Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kwalifikacja do IVF 2026
Odpowiedz

Kwalifikacja do IVF 2026

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zula18 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, trudno coś odnaleźć na wątkach miesięcznych, a mam pytanie do dziewczyn po kwalifikacji w tym roku lub w miarę na świeżo. 😊 Jak wygląda kwalifikacja czy po kwalifikacji długo czeka się na rozpoczęcie? Oczywiście chodzi mi sytuację, w której wszystko jest gotowe do stymulacji. Umówieni jesteśmy na 18 maj, nie wiem czy odrazu dostaniemy kwalifikacje, a jeśli tak czy dopiero wstępy zapisują ną do kolejki? Czy już jestem w procedurze? Nowy dla mnie temat mam wiele pytań i mało odpowiedzi. Idziemy do Invimed Katowice

• 25 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
    • starania od stycznia 2025
    • diagnoza PCOS czerwiec 2025
    • próby naturalne
    • DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
    • stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026

• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp

• mąż - 29 lat, Koncentracja 167mln/ml,
    objętość 0.2
    Ruch postępowy 1,35
    Żywe plemniki 20%
    Morfologia budowa - 3%
    Podwyższona lepkość
    Agregacja
  • Gilli Koleżanka

Wysłany: 7 maja, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko zależy od kliniki ale też Twojej indywidualnej sytuacji , dowiesz się jak pójdziesz. Każda będzie miała inne doświadczenie więc odpowiedzi niewiele Ci dadzą, zależy jak wygląda kolejka w klinice, jak Twój cykl czy są inne kwestie do zaadresowania najpierw. 18.05 to już zaraz, jeśli chodzi Ci o możliwość planowania innych aktywności to nastaw się że przy ivf to nie za bardzo jest możliwe, raczej działa się na bieżąco, nie planowałabym np wakacji jeśli zakładasz, że będziesz startować ze stymulacją- zdaje się tam ona powinna wystartować w krótkim czasie ale czasem są czynniki, które na to nie pozwalają i wtedy program to uwzględnia, dajmy na to pójdziesz a okaże się, że masz np torbiele- nikt nie zacznie stymulacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ