lekarz uznał, że mógłby być dawcą, jego wyniki były rewelacyjne.
Jestem po swoim drugim transferze, pierwszy niestety nieudany- beta 0,1.
Dzisiaj jest 8 dzień po transferze mrożonego zarodka, bardzo dobrej jakości. Wczoraj (7 DPT) zrobiłam test ciążowy z porannego moczu, wyszedł pozytywny, druga kreska była blada, ale widoczna z daleka gołym okiem. Kolejne testy również pozytywne. Wieczorem dostałam krwawienia i bólów menstruacyjnych, natomiast przez noc krwawienie ustało i do tej pory go nie było. Dzisiaj rano pojechałam zbadać krew, ale wyniki mają być dopiero wieczorem.
Czy któraś z Was miała podobną sytuacje? Dzisiaj z rana również zrobiłam test z moczu i był pozytywny. Dodam, że cały czas boli mnie brzuch jak na okres. -
Aniela525 wrote:Cześć Dziewczyny,
zakładam ten wątek, bo chyba zaraz oszaleję.
Mam 29 lat i obniżoną rezerwę jajnikową- AMH 0,54. Poza tym zdrowa jak ryba, mąż również- po badaniu nasienia lekarz uznał, że mógłby być dawcą, jego wyniki były rewelacyjne.
Jestem po swoim drugim transferze, pierwszy niestety nieudany- beta 0,1.
Dzisiaj jest 8 dzień po transferze mrożonego zarodka, bardzo dobrej jakości. Wczoraj (7 DPT) zrobiłam test ciążowy z porannego moczu, wyszedł pozytywny, druga kreska była blada, ale widoczna z daleka gołym okiem. Kolejne testy również pozytywne. Wieczorem dostałam krwawienia i bólów menstruacyjnych, natomiast przez noc krwawienie ustało i do tej pory go nie było. Dzisiaj rano pojechałam zbadać krew, ale wyniki mają być dopiero wieczorem.
Czy któraś z Was miała podobną sytuacje? Dzisiaj z rana również zrobiłam test z moczu i był pozytywny. Dodam, że cały czas boli mnie brzuch jak na okres.
Będąc w ciąży krwawienie moze byc albo od krwiaka, podraznien lub niskiego proga (takie ja znam przykłady). Może to być plamienie implementacyjne ale też nie wiem jak u Ciebie to krwawienie wyglądało.
Sprawdź progesteron z krwi a jeśli krwawienie znów nastąpi to nie przejmuj się opinią ludzi ze jesteś panikara tylko jedz na sor i niech sprawdzą czy to krwiak i niech ci zbadają progesteron- lekarzom korona z głowy nie spadnie a ty będziesz spokojniejszaAniela525 lubi tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
👧:29lat
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
👦:34lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba: 721.72 mln/ml
Klinika: 07.2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
Luty: Start 2 procedura
(Bemfola + orgalutran)
12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Jennefer wrote:Masz już wyniki? Jak się czujesz? Krwawienie ustało?
Krwawienie ustało, w sumie to wystąpiło raz zaraz po oddaniu moczu i na tym stanęło. W nocy i dzisiaj śladu krwi brak.
Na wynik nadal czekam, ale powoli tracę nadzieję, że dzisiaj się pojawi 🥲 -
Aniela525 wrote:Krwawienie ustało, w sumie to wystąpiło raz zaraz po oddaniu moczu i na tym stanęło. W nocy i dzisiaj śladu krwi brak.
Na wynik nadal czekam, ale powoli tracę nadzieję, że dzisiaj się pojawi 🥲
Daj znać jak będziesz mieć wyniki, trzymam kciuki by było w porządkuAniela525 lubi tę wiadomość
🕴️83
💃89
02.25 kwalifikacja IFV
12.03.25 punkcja -7 zarodków
17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
Beta 2,8-->2,5-->2,3 ☹️
05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
wg immuno cytokiny i NK są ok
07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨
KIR BX wszystkie implantacyjne są ok
TSH 3,57-->1,88 -
Honorka wrote:Daj znać jak będziesz mieć wyniki, trzymam kciuki by było w porządku
Dam znać jak dostanę wynik, zrobiłam też progesteron dla sprawdzenia. Czuję wewnętrznie, że już po wszystkim 🥺 No ale może zdarzy się jakiś cud 🤞🏼
Krwawienie już się nie pojawiło, ale ogólnie czuję się jak przy okresie- uczucie jakby bóle menstruacyjne już się rozbujały na maxa 🙈 -
Aniela525 wrote:Dam znać jak dostanę wynik, zrobiłam też progesteron dla sprawdzenia. Czuję wewnętrznie, że już po wszystkim 🥺 No ale może zdarzy się jakiś cud 🤞🏼
Krwawienie już się nie pojawiło, ale ogólnie czuję się jak przy okresie- uczucie jakby bóle menstruacyjne już się rozbujały na maxa 🙈
Puki nie ma wyniku to nie myśl źle bo naprawdę krwawienia się zdarzają, często o tym na miesięcznym forum pisałyśmy ☺️
A co do bóli menstruacyjnych to ja mam do tej pory a na początku to tak bolało że gdyby nie pozytywna beta to bym odrazu stawiała na okres i bym leciała do wanny wziąć gorącą kąpiel.
Aniela525 lubi tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Andzia wrote:Puki nie ma wyniku to nie myśl źle bo naprawdę krwawienia się zdarzają, często o tym na miesięcznym forum pisałyśmy ☺️
A co do bóli menstruacyjnych to ja mam do tej pory a na początku to tak bolało że gdyby nie pozytywna beta to bym odrazu stawiała na okres i bym leciała do wanny wziąć gorącą kąpiel.
No to ja mam dokładnie tak samo, noszę ze sobą tampony i co chwilę biegam do toalety, bo wydaje mi się, że mam okres.
-
Aniela525 wrote:Dziewczyny,
mam wynik! Wczoraj (8 DPT) beta wynosiła 33,8 a progesteron 20,3. Jutro rano lecę na kolejną krew.
Trzymam kciuki za przyrost 🤞
A krwawienie ustało?Aniela525 lubi tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
Aniela525 wrote:Tak, pojawiło się tylko raz w 7 DPT, później brak. Jedynie ból pozostał 😬 i to mnie najbardziej niepokoi.
Zobaczymy co jutro wyniki pokażą 🤞🏼
O widzisz to ja miałam plamienie bodajże w 7 i 9 dpt prawdopodobnie implementacyjne. Tylko u mnie to było widać że to stara krew ale wyglądało to jak początek okresu. Wtedy napisałam do doktor czy można tak wcześnie dostać okresu jak ja biorę cyclogest i duphaston i wtedy kazała mi zrobić betę i proga ☺️
Ale przeważnie jak jest żywa krew to większości przypadków u dziewczyn to był krwiak.
Tak jak ci pisałam, mnie tak potrafi boleć do teraz a zaraz będę kończyć 16 tydzień ☺️ Na bóle zażywaj magnez i nospe 🫶Aniela525 lubi tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
Aniela525 wrote:Tak, pojawiło się tylko raz w 7 DPT, później brak. Jedynie ból pozostał 😬 i to mnie najbardziej niepokoi.
Zobaczymy co jutro wyniki pokażą 🤞🏼
Ja miałam plamienie (co prawda nie krwawienie tylko plamienie bardzo delikatne) 6, 9 i 18 dpt, a bóle menstruacyjne towarzyszyły mi do 10 tygodnia ciąży. Beta jest najważniejsza, trzymam mocno kciuki żeby rosłaAniela525 lubi tę wiadomość
-
Aniela525 wrote:Dziewczyny, beta z dzisiaj (10 DPT) 127,3 🤞🏼 Nie wierzę w to 🙈🥹
Super 😊 a jak krwawienia? Nadal spokój?Aniela525 lubi tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
Ja mogę Cię pocieszyć, bo też miałam krwawienie, które trwało ok 3-4godziny. U mnie to było już po pozytywnych betach, jakoś tydzień przed wizytą serduszkową. Lekarz kazał mi wtedy polegiwać. Następnego dnia plamiłam jakby starą krwią po tym krwawieniu i potem już się to nie powtórzyło. Aktualnie jestem w 15tc. Trzymam kciuki, aby u Ciebie też wszystko było dobrze! Odpoczywaj dużo i „poleguj”. 😉
Aniela525 lubi tę wiadomość
-
Kalijot wrote:Ja mogę Cię pocieszyć, bo też miałam krwawienie, które trwało ok 3-4godziny. U mnie to było już po pozytywnych betach, jakoś tydzień przed wizytą serduszkową. Lekarz kazał mi wtedy polegiwać. Następnego dnia plamiłam jakby starą krwią po tym krwawieniu i potem już się to nie powtórzyło. Aktualnie jestem w 15tc. Trzymam kciuki, aby u Ciebie też wszystko było dobrze! Odpoczywaj dużo i „poleguj”. 😉
Trzymam kciuki za Ciebie również 🤞🏼 Odpoczywać będę napewno 🥰 -
Hej, u mnie inny przypadek. Bo ja dostałam krwawienia I to mocnego w 23 dpt. Myślałam, ze juz po ciazy, szczególnie ze jedna juz straciłam wcześniej.
Okazało sie ze mam krwiaka. On krwawił, z dzidzia było ok. Czy przyjmujesz acard?
Na pierwszym usg możesz zapytać czy gdzieś lekarz widzi krwiaka. One o niczym nie przesadzają ale krwawienia na początku ciąży zdarzają sie naprawde często.
W związku z krwawieniem miałam odstawiony acard do którego wróciłam dopiero w 13tc.Aniela525 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀