X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kurczące się endometrium
Odpowiedz

Kurczące się endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miałyście taką sytuację że Wasze endometrium miało np. 9mm przed owulacją, a przy samej owulacji skurczyło się do 7mm. Miałam już kilka takich sytuacji że endometrium było ładne, a po kilku dniach okazało się cieńsze. Czy wiecie czym to może być spowodowane?

Mika
  • efcia84 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2022, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Dziewczyny czy miałyście taką sytuację że Wasze endometrium miało np. 9mm przed owulacją, a przy samej owulacji skurczyło się do 7mm. Miałam już kilka takich sytuacji że endometrium było ładne, a po kilku dniach okazało się cieńsze. Czy wiecie czym to może być spowodowane?
    Ja miałam tak po szczepieniu na covid. A jak byłam na konsultacji u inmunologa słyszałam że właśnie tak się dzieje po szczepienia o jak ktoś przechowuje.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mialam dopóki mi nie wprowadzono heparyny od 2dc. Ale ja mam przekrwienie miednicy mniejszej I krew płynie w zła stronę.

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Ja tak mialam dopóki mi nie wprowadzono heparyny od 2dc. Ale ja mam przekrwienie miednicy mniejszej I krew płynie w zła stronę.

Kurcze to bardzo ciekawe co piszesz…. Porozmawiam o tym z lekarką i zobaczymy co na to powie….
    Muszę zrobić wszystko aby dobrze przygotować się do transferu. Lekarze za bardzo tego nie chcą komentować i mówią że może tak być od zmieniających się hormonów…. 🙃
    Czyli po heparynę poprawiło się ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 10:42

Paulina12345 lubi tę wiadomość

Mika
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Kurcze to bardzo ciekawe co piszesz…. Porozmawiam o tym z lekarką i zobaczymy co na to powie….
    Muszę zrobić wszystko aby dobrze przygotować się do transferu. Lekarze za bardzo tego nie chcą komentować i mówią że może tak być od zmieniających się hormonów…. 🙃
    Czyli po heparynę poprawiło się ??

Bo nikt nie chce qprowadzac heparyny bez powodu. Jeżeli masz lekrke dopuszczająca Twój głos to zapytaj/poproś czy można by coś takiego wypróbować.

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia84 wrote:
    Ja miałam tak po szczepieniu na covid. A jak byłam na konsultacji u inmunologa słyszałam że właśnie tak się dzieje po szczepienia o jak ktoś przechowuje.

Ciekawa teoria…..
    Mi zdarzały się już tego typu historie przed zachorowaniem i zaszczepieniem …. 🙃

Mika
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Bo nikt nie chce qprowadzac heparyny bez powodu. Jeżeli masz lekrke dopuszczająca Twój głos to zapytaj/poproś czy można by coś takiego wypróbować.

Wiem ze mam dostać heparynę kiedy zajdę w ciąże bo jestem po dwóch poronieniach. Mam tez mutacje MTHFR homo i PAI hetero, to tez ponoć jest wskazaniem. Ale nie pomyślałabym ze heparyna może pomoc w pierwszych dniach cyklu….
    Ale na ludzki rozum…. Na pewno rozrzedzając krew spowoduje jej lepszy przepływ 😊
    Dziękuje 🥰

Mika
  • efcia84 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Ciekawa teoria…..
    Mi zdarzały się już tego typu historie przed zachorowaniem i zaszczepieniem …. 🙃
    A ja Wasze miałam piękne Endo i po 2 szczepieniu przez 2 cykle miałam problem ze się zapadało i teraz po 3 dawce zrobiło mi się to samo.....

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia84 wrote:
    A ja Wasze miałam piękne Endo i po 2 szczepieniu przez 2 cykle miałam problem ze się zapadało i teraz po 3 dawce zrobiło mi się to samo.....

Miejmy nadzieję że to efekt odwracalny

Mika
  • efcia84 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Miejmy nadzieję że to efekt odwracalny
    Tak

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ