Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Leczenie niepłodności w Holandii
Odpowiedz

Leczenie niepłodności w Holandii

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mal1988 Nowa

Wysłany: 5 kwietnia 2025, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Szukam dziewczyn które leczą niepłodność w Holandii.
    Potrzebuje wsparcia psychicznego i porad na temat leczeń w innych szpitalach. Ja jestem w Isala Zwolle, niestety wiele badań nie jest mi wykonywanych i mamy za sobą sporo niepowodzeń. Chcę zmienić klinikę ale ciężko jest się tutaj czegoś dowiedzieć… może ktoś tu jest na tym forum?

MoniaB lubi tę wiadomość

Mieszkamy w Holandii.

Ja 37l,
    AMH 1.63 ug/L
    TSH 0.81 mU/L

mąż 36l.
    azoospermia, znaleziono w nasieniu parę plamników
    FSH 30.7 U/L (norma 1.0-12.0)
    TSH 1.30 mU/L
    LH 9.0 U/L (norma 1.7-8.6)
    proktaktyna 293 mU/L
    Testosteron 22.8nmol/L (norma 10.0-30.0)
    estradiol 112 pmol/L (norma 28-156)
    kariotyp 46XY
    WES prawidłowy

ICSI od listopada 2024
    14.11.2024 pobranie 12 komórek jajowych, mąż musiał dwa razy oddawać nasienie aby znaleźć wystarczająco plemników aby je zapłodnić.
    po 4 dniach zamrożono 5 zarodków i jeden świeży był podany, niestety bez ciąży.

Kolejne 3 transfery zamrożonych zarodków nieudane.
  • Mal1988 Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2025, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nie ma nikogo?

Mieszkamy w Holandii.

Ja 37l,
    AMH 1.63 ug/L
    TSH 0.81 mU/L

mąż 36l.
    azoospermia, znaleziono w nasieniu parę plamników
    FSH 30.7 U/L (norma 1.0-12.0)
    TSH 1.30 mU/L
    LH 9.0 U/L (norma 1.7-8.6)
    proktaktyna 293 mU/L
    Testosteron 22.8nmol/L (norma 10.0-30.0)
    estradiol 112 pmol/L (norma 28-156)
    kariotyp 46XY
    WES prawidłowy

ICSI od listopada 2024
    14.11.2024 pobranie 12 komórek jajowych, mąż musiał dwa razy oddawać nasienie aby znaleźć wystarczająco plemników aby je zapłodnić.
    po 4 dniach zamrożono 5 zarodków i jeden świeży był podany, niestety bez ciąży.

Kolejne 3 transfery zamrożonych zarodków nieudane.
  • Majka23 Nowa

Wysłany: 28 listopada 2025, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem też byłam na pierwszej wizycie niby ok ale teraz na 2 musimy czekać bo badania genetyczne u partnera poszły ciężka azospermia u mnie po hormonach niby ok ale ja sama czuje że nie ok ale to tylko była tarczyca itp Powiec jak Twoje dalsze wizyty i czy coś się może udało trzymam kciuki dopiero teraz zaczęłam czytać opinie i chyba mieszane mam uczucia choć nie jest ich duzo

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jeśli macie jakieś pytania zapraszam na priv

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

🔸 IVF: 03/2024
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany

09/06 (S) V FET ❄️ 🌈🍀
    Nasza córeczka jest już z nami 💖
    20.02.2026 (39+2) CC 3790g 56 cm

age.png
  • Majka23 Nowa

Wysłany: 29 listopada 2025, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest ktoś kto się leczy w zwolle?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ